070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Tickets Alhambra regel je makkelijk bij een rondreis Andalusie via AmbianceTravel

Een bezoek aan Andalusië is bijna niet denkbaar zonder een bezoek te brengen aan het Alhambra in Granada. Wij regelenen de tickets voor u als u bij ons een rondreis door Andalusie reserveert. Granada, gelegen aan de voet van de Sierra Nevada, herbergt één van de belangrijkste musea van de wereld. Het Alhambra dat jaarlijks 3,5 miljoen bezoekers uit heel de wereld trekt, is het meest bezochte museum van Spanje en staat in de top 10 van de wereld!

Het is een mengeling van Arabische paleizen, prachtig aangelegde tuinen en imposante renaissance paleizen. Het is een absolute must-see en hieronder vindt u een aantal tips die u kunnen helpen bij het plannen van uw bezoek aan het Alhambra:

Plannen van bezoek Alhambra

Bezoek Alhambra: twee nachten logeren in Granada Het Alhambra is zo’n bijzonder museum, dat u hier makkelijk een dag kunt doorbrengen. Ook als u geen doorgewinterde museum-tijger bent, zult u zich geen minuut vervelen. Dat betekent dat wij u aanraden om minimaal twee nachten in Granada te overnachten. Zoekt u een leuk 3-sterren hotel, dan adviseren wij bijv. het Palacio de los Navas en voor een 4-sterren hotel is de Villa Oniria een mooie optie. U heeft dan een volle dag de tijd heeft om het museum te bezoeken.

Alhambra tickets vooraf regelen

Vanwege de grote populariteit van het museum wordt 65% van de entreebewijzen van te voren verkocht, met name aan groepen. Maar ook tickets voor individuele bezoekers zijn in de voorverkoop verkrijgbaar. Dat betekent dat het kopen van kaarten aan de kassa tot teleurstellingen kan leiden en bovendien een tijdsinspannende zaak kan zijn. Op topdagen worden alle kaarten in de voorverkoop verkocht en zijn er dus geen kaarten meer op de dag zelf verkrijgbaar. AmbianceTravel is de enige reisorganisatie in Nederland die rechtstreeks tickets van het Alhambra kan afnemen. Informeer naar de mogelijkheden.

Ga slapen of lunchen in de Parador van het Alhambra

Binnen de muren van het Alhambra bevindt zich een zeer bijzonder hotel: de Parador van het Alhambra. Dit hotel is rijk aan historie en wordt bevolkt door welstandige toeristen uit de hele wereld. Indien uw budget het toelaat (kamerprijzen vanaf € 350,- per nacht) is het voor velen een droom die uitkomt om hier eens te mogen overnachten. Maar het is ook al heel leuk om hier alleen maar te gaan lunchen tijdens uw bezoek aan het Alhambra.

Let op !!!, wij bieden deze service alleen als u via ons een rondreis boekt. Wij leveren los geen kaartjes.

April en mei topmaanden voor bezoek Alhambra

April (vanaf de week van Pasen) tot en met mei zijn de topmaanden van het Alhambra. Gedurende deze maanden gaat het museum regelmatig over zijn limiet heen en worden er geen kaarten meer aan de kassa verkocht. Wie dan niet van te voren kaarten heeft besteld, heeft pech gehad.

Alhambra vroeg of laat bezoeken

Het museum opent om 08.30 u zijn deuren en sluit ze weer om 18 of 20 u, afhankelijk van het seizoen. Wij adviseren u de dag-rand te zoeken voor het bezoek aan het Alhambra. Behalve dat het minder druk is, heeft u ook mooier licht om te fotograferen, zogenaamd strijklicht.

Alhambra tickets van te voren gekocht: niet in de rij staan!

Indien u uw kaarten van te voren gekocht heeft, kunt u ze bij aankomst ophalen bij een ander loket dan de dag-bezoekers. Dit scheelt u op topdagen al gauw een half uur of langer in de rij staan!

Plan uw bezoek rond de tijden van het Palacio Nazaries

Op de dag dat u kaarten heeft aangeschaft, bent u de hele dag welkom in het Alhambra. Behalve voor het Palacio Nazaries. Dit paleis binnen de muren van het Alhambra, is zo populair dat het bezoek hier streng gereguleerd is. Dat betekent dat u een tijdslot van een half uur toegewezen krijgt waarbinnen u dit paleis binnen moet gaan. Hoe lang u vervolgens binnen blijft, mag u zelf weten maar als u buiten uw tijdslot bij de ingang aankomt, wordt u niet meer toegelaten.

Ook leuk: een avondbezoek

Met een ticket voor het Alhambra is het ook mogelijk om het Alhambra ‘s avonds te bezoeken. Door de prachtige verlichting is het ‘s avonds een schitterend schouwspel. Dus wilt u eens genieten van het sprookje van duizend-en-één-nacht, ga dan nog eens terug voor een avondbezoek.

Rondleiding met een Nederlandstalige gids

Er is een beperkt aantal Nederlandse gidsen dat groepen rondleidt in het Alhambra. Maar bij gelegenheid zijn ze ook bereid om individuele gasten rond te leiden. Dat is enorm leuk omdat het hele bezoek wordt afgestemd op uw individuele wensen, uw eigen tijdschema en het feit dat er geen taalbarrière bestaat. Want hoe goed uw Engels ook is, in Spanje kom je helaas regelmatig gidsen tegen die beroerd Engels spreken. En het zou jammer zijn om dit bijzondere bezoek niet helemaal te benutten omdat de gids slecht Engels spreekt.

Meer weten? Bekijk onze rondreizen door Andalusie waarbij u ook het Alhambra kunt bezoeken. Wilt u een rondreis op maat gemaakt? Dat kan zeker, wij stellen een rondreis voor u samen op basis van uw persoonlijke voorkeuren. Neem contact met ons op en wij doen u een passen voorstel.

Wilt u een bijzondere rondreis door Andalusie? Overnachten in paradores en het Alhambra bezoeken? Dan is de Paradores rondreis ‘Klassiek Andalusië’ zeker iets voor u.

 

Rondreis Spanje Andalusië Granada Al Hambra

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug