070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Paradores Spanje

Niets is zo bijzonder dan om een rondreis door Spanje te maken én te overnachten in een van de vele paradores die het land rijk is. AmbianceTravel biedt u, in samenwerking met Paradores de Turismo de España de mogelijkheid om te verblijven in meer dan 90 paradores in Spanje. Maak een rondreis door Andalusië, het noorden van Spanje of rondom Madrid en verblijf in deze bijzondere Paradores.

Wat zijn Paradores?

Paradores zijn charmante en luxe Spaanse staatshotels die meestal zijn gevestigd in oude, authentieke monumentale panden maar soms ook in moderne gebouwen. De klassieke paradores zijn gevestigd in Spaans erfgoed: in een kasteel, klooster, paleis, fort, haciënda en andere oude gebouwen met een wetenswaardige geschiedenis. De paradores zijn helemaal aangepast tot luxueuze hotels waarbij het u aan niets zal ontbreken. Ook zijn er moderne paradores, vaak gelegen aan de kust, in de bergen of op andere mooie plekken in de natuur. Sommige paradores zijn ideaal voor een golf vakantie of om te genieten van de wellness faciliteiten.
De eerste parador werd geopend in 1928, in de plaats Gredos. In de jaren daarna ging het snel en werden er nog meer geopend, niet alleen in steden zoals Granada, Madrid, Sevilla of Malaga maar ook in prachtige natuurgebieden en aan de Spaanse kust. Wist u trouwens dat de naam Paradores is afgeleid van het Spaanse woord parar? Dit betekent in het Nederlands stoppen of halt.

Slapen op bijzondere plekken

Wie droomt er niet van om in oude historische gebouwen te overnachten? De combinatie van geschiedenis, de omgeving en de Spaanse cultuur zorgen voor een bijzondere vakantie. Ook op culinair vlak is het verblijf in een Parador zeer aan te raden. De paradores beschikken over uitstekende restaurants waar vaak ook regionale producten en gerechten geserveerd worden.

Rondreis Spanje

Hoewel de hotels onderling verschillend zijn, is de service toch min of meer gelijk, reden waarom het goed mogelijk is om een rondreis Spanje te maken met verblijf in een aantal van de Paradores. Ook liggen ze verspreid over het hele land dus ideaal om in meerdere paradores te verblijven tijdens een rondreis met de auto. Zowel het service niveau als de kwaliteit van de faciliteiten ligt hoog: zo hebben de meeste hotels kamers met airconditioning en minibar, maar ook een zwembad en een restaurant.

Rondreis Andalusië

Ook tijdens de reis met de auto door het zuiden van Spanje kunt u overnachten in een van de vele Paradores die hier te vinden zijn. Andalusie beschikt over maar liefst 16 paradores.  Wij hebben hiervoor speciaal de rondreis Klassiek Andalusië met verblijf in Paradores voor u samengesteld. Vanaf Malaga rijdt u naar Ronda, Sevilla, Cordoba en Granada. Uiteraard kunnen we deze fly en drive Andalusie naar uw persoonlijke wensen aanpassen, korter, langer of een andere route. Alles is mogelijk.

Rondreis Noord Spanje

Het noorden van Spanje en Baskenland zijn ideaal voor een tour met de auto. De glooiende groene landschappen, de bergen en de grillige kust maken reizen door dit deel van Spanje erg aantrekkelijk. En ook op gastronomisch gebied is dit een walhalla. Daarom is noord Spanje de ideale combinatie van natuur, cultuur, heerlijk eten en fantastische wijnen. Overnachten kan ook hier in de vele Parador hotels die hier zijn. Onze Paradores rondreis: De schoonheid van Noord-Spanje combineert al het moois dat deze regio te bieden heeft. Ook deze tour met de auto is aan te passen naar uw persoonlijke wensen.

