070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   8 dagen
 • Vanaf AMS.RTM,EIN,BRU,DUS,CRL
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 950,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Tussen Lissabon en Porto

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-4 Lissabon Heritage Av Liberdade 3
2 4-5 Óbidos Pousada do Castelo 1
3 5-6 Coimbra Quinta das Lágrimas 1
4 6-8 Porto Pestana Palácio do Freixo 2
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Padrão dos Descobrimentos Lissabon Portugal
 • Kasteel Castillo de San Jorge Lissabon Portugal
 • Toren Torre Belém Lissabon Portugal
 • Arco do Triunfo Português Lissabon

Lissabon

Lissabon bevindt zich aan de noordelijke oever van de rivier de Taag en strekt zich uit over zeven heuvels. Lissabon en haar romantische wijken kunt u per tram op een originele en schitterende wijze verkennen. De trams rijden door smalle en soms zeer steile straatjes. De Arco Triunfal vormt de toegangspoort tot Baixa, de benedenstad. Deze wijk met brede straten en talloze winkels is eigenlijk het centrum van Lissabon. Een eye-catcher is de Elevador de Santa Justa, een metalen lift die de benedenstad met de bovenstad verbindt. Boven is een terras vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over Lissabon.

Bairra Alto is de drinkwijk van Lissabon. ‘s Avonds is dit het uitgaansgebied van de stad. Chiado is de chique wijk van Lissabon. Hier kunt u koffie drinken bij A Brasileira. In dit klassieke koffiehuis komt deftig Lissabon nog steeds een glaasje drinken. De oudste en sfeervolste wijk van Lissabon is Alfama. Kronkelige straatjes, poorten, trappen, wasgoed, kleurige huizen en bloempotten bepalen hier het straatbeeld. ‘s Avonds kunt u in de cafés luisteren naar de bekende fadomuziek. Op een heuvel bij Alfama ligt het kasteel van São Jorge, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op deze idyllische volkswijk.

In de buitenwijk Belém bevinden zich nog een aantal fascinerende bezienswaardigheden zoals het Mosteiro dos Jerónimos en Torre de Belém. Bezoek ook eens het Museu Nacional do Azulejo met de typisch Portugese tegeltjes of wandel over de grootste vlooienmarkt de Feira de Landra en langs talloze winkels met aardewerk, port, juwelen en kleding. Lissabon is de perfecte thuisbasis voor dagtrips in de omgeving. Maak bijvoorbeeld kennis met het romantische Sintra. Doordat deze stad op heuvels ligt is het er koeler dan in Lissabon en daardoor al eeuwenlang een toevluchtsoord voor mensen die de warmte van de stad willen ontvluchten. De Portugese koningen hadden hier hun zomerresidentie en lieten een aanzienlijk aantal paleizen, tuinen en villa’s na. Bezoek het Palácio Nacional da Pena, het sprookjespaleis met tovertuin, dat op meer dan 500 meter boven de stad ligt, en de Moorse burcht Castelo dos Mouros met fenomenale uitzichten over de omgeving.

1 Heritage Av Liberdade
 • Mozaïek Óbidos Portugal
 • Paardenkoets Óbidos Portugal
 • Kasteel Stadsmuur Óbidos Portugal
 • Kerk Igreja de Santa Maria Óbidos

Óbidos

Vandaag rijdt u naar het Middeleeuwse, geheel ommuurde stadje Óbidos. Bezoek dit charmante stadje bij voorkeur laat in de middag of ’s morgens vroeg, omdat veel bussen het stadje ook aandoen. Binnen de stadsmuren ligt een indrukwekkende stad met een doolhof aan nauwe keienstraatjes en witgekalkte en blauwomrande huizen. U kunt het beste lopend op ontdekkingstocht gaan, omdat Óbidos zoveel mogelijk autovrij wordt gehouden. Er worden ook tochtjes per koets of rijtuig georganiseerd naar interessante plekken in de omgeving van Óbidos. Interessant is verder nog de Igreja de Santa Maria.

2 Pousada do Castelo
 • Universiteit Coimbra Portugal
 • Universiteit Coimbra Portugal
 • Universiteit Coimbra Portugal
 • Universiteit Coimbra Portugal
 • Kerk Alcobaca monastery Coimbra
 • Universidade de Coimbra Portugal

Coimbra

Vanaf Óbidos is het circa 40 km rijden naar één van de belangrijkste religieuze bouwwerken van Portugal, namelijk het 12e eeuwse klooster in Alcobaça. Dit klooster behoort tot één van de mooiste ter wereld en bestaat onder meer uit een kerk, vijf kruisgangen, een grote slaapzaal, een ziekenhuis, keuken en bibliotheek. Onderweg kunt u ook nog een stop maken in het bedevaartplaatsje Fátima, het stadje Tomar met het op de Unesco-werelderfgoedlijst geplaatste klooster Convento de Cristo of in het kustplaatsje Nazaré.

