070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Madi a Thavha Mountain Lodge

Louis Trichardt, ook wel Makhado genoemd, ligt in het hart van de noordelijkste provincie Limpopo. Een tour in de omgeving laat u kennis maken met het Afrikaanse Zuid-Afrika, waar het grootste deel van de Venda-bevolking leeft. Zij staan bekend om hun mythes en legendes, maar ook om hun kunstnijverheid. Aan de Ribolla Arts & Crafts Route, langs plaatsen als Elim en Thohoyandou, vindt u tal van werkplaatsen waar prachtig houtsnijwerk, aardewerk en textielen voorwerpen worden gemaakt. Een gids neemt u ook graag mee naar Lake Fundudzi, het heilige meer waar volgens de overlevering Venda-koningen begraven liggen. 
Het guesthouse Madi-a-Thavha ligt een paar kilometer ten westen van Louis Trichardt, op een zeer rustige plek in een vallei aan de voet van de Soutpansbergen. De kamers zijn sfeervol, het eten is er uitstekend (uitgebreid Engels ontbijt, 3-gangen diner), en het uitzicht is er pachtig. In de tuin kunt u een kijkje nemen in het kleine museum en de werkplaats, die aan de Venda-cultuur zijn gewijd. De Nederlandse eigenaren hebben zich in het verleden, maar ook vandaag de dag nog, zeer ingespannen om de lokale bevolking in hun levensonderhoud te laten voorzien. Zij vertellen u graag over hun ervaringen.

Faciliteiten
Restaurant, zwembad, tuin, speeltuintje, lapa, terras, fietsen (gratis), excursiebalie, cadeauwinkel, galerie, luchpakket service.

Kamers
De kleurrijke kamers zijn zeer comfortabel. Er zijn 3 suites en 5 kames. Zij hebben eigen koffie- en theefaciliteiten, airconditioning en WiFi.  De badkamers zijn ruim en modern. De suites zijn voorzien van een volledig ingerichte keuken, openhaard en 'braai' (barbecue). De suites zijn zeer geschikt voor families of vrienden.

Bel of mail mij terug