Tijdens onze rondreizen proeft voortdurend de bijzondere Spaanse sfeer en combineert dat met verblijf in de karakteristieke Paradores. Dit zijn wat ons betreft enkele van de mooiste paradores:

 1. Paradores Santiago de Compostela
  De Paradores de Santiago de Compostela is een juweeltje, gelegen aan het grote plein van Santiago de Compostela, aan hetzelfde plein als waar de kathedraal ligt. Het wordt gezien als het oudste hotel ter wereld en dateert uit de 14e eeuw. Pelgrims die vaak maandenlang hadden gelopen om naar Santiago op bedevaart te gaan, konden hier logeren. Tegenwoordig is er nog 1 x per week een pelgrimsontbijt waarbij 21-ste eeuwse pelgrims worden uitgenodigd.
 2. Parador de Granada
  De Parador de Granada is uniek omdat het in de tuinen van het wereldberoemde museum het Alhambra in Granada ligt. Het Alhambra is een uniek museum en biedt veel architectuur uit de Moorse en katholieke periode van Andalusië. Dit museum behoort tot de werelderfgoedlijst van de UNESCO en als gast in dit hotel, heeft u direct toegang tot het Alhambra.
 3. Paradores van Avila
  De Paradores van Avila (ca. 100 km ten noordwesten van Madrid) is een 15e eeuws paleis en aangebouwd tegen de eeuwenoude stadsmuren van Avila, een plaats die prijkt op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Hoewel slecht enkele hotelkamers in het oorspronkelijke paleis zijn ondergebracht, is het hotel toch het meest intrigerende van de streek. Bestel in het restaurant van de parador, speenvarken, een regionale specialiteit.
 4. Paradores de Hondarriba
  De Paradores de Hondarribia ligt in het noorden van Spanje, op de frans-spaanse grens bij Biarritz. Het is een oud fort met metersdikke muren en echte ridderharnassen in de hal. Dit hotel is kleinschalig met minder dan 30 kamers. Het ligt wederom op een heuvel en – als uw kamer zich aan de goede kant bevindt – kijkt u nog uit tot op de zee.
 5. Paradores de Léon
  De Paradores de Léon is oorspronkelijk gebouwd voor de Orde van Santiago, een groep ridders die pelgrims op weg naar Santiago moest beschermen. Ca. 400 jaar later werd het gebouw uitgebreid en omgevormd tot klooster. Met zijn ligging naast de rivier Bernesga en een rijk gedoceerde kerk op het terrein, behoort het hotel tot één van Spanjes meest luxueuze Paradores. De publieke delen zijn puur Middeleeuwse grandeur: een prachtige lobby, een reusachtige gietijzeren kandelaar en stenen trappen. Echt een aanrader dus!
 6. Parador de Carmona
  De Parador de Carmona: Als u Sevilla wilt bezoeken maar een rustige omgeving wilt overnachten, kiest u voor de Parador van Carmona, gelegen op ca. 30 km buiten Sevilla. Het is een oud fort uit de tijd van de Moren, in het centrum van het oude stadje Carmona, met een weids uitzicht over het Andalusische platteland. Als u wakker wordt en de ramen opent, is het uitzicht op de omgeving onwerkelijk mooi. Nevelslierten over het land die worden opgelost door de aan kracht winnende zon. Een kraaiende haan kondigt de nieuwe dag aan: Op naar Sevilla!

Paradores rondreizen

Een leuke mogelijkheid om een aantal paradores te verkennen is het boeken van een rondreis met verblijf in de Paradores. AmbianceTravel biedt rondreizen in verschillende delen van Spanje met verschillende reisduren:

Fly-drive Spanje

Maar er worden ook reizen op maat samengesteld, en alle hotels zijn ook los te boeken. AmbianceTravel heeft als enige in Nederland, online boekingsmogelijkheden waarbij u direct weet wat de beschikbaarheid en prijs is en u niet het risico loopt dat het hotel van uw keuze volgeboekt is tegen de tijd dat u een reactie heeft op uw aanvraag. Zo stellen wij uw rondreis samen als een fly drive of met eigen vervoer.

Pousada de Portugal

De Paradores hebben een trouwe schare van fans in ons land en menig landgenoot heeft zich voorgenomen een nachtje in alle hotels geslapen te moeten hebben tijdens zijn/haar leven. In Portugal bestaat een soortgelijke keten, de Pousadas de Portugal. Op onze site vindt u eveneens alle Pousadas die u wederom alleen bij ons online kunt boeken.

Neem contact om uw reis te bespreken.

Kaart Paradores

Op onderstaande kaart vindt u de plaatsen waar zich de Paradores bevinden.

Rondreis Spanje - Parador de Arties

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug