070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   23 dagen
 • Vanaf Amsterdam
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 2690,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Rondreis: met de kinderen op reis door Zuid-Afrika

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-3 Johannesburg Garden Court Sandton City 2
2 3-4 Tzaneen Tzaneen Country Lodge 1
3 4-7 Kruger, Phalaborwa Sefapane Lodge and Safaris 3
4 7-9 Hazyview Hippo Hollow Country Estate 2
5 9-12 Kaapstad Rockwell All Suite Hotel 3
6 12-13 Stellenbosch Knorhoek Guest House 1
7 13-15 Hermanus Whale Rock Lodge 2
8 15-17 Oudtshoorn Buffelsdrift Game Lodge 2
9 17-19 Plettenberg Bay, Tuinroute Piesang Valley Lodge 2
10 19-20 Tsitsikamma, Storms River Tsitsikamma Village Inn 1
11 20-22 Amakhala Game Reserve Amakhala Hlosi Game Lodge 2
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Rondreis Zuid-Afrika Sowete Hector Pieterson museum
 • rondreis zuid-afrika Johannesburg soweto dansers
 • rondreis zuid-afrika Johannesburg Apartheidmusem
 • rondreis zuid-afrika Johannesburg Soweto
 • Mandela House, Soweto

Johannesburg

Dag 1 – 2
In het kort Een dag Johannesburg is eigenlijk tekort. We maken in elk geval een fietstocht door het bekendste township van Zuid-Afrika, Soweto, waar Nelson Mandela heeft gewoond en aartsbisschop Tutu nog steeds woont. Daarna nog naar het Apartheidsmuseum?

Uitgebreid
We vliegen vanuit Amsterdam non-stop naar Johannesburg, waar we ’s avonds aankomen. In de aankomsthal staat onze chauffeur al op ons te wachten. Hij overhandigt ons een mooi pakket met routebeschrijvingen en tips voor onze reis en brengt ons naar ons hotel in Sandton, één van de wijken in Johannesburg. De volgende ochtend worden we na ons uitgebreide ontbijt opgehaald en naar het bekendste township van Johannesburg gebracht: Soweto. Hier staan fietsen voor ons klaar waarmee we, samen met een gids en met andere toeristen, een twee uur durende tocht maken. We krijgen een goede indruk hoe arm en rijk, blank en zwart hier samenleven en op een soms verrassende en creatieve manier een bestaan voor zichzelf hebben opgebouwd. Onderweg komen we langs het huis waar Nelson en Winnie Mandela jarenlang gewoond hebben in de apartheidsperiode. Na afloop van de fietstocht worden we teruggebracht naar ons hotel.

’s Middags kunnen we een kijkje nemen in het moderne winkelcentrum Sandton City waaraan ons hotel gelegen is, maar we kunnen ook met de hop-on-hop-off bus een rondrit maken door Johannesburg en alles te weten komen over de geschiedenis van de stad en de verschillende wijken. Eén van de stops tijdens deze busrit is het Apartheidsmuseum. Eigenlijk een ‘must’ voor iedereen die meer wil weten over het leven ten tijde van de apartheid. Erg indrukwekkend!

U slaapt in Garden Court Sandton City in een familiekamer inclusief ontbijt.

1 Garden Court Sandton City
Garden Court Sandton City
 • Rondreis Zuid-Afrika landschap Tzaneen Limpopo
 • Rondreis Zuid-Afrika Tzaneen country lodge
 • rondreis zuid-afrika Tzaneen bergen

Tzaneen

Dag 3
In het kort
We zetten koers richting Krugerpark, waar we vandaag nog niet aankomen. Wel in Tzaneen, niet ver daar vandaan, Het wordt steeds groener en mooier.

Uitgebreid
Onze huurauto staat klaar bij het stadskantoor in Sandton, maar tegen een kleine vergoeding kunnen we de auto ook bij ons hotel laten brengen. We verlaten de stad en rijden in noordelijke richting naar Tzaneen, een rit van circa vijf uur die grotendeels de snelweg N1 volgt. Zodra we in de buurt van Tzaneen komen, wordt het landschap groener en heuvelachtiger. Theeplantages, bossen en citrusplantages wisselen elkaar af. Een paar kilometer voor Tzaneen rijden we langs de Magoebaskloof, een mooi natuurgebied waar we even de benen kunnen strekken tijdens een wandeling naar de waterval. Aan het einde van de middag checken we in bij ons hotel, dat ten oosten van Tzaneen is gelegen.

U slaapt in Tzaneen Country Lodge in een familiekamer inclusief ontbijt.

2 Tzaneen Country Lodge
 • rondreis zuid-afrika kololo Welgevonden Game Reserve giraf
 • Zuid-Afrika Rondreis
 • Rondreis Zuid-Afrika met kinderen

Kruger, Phalaborwa

Dag 4 – 7
In het kort
Omdat er al vlakbij waren rijden we vandaag maar een klein stukje naar Sefapane aan de rand van Krugerpark. ‘s Middags hebben we daardoor tijd om al een boottocht over de Olifantsrivier te maken (nijlpaarden!). Het is het begin van een paar dagen alleen maar wild spotten. ‘s Avonds genieten we van onze lodge.

Uitgebreid
We hoeven vandaag maar een uur te rijden dus we kunnen op ons gemak ontbijten. De komende dagen verblijven we in een lodge aan de rand van het Krugerpark, het grootste en meest wildrijke park van Zuid-Afrika. We krijgen een prachtig safarihuis toegewezen met tenminste twee aparte slaap- en badkamers, een huiskamer, volledig ingerichte keuken en een grote veranda waar we heerlijk kunnen vertoeven en uitkijken op het meer. Voor de kinderen is er een apart zwembad, een ‘jungle gym’ en in de schoolvakanties worden er voor de kinderen diverse activiteiten georganiseerd. Om 14.15 uur melden we ons bij de receptie en worden we naar de Olifantsrivier gebracht voor een boottocht. Terwijl we van een snack en drankje genieten, zien we nijlpaarden en krokodillen in het water en diverse dieren op de oevers die naar de rivier trekken om hun dorst te lessen. Met onze verrekijker speuren we de bomen af, op zoek naar de Afrikaanse visarend en andere bijzondere vogels. De zon zakt langzaam naar beneden en vormt een gouden bal aan de horizon. We worden er stil van. Een prachtig begin van ons verblijf in de bush.

We besluiten vanavond in het restaurant van de lodge te dineren en gaan op tijd naar bed, want morgen moeten we vroeg op. We vertrekken namelijk al om 05.45 uur en gaan de hele dag op safari in het Krugerpark in een open safariauto van de lodge. De chauffeur vertelt ons alles wat we willen weten over de dieren, de vogels en de bomen die we onderweg tegenkomen. Een picknickontbijt en –lunch zijn inbegrepen, net als de drankjes. Rond 16.00 uur zijn we weer terug in de lodge. Een vermoeiende, maar indrukwekkende dag die met een lekker drankje in de gezellige bar van de lodge wordt afgesloten.

De volgende ochtend kunnen we kiezen uit drie activiteiten: een safari per mountainbike (vanaf 16 jaar), een wandelsafari (vanaf 12 jaar) of een ochtendsafari in het Krugerpark (vanaf 6 jaar). Een picknickontbijt is inbegrepen. We hebben daarna een paar uurtjes ‘vrij’ om een duik in het zwembad te nemen of een boek te lezen. Aan het einde van de middag gaan we voor de laatste keer het Krugerpark in tijdens een avondsafari. We hebben dan kans om dieren te zien die in het donker actief worden, zoals het luipaard en kleinere dieren als de kameleon. We sluiten de safari af met een traditionele Zuid-Afrikaanse ‘braai’.

U slaapt in Sefapane Lodge in een safarihuis inclusief ontbijt.

3 Sefapane Lodge and Safaris
 • rondreis zuid-afrika Panoramaroute Three Rondavals
 • Rondreis Zuid-Afrika Panoramaroute Blyde River Canyon
 • Rondreis Zuid-Afrika Panoramaroute Restaurant Potluck Boskombuis

Hazyview

Dag 7 – 9
In het kort
Jammer. We moeten weg. Gelukkig wacht ons een prachtige tocht over de Panorama Route, een van de mooiste van Zuid-Afrika, met onderweg heel wat bezienswaardigheden. We slapen vanavond met uitzicht op de rivier.

