070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Rondreis Andalusie

Rondreis door het prachtige Andalusie

Overweegt u een rondreis door Andalusie te gaan maken? AmbianceTravel is dé specialist voor het samen stellen van een geslaagde rondreis op maat. En bij ons verblijft u altijd in de leukste hotels. Luxe mag maar hoeft niet. Op de site vindt u meer dan 10 voorbeelden voor een rondreis met een thema. Van 8 tot 22 dagen. Maar u kunt ook geheel op maat uw eigen rondreis samen laten stellen. Wij regelen het vervoer, het verblijf en uw entree voor het Alhambra.

Hoogtepunten van een  rondreis door Andalusie?

Er zijn zoveel ‘must-sees’ dat u tijd tekort zult komen tijdens uw autorondreis door Andalusie. Andalusie heeft een rijke geschiedenis en daar zult u kennis mee maken tijdens uw rondreis.

Zeer belangrijk in de historie is het jaar 711 toen de Moren vanuit Afrika Europa binnen vielen. En grote delen van Spanje en Portugal in handen kregen. In de eeuwen daarna begon de Reconquista (de herovering). De moren (moslims) werden toen terug gedrongen door de katholieke koningen (los Reyes Catolicos). Alle steden met het achtervoegsel ‘de la Frontera’ herinneren aan die tijd. Toen liep de grens (frontera in het spaans) dwars door Andalusie heen. Denk aan bijv. Jerez de la Frontera. In 1492 werden de laatste Moren verslagen en werd Spanje weer christelijk.

Tijdens hun tijd in Spanje hadden die Moren prachtige bouwwerken opgericht. Zoals de Mezquita in Cordoba. Maar ook de moskee in Sevilla en het Alhambra met het Palacio Nazaries in Granada herinneren aan die tijd. Toen de katholieke koningen Andalusie terug veroverden, waren deze bouwwerken een belangrijke buit. Maar ze werden niet gesloopt. Dat was namelijk gebruikelijk was in die tijd. Maar ze werden ‘verchristelijkt’. Dat betekent dat er bijv. midden in de Mezquita een katholieke kerk werd gebouwd. En dat er in het Alhambra een paleis werd gebouwd. En dat de toren van de moskee van Sevilla werd ‘omgekat’ naar een kerktoren. Juist deze bouwwerken behoren vandaag tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Andalusie.

Steden in Andalusie die u niet mag missen tijdens uw auto rondreis

De meeste rondreizen beginnen en eindigen in Malaga. Omdat deze stad een grote luchthaven heeft met uitstekende verbindingen vanuit de Benelux. Malaga heeft de afgelopen jaren een stormachtige toeristische ontwikkeling doorgemaakt. Zo is er een autovrij centrum en zijn er talrijke monumenten en musea waaronder het Picasso-museum.

Bezoek Granada tijdens je rondreis Andalusie: meer dan alleen Alhambra

De volgende stad die ertoe doet is Granada. Vooral bekend vanwege haar UNESCO-werelderfgoed museum, het Alhambra. Maar Granada zelf is ook een stad die typisch spaans is en waar u graag zult willen verblijven. Indien u van wandelen houdt, ligt het gebergte Sierra Nevada direct buiten de stadsgrenzen. Toppen tot boven de 3000 meter, maken dat je hier in de winter kunt skiën. Terwijl je ’s middags aan het strand ligt. Maar in het voorjaar tot en met het najaar kun je er uitstekend wandelen. Of een mooie autorit doorheen maken.

Cordoba, stad van patio’s en Mezquita

De volgende stad die niet op uw lijstje mag ontbreken, is Cordoba. Deze stad is met name bekend geworden door de Mezquita. Dit is een bizar bouwwerk dat bestaat uit een 15e-eeuwse moskee met een katholieke kerk in het midden. Toen de katholieke koningen Cordoba terug veroverden op de Moren, behoorde de Mezquita tot de oorlogsbuit. Maar in plaats van  de moskee te laten slopen, kozen zij ervoor om een een kathedraal in het midden te laten bouwen. Het resultaat doet je mond open vallen en is een must-see tijdens een rondreis Andalusie. Maar Cordoba is ook bekend vanwege zijn vele patio’s (binnenplaatsen) die vaak rijk gedecoreerd zijn met bloempotten met planten.

Sevilla, de hoofdstad van Andalusie met twee wereld-tentoonstellingen

De hoofdstad van Andalusie is Sevilla, tevens de grootste stad. Sevilla kennen velen omdat er reeds twee wereld  tentoonstellingen plaats vonden. Maar ook de bijzondere kerktoren (De Giralda) naast de kathedraal van Sevilla is uniek. En ook het Alcazar-paleis mag niet op uw lijstje ontbreken. Sevilla is tevens een heerlijke stad voor een drankje en een hapje. De compacte binnenstad heeft talrijke bars en restaurants. Dus neem een drankje en een tapas en strijk neer op één van de talrijke terrassen.

Jerez, stad van sherry maar ook van de witte dorpjes

De vijfde stad van uw rondreis Andalusie is Jerez de la Frontera. Jerez is tot bloei gekomen door de sherry (het spaanse woord voor sherry is ‘jerez’). Het is dan ook een mooie en rijke stad met veel (voormalige) sherryhuizen die u kunt bezoeken. AmbianceTravel heeft een heel bijzonder sherryhuis voor u uitgezocht. Hier kunt u – behalve sherry kunt proeven – ook genieten van de uitgebreide kunstverzameling van de eigenaar. Met originele schilderijen van Velazquez en Goya. En in de buurt vindt u Cadiz en de witte dorpjes.

Ronda mag je niet missen tijdens je fly-drive door Andalusie

Het stadje Ronda is een logische stop tijdens uw rondreis door Andalusie. Zo kunt u hier genieten van de diepe kloof El Tajo die het dorp doorsnijdt. Op drie plaatsen ligt er een brug overheen waarvan de Puente Nuevo de belangrijkste is. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. En wist je dat zo’n 20 km buiten Ronda de overblijfselen van de Romeinse stad Acinipo liggen?

Stel uw eigen droomreis Andalusie samen met AmbianceTravel

Bent u enthousiast geworden over hetgeen u kunt zien en doen tijdens uw rondreis door Andalusie? Laat uw ideale reis dan door ons samenstellen. Gebruik als inspiratie één van de basis-reizen op de site en pas die geheel aan uw wensen aan. U kunt de reis verlengen of verkorten of omkeren. Maar ook specifieke bestemmingen toevoegen of laten vallen. En de luchthaven van vertrek aanpassen aan uw specifieke wensen. Daarbij is de bekende sky-the-limit dus neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Alhambra Granada Rondreis Andalusie

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug