070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Met de baby op reis… Bestemming: Zuid-Afrika

Voordat Lizzy twee wordt en echt baby-af is, willen we een fantastische reis maken. Ver, comfortabel met een vleugje avontuur. Nu zijn de tickets voor die kleine immers nog gratis en hobbelt ze vrolijk overal mee naar toe. We kiezen voor een rondreis Zuid-Afrika! Waarom? Geen tijdverschillen met Nederland, ongeveer 25 graden begin september, gunstige South African Rand (ZAR), betaalbaar, waanzinnige accommodaties, we kunnen zelfstandig reizen, relatief korte reisafstanden en spannende activiteiten ook te snappen voor dreumesen. Dus: met de baby naar Zuid-Afrika..

Denk aan praktische dingen bij een individuele rondreis Zuid-Afrika

Ter voorbereiding gaan we naar Blijdorp. Baby-reistips Zijn er nog visa of andere zaken waar je aan moet denken als je met een grote baby gaat rondreizen in Zuid-Afrika? Naast een eigen paspoort voor de kleine, dien je een geboortebewijs mee te nemen. Op te halen bij het gemeentehuis voor ca. € 10. Dit A4’tje toont aan dat je de ouders van het kind bent en wordt gecontroleerd bij het inchecken en de douane in Zuid-Afrika. Een internationaal rijbewijs wordt geadviseerd voor het huren van een auto of camper. Als je beschikt over een Nederlands rijbewijs, formaat creditcard en er staat “Driving License” op vermeld, zit je goed.

Inentingen
Voor het inentingsadvies namen we contact op met de GGD. Mijn DTP en Hepatitis A moesten ververst en Lizzy had naast het reguliere inentingen-programma van Centrum Jeugd en Gezondheid, Hepatitis A nodig. Deze inentingen werden door onze zorgverzekeraar vergoed. Heel fijn, toch zo’n € 40 per prik.

Ready to go voor rondreis Zuid-Afrika
We mijden de malariagebieden en politiek onrustige gebieden. Schaffen Deet tot 30% aan als extra muggenafweer (ook geschikt voor kleine kinderen). De vluchten boekten we zelf bij de maatschappij, de KLM in dit geval. Een echte aanrader als je reist met een baby. Vraag bij de accommodaties en wild parken goed na of gamedrives met baby’s mogelijk zijn. Wij boekten ons verblijf en de autohuur bij Ambiance Travel. Zij hadden de beste accommodaties naar onze smaak, voor de beste prijs en gaven een uitstekend advies. Bijna alle activiteiten zijn vanaf 6 jaar maar alle accommodaties waren goed op de hoogte en deden dus niet moeilijk. Reserveer een autostoel bij de autoverhuurmaatschappij en een babybed bij de accommodaties of laat dat doen en dan ben je ready to go. Ga dus gerust met een baby voor een individuele rondreis naar Zuid-Afrika!

Meer tips? Lees: Praktische tips voor je individuele rondreis Zuid-Afrika met kinderen

Lees ook:
Baby-vriendelijke route door Zuid-Afrika
Met de baby op safari in Zuid-Afrika
Baby-vriendelijke hotels in Zuid-Afrika

 

Bel of mail mij terug