070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

De Azoren

De Azoren is een eilandengroep gelegen in de Atlantische Oceaan op 1500 kilometer afstand van het Europese vaste land. De archipel de Azoren hoort bij Portugal en bestaat uit 9 bewoonde en 8 onbewoonde eilanden. De overweldigende natuur, het groene én bloemrijke landschap, de vele vulkanen en het milde klimaat maken van de Azoren de ideale vakantiebestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers.

Waar liggen de Azoren?

De Azoren is het meest westelijke deel van Europa en ligt tussen Europa en de Verenigde Staten in. De afstand van de Azoren naar Portugal is 1500 kilometer en naar het Amerikaanse vasteland is 2500 kilometer. Als je op de kaart kijkt dan zul je zien dat deze Portugese archipel een klein stipje is in de Atlantische oceaan tussen het Europese en Amerikaanse continent. Vanaf Amsterdam en Brussel vlieg je in ruim 4 uur direct naar São Miguel, het belangrijkste eiland van de Azoren. Vanaf Lissabon is de reisduur met het vliegtuig zo’n 2 uur.

De eilanden van de Azoren

Alle eilanden zijn uniek maar het prachtige vulkaanlandschap en de schitterende natuur hebben ze gemeen. Het grootste eiland van de Azoren is São Miguel en is tevens het meest bekende. São Miguel staat bekend als het groene eiland en hier vindt je dan ook prachtige kratermeren, zwavelbronnen, vele exotische bloemen en een ruige kustlijn. Pico is het op een na grootste eiland van deze archipel en wordt ook wel het bergeiland genoemd. Hier staat de vulkaan Ponta de Pico, met zijn hoogte van 2351 meter de hoogste berg van de Azoren én van Portugal.

Het derde eiland is Terceira, heeft voor iedereen wat te bieden. De afwisselende natuur, de prachtige stad Angra do Heroísmo die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat en een bezoek aan een zandstrad van praia da Vitória horen tot de mogelijkheden. Faial, met de hoofdstad Horta heeft als bijnaam het blauwe eiland (Ilha Azul). Door de vele blauwe bloemen kleurt de natuur in de zomermaanden helemaal blauw.

Wat is het mooiste eiland van de Azoren?

Elk eiland is bijzonder maar het meest wordt São Miguel gezien als het mooiste eiland. São Miguel is niet voor niets het populairste eiland van de archipel. De verscheidenheid van de natuur, de kratermeren, de ruige kustlijn zorgen voor veel afwisseling. Al rijdend over het mooie eiland is het na elke bocht weer een verrassing wat je te zien krijgt. Ook is São Miguel het vertrekpunt om dolfijnen en walvissen te spotten. Tijdens het seizoen vertrekken elke dag vanaf de haven van Ponta Delgada boten naar zee om de walvissen en dolfijnen te bezoeken.

Het weer op de Azoren

Door haar ligging heeft de Azoren een mild klimaat met geen grote verschillen tussen de winter en de zomermaanden. De warmste maanden zijn juli en augustus met een maximum temperatuur van 28 graden. In de wintermaanden van december tot februari is het maximaal 15 graden. Regenen kan het elke dag, niet voor niets zijn de eilanden zo groen. Ook lokaal zijn er nog grote verschillen en zo kun je op 1 dag met afwisselend zon, regen of mist te maken krijgen. Het klimaat van de eilanden zorgt ervoor dat vooral de wintermaanden zijn erg nat dat in de zomermaanden de minste regen valt.

De beste reistijd Azoren

De Azoren kun je het beste bezoeken in de periode van mei tot september. Dit is de beste reistijd omdat het in deze periode minder regent en de zon het meest aantal uren schijnt. Bovendien zijn de temperaturen erg aangenaam, perfect om het eiland te ontdekken en te wandelen Wil je walvissen en dolfijnen spotten dan is mei tot oktober de meest ideale reistijd.

Rondreizen Azoren

Een vakantie naar de Azoren is ideaal voor natuurliefhebbers en wandelaars. Vanaf Amsterdam en Brussel zijn er directe vluchten naar Ponta Delgada, de hoofdstad van het eiland São Miquel. Ook kun je een vliegticket kopen en met TAP Portugal via Lissabon naar de Azoren vliegen. Voor een rondreis over de Azoren kiezen de meeste bezoekers voor een Fly Drive. Een vlucht naar de Azoren en dan met een huurauto het eiland verkennen. De Azoren zijn een ideale bestemming om een individuele rondreis. De eilanden zijn rustig en overzichtelijk, de wegen zijn uitstekend en overal zijn er uitstekende hotels en andere verblijven te vinden.

Eilandhoppen Azoren

Wil je meer dan 1 eiland zien dan is eilandhoppen over de Azoren de meest ideale manier. Elk eiland is weer uniek en op deze manier kun je meerdere eilanden van de Azoren tijdens je vakantie bezoeken. Tussen de eilanden gaan regelmatig veerboten. Houd er wel rekening mee dat deze niet dagelijks gaan en op niet alle ferry’s is het mogelijk om je auto mee te nemen. De meest praktische manier is om een auto te huren en deze weer op het vliegveld in te leveren en dan te vliegen naar het volgende eiland. Zo heb je op elke eiland de beschikking over een huurauto en ben je het meest flexibel omdat er vaak meerdere vluchten per dag gaan.

Natuur Azoren

De belangrijkste trekpleister van deze archipel is wel de overweldigende natuur. De eilanden zijn allen van vulkanische oorsprong en samen met het vochtige klimaat zorgen ze voor een gevarieerd landschap. Zo vind je hier prachtige bossen, veel subtropische bloemen en planten, vulkaan kraters met schitterend blauw en groen gekleurde kratermeren en een overweldigende ruige kustlijn. De hortensia is wel de meest bekende bloemsoort van de Azoren. De rijke visgronden rondom de eilanden zijn zeer aantrekkelijk voor dolfijnen en walvissen, meer dan 20 verschillende soorten zijn hier te vinden, denk aan blauwe vinvissen, potvissen, tuimelaars en gevlekte dolfijnen.

 

Interesse in een rondreis over de Azoren? We hebben verschillende rondreizen samengesteld. In 12 dagen 4 verschillende eilanden bezoeken, bekijk dan onze Azoren vier eilanden reis.  Of een fly drive van 1 week met bezoek aan Sao Miguel, Faial en Pico: Fly drive Azoren. Wilt u een andere reis naar de Azoren maken, korter of langer, meer tijd op een eiland verblijven of in andere hotels? Laat het ons weten en we stellen een reis speciaal naar uw wensen samen.

 

Kust Terceira Azoren Portugal
Bel of mail mij terug