070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Sterren restaurants in Lissabon

Lissabon telt nu drie restaurants met een Michelin ster. Het Feitoria Restaurant heeft een ster gekregen en twee andere hebben de zo gewilde kwalificatie behouden. Dit zijn het restaurant Taveres Rico en Fortaleza do Guincho. Een paar dagen culinair genieten tijdens je rondreis Portugal hoeft dus geen probleem te zijn.

Portugese keuken
De Portugese keuken staat wereldwijd bekend staat om haar rijke smaak, diversiteit aan gerechten en authentieke gastronomie. daarnaast worden ook de Portugese wijnen steeds populairder.

Restaurant Feioria
Wie Portugese gerechten met een exotisch tintje zoekt, is bij Restaurant Feitoria, gelegen in het Altis Belém Hotel & Spa, aan het juiste adres. De chef kok José Cordeiro kent het klappen van de zweep want heeft al eerder voor een restaurant gewerkt dat met een Michelin ster werd bekroond. Met deze aanwinst mag de Portugese chef kok een tweede Michelin ster op zijn naam schrijven.

Restaurant Tavares Rico
In het hart van de wijk Chiado kunnen gastronomie liefhebbers terecht bij het Tavares Rico restaurant. Hier zwaait chef kok Aimé de scepter; Barroyer verrast zijn klanten ieder seizoen met creatieve en vernieuwende gerechten.

Fortaleza do Guincho
Wie onder het genot van traditionele Franse gerechten wil genieten van een prachtig uitzicht op de Atlantische oceaan kan zijn hart ophalen bij het Fortaleza do Guincho restaurant in Cascais. Ook dit restaurant heeft zijn Michelin ster behouden.

Meer dingen om te doen
Je kunt dus uitstekend eten in Lissabon, behalve in deze drie sterrenrestaurants ook in kleine onbekendere maar ook grotere bekende restaurants zoals Cube de Fado. En gelukkig kun je er nog vele andere dingen doen. Wij stelden een top 10 dingen om te doen in Lissabon samen.

Veel van onze rondreizen door Portugal starten in Lissabon. Wilt u langer in Lissabon verblijven om te genieten van de culinaire hoogstandjes? Wij maken rondreizen op maat, speciaal zoals u dat wenst.

Culinair rondreis Lissabon

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug