070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   13 dagen
 • Vanaf Amsterdam
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 2740,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Rondreis: Zuid-Afrika ontdekken én golfen op de mooiste golfbanen

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-4 Kaapstad Glen Avon Lodge 3
2 4-6 Mosselbaai, Pinnacle Point Bay Lodge on the Beach 2
3 6-9 Knysna, Tsitsikamma, Simola GC, Pezula GC Belvidere Manor 3
4 9-10 Swellendam Bloomestate 1
5 10-13 Stellenbosch Kleine Zalze GC Kleine Zalze 3
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Rondreis Zuid-Afrika Clovelly
 • rondreis Zuid-Afrika Wijnroute Constantia
 • rondreis zuid-afrika Kaapstad Robben Island
 • Zuid-Afrika rondreis
 • Tafelberg Kaapstad

Kaapstad

We komen ’s avonds laat aan in Kaapstad voor een verblijf van drie nachten in het intieme en zeer comfortabele Kensington Place. Het bevindt zich in een van onze favoriete wijken in Kaapstad, aan de voet van de Tafelberg. Het centrum op loopafstand en met de auto kun je gemakkelijk de stad uit richting Camps Bay, De Kaap en enkele van onze favoriete golfbanen. Eerst maar een glas Zuid-Afrikaanse wijn.

Kaapstad
Het is moeilijk om te zeggen hoe het komt, maar Kaapstad maakt blij. Het weer, de mensen, de aanwezigheid van de zee maar ook de bergen, de uitstekende restaurants en gezellige bars. Alles draagt een beetje bij maar de som van de delen is zoveel meer. Mediterraan en Afrikaans, een stad om verliefd op te worden. Twee dagen zijn niet voldoende voor Kaapstad, maar aangezien we de derde gaan golfen, moeten we het er mee doen, en gelukkig kennen we Robbeneiland al, hebben we de Tafelberg al beklommen (nou ja, met de kabelbaan) en het District Six museum, over de apartheid, al bezocht. We gaan gewoon twee dagen veel wandelen. Kaapstad leent zich daar uitstekend voor. Na het ontbijt lopen we langs enkele van onze favoriete straten Kloofstreet (bars, restaurants) en Longstreet (populair bij backpackers) naar het centrum, een wandeling van een kilometer of drie. Aan het einde van de middag zijn de vele bars in beide straten gezellig druk, dus we komen zeker terug.
Vandaag gaan we lunchen bij de Testkitchen, al weken voor vertrek besproken, anders heb je geen kans. Té populair gewoon. Om bij de Testkitchen te komen nemen we vanuit het centrum een taxi. We vinden het weer een top, met een heel informele sfeer, en open keuken waar prachtige gerechten worden bereid.

Clifton Beach, Camps Bay
Morgen starten we onze wandeling bij de Sea Point Promenade en lopen we langs de oceaan in de richting van de stranden van Clifton en Glen Beach. Niet omdat we zo dol zijn op strand maar omdat de wandeling zo leuk is. Vermoedelijk gaan we door naar Camps Bay – of we blijven hangen in een van de restaurants van Clifton voor een lunch.

Golfen op Steenberg
Onze huurauto wordt op dag 4 ’s morgens afgeleverd bij ons hotel. Eerder hadden we die niet nodig. Het is tijd om te gaan golfen. We twijfelden tussen Steenberg en Clovelly. Het wordt de eerste: dat de baan hoort bij de oudste wijnboerderij van Zuid-Afrika helpt! We nemen de korte route heen (20 minuten) en gaan ’s middags langs de prachtige kustweg via Noordhoek naar Hout Bay en zo via Camps Bay terug hebben we besloten. Maar eerst golfen! Steenberg blijkt een prima baan om te beginnen: relatief vlak (vooral de eerste negen), daarna allengs glooiender. De witte Kaapse boerderijen, groene wijnvelden, donkere bergen als decor – daarom houden wij zo van de West-Kaap. Steenberg zegt van zichzelf dat ze tot de top drie van Zuid-Afrika hoort. Dat vinden wij wat overdreven, maar ze is zeker mooi én uitdagend. Een goede keuze.

1 Glen Avon Lodge
 • Rondreis Zuid-Afrika Pinnacle Point

Mosselbaai, Pinnacle Point

Vandaag maken we wat langere tocht, eerst naar het binnenland om via een ruime bocht bij de iets meer dan 300 km verderop gelegen kustplaats Mosselbaai uit te komen. Dit plaatsje geldt tevens als het begin van de Gardenroute. Onderweg passeren we het groene en rustige stadje Swellendam – waar we op de terugweg nog zullen slapen: nu al leuk – en rijden langs de graanvelden naar Mosselbay. Het is niet de mooiste plaats op de route, hoewel surfers hier volop genieten van de hoge golven die stuk slaan op de lange stranden. Je kunt hier eventueel duiken met haaien, maar dat slaan we even over. Wij zij hier om te golfen op Pinnacle Point.
De volgende dag rijden we eerst door het gelijknamige resort voor we bij het clubhuis uitkomen, hoog boven de oceaan gelegen. Wow! Er staat vandaag heel wat wind. De caddiemaster glimlacht. Er staat hier altijd wel wind, zegt hij. Maar vandaag wat meer. We snappen wat hij bedoelt. We stappen in de buggy en vertrekken om ruim 4 uur later terug te keren. Verwaaid maar meer nog beduusd. Wat een spektakel . We sloegen ballen langs de oceaan, over afgronden en naar greens waarbij het leek dat erachter niets was dan peilloze diepte. Dit was van begin tot eind genieten. Dit kennen we niet in Nederland. Eigenlijk in heel Europa niet!

