070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Bezienswaardigheden Ronda

Bezienswaardigheden Ronda

Boek je een rondreis Andalusië, vergeet dan niet Ronda te bezoeken. Vooral omdat dit stadje in een mooie omgeving ligt. Daarom moet het onderdeel zijn van je fly-drive Andalusie. Het ligt namelijk op de rand van de diepe kloof El Tajo. Daarnaast heeft het een lange geschiedenis. Er zijn veel bezienswaardigheden Ronda die je gezien moet hebben. Verder kun je vanuit Ronda o.a. de Caminito del Rey (het Konings-pad) bezoeken. Daarnaast zijn ook de steden Malaga en Gibraltar dichtbij.

De belangrijkste bezienswaardigheid in Ronda: De kloof El Tajo

De kloof waaraan Ronda ligt, is meer dan honderd meter diep. Dus ga je naar de beroemde Puente Nuevo. Omdat je het vanaf deze brug het best kunt zien. Deze verbindt de stadsdelen Mercadillo en La Ciudad. Want vanaf die brug kijk je in de diepte neer op de rivier Guadalevín. Met daar achter mooie landschappen die belangrijke bezienswaardigheden Ronda zijn. Ronda ligt namelijk tussen drie natuur gebieden:

  • de Sierra de las Nieves ten oosten,
  • de Serranía de Ronda in het zuiden
  • en de Sierra de Grazalema in het westen.

Dus wil je cultuur, natuur en een ruime keuze aan heerlijke restaurants ontdekken? Dan is Ronda een ideale stop.

Bezoek de bezienswaardigheid La Ciudad in Ronda

De eerste bezienswaardigheid Ronda is het oude centrum La Ciudad. Hier vind je veel typisch witte muren met de typisch fleurige bloempotten. Daarnaast is het Palacio de Mondragón uit de 14de eeuw leuk om te bezoeken. Verder zit in de oude stadsmuur een tweetal poorten: de Puerta de Carlos V en de Puerta de Almocábar. Hier vind je de mooie kerk Iglesia del Espiritu Santo. Verder bezoek je het Palacio de los Condes de la Conquista. Hierin is het Museo Lara gevestigd. Met een ruime en soms onvoorstelbare collectie. Zo vind je er oude wapens en klokken. Maar ook veel instrumenten en bijzondere voorwerpen. Dan ligt er nog de oudste stieren-arena van Spanje uit 1785.  Ernaast is het museum dat ook tot de bezienswaardigheden van Ronda wordt gerekend. Hier kom je alles te weten over deze omstreden Spaanse cultuur uiting.

De bruggen van Ronda die je gezien moet hebben

Er zijn drie bruggen die in Ronda de twee stads-delen met elkaar verbinden. De eerste en bekendste is de Puente Nuevo. Vooral ook omdat in de brug ooit een gevangenis huisde is het nu een van de belangrijke bezienswaardigheden Ronda. De Puente Viejo, of Puente Romano, werd – ondanks de naam – ‘pas’ in de Middeleeuwen gebouwd. Hier kun je door de poort Puerta de Felipe V het oude centrum binnen wandelen. Tot slot is er nog de Puente San Miguel. Deze stamt uit de tijd van de Moorse overheersing. Naast de brug ligt het Casa del Rey Moro met mooi aangelegde tuinen die ook gelden als een van de bezienswaardigheden van Ronda. Daarnaast ligt een trap die je via ruim 200 uit de rotsen uitgehakte treden naar de rivier brengt. Het was ooit een geheime vluchtweg voor de Moren.

Moe van de bezienswaardigheden Ronda: geniet dan van het culinaire

Tenslotte, ben je moe van de bezienswaardigheden Ronda? Ga dan heerlijk uit eten. Zo zijn er restaurants in allerlei soorten. Van de traditionele Zuid-Spaanse gerechten tot fusion tapas. Van heel klassieke zaken tot modern uitziende gastrobars. Bij de Plaza de Toros en bij de winkelstraat Carrera Espinel liggen de meeste restaurants en bars. Overigens vlakbij de bezienswaardigheden van Ronda. Aan de calle Pedro Romero kun je heerlijk op een terrasje plaats nemen. Om van daaraf mensen te kijken. Omdat meer mensen dat weten, is het er wel tamelijk toeristisch. De lemon-cheesecake van Casa María is tot in de wijde omtrek beroemd. Heerlijke fusion tapas vind je bij De Locos Tapas. En klassiekers van de streek zoals ‘rabo de toro’ of ‘gambas pil pil’, eet je bij Bodega San Francisco. Fervente vleeseters watertanden bij de gerechten van Almocábar. Zo eindigt een dagje bezienswaardigheden Ronda altijd smakelijk.

Puente Nuevo Ronda Andalusië
Bel of mail mij terug