Uitgebreid
Het ontbijt staat in het restaurant voor ons klaar. Daarna checken we uit en gaan we op weg naar Hazyview. Onderweg volgen we de Panorama Route, een mooie toeristische route langs de bekende bezienswaardigheden in de Blyde River Canyon, zoals de rotsformaties De Drie Rondavels en Bourke’s Luck Potholes, het uitzichtpunt God’s Window en verschillende watervallen. In Graskop bestellen we een lekkere pannenkoek bij Harry’s Pancakes. Daarna nemen we nog even een kijkje in Pilgrim’s Rest. In navolging van vele gelukszoekers aan het einde van de 19e eeuw, gaan wij ook op zoek naar goud.
De volgende dag hebben we keuze uit diverse activiteiten, van kanovaren op de Sabierivier, tot paardrijden, quad biken, een bezoek aan een opvangcentrum voor olifanten of chimpansees tot een vluchtje per microlight of helikopter. Of gewoon een duik in het zwembad …

U slaapt in Hippo Hollow Country Estate in een familie rivierchalet inclusief ontbijt.

4 Hippo Hollow Country Estate
 • Tafelberg Kaapstad
 • rondreis zuid-afrika kaapstad portret meisje
 • Rondreis Zuid-Afrika Chapmans Peak
 • Kaapstad vanaf de Tafelberg
 • Tafelberg

Kaapstad

Dag 9 – 12
In het kort
We maken vandaag een binnenlandse vlucht naar Kaapstad. Die stad mag niet ontbreken in een rondreis door dit prachtige land. We hebben een paar dagen voor alle hoogtepunten (Robbeneiland, Tafelberg, de Kaap) en slapen ook nog eens vlakbij V&A Waterfront.

Uitgebreid
We rijden naar de luchthaven Kruger Mpumalanga en leveren daar onze auto in. Een rechtstreekse vlucht brengt ons naar Kaapstad aan de andere kant van het land. Hier staat bij aankomst weer een huurauto voor ons klaar, waarmee we naar ons appartement in het hartje van de stad, niet ver van het Victoria & Alfred Waterfront en van de gezellige wijk Waterkant. De komende twee dagen hebben we alle tijd om de stad en de omgeving te ontdekken. Zo kunnen we een excursie maken naar Robbeneiland, een ritje met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg maken, een bezoek brengen aan het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop of een kijkje nemen in het Two Oceans Aquarium, waar we kennismaken met het leven onder de waterspiegel rond Zuid-Afrika. Ook brengen we een bezoek aan het Kasteel de Goede Hoop, waar we tijdens een rondleiding een lesje geschiedenis krijgen over het ontstaan van Kaapstad en de rol die de V.O.C. daarin speelde. Als het weer een beetje meezit kunnen we ook nog wat uurtjes doorbrengen aan het strand van Camps Bay, dat op circa een kwartier rijden ten zuiden van de stad is gelegen.

U slaapt in Rockwell All Suite Hotel in een appartement met 2 slaapkamers inclusief ontbijt.

Lees ook: Kaapstad: een stad om verliefd op te worden.

5 Rockwell All Suite Hotel
 • rondreis Zuid-Afrika Franschhoek, wine tram
 • Rondreis Zuid-Afrika met kinderen
 • rondreis zuid-afrika stellenbosch wijngaarden

Stellenbosch

Dag 12 – 13
In het kort
Terwijl de volwassenen wijn proeven, krijgen de kinderen een non-alcoholische proeverij tijdens de fietstocht door de prachtige wijnlanden rondom Stellenbosch. Leuk: slapen op een wijnboerderij!

Uitgebreid
Het bekendste wijngebied van Zuid-Afrika, dat op nog geen uur rijden van Kaapstad is gelegen, is niet alleen interessant voor volwassenen. Dat leren we al snel tijdens de fietstocht, die we ’s morgens vanuit Stellenbosch maken. Onze kinderen kunnen op enkele wine estates zelfs hun eigen, non-alcoholische, proeverij krijgen. Op het Spier Estate kunnen we ’s middags per segway een tour maken door de wijngaarden (vanaf 10 jaar) en een roofvogelshow bijwonen. Als de tijd het toelaat kunnen we ook nog het speelgoed- en miniaturenmuseum in Stellenbosch bezoeken. We slapen vandaag op een heuse wijnboerderij.

