070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Bezienswaardigheden Sevilla

Sevilla is niet alleen de de hoofdstad van zowel de autonome regio Andalusië en van de provincie Sevilla, de stad is ook op gebied van kunst en cultuur, politiek en economie de belangrijkste stad van Zuid-Spanje. Voor de toerist is het belangrijker om te weten dat deze universiteitsstad het grootste historische centrum van Europa heeft. Lees meer over de bezienswaardigheden in Sevilla.

Vakantie Sevilla
Tijdens een stedentrip Sevilla of een bezoek aan Sevilla tijdens een rondreis Andalusië kunt u zich gemakkelijk dagen achtereen vermaken in deze levendige haven- en studentenstad, die ligt aan de rivier Guadalquivir die het niet al te grote schepen mogelijk maakt tot in de stad komen. Er zijn talloze bezienswaardigheden, de stad is gezellig, leeft vooral in de zomer ‘s avonds en ook de omgeving heeft veel te bieden.

Fly drive Sevilla
In Sevilla ontstond de flamenco, de fameuze dans- en muziekstijl. Talloze mensen, ook Nederlanders, gaan er naar toe om flamenco cursussen te volgen. Voorts is de stad, hoe kan het ook anders, door de talloze (tapas)restaurants, pleinen, terrassen en bars levendig en gezellig. Dankzij het heerlijke weer in het lange voor- en najaar leven mensen er buiten en ook in de winter is het aangenaam. Een uitstekende bestemming voor een boeiende fly-drive Sevilla.

Bezienswaardigheden Sevilla
In de lange geschiedenis van Sevilla hebben diverse gebeurtenissen een belangrijke rol gespeeld en zij zijn nog steeds mede bepalend voor het hedendaagse gezicht van de stad. In 712 werd de stad, samen met onder andere Cordóba, door de Moren veroverd. In de Moorse periode werd de stad een belangrijk economisch centrum. Sevilla bleef enkele honderden jaren een belangrijke Moorse stad, ondanks bloedige pogingen van de Vikingen om deze te heroveren.

Joodse wijk
In de stad herinnert ook nog veel eraan dat eeuwen lang de Spaanse (Sefardische) Joden hier in vrijheid hebben geleefd, al vanaf de tijd dat Moren overheersten. Na een pogrom in 1391 werd een groot deel van de Joodse bevolking vermoord en diegenen die overbleven werden gedwongen zich tot het Christendom te bekeren. In het centrum is de oude Joodse wijk, Judería of Barrio de la Cruz, nog steeds één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla.

Columbus
Nog een bepalende factor voor de ontwikkeling van Sevilla was de ontdekking van de nieuwe wereld in 1492 door Colombus. Sevilla werd hierdoor een van de belangrijkste havens van Europa, en een van de meest welvarende steden met fraaie straten en huizen. Handelaren en consuls trokken er naar toe. De rijkdom in deze periode is nog steeds de stad aan te zien. Christoffel Columbus ligt in Sevilla begraven in de kathedraal, een andere, populaire bezienswaardigheid van Sevilla.

La Giralda
In het historische centrum van Sevilla bevinden zich talloze bezienswaardigheden. Zoals de Mohamedaanse minaret “La Giralda”, nu toren van de kathedraal, het Alcázar (nog steeds een koninklijk paleis), Huis van Pilatos, Stadhuis, Archief van de Indias, Het Museum voor Schone Kunsten (tweede grootste schilderijgalerij van Spanje), paleizen en kloosters.

Paleis van San Telmo
In Het paleis van San Telmo, ooit de eerste Zeevaartschool in Europa, zetelt nu het Andalusische parlement. Torre de Oro, de Gouden Toren’ bevindt zich aan de rivier. Moren bouwden de toren als een tolpost voor schepen die er een goudstuk moesten betalen om verder te varen.

Plaza de España en María Luisa Park
Het park behoorde vroeger toe aan een adellijke familie die het aan Sevilla en zijn bewoners schonk. In het park zijn de verschillende paviljoenen gebouwd van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling uit 1929. Het Plaza de España is onderdeel van het María Luisa Park en bekend vanwege de bijzondere architectuur. In veel gebouwen op het plein vindt u nu ministeries van het Andalusische bestuur.

Wereldtentoonstelling
Daarnaast was de stad tweemaal gastheer voor een internationale tentoonstelling: de Ibero-Amerikaanse Tentoonstelling in 1929 en de Wereld-Expo in 1992. Quasi alle paviljoenen bestaan nog en vormen een enorme culturele verrijking voor de stad. Bovendien is Sevilla de stad van Carmen, Don Juan en Figaro, bekende opera-figuren.

Sevilla Kathedraal Andalusië Spanje
Bel of mail mij terug