070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Ruud de Meer

Ruud de Meer (1961) is oprichter en mede-eigenaar van AmbianceTravel en een reisliefhebber pur-sang. Na zijn toeristische studie werkte hij o.a. voor Hotelplan, Frantour en zijn eigen reisorganisatie in wintersportchalets. Hij werd commercieel directeur touroperating bij TUI Nederland om in 2006 te kiezen voor zijn eigen weg: de start van AmbianceTravel. Met een voorliefde voor sfeervolle hotels, cultuur, natuur en culinair genieten, geen vreemde keuze.

Voor zijn werk maar zeker ook privé bezocht Ruud tal van landen. Afgelopen zomer is hij met zijn familie naar Zuid-Amerika afgereisd om een  rondreis door Colombia te maken. Maar ook dichter bij huis is Ruud vaak te vinden. Zo bezoekt hij graag de landen op het Iberisch schiereiland: Spanje en Portugal. Vooral van het zuiden van Spanje is Ruud een groot liefhebber, rondreizen door Andalusie doet hij graag en kan dit ook zeer aanbevelen. Zijn reiservaring is enorm en zijn persoonlijke advies komt terug in alle reizen van AmbianceTravel. Natuurlijk heeft ook Ruud nog tal van bestemmingen op zijn verlanglijst, maar hier was hij al:

  • Vrijwel alle landen van Europa inclusief Rusland (St. Petersburg)
  • 35 staten van de VS, van Alaska tot Florida en van California tot Massachusetts en talrijke nationale parken waaronder Yellowstone, Grand Canyon, Bryce, Zion, Yosemite, Sequoia, Antelope Canyon, Monument Valley, Glacier NP, Mt Rainier, Denali en Kenai Fjords
  • Canada, Mexico, Dominicaanse Republiek, Cuba
  • Brazilië, Colombia
  • Tunesië, Egypte, Kenia, Zuid-Afrika
  • Turkije, Israel, Jordanie, Dubai, Abu Dhabi
  • India, Sri Lanka, Thailand, Singapore, Indonesië en Vietnam

Ongetwijfeld zullen komende jaren nieuwe bestemmingen aan zijn lijstje worden toegevoegd. Reizen verrijkt, is zijn motto!

Rene Brouwer

René Brouwer (1956) heeft een lange carrière in de reiswereld achter de rug. Hij begon ooit als journalist, werkte daarna bij het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) en startte vervolgens zijn eigen PR en marketingbureau, gespecialiseerd in reizen en toerisme. In dat verband vertegenwoordigde hij een groot aantal bestemmingen op de Nederlandse en (vaak) Belgische markt, zoals Curaçao, Noorwegen, Oman, Kroatië, Lissabon en Zuid-Afrika. Sinds 2009 is hij mede-aandeelhouder van AmbianceTravel. De laatste jaren houdt Brouwer zich bij AmbianceTravel vooral bezig met de ontwikkeling van Zuid-Afrika, een favoriete bestemming van hem, die hij inmiddels vele malen bezocht en in aanvulling daarop Namibië, Botswana en Malawi. Recent reisde hij ook door Mozambique, een land,  geschikt voor de iets meer avontuurlijke reiziger, dat nu ook door AmbianceTravel wordt aangeboden. Enkele favoriete rondreizen van hem in Zuid-Afrika: Sfeervol Zuid-Afrika, de leukste B&B’s en guesthouses, rondreis Zuid Afrika met golfen en safari’s, (je bent golfer of niet). Bij mensen die voor het eerste gaan is de rondreis Hoogtepunten van Zuid-Afrika vanzelfsprekend populair.

Sonja van de Rhoer

Culinair journalist Sonja van de Rhoer is opgegroeid als dochter van een dranken groot-handelaar en limonadefabrikant en dronk haar eerste glas Beaujolais  (Fleurie) als zesjarige, verdund met water, tijdens het zondagse diner.

Ze is docent koken en Voedingsleer. Ze schrijft wekelijks recepten voor Trouw en heeft ruim 60 kookboeken op haar naam staan waaronder het Margriet kookboek en Vegetarisch Basiskookboek. Over haar culinaire reizen blogt ze regelmatig op de website van AmbianceTravel.nl

Yvo Janssen

Yvo Janssen (1993), voorheen stagiair, nu medewerker bij AmbianceTravel. Na het behalen van zijn diploma is hij blijven werken bij AmbianceTravel om meer te weten te komen over de cultuur en geschiedenis van verschillende vakantiebestemmingen. Het opstellen van nieuwe reizen, het verzamelen van informatie en het uitzoeken van maatwerkreizen vindt hij erg leuk. Yvo doet altijd zijn best en deelt graag zijn enthousiasme met u bij het uitzoeken van uw ideale rondreis.

Privé bezocht Yvo vooral per openbaar vervoer en auto verschillende landen binnen het vaste land van Europa, waaronder België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië. Met zijn studie is hij in Catalonië geweest en onlangs is Yvo teruggekeerd van een studiereis in de Centro de Portugal regio in midden Portugal, zijn favoriete bestemming in Portugal? Tomar!
Ook is Yvo tot tweemaal toe in Andalusië geweest, waar hij heeft leren genieten van de Spaanse keuken en mentaliteit en gaat hij binnenkort door Schotland rondreizen.

De volgende landen of plaatsen staan zeker nog op zijn lijst van te bezoeken bestemmingen:
Portugal (Alentejo en Noord-Portugal)
• Spanje (Madrid)
• Schotland
• Verenigde Staten (New England, Florida en de Westkust)
• Zuid-Afrika

Bel of mail mij terug