070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  • 8 dagen
  • Vanaf Amsterdam
  • Incl. huurauto
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 850,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Paradores rondreis ‘Klassiek Andalusië’

Subtiel zijn alleen de Moorse paleizen. Verder is alles in Andalusië stevig, krachtig en vurig: de mensen, de natuur, de steden, de zon, het eten en drinken. De te bezoeken steden zijn stuk voor stuk culturele en historische hoogtepunten. Beide elementen maken deze Paradores rondreis Klassiek Andalusië tot een een bijzondere belevenis.

Alhambra en Mezquita

Bezoek onder meer de bijzondere Mezquita in Córdoba. Mezquita is het Spaanse woord voor moskee, hiermee wordt verwezen naar de vroegere functie van dit prachtige gebouw. Tijdens de reconquista is dit prachtige gebouw officieel de kathedraal van het bisdom Córdoba geworden.

Een ander hoogtepunt van Andalusië is de Alhambra in Granada. Een echte must see tijdens uw rondreis door Andalusië. Alhambra is een imposant middeleeuws paleis van de Moorse heersers van het vroegere koninkrijk Granada. De Moorse kunstschatten zijn op deze plek het beste bewaard gebleven van heel Europa. Het Alhambra is terecht opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco. De quota die Unesco heeft gesteld voor de bezoekersaantallen is wel erg strak. AmbianceTravel kan de tickets voor Alhambra voor u regelen bij de boeking van een rondreis.

Paradores

Paradores zijn staatshotels die verspreid liggen door heel Spanje zijn allemaal gevestigd in bijzondere gebouwen zoals oude kloosters, paleizen, middeleeuwse kastelen of prachtige residenties. Elke Parador is bijzonder en heeft zijn eigen verhaal. Sinds 1928 worden er bijzondere gebouwen gebruikt als Paradores hotels, dit is een manier van de overheid om deze gebouwen in ere te houden maar natuurlijk ook om de regionale economie te stimuleren. Paradores maken vaak gebruik lokale producten en recepten.

Uiteraard is deze Paradores rondreis Klassiek Andalusië aan uw individuele wensen aan te passen. Zo kan ze verder worden uitgebreid, ingekort, omgekeerd, omgekeerd en als eigen auto rondreis worden aangeboden. Er kunnen zelfs persoonlijke elementen toegevoegd worden.

Bekijk naast deze Paradores rondreis Klassiek Andalusië ook de andere Individuele rondreizen Spanje op onze site.

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-2 Arcos de La Frontera Parador de Arcos de la Frontera 1
2 2-4 Carmona, Sevilla Parador de Carmona 2
3 4-5 Córdoba Parador de Córdoba 1
4 5-7 Granada Villa Oniria 2
5 7-8 Málaga Parador de Málaga 1

Arcos de La Frontera

Op dag 1 rijdt u een landelijke route door het prachtige groene binnenland van Andalusie. Onderweg bezoekt u Ronda, bekend om zijn honderden meters diepe kloof die dwars door het dorp loopt. Met over die kloof een oude Romeinse brug. Maar er is ook een zeer bekende stierenvechtarena, eveneens uit de Romeinse tijd. Na de lunch rijdt u door het groene landschap van het Parque Nacional de Grazalema. Verder naar het westen komt u in het gebied van de witte dorpjes, de zogenaamde Pueblos Blancos. U logeert in de Parador van Arcos de la Frontera.

1 Parador de Arcos de la Frontera

Carmona, Sevilla

Op de tweede dag rijdt u via Jerez de la Frontera waar u de Spaanse rijschool bezoekt. Direct naast de rijschool is het koetsjesmuseum waarbij door middel van beeldmateriaal per koetsje wordt duidelijk gemaakt voor welk (meestal Konlinklijk) huwelijk een bepaald koetsje is gebruikt. Jerez is tevens sherryhoofdstad dus u bezoekt uiteraard ook een sherrybodega om te ontdekken dat er tientallen verschillende sherry zijn, van zeer droog tot mierzoet.

In de middag rijdt u door naar Sevilla waar u een eerste bezoek brengt aan deze typisch Zuidspaanse universiteitsstad. Hoogtepunten van Sevilla zijn o.a. de kathedraal met toren (de Giralda), het Alcazar en de lokaties van de twee wereldtentoonstellingen die Sevilla heeft georganiseerd (1929 en 1992).

2 Parador de Carmona

Córdoba

Na uw bezoek aan Sevilla vervolgt u de reis naar Córdoba, beroemd vanwege zijn Joodse wijk, de Juderia, zeer typerend met allerlei kleine straatjes met talrijke tapasbarretjes. Maar Córdoba is ook bekend vanwege de Mezquita, een door de Moren gebouwde moskee die later is omgevormd tot kerk door de Koningen van Spanje. Het kenmerkende van de Mezquita zijn de meer dan duizend zuilen van rood en wit marmer in hoefijzerbogen van een bijna wel mystieke schoonheid.

3 Parador de Córdoba

Granada

Granada is een eeuwenoude stad gelegen op een vruchtbare vlakte aan de voet van de hoogste bergketen in Spanje, de Sierra Nevada. De stad heeft een historische oude kern die tot de mooiste van Spanje behoort en is vooral bekend vanwege het wereldberoemde Alhambra. Dit oogverblindend mooie paleis is met zijn patio’s, fonteinen en wonderbaarlijke spel van kleuren en schaduwen een must om te bezoeken

De oudste Moorse wijk van Granada is Albaicín, in deze wijk met typische smalle straatjes en witgekalkte huizen kunt u een bezoek brengen aan het Arabische badhuis El Bañuelo dat al meer dan 1000 jaar oud is. In het centrum van deze wijk ligt de San Nicolas-kerk, vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft op het Alhambra met daarachter de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada.

4 Villa Oniria

Málaga

Na aankomst in Malaga, heeft u de tijd om deze stad te verkennen. Zo kun je er heerlijk winkelen of een terrasje pakken in het autovrije centrum. Ook is er een Picasso museum dat een bezoek meer dan waard is. Door zijn ligging aan zee, is er altijd een fris zeewindje in de stad waardoor het minder heet is dan in andere delen van Andalusië.

5 Parador de Málaga

Parador de Arcos de la Frontera

De ***Parador ligt prachtig op het centrale plein van Arcos, dichtbij de indrukwekkende kerk van Santa Maria, het hertogelijk kasteel uit de 15e eeuw en het stadhuis uit 1634 en biedt een adembenemend uitzicht over het omringende Andalusische landschap en de rivier de Guadalete, die onderlangs het plaatsje stroomt. Er zijn kamers met en zonder terras; de kamers: met terras hebben een prachtig uitz...

Dag 1-2
Bekijk hotel

Parador de Carmona

In het oude stadje Carmona ligt dit voormalige Arabische fort aan de rand van de hooggelegen stad en biedt een schitterend uitzicht op het omringende Andalusische landschap. De Parador de Carmona heeft veel authentieke stijlkenmerken en - veel lager gelegen in de tuin - een heerlijk zwembad waar het goed toeven is na een warme dag in Andalusië. De Parador de Carmona i...

Dag 2-4
Bekijk hotel

Parador de Córdoba

De ligging van deze moderne ****Parador ligt iets buiten de stad in een heuvelachtig gebied. Hierdoor is het vrijwel altijd enkele graden koeler dan in de stad zelf. Dit is gunstig vanwege de tropische temperaturen die hier regelmatig bereikt worden. De elegante kamers zijn ruim en voorzien van hout en lederen details. Het meubilair is een mix van invloeden uit Arabië en Andalusië met aa...

Dag 4-5
Bekijk hotel

Villa Oniria

De unieke ligging van Villa Oniria ****- in het hart van Granada - en de moderne voorzieningen maken dit luxueuze hotel tot een perfecte locatie om de prachtige stad Granada te ontdekken. Dit 19e eeuwse landhuis is met zorg gerestaureerd waarbij de Andalusische, palatiale stijl is behouden. Het charmante hotel Villa Oniria is de perfecte plaats om te ontspannen tijdens een be...

Dag 5-7
Bekijk hotel

Parador de Málaga

Deze ***Parador ligt in het oude gedeelte van de stad Málaga op de berg Gibralfaro en heeft een prachtig uitzicht over de drukke haven, de Middellandse Zee, de stad en de baai. De prachtig ingerichte kamers beschikken over alle comfort. Tegenover het hotel ligt het Alcazaba (de citadel) die in de 11e eeuws is gebouwd door de Moren. De Parador is ideaal gelegen om de stad Málaga te be...

Dag 7-8
Bekijk hotel

Paradores rondreis ‘Klassiek Andalusië’

Bel of mail mij terug