070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Rondreis Andalusie

Een rondreis Andalusie is ideaal voor het verkennen van deze bijzondere streek in het zuiden van Spanje. De wegen zijn van uitstekende kwaliteit, de bewegwijzering is prima en de afstanden tussen de steden zijn niet te lang. De meest logische route voor een Andalusie rondreis is:
Malaga – Granada – Cordoba – Sevilla – Jerez de la Frontera – Ronda – Malaga. Uiteraard kunt u een Fly drive Andalusie ook in omgekeerde volgorde volgen. De meeste van de genoemde steden staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO dus u zult tijd tekort komen.

De volgende rondreizen Andalusië moet u echt even bekijken: 

Andalusië vol luxe
Vamos a Andalucia
Culinaire rondreis Andalusië

De belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een Andalusie rondreis 

Andalusie heeft zo veel te bieden dat het moeilijk is om de belangrijkste bezienswaardigheden van een rondreis Andalusie op te sommen. Maar we doen toch een poging: Tussen Jerez en Ronda rijdt u langs de witte dorpjes (‘pueblos blancos’) met hun witgeverfde huisjes en smalle straatjes. In Jerez bezoekt u de Spaanse rijschool en bezoekt u een leuke sherryproeverij. In Sevilla bezoekt u de plaatsen van de twee wereldtentoonstellingen en natuurlijk de beroemde kathedraal, de Giralda. In Cordoba wacht de Mezquita op u en in Granada is het top-10 museum van de wereld, het Alhambra, een must-see. Hier leest u hoe u tickets voor het Alhambra kunt bestellen.

Andalusie reizen, wanneer is de beste reistijd? 

De beste tijd om Andalusie te bezoeken, is het voor- en najaar. Het hoogseizoen loopt dan ook van april tot en met juni en van september tot eind oktober. Juli en augustus worden gezien als laagseizoen in verband met de soms hoge temperaturen. Voor wie nog wil profiteren van laagseizoensprijzen, is het vroege voorjaar een aanrader. In maart zijn de temperaturen al aangenaam (15 – 25 graden) en worden de dagen alweer langer. Bovendien komt in maart de sinaasappel en de citroen tot bloei wat een heerlijke geur verspreidt. Het voorjaar komt er aan! maart is meestal nog te koud voor een strandverlenging.

Vliegen naar Andalusie

AmbianceTravel werkt met alle luchtvaartmaatschappijen samen en kan haar Andalusie rondreizen samenstellen met vertrek vanaf elke gewenste luchthaven. Dus inclusief vertrek vanaf Düsseldorf, Brussel en Charleroi. En natuurlijk Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

Huurauto's Andalusie

AmbianceTravel verhuurt vrijwel uitsluitende huurauto’s met een allrisk verzekering en gratis tweede bestuurder. Lees de huurvoorwaarden bij een offerte goed door. Wij zijn geen voorstander van autoverhuur waarbij u een volle tank bij het ophalen moet afrekenen en de auto weer leeg mag inleveren. Wij horen daar slechte berichten over en regelmatig voelt de klant zich bestolen vanwege de forse prijs die voor die tank betaald moet worden.

Strandverlenging Andalusie, waar moet je zijn?

Veel reizigers willen voorafgaand – of aansluitend op hun reis Andalusie nog een aantal dagen verlengen aan het strand. Waar doe je dat?
Voor wie zich niet thuis voelt tussen de hoge flats van de Costa del Sol, zijn er twee mogelijkheden voor een verlenging aan het strand. Ofwel aan de Costa de la Luz, ofwel in de omgeving van Nerja. De Costa de la Luz is met name authentiek rond Zahara de los Atunes, in het zuiden. Hier is een beperkt aantal kleinschalige hotels, in de buurt van het strand gelegen. In Nerja is het ook wat lieflijker dan verder zuidelijk. U vindt hier eveneens zandstranden en diverse kleinschalige hotels en appartementen. In Nerja ligt de parador zelfs direct op het strand. Laat u adviseren door de specialisten van AmbianceTravel.

Overnachten in bijzondere hotels tijdens een Andalusie reis

Wie een rondreizen Andalusie overweegt, wil natuurlijk het liefst overnachten in een hotel met ambiance. Niet ‘zomaar’ een hotel op het industriegebied maar een kleinschalige cortijo, een oude palacio in het centrum of een parador. En natuurlijk wilt u bij boeking weten waar u terecht komt en niet ter plaatse met heel andere hotels dan uit de folder worden opgescheept. AmbianceTravel heeft zich gespecialiseerd in het aanbieden van deze bijzondere hotels en stelt alle reizen op maat samen. Dat betekent dat we altijd de beschikbaarheid checken op het moment van boeking en mocht een hotel volgeboekt zijn, dan zoeken we in overleg met u naar een gelijkwaardig alternatief.

Ruime keuze aan Andalusie rondreis

Op de site vindt u een scala aan mogelijkheden. Zo is er een 8-daagse rondreis gebaseerd op sfeerhotels maar er is ook een 15-daagse reis met sfeerhotels. Verder vindt u rondreizen gebaseerd op designhotels, luxehotels en een rondreis voor gezinnen met kinderen. Ook is er een rondreis waarbij u met name in hacienda’s en cortijo’s verblijft en een andere rondreis is gebaseerd op verblijf in paradores. En weet dat alles op maat wordt gemaakt dus naar uw persoonlijke wensen kan worden aangepast.

Lees ook: 10 Tips voor een geslaagde rondreis Andalusie en Tips voor gezinnen met kinderen in Andalusie

Bekijk onze Andalusië rondreizen:

Andalusie  met verblijf in appartementen
De designwereld van Andalusië
Paradores rondreis 'Klassiek Andalusië vol luxe' 

Bent u overtuigd over ons ruime Andalusie rondreis aanbod? Vraag u offerte aan of neem contact op voor meer vragen. 

Bel of mail mij terug