070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

17-daagse rondreis Zuid-Afrika: Kaapstad of Kruger?

Een (ca) 17-daagse rondreis Zuid-Afrika is populair. Blijkbaar is dat voor veel mensen net een handiger periode dan een volle drie weken. Om in 17-dagen alle hoogtepunten in Zuid-Afrika te doen is lastig. Ons advies: kies voor het zuiden met Kaapstad, wijnlanden, Hermanus en Tuinroute (en erbij safari kan ook). Of kies voor het noorden, met (Greater) Kruger Park, de Panoramaroute, de Drakensbergen en St Lucia en omgeving. Wat is het grootste verschil tussen beide delen?

17-daagse rondreis in Zuid-Afrika: Kaapstad en Tuinroute

Kaapstad is een geweldige stad, de wijnlanden mooi en voor liefhebbers van goed eten en drinken bijna een must. Verder heb je hier met de Tuinroute en de Klein Karoo ook op gebied van natuur veel te genieten. Safari? Kan ook: Addo Elephant Park is één van de bekendste wildparken van Zuid-Afrika met zo’n 800 olifanten (en ook andere leden van de Big Five, maar minder zichtbaar). En er zijn nog heel wat meer wildparken (zie verderop in dit artikel). In en om Kaapstad maar zeker ook bij de Tuinroute in Tsitsikamma National Park zijn talloze meer en minder spectaculaire activiteiten voor grotere en kleinere kinderen te plannen.

Kruger Park, Panoramaroute en St Lucia als onderdeel van 17-daagse rondreis Zuid-Afrika

Het noorden van Zuid-Afrika vinden wij veel ‘Afrikaanser’, zowel qua bevolking als sfeer en karakter. Maar je vindt hier ook meer ‘natuurlijke’ hoogtepunten, met de wildparken, St Lucia en de wetlands en de Drakensbergen. In Johannesburg duik je met bezoeken aan het Apartheid Museum en Soweto gemakkelijk de geschiedenis in van Zuid-Afrika. Wil je een Afrika-gevoel? Dan adviseren wij om in het noorden te reizen.

Malariavrije wildparken Zuid-Afrika
Zowel in het noorden als het zuiden heb je veel wildparken en overal vind je ‘free roaming’ (in het wild levende) leden van de Big Five. Kruger Park is malariagebied en daarom geven veel mensen de voorkeur aan wildparken zoals Madikwe, Pilanesberg en Welgevonden. Ook in de buurt van St Lucia heb je mooie parken zoals Hluhluwe-imfoloti Game Reserve en Phinda Game Reserve met mooie en luxe lodges.

Wildparken in zuiden van Zuid-Afrika
Ook in het zuiden zijn er veel Big Five wildparken, en hier allemaal malariavrij. Addo hebben we al genoemd, maar in dezelfde streek heb je ook Amakhala Game Reserve en parken met luxe lodges zoals Shamwari Game Reserve (80 km vanaf Port Elizabeth) en Kariega Game Reserve (140 km van Port Elizabeth)

Dichtbij Kaapstad zijn er prima Big Five wildparken, wat kleinschaliger van opzet, met mooie accommodaties en zeker voor een bezoeker met jongere kinderen zeer geschikt. Denk aan Botlierskop en Garden Route Game Reserve. Sanbona Game Reserve (2,5 uur van Kaapstad) met mooie lodges én Big Five in een spectaculair Karoo landschap.

Conclusie: kies voor een 17-daagse rondreis Zuid-Afrika en bezoek of het noorden of het zuiden.  Neem de tijd om te genieten van al het moois dat beide delen te bieden hebben.

Lees ook: met de baby op reis in Zuid-Afrika

En: is een invidividuele rondreis Zuid-Afrika veilig.

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug