070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   14 dagen
 • Vanaf Amsterdam
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 4100,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Rondreis Zuid-Afrika met golf en safari

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-3 Entabeni Game Reserve en The Legend Golf Resort Entabeni Wildside Lodge 2
2 3-5 Naar Louis Trichardt, het noorden Madi a Thavha Mountain Lodge 2
3 5-7 Timbavati Private Game Reserve (Kruger) Simbavati River Lodge 2
4 7-10 De Panorama route en Hazyview Rissington Inn 3
5 10-12 Dullstroom en Highland Gate Golf Course Walkersons Hotel en Spa 2
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Entebani - Hanglip Lodge
 • Legend - the 19th.

Entabeni Game Reserve en The Legend Golf Resort

Dag 2 – 4

Na een overnachting vlakbij de luchthaven halen we op de tweede dag de auto op en zetten we koers naar het Entabeni Game Reserve, zo’n 250 km naar het noorden. In het begin rijden we over de snelweg, rustig wennen aan links rijden. We kunnen er binnen drie uur zijn. Een lekker gevoel, want niet alleen de eerste safari’s maar ook ‘the Legend’ lonkt. We gaan de eerste dagen direct al safari en golf combineren. Een  afternoon game drive, met kans op de Big Five, kan gemakkelijk. Vervolgens een vroege de volgende morgen, gevolgd door een rondje golf met een starttijd aan het einde van de ochtend. De game drives zijn in Entabeni. De Legend – een klein half uurtje verder – is beroemd doordat alle 18 holes zijn aangelegd door ook nu nog veelal in de wereldtop actieve golfspelers, zoals Sergio Garcia, Luke Donald en Justin Rose. Het zijn als het ware 18 signature holes. Maar het meest bekend is de 19de, in dit geval nu eens niet de bar, maar een ‘Extreme’ par 3 waarvoor u – tegen extra betaling – met de helikopter naar boven gevlogen wordt. Daar zien we de green 400 meter lager liggen. Oef. Meer spectaculaire holes bestaan er niet. Maar de rest van de baan mag er zeker ook zijn: Hoe geweldig is het om mee te wandelen met zebra’s en impala’s (ipv veel andere spelers) en vooral uit te kijken dat we ze niet raken? Begrijpen ze Fore…? We zijn heel tevreden over het begin van deze reis.
U slaapt in Entabeni Wildside Lodge, in het lager gelegen deel van Entabeni, niet ver van de golfbaan.

1 Entabeni Wildside Lodge
 • Rondreis Zuid-Afrika markt in Elim

Naar Louis Trichardt, het noorden

Dag 4 – 6

Na een paar zeer afwisselende dagen op Legend rijden we door naar Louis Trichardt, tegenwoordig ook Makhado geheten. We rijden grotendeels de oude hoofdweg, de R101, iets gezelliger rijden dan de snelweg. In de omgeving van Louis Trichardt vinden we de Soutpansbergen en plaatsen zoals Elim en Mutale, die we de volgende dag bezoeken. Dat kan met een gids vanuit onze accommodatie maar we gaan op eigen houtje. Als we over de dagelijkse markt van Elim lopen merken we opeens dat we de enige blanken zijn. Een grappige constatering. Het is hier authentiek en fotogeniek en men vindt het doorgaans geen probleem als we foto’s maken, zeker niet als we even vragen of het goed is. Hier in de buurt vindt je de rijke Venda en Tsonga cultuur, bijvoorbeeld langs de Elim Art Route. We bezoeken twee leuke werkplaatjen waar fraaie houten beelden worden gemaakt. Golfen kan hier ook op de mooie 9 holes Soutpansbergen golfcourse, aan de voet van de Soutpansbergen. We hebben besloten dat over te slaan – hoewel het geen straf was geweest om een extra nacht in onze accommodatie te verblijven.

U slaapt in Madi a Thavha.

2 Madi a Thavha Mountain Lodge
 • Timbavati Game Reserve
 • Timbavati Private Game Reserve

Timbavati Private Game Reserve (Kruger)

Dag 6 – 8

Het wordt tijd voor Kruger, althans voor Timbavati Private Game Reserve, onderdeel van Greater Kruger. We rijden via de indrukwekkende Modjajiskloof en Tzaneen naar Timbavati. Een mooie, ruim 200 km lange route. In Timbavati hebben we vanaf de gate nog zeker drie kwartier nodig om bij Simbavati River Lodge, te komen, maar onderweg zien we al zebra’s en giraffen. Dat is pas een beginnetje: de komende twee dagen golfen we niet beleven we spectaculaire game drives, vooral als de Big Five in de buurt is. Dan gaat het in de open safari Defender off road, dwars door het stuikgewas. Uiteindelijk ‘schieten’ we de volledige Big Five. Wat een sensatie om leeuwen op enkele meters afstand langs de open wagen te zien lopen!. We maken vier game drives maar ook ’s avonds bij het diner zien we de hyena’s en ander wild dorst lessen bij de waterhole bij de lodge, op luttele meters afstand van het terras. Dat mensen hier wel eens vergeten te eten snappen we wel.

U slaapt in Simbavati River Lodge

3 Simbavati River Lodge
 • Sabie Sun River Golf Course, Hazyview
 • Sabie Sun River Golf Course Hazyview
 • rondreis Zuid-Afrika Hazyview lokale markt
 • Rondreis Zuid-Afrika Panoramaroute uitzicht
 • Rondreis Zuid-Afrika Panoramaroute Restaurant Potluck Boskombuis
 • rondreis zuid-afrika Panoramaroute Three Rondavals

De Panorama route en Hazyview

Dag 8 – 11

Na nog een ochtend game drive en ontbijt nemen we met pijn in het hart afscheid van Simbavati. Wat een plek! We rijden het park uit en rijden via Hoedspruit naar het zuiden, naar Hazyview, grotendeels over de Panoramaroute, die over zo’n 180 km door de Drakensbergen slingert. Dat die wereldberoemd is begrijpen we. We stoppen bij Blyde River Canyon, een van de langste kloven ter wereld. Op diverse punten hebben we een magnifiek uitzicht, onder meer bij God’s Window. Een deel van de route is de hoogst gelegen verharde weg van Zuid-Afrika, op meer dan 2000 meter hoogte. Een km of 25 voor het leuke Graskop was ons aangeraden om te stoppen voor een drankje en/of hapje bij Potluck Boskombuis: een open lucht restaurant. We reden er bijna voorbij maar zagen het op tijd, aan de andere kant van de rivier liggen. Een gouden tip. Voorbij Graskop is de weg naar Hazyview ook al slingerend en stijgend en dalend – en opmerkelijk groen.

In Hazyview spelen we op de op de mooie, afwisselende maar ook waterrijke baan van de Sabi River Golf Club. Deze baan loopt grotendeels naast haar naamgever, de Sabi rivier, waarin nijlpaarden en krokodillen huizen. Let goed op de bordjes, waarin gewaarschuwd wordt voor hengelen naar de bal. Je mag zoeken, maar is het de bal waard? De baan is niet gemakkelijk maar een groot genoegen om te spelen. De volgende dag doen we nog een rondje van 9 holes op de Skukuza golf course, ín Krugerpark. Het is ruim een uur rijden, grotendeels door het park dus onderweg zien we alweer heel wat olifanten, zebra’s en giraffen. Golfen en safari? Zeg dat. De Skukuza golfbaan ligt bij het gelijknamige restcamp (grootste van Kruger) en was oorspronkelijk alleen bedoeld voor personeel. Nu mogen ook gasten er spelen. Oppassen voor wild – tijdelijke hindernissen. Een bijzondere ervaring, vooral vanwege de lokatie.

U slaapt in Rissington Inn

4 Rissington Inn

Dullstroom en Highland Gate Golf Course

Dag 11 – 13

We gaan alweer naar onze laatste stop richting Dullstroom. We rijden weer door de Drakensbergen naar het op 1200 meter hoogte gelegen vriendelijke plaatsje Sabie, en daarna door naar Lydenburg. Opnieuw een route om naar uit te kijken: groen, indrukwekkende uitzichten. Dullstroom is op een aangename manier toeristisch: leuke winkels en terrassen, zeker geen overvloed aan toeristen. Vriendelijke mensen ook. We slapen in het fraai gelegen Walkersons Country Hotel, aan de rand van een meertje, enkele kilometers voor Dullstroom. Een heerlijk hotel om te verblijven, maar de reden voor deze stop is toch vooral de Ernie Els signature course Highland Gate. We genieten van hole tot hole, van uitzicht, uitdagingen, van het landschap. Als golfen betekent: juist ook genieten van de natuur, dan maakt deze baan dat helemaal waar. Eerlijk? Dit was de mooiste baan van de reis.

Dag 13 – 14

We hebben alle tijd om terug te rijden naar Johannesburg, want het is slechts zo’n 240 km naar de luchthaven, vrijwel geheel over de snelweg N4. We kunnen eerst nog 9 holes lopen als we willen, want het vliegtuig vertrekt pas ’s avonds laat weer voor de nachtvlucht naar Amsterdam. Wat een afwisselende reis!

5 Walkersons Hotel en Spa
Walkersons Hotel en Spa

Entabeni Wildside Lodge

Entabeni is een indrukwekkend mooi, 22.000 hectare groot malariavrij private game reserve op minder dan drie uur rijden ten noorden van Johannesburg. Het ligt in het World Heritage Waterberg gebied en wordt ook wel 'het gebied van de berg' genoemd. In Entabeni leeft de Big Five, naast uiteraard talloze andere diersoorten. U komt ze tegen tijdens de safari's. In Entabeni zijn diverse lodges, oplope...

Dag 1-3
Bekijk hotel

Madi a Thavha Mountain Lodge

Louis Trichardt, ook wel Makhado genoemd, ligt in het hart van de noordelijkste provincie Limpopo. Een tour in de omgeving laat u kennis maken met het Afrikaanse Zuid-Afrika, waar het grootste deel van de Venda-bevolking leeft. Zij staan bekend om hun mythes en legendes, maar ook om hun kunstnijverheid. Aan de Ribolla Arts & Crafts Route, langs plaatsen als Elim en Thohoyandou, vindt u tal van...

Dag 3-5
Bekijk hotel

Simbavati River Lodge

Middenin het Timbavati Private Game Reserve bevindt zich Simbavati River Lodge. U kunt slapen in een familiesuite met twee slaapkamers of een luxe en sfeervol ingerichte safaritent, net als de suites voorzien van airconditioning, eigen badkamer (met buitendouche optie), privé terras. Niet zelden lopen de hyena's langs uw terras. Timbavati grenst aan het Krugerpark. Het wild hoeft zich niet aan d...

Dag 5-7
Bekijk hotel

Rissington Inn

Alle kamers en suites in deze bijzonder ogende lodge zijn anders ingericht en hebben een eigen veranda. In de omgeving vindt u het Krugerpark maar u kunt ook de beroemde Panorama route rijden, langs Graskop, Sabie met uitzicht op onder meer Gods Window en watervallen. U kunt hier vandaan het enigszins toeristische maar ook gezellige plaatsje Pelgrims Nest bezoeken. Faciliteiten Zwembad, restau...

Dag 7-10
Bekijk hotel

Walkersons Hotel en Spa

Het luxe landhuishotel Walkersons ligt even buiten Dullstroom aan de R540, ongeveer halverwege Johannesburg en het Krugerpark. Het hotel ligt in een kleine vallei tussen groene heuvels en kijkt uit over een forelmeertje. Het hotel ligt aan de Highlands Meander Route en de Schotse sfeer is in het hotel ook duidelijk voelbaar. Prachtige wandtapijten, stenen muren en een knapperen...

Dag 10-12
Bekijk hotel
Onderstaande vanaf-prijzen zijn per persoon en indicatief. Als u wilt weten hoe hoog de prijs exact is voor uw gewenste reisdatum, nodigen we u uit om een voorstel aan te vragen.

Rondreis Zuid-Afrika met golf en safari

Bel of mail mij terug