U verblijft in Bay Rock on the Beach

2 Bay Lodge on the Beach
 • Rondreis Zuid-Afrika Simola Knysna
 • Rondreis Zuid-Afrika Simola
 • rondreis zuid-afrika Swellendam plaatsje overzicht
 • rondreis zuid-afrika Tuinroute Knysna lagune
 • Cruise op de Knysna lagune
 • rondreis Zuid-Afrika, Knysna

Knysna, Tsitsikamma, Simola GC, Pezula GC

Op weg van Mossel Bay naar Knysna, ruim honderd kilometer verder maar. Onderweg stoppen we vlak voor Willderness om vanaf een parkeerplaats naar beneden te kijken, waar van de zee opstijgende nevel zorgt voor een spectaculair uitzicht. We blijven drie nachten in Knsyna. De eerste dag maken we een tour langs de Gardenroute in de richting van Plettenberg Bay. De weg voert door Tsitsikamma National Park. We slaan even af om de monding van Storms River te bezoeken. Via een slingerpad komen we bij een hangbrug over de plek waar de rivier in de oceaan overgaat. Verderop tuimelen dolfijnen. We lunchen in Milkwood Manor, onderaan Plettenberg, bij het strand gelegen. Een leuk hotel annex restaurant.

Simola
Op de terugweg verheugen we ons al ons op onze ronde op Simola, een Jack Nicklaus signature baan. We hadden er veel over gehoord en alles klopt. Simola ligt op de beboste hellingen van de Outeniqua Mountains, hoog boven de Knysna lagune. De vergezichten zijn soms sensationeel. Vanwege de hoogteverschillen is een buggy verplicht en – net als de lunch in de Halfway House – bij de prijs van de greenfee inbegrepen. De baan is deels open en deels liggen de holes in een bebost gebied. Wat blijft het toch leuk om de ballen vanaf de teebox naar een tientallen meters onder je gelegen fairway te slaan. Dat kan hier regelmatig! En dan te bedenken dat je hier in Knysna ook nog Pezula hebt, en in George, iets verderop gelegen, de beroemde Fancourt banen. Bijboeken?

U slaapt drie nachten in Belvidere Manor.

3 Belvidere Manor
Belvidere Manor
 • rondreis zuid-afrika Swellendam landschap
 • rondreis zuid-afrika Swellendam plaatsje overzicht
 • Rondreis Zuid-Afrika wijnland Constantia Steenberg
 • rondreis zuid-afrika Robertson wijngebied Van Looveren

Swellendam

We gaan terug. De route is vandaag weer wat langer. We kunnen dezelfde weg terugrijden (270 km) als heen maar wij kiezen voor de iets langere (340 km) route over de befaamde R62 door een stuk van Klein Karoo, via plaatsen als Oudtshoorn (struisvogelstadje) en Calitzdorp (porthoofdstad van Zuid-Afrika). Vroeger was de R62 de hoofdweg tussen Kaapstad en Port Elizabeth, nu is zij veel rustiger, zijn de plaatsjes slaperig geworden en juist daardoor een stop waard voor een kop koffie of lunch – en waar we ook rijden: we genieten van het steeds wisselende maar altijd fascinerende en vaak ruige landschap van de Klein Karoo. Aan de ene kant zien we in de verte het Swartberg Nature Reserve, aan de andere kant de hellingen van Langeberg gebied.

U slaapt in Bloomestate.

4 Bloomestate
 • Rondreis Zuid-Afrika wijnvelden Stellenbosch en Franschhoek
 • rondreis zuid-afrika stellenbosch wijngaarden
 • rondreis Zuid-Afrika Franschhoek, wine tram
 • rondreis zuid-afrika franschhoek wijnproeverij wine tram
 • Franschhoek, terras Grande Provence

Stellenbosch Kleine Zalze GC

Aangezien de afstand vandaag weer te overzien is, lopen we ’s morgens nog negen holes op de leuke 9-holes golfbaan van Swellendam. Een tussendoortje waar we geen spijt van krijgen. Qua route kiezen we voor de noordelijke route, iets minder dan 200 km via het mooie Montagu, Robertson en Worcester. Dit vooral vanwege het bergachtige stuk door het Haweqwa Mature Reserve, tegen het einde van de rit. De weg slingert zich omhoog, wij slingeren mee, tussen zwarte berghellingen door. Opnieuw realiseren we ons dat Zuid-Afrika gewoon overal mooi is. Mooier zelfs. We gaan de pas over (we kunnen ook door de tunnel, maar dat is zonde) en kijken uit op de groene wijnvelden, de witte Kaapse wine-estates er tussenin. Dit is zó Zuid-Afrikaans. We kunnen niet overal stoppen voor een foto, maar de verleiding is groot.

Klein Zalze: golf, wijn, slapen
In Stellenbosch verblijven we de laatste drie nachten op Klein Zalze, in het hart van de Kaapse wijnlanden. Klein Zalze is alles in één: een topaccommodatie, een wine-estate én een golfbaan. De baan is een niet al te moeilijke, zeer mooie en perfect onderhouden parkland baan, met veel water. Eén van de mooiste van de West-Kaap. Na de hoogteverschillen van Arabella, Pinnacle Point en Simola genieten we nu weer van vriendelijk glooiende fairways, temidden van de Klein Zalze wijnvelden en met de Stellenbosch Mountains als markant decor. Ik kan er geen genoeg van krijgen en betreur het hevig als we bij 18 zijn. Ondanks dat in het clubhuis een smakelijke Klein Zalze Chenin Blanc op ons wacht. Aan het einde van dag 15 vertrekken we vanaf het 30 km verderop gelegen vliegveld weer naar Nederland, waar we de volgende dag aankomen. U speelt hier in elk geval één keer op de baan De Zalze. De andere dagen is de keus aan u: Franschhoek bezoeken, lunchen op een van de wijngaarden (Simonsig, Delaire Graff Estate, Boschendal – er is te veel), misschien naar Paarl of toch nog maar een rondje – op De Zalze of een van de andere banen in de buurt?

Golfliefhebbers hebben trouwens misschien ook belangstelling voor onze bijzondere rondreis Golfen en Safari’s. Bezoek onze pagina met het complete aanbod van onze Zuid Afrika rondreizen!

5 Kleine Zalze

Glen Avon Lodge

Glen Avon Lodge is een 4* boutique hotel en ligt in Constantia, het oudste wijngebied van Zuid-Afrika, met groene wijngaarden en rauwe bergen op de achtergrond. Het is een authentiek landhuis omringd door weelderige flora en fauna. Glen Avon Lodge telt 21 kamers, sommige grenzend aan de tuin, sommigen aan de tuin met zwembad, maar allemaal zeer stijlvol ingericht en met een uxe badkamer. Voor de ...

Dag 1-4
Bekijk hotel

Bay Lodge on the Beach

Dit moderne guesthouse heeft vijf kamers en ligt direct aan het strand van Mosselbaai. De kamers zijn ruim en licht en bieden uitzicht over de zee. In het restaurant geniet u 's morgens van een stevig ontbijt en desgewenst 's avonds van een uitstekend diner. Het is een kwartiertje rijden naar de spectaculaire Pinnacle Point golfbaan op de kliffen langs de oceaan.

Faciliteiten
Resta...

Dag 4-6
Bekijk hotel

Belvidere Manor

Dit bijzondere hotel biedt kamers in grotere (max zes personen) en kleinere sfeervolle Kaapse cottages met een veranda, op een terrein grenzend aan de lagune van Knysna. Op de achtergrond ziet u de bergen van Outinequa. Op ruime afstand omzoomen de cottages het zwembad: een verleidelijk perspectief na een mooie golfdag op Pezula of Simola, de twee prachtige banen van Knysna. Mocht het minder goed...

Dag 6-9
Bekijk hotel

Bloomestate

U gaat het in dit boutique hotel met slechts zeven kamers zeker naar uw zin hebben. De inrichting van hotel en kamers doet designachtig aan maar is niettemin warm en aangenaam. In de grote tuin vindt u diverse zonneterrassen en het (zoutwater)zwembad. Het ontbijt wordt door de gasten geroemd. Het plaatsje Swellendam is een populaire stop als u komt vanaf de tuinroute en onderweg bent naar de wijng...

Dag 9-10
Bekijk hotel

Kleine Zalze

Een uitstekende accommodatie, een prachtige golfbaan en een wine-estate waar heerlijke wijnen worden geproduceerd. Is er een betere plek denkbaar om een paar dagen te verblijven - in elk geval voor de golfer? U hoeft nergens heen, alles is hier op loopafstand. Al gaat u voor of na het spelen natuurlijk nog wel op pad. De omgeving van Stellenbosch is te mooi om links te laten liggen.  En als u ter...

Dag 10-13
Bekijk hotel
Onderstaande vanaf-prijzen zijn per persoon en indicatief. Als u wilt weten hoe hoog de prijs exact is voor uw gewenste reisdatum, nodigen we u uit om een voorstel aan te vragen.

Rondreis: Zuid-Afrika ontdekken én golfen op de mooiste golfbanen

Bel of mail mij terug