U slaapt in Knorhoek Guest House in een familiesuite inclusief ontbijt.

6 Knorhoek Guest House
 • rondreis zuid-afrika hermanus walvis cruise
 • Rondreis Zuid-Afrika Hermanus walvis vanaf kant
 • Hermanus hotel Whale Rock Lodge fietsen

Hermanus

Dag 13 – 15
In het kort
Tijd voor walvissen (het seizoen loopt van juli tot december). Dus gaan we naar Hermanus, ook weer via een prachtige route. We maken hier natuurlijk een boottocht.

Uitgebreid
We kiezen vandaag voor de mooie route langs Pringle Bay, Betty’s Bay en Kleinmond naar Hermanus. We komen dan namelijk langs Stony Point, waar een grote kolonie pinguïns leeft. Wat een grappige dieren! Af en toe komt ook een bergmarmot (‘dassie’) tevoorschijn tussen de rotsen. Daarna rijden we verder naar Hermanus, waar we twee nachten verblijven in een heerlijke lodge met zwembad. De volgende ochtend lopen we naar de haven aan de overkant, het vertrekpunt voor onze boottocht van circa twee uur. Tijdens de boottocht kunnen we zeehonden, pinguïns, vogels en met een beetje geluk haaien zien. In de periode juni t/m november hebben we grote kans dat we ook walvissen tegenkomen, die dan voor de kust van Hermanus zwemmen. In de directe omgeving van Hermanus zijn diverse stranden te vinden, waar we op een mooie dag wat tijd kunnen doorbrengen. Bij het Wonderland Café is een leuke speeltuin, waar we met de kinderen wat tijd kunnen doorbrengen. En als we dorst krijgen, kunnen we altijd nog een wijnhuis in de Hemel-en-Aarde vallei bezoeken voor een proeverij.

U slaapt in Whale Rock Lodge in een luxe familiesuite inclusief ontbijt.

7 Whale Rock Lodge
 • rondreis Zuid-Afrika Oudtshoorn Buffelsdrift game drive
 • rondreis zuid-afrika oudtshoorn nijlpaarden buffelsdrift
 • rondreis zuid-afrika karoo oudtshoorn struisvogels
 • Rondreis Zuid-Afrika Karoo landschap Wildebeesten
 • Rondreis Zuid-Afrika Calitzdorp port proeven
 • rondreis zuid-afrika Oudtshoorn stokstaartjes meerkat safari
 • rondreis zuid-afrika oudtshoorn Swartbergen

Oudtshoorn

Dag 15 – 17
In het kort
Het is vandaag wel weer een stukje rijden naar de struisvogelstad Oudsthoorn, maar de route is opnieuw mooi (neem de R62) en na aankomst wacht ons een luxe safaritent, met uitzicht op de drinkplaats van onder meer olifanten. We maken ook nog heel vroeg excursie naar stokstaartjes gebied. Er is meer!

Uitgebreid
De komende dagen brengen we door in de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika, Oudtshoorn. Het is een flink stuk rijden (ca. vier uur), maar na aankomst kunnen we even heerlijk ontspannen voor onze bijzondere tent. De volgende ochtend staan we vroeg op, want bij het krieken van de dag neemt een gids ons mee naar de holen van stokstaartjes (‘meerkatten’ in het Afrikaans) op het landgoed van onze lodge. We zien de koddige beestjes bij de eerste zonnestralen tevoorschijn komen en nadat ze uitgebreid voor onze camera geposeerd hebben, gaan ze op zoek naar voedsel. Wij ook, dus we gaan naar het restaurant voor een overheerlijk ontbijt. Daarna bezoeken we een struisvogelboerderij, waar we een rondleiding krijgen en de gids ons alles vertelt over deze ‘vreemde vogels’, wiens veren, huid, eieren en vlees zeer geliefd zijn voor uiteenlopende doeleinden. ’s Middags kunnen we eventueel ook nog een bezoek brengen aan de Cango Wildlife Ranch, waar we op een verantwoorde manier nader kennismaken met cheeta’s, lemuren, reptielen en andere dieren. In de Kids Zone kunnen de kleintjes dwerggeitjes en konijnen voeren, maar zich ook uitleven in de speeltuin.

U slaapt in Buffelsdrift Game Lodge in een luxe familietent inclusief ontbijt.

8 Buffelsdrift Game Lodge
 • Rondreis Zuid-Afrika Plettenberg haven
 • rondreis zuid-afrika Plettenberg strand
 • rondreis zuid-afrika tuinroute knysna bergen
 • Rondreis Zuid-Afrika PLettenberg
 • Rondreis Zuid-Afrika, kust bij Plettenberg
 • Rondreis Zuid-Afrika Plettenberg
 • Rondreis Zuid-Afrika Blaukransbrug Tsitsikamma
 • Cruise op de Knysna lagune

Plettenberg Bay, Tuinroute

Dag 17 -19
In het kort
Op naar het hart van de Tuinroute. We verblijven in Plettenberg en bezoeken onder meer het gezellige Knysna, waar we een boottocht over de mooie en beroemde lagune maken.

Uitgebreid
Een autorit van nog geen 2,5 uur brengt ons naar het hart van de Tuinroute. Deze toeristische route loopt van Mossel Bay naar Storms River en staat bekend om zijn mooie natuur. Dat gaan we de komende dagen zelf ontdekken! In het plaatsje Knysna maken we een tussenstop. Het plaatsje ligt zo mooi aan een lagune, dat we besluiten een boottocht te maken om de omgeving op ons gemak op ons in te laten werken. In het Knysna Waterfront, een complex in de haven met winkeltjes en restaurants, zoeken we een leuk terrasje uit voor een hapje en een drankje. We rijden daarna verder naar Plettenberg Bay, waar ons kleine hotel gelegen is. De volgende dag kunnen we doorbrengen op één van de stranden van Plettenberg Bay, maar we kunnen ook een bezoekje brengen aan Monkeyland, waar allerlei soorten primaten leven. Hier zien we de meest bijzondere apensoorten tijdens de rondleiding met onze Nederlands (!) sprekende gids. Naast Monkeyland ligt Birds of Eden, de grootste volière met vrij rondvliegende vogels ter wereld. Afrikaanse vogels in allerlei soorten, maten en kleuren vliegen ons bijna letterlijk om de oren. Een geweldige ervaring! We krijgen de tip om te dineren op het terras van het Lookout Restaurant met zicht op strand en zee en boeken er snel een tafeltje.

U slaapt in Piesang Valley Lodge in een familiekamer inclusief ontbijt.

9 Piesang Valley Lodge
 • rondreis zuid-afrika Tsitsikamma Canopy tour
 • Rondreis Zuid-Afrika Tsitsikamma
 • Rondreis Zuid-Afrika Tsitsikamma
 • Rondreis Zuid-Afrika Canopy tour Tsitsikamma
 • Rondreis Zuid-Afrika Blaukransbrug Tsitsikamma

Tsitsikamma, Storms River

Dag 19 – 20
In het kort
Een dag met uitdagingen. Aan een katrol van de ene boomtop naar een andere? Durven we de hoogste bungeejump ter wereld aan of volstaan we met een safe veilige wandeling over de hangbrug over Storms River Mouth?

Uitgebreid
Op circa drie kwartier rijden ten oosten van Plettenberg Bay ligt onze volgende stop, maar we kiezen voor de iets langere, maar veel mooiere route door Nature’s Valley, de Ou Kaapse weg (R102). Aan het einde van de ochtend worden we verwacht voor onze canopy tree tour. We vliegen aan een katrol van de ene boomtop naar de andere, vele meters boven de grond. Aan het einde van het parcours worden we beloond met een certificaat als bewijs dat we dit toch maar even gedaan hebben! Nu de adrenaline goed door onze aderen stroomt is de ultieme uitdaging om de hoogste bungeejump ter wereld te maken van de Bloukransbrug. We denken er nog even over na. In ieder geval maken we ’s middags nog een wandeling door het Tsitsikammapark naar de monding van de Stormsrivier, waarover een hangbrug is gespannen. Voor de mooiste foto moeten we eerst naar het midden van de wiebelende brug zien te komen. Al met al is deze dag er dus één van grote uitdagingen!

U slaapt in Tsitsikamma Village Inn in een premier kamer inclusief ontbijt.

10 Tsitsikamma Village Inn
 • Rondreis Zuid-Afrika wildlife Kruger Park

Amakhala Game Reserve

Dag 20 – 22
In het kort
We sluiten weer af in de bush, in het Amakhale Game Reserve waar olifanten, leeuwen, neushoorns, buffels en luipaarden leven. We maken drie safaris. Elke safaris is weer anders dan de vorige, omdat je nooit weet wat je deze keer tegenkomt. De familie lodge is heerlijk! Een prachtig slot van een indrukwekkende vakantie.

Uitgebreid
We sluiten de reis af zoals we ‘m begonnen zijn: in de bush. Maar dan anders. Het Amakhala Game Reserve is een privéwildreservaat ten oosten van Port Elizabeth. In dit malariavrije reservaat leven olifanten, leeuwen, neushoorns, buffels en luipaarden. Maar ook heel veel andere dieren. We worden rond het middaguur in onze lodge verwacht. Aan het einde van de middag stappen we, samen de andere gasten van de lodge, in een speciaal safarivoertuig en rijdt onze gids ons door het reservaat, op zoek naar de dieren. We kunnen onze opgedane kennis al meteen testen. Ook de volgende ochtend en namiddag trekken we er uit op om dieren te spotten. De tussenliggende uurtjes brengen we door in de lodge, waar we aan het zwembad liggen en de kinderen zich vermaken in de speelkamer. Buiten de safari’s om kunnen we ook meegaan op een boottocht op de Bushmansrivier, een wandelsafari maken of gaan boogschieten. Rond het kampvuur, onder een weergaloze sterrenhemel, laten we al onze ervaringen van deze reis nog even de revue passeren.

U slaapt in Hlosi Game Lodge in een familiesuite inclusief volpension en safari’s.

Dag 22-23
We maken bij zonsopkomst nog één keer een safari. Daarna is het tijd om te vertrekken. We rijden op ons gemak naar de luchthaven van Port Elizabeth, waar we de auto inleveren en inchecken voor onze binnenlandse vlucht naar Johannesburg. Na aankomst stappen we over op de KLM vlucht, die ons rond middernacht in ruim tien uur naar Amsterdam brengt.

Laat u ook inspireren door andere rondreizen Zuid-Afrika. Bezoek onze pagina met het complete aanbod van onze Zuid Afrika rondreizen!. Of mail of bel ons voor persoonlijk contact.

11 Amakhala Hlosi Game Lodge

Garden Court Sandton City

Een modern hotel, met comfortabele kamers die met warme kleuren zijn ingericht. Een prima startplek in een rustige en aangename wijk, voor een ontdekkingsreis door Johannesburg en onder andere Pretoria.Maar zeker ook om te shoppen in de winkelcentra bij het aangrenzende Nelson Mandelaplein. Faciliteiten Restaurant met internationale keuken, zwembad, fitnessruimte, terras, tuin,snackbar (bij zw...

Dag 1-3
Bekijk hotel

Tzaneen Country Lodge

Een zeer rustig hotel, op ca drie kwartier rijden van het Krugerpark. Het hotel beschikt over fraai aangelegde tuinen en is omringd door bos. Tuin, zwembad maar ook de spa faciliteiten zorgen ervoor dat u hier uitstekend kunt uitrusten van een reisdag. In de buurt kunt u onder meer fiets- en kanotochten maken. Faciliteiten Restaurant waar Zuid-Afrikaanse (naast internationale) gerechten worden...

Dag 3-4
Bekijk hotel

Sefapane Lodge and Safaris

Dit is Afrika. U verblijft in een van de lodges of een rondavel. Eén van de gates die toegang biedt tot het Krugerpark ligt op slechts 1 km afstand maar u kunt hier ook deelnemen aan wandelingen door de wildernis, een riviersafari boeken of - zeer bijzonder - een nachtsafari inclusief 'braai'. Faciliteiten Buitenzwembad, tuin, spa en wellness met onder meer Misava massages, safari's, al la ca...

