070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Bezienswaardigheden Algarve

De Algarve is de meest populaire toeristische streek van Portugal. De Algarve loopt over de hele breedte van het land, van de Atlantische Oceaan aan de ene kant tot aan de Spaanse grens aan de andere kant. De bezienswaardigheden Algarve zijn de vele leuke plaatsen met terrassen en goede restaurants aan de kust terwijl je een paar km naar het binnenland rust vindt, slaperige dorpen en een groene natuur met amandel en pijnbomen.

Faro, het oosten van Algarve
De Algarve valt ruwweg onder te verdelen in een drukker westelijk deel en een rustiger oostelijk deel. De kust en eilanden voor het oostelijk deel, van Faro tot aan de Spaanse grens, bestaat voor een groot gedeelte uit één natuurgebied, het Parque natural da Ria Formosa. Leuke plaatsen hier zijn onder meer Tavira, Vila Real de Santo António, Olhão en natuurlijk de hoofdstad van de Algarve, Faro. We beschrijven de belangrijkste plaatsen kort verderop in dit artikel.

Albufeira, het westen van Algarve
Westelijk van Faro ligt de meer toeristische Algarve, met Albufeira als meest toeristische plaats en verder Lagos, Portimão en het mooie kleine vissersplaatsje Carvoeiro. Helemaal op de punt van de Algarve, met uitzicht over de Atlantische Oceaan, ligt het plaatsje Sagres. In het westen vind je ook de meeste golfbanen, die de streek haar imago van golfparadijs hebben gegeven.

Rondreis Portugal
U kunt de Algarve en haar leukste plaatsen ontdekken aan het eind van één van de rondreizen wij aanbieden maar uiteraard boeken wij ook graag uw accommodatie in de Algarve, desgewenst op twee of drie verschillende plekken.

Rondreis Algarve
AmbianceTravel heeft langs de hele kust van de Algarve diverse bijzondere en sfeervolle accommodaties, zoals vier pousada’s (in Sagres en Tavira en twee iets meer in het binnenland), het luxe hotel Vila Joya (met het enige twee sterren restaurant van de Algarve), en Casa da Palmeirinha, niet ver van Lagos, ook weer een paar km in het binnenland. Een typisch oud huis van de Algarve waarvan de oorsprong terug gaat tot de 16e eeuw.

Tavira Algarve
Tavira ligt aan de monding van de rivier de Ségua, die hier door het plaatsje naar de oceaan stroomt. Het voormalige vissersplaatsje ligt niet pal aan zee want wordt ervan gescheiden door een natuurgebied. Het bekendste strand is zelfs alleen per boot bereikbaar. Tavira is een van de meeste authentieke en historische plaatsen aan de kust van de Algarve. In het centrum, vanuit de Pousada gezien aan de andere kant van de rivier, zijn enkele zeer gezellige, kwalitatief prima en zeer betaalbare restaurantjes te vinden.

Pousada Tavira
Pousada Tavira is ondergebracht in een voormalig klooster en is een markante mengeling van historie en modern design, ligt midden in de oude Joodse wijn van het plaatsje. De terrassen en de rivier vind je op loopafstand. Liefhebbers van kerken komen aan hun trekken, er zijn er maar liefst 37. De vele historische gevels geven Tavira een bijzonder cachet.

Stad Faro
De hoofdstad van Algarve is Faro. Hier landen de (internationale) vluchten. De stad zelf heeft een rijke historie, die meer dan 2000 jaar teruggaat. Die geschiedenis proef je onder meer in de historische Cidade Velha (de oude stad); het is zonder twijfel het mooiste deel van Faro dat je uitstekend rondsletterend kunt verkennen. De oude stad van Faro wordt omringd door Romeinse stadsmuren. Alleen via drie poorten kun je het oude gedeelte ‘binnentreden’.
Faro is ook de grootste stad van de Algarve en dat betekent dat je er ook uitstekend kunt shoppen en kunt eten en drinken.

Nachtleven in Albufeira
Albufeira is de meest toeristische plaats van de Algarve en om die reden zeker in het hoogseizoen niet altijd aan te bevelen. Van oorsprong was het een rustige visserplaats, nu worden de stranden dichtbevolkt en is er een bruisend nachtleven. De oude stad is wel fraai bewaard gebleven.

Historische centrum Lagos
Lagos is op één na grootste stad van de Algarve maar straalt toch in veel opzichten een plezierige intimiteit uit door de kleinschaligheid. De 800 jaar oude stadsmuren zijn bewaard gebleven en de straten volgen nog steeds het oorspronkelijke patroon. Op de achtergrond ligt het bergmassief van de Monchique dat een bijdrage levert aan het bijzondere klimaar van de stad. Vanuit de stad kom je via een loopbrug bij de jachthaven waar talloze watersportactiviteiten geboekt kunnen worden.

Zandstrand bij Lagos
In de directe omgeving van de stad liggen zeven zandstrandjes, alle omgeven door rode of gele rotsformaties. Vanaf de beroemdste, de Ponta de Piedade, kun je er een aantal zien en kiezen welke je wilt bezoeken.

Vissersplaats Carvoeiro, Algarve
Verder westelijk in de Algarve ligt het bijzondere vissersplaatsje Carvoero, dat je bezocht moet hebben. Het ligt op, tussen en tegen de rotsen, stijle weggetjes en paden voeren je naar beneden waar je uiteindelijk bij het strand uitkomt. Vanaf de muren van het fort Nossa Senhora da Conceição (Onze Moeder van de Ontvangenis), boven op de klif, heb je een prachtig uitzicht over de oceaan.

Bel of mail mij terug