070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Met kinderen op safari in Zuid-Afrika

Bij safari en Zuid-Afrika denken de meeste mensen direct: Krugerpark. En dat is volkomen begrijpelijk. Maar voor ouders die juist met jongere kinderen een spannende safari willen maken, zijn er vele andere mogelijkheden om in te passen in je rondreis Zuid-Afrika, óók in de buurt van Kaapstad en de Tuinroute. Deze hebben een paar voordelen: kleintjes tot 3 of 5 mogen vaak niet meer op ‘grote’ safari’s, omdat het nu eenmaal lastig is om ervoor te zorgen dat ze stil zijn als dat ook echt moet. En het wild – inclusief doorgaans de Big Five – is in de kleinere wildparken gemakkelijker te vinden, terwijl je anders soms wel anderhalf of twee uur rijdt voor je bijvoorbeeld olifanten of leeuwen tegenkomt. Of zelfs helemaal niet ziet tijdens een game drive. Dus wil je met jonge kinderen op safari in Zuid-Afrika? Lees dan dit blog.

Wildparken Zuid-Afrika geschikt voor jonge kinderen

We zetten een aantal kleinere wildparken op een rijtje. Je kunt er vaak dagsafari’s maken maar ook verblijven in sfeervolle en mooi gelegen lodges of luxe safaritenten die bijdragen aan een spannende wildlife ervaring. Hoe spannend is het niet om vanaf je terras de olifanten in de verte langs te zien lopen tijdens de rondreis Zuid-Afrika met kind. In sommige gevallen zijn er aparte safari’s voor gezinnen met jonge kinderen.

Aquila Private Game Reserve
Het Aquila Game Reserve ligt slechts twee uur rijden van Kaapstad. Je hebt hier de Big Five, hoewel de leeuwen in een van de andere dieren afgescheiden deel leven. Iets wat je vaker tegenkomt bij de kleinere game reserves. Jongere kinderen zullen daar niet om malen: zij genieten vanuit de open safari wagen van indrukwekkende olifanten, buffels en leeuwen. Landschappelijk ligt Aquila mooi, in de zuidelijke Klein Karoo. Als u in de 4-sterren lodges verblijft zult u vanaf het terras genieten van prachtig uitzicht over het park. Er zijn onder meer halve en hele dag safari’s. U vindt er sfeervolle (family) cottages om in te verblijven. Prima in te passen in uw rondreis met kinderen in Zuid-Afrika.

Inverdoorn Game Reserve
Net iets verder van Kaapstad dan Aquila ligt Inverdoorn Game Reserve. Ook hier de Big Five, naast meer dan duizend andere dieren, waaronder de cheetah. Dit park is groter dan Aquila en heeft ook mooie accommodaties. Een dagsafari kost hier ca 80 euro pp inclusief lunch, kinderen van 0-3 mogen gratis mee en van 3-11 voor de helft van de prijs. Voor wie met kinderen op safari wil dus een goede mogelijkheid.

Garden Route Game Lodge
Ook alweer zo’n zeer kindvriendelijke lodge, die ligt aan de Tuinroute. Op de route van Kaapstad naar Mosselbaai kom je er zo ongeveer langs. Hier leeft de Big Five in een prachtig gebied. Geniet van de olifanten vanaf je terras – als je ervoor kiest hier te verblijven. Kinderen zullen ook genieten van de safari’s die in Garden Route Game Lodge te boeken zijn, met garanties op het spotten van groot wild.

Botlierskop Game Reserve en Safaripark
Een stukje verder, tussen Mosselbaai en George vind je Botlierskop Game Reserve. Wie hier één of twee nachten verblijft kan onder meer slapen in luxe safaritenten, waar je met een boot naar toe wordt gebracht. Dagtochten zijn hier relatief wat goedkoper. Het Karoo-landschap is prachtig. Een prima plek om met kinderen op safari te gaan.

Gondwana Game Reserve
Ook niet ver van Mosselbaai ligt Gondwana Game Lodege. De Big Five is ‘free roaming’ en de gasten verblijven in mooie, luxe tenten en lodges, met een fraai uitzicht over dit uitgestrekte en verlaten gebied. Gondwana is ook wat duurder dan verblijf in de meeste andere genoemde game reserves.

Buffelsdrift Game Lodge
Buffelsdrift is een populaire accommodatie bij Oudtshoorn. Volwassenen en grotere kinderen maken hier vaak de Meerkatsafari, voor gezinnen met kleinere is hier de Bush Safari. Sinds twee jaar leeft hier ook een leeuwenfamilie. Verblijf in luxe safaritenten aan het meer. Buffelsdirft is erg populair bij gezinnen met grotere en kleinere kinderen op reis door Zuid-Afrika.

Sibuya Private Game Reserve
Een stuk verder, niet meer in de westkaap maar net voorbij Port Elizabeth in de Oostkaap, ligt het Sibuya private game Reserve. Er zijn hier diverse luxe lodges, maar Sibuya River Lodge richt zich met name op gezinnen met kinderen. Lees ook wat onze blogger Lisette hierover schreef in haar blog Met de baby op safari. Zij schrijft ook over Addo Elephant Park.

Meer over reizen met kinderen naar Zuid-Afrika

Bekijk ook onze Rondreis Zuid-Afrika met kinderen, die we graag voor u aanpassen met bezoek aan één van deze kindvriendelijke wildparken. Benieuwd welke dieren je kan zien? Geniet dan vast van voorpret met een van de veldgidsjes met dieren in Zuid-Afrika van Naturescanner.

Meer tips? Lees: Praktische tips voor je individuele rondreis Zuid-Afrika met kinderen

Lees ook:
Baby-vriendelijke route door Zuid-Afrika
Met de baby op safari in Zuid-Afrika
Baby-vriendelijke hotels in Zuid-Afrika

Bekijk ook het volledige aanbod van onze individuele rondreizen Zuid-Afrika.

Bel of mail mij terug