070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Eten en drinken Portugal

Portugal heeft nogal veel kust. En in de zee voor de kust wordt een enorme hoeveelheid verse vis gevangen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vis en schaaldieren in de gastronomie van Portugal een prominente rol spelen. Ontdek tijdens je rondreis Portugal de verschillen per regio. Eten en drinken in Portugal.

Portugese eten

Door het zachte klimaat en de glooiende valleien is er echter ook aan vlees en gevogelte geen gebrek. Voeg dit bij de wijntraditie van Portugal, met steeds populairdere wijnen vanuit vooral de wat noordelijker gelegen wijngebieden, en je begrijpt dat het Portugese eten en drinken er voor zorgt dat liefhebbers van gastronomie Portugal ruimschoots aan hun trekken komen.

Eten Portugal: tradities

Bacalhau, droge stokvis, heeft een belangrijke plaats in de traditie van eten in Portugal. In Portugal wordt gezegd dat er zoveel manieren zijn om Bacalhau klaar te maken, als er dagen zijn in het jaar. We hebben het niet geturfd, maar zeker is wel dat je de stokvis op heel wat manieren bereid op je bord kunt krijgen.

Portugese gerechten

Maar daarmee ben je er niet. Op een zomers terras sardientjes eten, zo van de gril of bbq, uiteraard met een heerlijk glas witte wijn (probeer de Vinho Verde!) moet toch zeker enkele keren tijdens de vakantie. Verder staat er vast ook Salmonete (rode baars), zwaarvis (peixe espada) en tong (linguado) op het menu met visgerechten. Nog meer variatie bieden de gevulde krab of de Algarve venusschelp.

Soep van Portugal

Soep maakt ook een vast onderdeel uit de gastronomie traditie van Portugal. Vaak gegeten wordt de “caldo verde”, een groene soep uit Minho provincie.Maar vleeseters proeven een ‘bife Portuguesa’, een gesauteerde of gegrilde steak, proeven schaap (carneiro) of geit (cabrito) of mals lam (borrego).

Restaurants Portugal

Alleen in daarin gespecialiseerde restaurants in Portugal wordt geroosterd speenvarken geserveerd. U vindt de worstjes die zéér aan te bevelen zijn onder de naam ‘ Ieitão assado’.Het geroosterde speenvarkentjet (“Ieitão assado”), is een andere specialiteit dat enkel in gespecialiseerde restaurants wordt opgediend. De worstjes zijn uitermate lekker , hetzelfde geldt voor de gerookte ham (“presunto”)

Gevogelte Portugal

Liefhebbers van gevogelte kunnen in Portugal kiezen uit onder meer kalkoen, eend en duif. In elke regio wordt ze weer op een andere manier bereid. Daarom is het maken van een rondreis ook zo aantrekkelijk: je leert een land kennen maar ook de verschillen in een land.

Neem contact voor uw culinair Portugal rondreis.

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug