070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Autorondreis Portugal

Een autorondreis Portugal is de beste manier om dit veelzijdige land te ontdekken. Wij stelden intussen heel wat  Portugal rondreizen samen maar uiteraard leveren wij ook veel maatwerk. Portugal is zeer populair voor het maken van individuele autorondreizen en dat is niet verwonderlijk. Er is veel cultuur, een prachtige en veelzijdige natuur, een zeer vriendelijke bevolking en een heerlijke keuken. En – last but not least – heeft Portugal veel heerlijke wijnen.

Weer Portugal

Portugal valt uiteen in verschillende klimaatzones. Zo heeft het noorden veel meer regen dan het zuiden hetgeen garant staat voor een heel groen landschap. Dit terwijl het zuiden droog en Mediterraan is met meer zon. Omdat Portugal aan de Atlantische Oceaan ligt, heeft de hele kuststrook relatief meer wind en die brengt ook weer koelte met zich mee. Dus een bezoek aan Lissabon of aan de stranden in de buurt van Lissabon, zal zelden onaangenaam worden door de hoge temperaturen.

Autorondreis Pousadas Portugal

AmbianceTravel heeft diverse autorondreizen samengesteld door Portugal, steeds met verblijf in bijzondere hotels. Zo is er een Pousadas rondreis Portugal een bijzondere ervaring. U logeert dan in hotels die onderdeel zijn van de keten Pousadas de Portugal. In de meeste gevallen verblijft u in historische gebouwen zoals kastelen, kloosters, paleizen etc.

Bezienswaardigheden Portugal

Tijdens een autovakantie Portugal zijn er veel steden die de moeite van een bezoek waard zijn. Zo zijn er veel bezienswaardigheden in Porto maar ook de bezienswaardigheden in Lissabon maken een bezoek aan deze stad een must-see. Tenslotte zijn er veel bezienswaardigheden Algarve om te bezoeken.

Autorondreis tussen Lissabon en Porto

Tijdens de autorondreis tussen Lissabon en Porto Lissabon verblijft u in de steden Lissabon en Porto en reist u van de ene stad naar de andere. Onderweg worden stop-overs gemaakt in de universiteitsstad Coimbra maar ook de steden Obidos en Sintra – boven Lissabon – liggen op uw weg. Desgewenst kunt u de reis verlengen tot de Algarve of combineren met een verblijf aan het strand in Cascais of Estoril

Tussen Lissabon en de Algarve rondreis auto

Als u een verblijf in een grote stad wilt combineren met een verblijf aan de Algarve, dan is de Pousadas rondreis tussen Lissabon en de Algarve onze aanrader. De reis begint in Lissabon waar u een aantal nachten verblijft waarna u door reist naar Evora, in de streek de Alentejo. Deze streek is zeer bijzonder met glooiende landschappen, landbouw en olijfbomen. Rond Evora is er veel wijnbouw en Evora zelf is ook zeer de moeite waard. Daarna rijdt u door naar de Algarve waar u logeert in Tavira. Tavira is het mooiste plaatsje aan de Algarve en een goed uitgangspunt voor een verblijf aan de Algarve en een bezoek.

Autorondreis de mooiste landhuizen van Noord Portugal

Net als Nederland heeft ook Portugal een ‘Gouden Eeuw’ gekend. Uit die tijd stammen de landhuizen die figureren in deze rondreis De mooiste landhuizen van Noord Portugal. In totaal biedt AmbianceTravel wel 40 bijzondere landhuizen aan waar u kunt overnachten maar voor deze rondreis is een drietal heel mooie geselecteerd. Ze bevinden zich in het noorden van het land, grofweg de streek tussen Porto en de Spaanse grens in het noorden. Hier ligt een aantal interessante steden zoals Braga en Guimaraes maar ook de natuur is hier overweldigend mooi. En laten we ook de stranden niet vergeten. Mooie ‘Atlantische’ zandstranden met duinen maar minder massa-toeristisch dan in het zuiden.

Designrondreis Portugal

Voor liefhebbers van designhotels, is er een speciale Design rondreis Portugal in de Douro-vallei samengesteld. Enerzijds strak en design van inrichting, anderzijds altijd met respect voor het oorspronkelijke gebouw. Zo logeert u in Porto in een oud theater, hotel do Teatro. En tijdens uw verblijf in de Douro-vallei, die overigens prijkt op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, hebben we ook nog een aantal juweeltjes uitgezocht.

Rondreis Azoren

Voor de natuurliefhebbers biedt AmbianceTravel een Fly Drive Azoren. Deze 7 eilanden, ‘halverwege’ de Atlantische Oceaan op weg naar het Caribisch Gebied, zijn een mekka voor natuurliefhebbers. Niet alleen is hier de grootste concentratie en variëteit aan walvissen te zien, ook de natuur op de eilanden is groots en meeslepend.

Eten en drinken Portugal

Portugal heeft een heerlijke keuken met veel vis. Zo is er een aantal sterren restaurants in Lissabon voor wie interesse heeft in topgastronomie. Maar ook het ontdekken van de wijnen van Portugal, is een activiteit die de liefhebber zal doen watertanden. En wist u dat Villa Joya aan de Algarve het enige restaurant aan de Algarve is met twee Michelinsterren? En u wij u een speciaal arrangement bieden met verblijf in dit hotel?

Vraag uw autorondreis Portugal offerte aan.

Bel of mail mij terug