Dag 4-7
Bekijk hotel

Hippo Hollow Country Estate

Deze accommodatie ligt aan de rivier de Sabie in Hazyview, op 20 minuten van het Krugerpark. U kunt er een chalet of een hotelkamer boeken. Met een beetje geluk ziet u vanaf het restaurant de nijlpaarden passeren - dat is zeker niet uitzonderlijk. De uitstekende maaltijd combineert goed met een van de Zuid-Afrikaanse wijnen uit de grote wijnkelder. Faciliteiten Zwembad, tuin, terras, restauran...

Dag 7-9
Bekijk hotel

Rockwell All Suite Hotel

U verblijft in het hart van Kaapstad, in het Waterkant/Greenpoint gedeelte. De appartementen hebben een eigen keuken en bieden uitzicht op de Tafelberg of de haven. V&A Waterfront ligt op 3 km, populaire straten zoals Kloof Street en Long Street zijn eveneens zeer dichtbij. Als u niet wilt wandelen is er een shuttleservice beschikbaar naar deze en andere attracties (tegen betaling). Facilit...

Dag 9-12
Bekijk hotel

Knorhoek Guest House

Zeer comfortabel slapen in een guesthouse op een operationele boerderij dicht bij het fraaie Stellenbosch. Dat biedt Knorhoek Country Guesthouse. Het guesthouse is in de kenmerkende stijl van Kaaps-Hollandse huizen ingericht. U loopt van uw eigen terras zo de wijngaarden in voor een aangename wandeling. Stellenbosch is 10 km verder gelegen. Faciliteiten Zwembad, tennisbaan, tuin, speeltuin, ba...

Dag 12-13
Bekijk hotel

Whale Rock Lodge

Misschien besluit u wel om voor het ontbijt nog even te kijken of er al walvissen zwemmen, springen en spuiten. Dat kan makkelijk. De haven ligt op 200 meter van deze prachtige, luxe accommodatie in Hermanus. U vindt hier elegante kamers en ruime suites. In de weelderige tuin drinkt u aan het einde van de middag met veel plezier een glas Zuid-Afrikaanse wijn. Buiten de poort begint het beroemde Cl...

Dag 13-15
Bekijk hotel

Buffelsdrift Game Lodge

Bij Buffelsdrift Game Lodge, bij Oudtshoorn, heeft u een unieke bush-ervaring. U slaapt in luxe tenten, met de Swartberg Mountains op de achtergrond en een meertje op de voorgrond waar ook groot wild naar toe komt om te drinken. Nergens in Klein Karoo kom je dichter bij het wild, zoals olifanten, buffels, neushoorns, nijlpaarden en giraffen. Oudtshoorn is de toeristische hoofdstad van de Klein Kar...

Dag 15-17
Bekijk hotel

Piesang Valley Lodge

Hier vindt u zes luxe suites op zes hectare eigen grond. U heeft uitzicht over de vallei en het strand ligt op minder dan 2 km afstand. Dit is het hart vanm Tsitsikamma waar u tal van meer en minder avontuurlijke activitieten kunt ondernemen, variërend van het maken van een canopy tour (slingeren van boomtop naar boomtop), bungee jumpen (de hoogste van Afrika), raften en kanoën in de kloof van h...

Dag 17-19
Bekijk hotel

Tsitsikamma Village Inn

Een ideale accommodatie om met (jongere) kinderen te bezoeken. De kleurrijke chalets met een eigen tuin zijn gebouwd in de vorm van een dorpje, met een dorpsplein. Ze hebben een traditioneel-koloniale inrichting. Hier ligt Tsitsikamma letterlijk aan uw voeten. Faciliteiten Restaurant (voor ontbijt, lunch en diner), buitenzwembad, café, pub, tuin, tafeltennis, pooltafel, kapsalon, wasserij, ki...

Dag 19-20
Bekijk hotel

Amakhala Hlosi Game Lodge

Misschien wilt u hier wel niet meer weg. U verblijft in een luxe tweepersoons lodge of een vierpersoons familie lodge in het wildreservaat Amakhala in de Oost-Kaap. De lodges zijn koloniaals ingericht met zeer comfortabele meubels en veel hout. Ze hebben een eigen terras. Bij het hoofdgebouw kunt u dineren onder de sterrenhemel terwijl u in de verte het wild kunt horen. Natuurlijk gaat u mee op sa...

Dag 20-22
Bekijk hotel

Rondreis: met de kinderen op reis door Zuid-Afrika

Bel of mail mij terug