070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Electronische tolpoorten Portugal zonder betaalhokje

Op een aantal wegen in waar u normaal lang in de rij zou staan voor de betaal hokjes van de tolpoorten in Portugal, zijn de betaal hokjes weg gehaald. Het afrekenen geschiedt volledig electronisch met camera’s. Hoe moet u hiermee omgaan als u tijdens een rondreis Portugal op een snelweg terecht komt waar u niet contant of met een creditcard kunt betalen. De klassieke tolpoorten zijn niet verdwenen maar het worden er wel minder.

Sommige autoverhuurders hebben een apparaatje in de huurauto’s geplaatst dat uitgelezen kan worden door de tolpoorten. In dat geval kunt u de tol bij het terugbrengen van de huurauto met de verhuurder afrekenen. Soms als u geluk heeft rekent de de autoverhuurder voor u de kosten af, zo heeft u kosten loos door Portugal kunnen rijden.

Indien de verhuurder deze service niet biedt, bestaat er ook de mogelijkheid om achteraf te betalen. In dat geval kunt u 2 – 5 dagen na het passeren van de tolpoorten op het postkantoor of bij een Payshop, die u door heel Portugal heen kan vinden, betalen.

Tenslotte zijn er ook apparaatjes te huur die u tijdelijk in de huurauto kunt plaatsen. Deze zijn verkrijgbaar bij de meeste benzinestations. Meer informatie over deze vorm van tolheffing vindt u hier en hier.

Bel of mail mij terug