Tenslotte bereikt u dan uw hotel bij de oudste universiteitsstad van Portugal Coimbra. Deze stad ligt tegen een steile heuvel die oprijst uit de rivier de Mondego. Bezoek de oude universiteit met haar schitterende bibliotheek, de oude Romaanse kathedraal, verschillende historische kloosters en een botanische tuin waarin veel zeldzame tropische bomen te zien zijn.

3 Quinta das Lágrimas
 • Kust Porto Portugal
 • Porto stad Portugal
 • Wijn Bodega Porto Portugal
 • Haven Porto Portugal
 • Gemeentehuis Porto Portugal

Porto

Vandaag rijdt u richting Porto, de tweede stad van Portugal, gelegen op de noordoever van de Douro. Onderweg kunt u een bezoekje brengen aan het Parque Nacional de Buçaco, één van de beroemdste en mooiste bossen van Portugal waarin een schitterend paleis ligt, dat tegenwoordig dienst doet als hotel. Porto is een bruisende stad en heeft enkele items die u niet mag missen. Zoals de Mercado Bolhão (een twee verdiepingen tellende halfopen markt in het centrum), Igreja de São Francisco of Ribeira, Porto’s meest sfeervolle wijk.

Voorts zijn ook de Bolsa (het beursgebouw) en het unieke São Bento-station met haar azulejos-tableaus niet te missen. Verlaat Porto niet zonder kennis gemaakt te hebben met de portwijn. Meer informatie over de geschiedenis van deze wijn vindt u onder andere in het “Solar do Vinho do Porto” en het “Museu do Vinho do Porto”, het portwijnmuseum. In vele porthuizen langs de zuidelijke oever van de Douro ligt de portwijn in oude houten vaten te rijpen. Ga mee met op een excursie en maak van de gelegenheid gebruik om de verschillende portwijnen te proeven.

4 Pestana Palácio do Freixo

Heritage Av Liberdade

Dit bijzondere en sfeervolle hotel heeft prijzen gewonnen vanwege zijn bijzondere inrichting. Het gebouw is een gerestaureerd 18e eeuws stadshuis, gelegen in het historische centrum van Lissabon, dicht bij de Avenida Liberdade. Van buiten is het bekleed met typisch blauwe tegeltjes (Azulejos), van binnen is het een combinatie van kleuren, handgeschilderde tegels en antiek meubilair. Het biedt een ...

Dag 1-4
Bekijk hotel

Pousada do Castelo

Pousada do Castelo is een voormalig koninklijk kasteel waar vroeger Portugese koningen hebben overnacht. Het kasteel wordt omringd door de oude stadsmuren van het stadje Óbidos, dat bekend staat om zijn typisch witte huisjes. De combinatie van het sfeervolle kasteel en het authentieke plaatsje zorgt voor onvergetelijk verblijf. Pousada de Óbidos Castelo was het eerste historische monument dat i...

Dag 4-5
Bekijk hotel

Quinta das Lágrimas

Quinta das Lágrimas**** ligt in de historische stad Coimbra. Dit voormalige paleis is al eeuwenlang een oase van rust, waar zelfs koningen en prinsen verbleven hebben. Het hotel bestaat uit 3 delen: het oude paleis, de botanische tuin (12 ha) en het Spa gedeelte. Quinta das Lágrimas heeft daarnaast een eigen golfbaan met golfacademie. Het hotel beschikt ook over 2 restaurants, waarvan er één ...

Dag 5-6
Bekijk hotel

Pestana Palácio do Freixo

Pestana Palácio do Freixo***** (voorheen: Pousada do Freixo) is een prachtig paleis en een van de meest opvallende Portugese gebouwen uit de Barok periode. Deze Pousada ligt aan de oever van de Douro in de historische stad Porto, die sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat genoteerd. Palácio do Freixo is ontworpen door de architect Nicolau Nasoni en gebouwd in het midden van de 18d...

Dag 6-8
Bekijk hotel

Tussen Lissabon en Porto

Bel of mail mij terug