De Portugese keuken heeft wellicht geen culinaire iconen zoals Spanje (bacalhau misschien, maar toch minder bekend dan tapas, paella en Iberico ham) maar ze is niettemin zeer de moeite waard. Er wordt veel nog traditioneel en 'eerlijk' gekookt, met veel vis en vlees. Het koloniale verleden van Portugal komt terug in het gebruik van vele exotische specerijen. Tijdens onze individuele culinaire rondreizen Portugal zult u ontdekken dat in goede restaurants de 'eerlijke' keuken wel degelijk ook tot iets gastronomisch omgetoverd kan worden. En u laat zich - onder meer tijdens diverse wijnproeverijen - de
Portugese wijn goed smaken. zoals de lichte
Vinho Verde en natuurlijk de portwijn uit de
Douro vallei.
Tijdens deze Culinaire rondreis Porto en Lissabon met verblijf in luxe hotels zult u kunnen genieten van een aantal 3-gangen diner’s, maakt u historische en culinaire stadswandelingen door
Porto en
Lissabon. Tijdens de reis door het zuidelijke deel van het staan er ook diverse wijnproeverijen op het programma, naast een olijfolie proeverij, een diner in een lokaal gastronomisch restaurant en een verrassende lunch.
Individuele culinaire rondreizen Portugal: maatwerk.
Net als al onze rondreizen maken we ook deze rondreizen desgewenst voor u op maat. We overleggen, combineren uw wensen met ons advies en maken zo de voor ideale rondreis. Maatwerk dus, vraag er naar. Zo kunnen we de noordelijke en zuidelijke culinaire reis ook voor u combineren. Bekijk eventueel ook het overzicht van al onze
rondreizen Portugal.