070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Met de auto van Johannesburg naar Kaapstad

Bij veel rondreizen door Zuid-Afrika worden zowel Johannesburg als Kaapstad aangedaan. De rondreis wordt bijvoorbeeld gestart in de ene stad en beëindigd in de andere. Vaak zit in zo’n rondreis dan nog een binnenlandse vlucht verpakt, want de afstanden in Zuid-Afrika zijn groot. Maar noodzakelijk is het niet: je kunt ook met de auto starten in Johannesburg en eindigen in Kaapstad (of andersom). Tijdens zo’n autoreis door minder bekende maar niet minder aantrekkelijke gebieden, zoals langs Lesotho en de Kleine Karoo. AmbianceTravel biedt zo’n rondreis van Johannesburg naar Kaapstad aan met verblijf in sfeervolle B&B’s en karakteristieke Guesthouses.

Kaapstad en Johannesburg, twee unieke steden

aapstad en Johannesburg zijn twee onvergelijkbare steden: de een, Kaapstad, mediterraan, de andere Afrikaans. In beide steden kun je gemakkelijk dagen doorbrengen al gebeurt dat eerder in Kaapstad dan in Johannesburg, waar de veel bezochte attracties, zoals het township Soweto (inmiddels eigenlijk een gewone stad met 1,5 miljoen inwoners) en het Apartheidmuseum, verder uit elkaar liggen. In het compacte centrum van Kaapstad kun je veel dingen lopend doen: over Kloofstreet en Longstreet naar de Company’s Gardens, het Distrixt Six museum, Victoria & Alfred Waterfront, de boulevard langs de kust. Johannesburg is duidelijk minder een ‘loopstad’ al zijn hier wel delen met winkels, bars en restaurants, die populair zijn bij inwoners en toeristen.

Wildparken in zuiden van Zuid-Afrika

Op deze reis ligt een bezoek aan Krugerpark niet voor de hand, dat is wel erg om, maar dat wil niet zeggen dat je geen bezoek aan een wildpark kunt inplannen. In het zuiden zijn er diverse, zoals natuurlijk het bekende Addo Elephant park, het dicht er tegenaan gelegen Schotia Safari en Game Reserve maar ook duurdere en meer exclusieve parken zoals Shamwari Game Reserve). Er zijn er overigens meer. Botlierskop aan de tuinroute is prachtig gekregen in een Karoo-landschap en biedt de Big Five tijdens enkele uren durende safari’s.

Autoreis van Johannesburg naar Kaapstad

Wie de route van noord naar zuid, van Johannesburg naar Kaapstad rijdt, heeft de eerste stop in de buurt van Lesotho. Desgewenst kan een verblijf in de Drakensbergen worden gepland. Via Bloemfontein zak je daarna af naar de Klein Karoo, ruige, bergachtige natuur met relatief weinig groen maar toch fascinerend en verrassend afwisselend. Je hebt hier leuke plaatsen zoals het dik met monumenten bezaaide Graaff Reinet, maar ook sfeervolle in het landschap weggestopte accommodaties. Je wilt onderweg even rust? Hier vind je rust.

Doe de tuinroute op weg van Johannesburg naar Kaapstad

Daarna gaat het verder naar het zuiden, in de richting van Addo Elephant Park (of een ander park zoals Shamwari) en daar vandaan begint de reis over de tuinroute naar Kaapstad. Kustplaatsen zoals Jeffrey’s Bay en Oyster Bay, Tsitsikamma National Park, gezellige plaatsen zoals Plettenbergbaai, Knysna, slowtown Sedgefield en Wildernis – neem hier de tijd voor, er is veel te zien en te beleven zowel op zee (duiken met haaien, dolfijnen tocht) als (vooral voor de kinderen) zeer leuke attracties zoals de Garden of Eden, Knysna Elephant Park en Garden Route National Park. Kijk hier wat je zoal kunt doen aan activiteiten in Knysna

Dan gaat de reis door naar Kaapstad, al dan niet via het vriendelijke en groene Swellendam, het struisvogelstadje Oudtshoorn of de wijnstreek van Robertson. Misschien wilt u Hermanus nog aandoen, zeker in het walvisseizoen. En dan wachten behalve Kaapstad ook nog de wijnlanden met Stellenbosch en Franschhoek als bekendste plaatsen. Het is waar. U heeft er wel drie weken voor nodig en dan nog moet u keuzes maken. Maar u zult aan het einde weer moeite moet doen om de indrukken van de eerste dagen op te halen. Elke dag weer is het een feest om op reis te zijn.

Lees ook eens:

Of kijk hier voor een overzicht van al onze Zuid-Afrika blogs of ga direct naar al onze luxe rondreizen door Zuid-Afrika

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug