070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Paradores Spanje

De Paradores de Turismo is een keten van 90 hotels die verspreid liggen over heel Spanje. Veelal zijn het historische gebouwen zoals kastelen, kloosters en paleizen maar er zijn ook moderne paradores. AmbianceTravel biedt u rondreizen door Andalusië, het noorden van Spanje en rondom Madrid met verblijf in deze bijzondere Paradores.

Rondreis Spanje

Hoewel de hotels onderling verschillend zijn, is de service toch min of meer gelijk, reden waarom het goed mogelijk is om een rondreis Spanje te maken met verblijf in een aantal van de Paradores. Zo hebben de meeste hotels kamers met airconditioning en minibar, maar ook een zwembad en een restaurant. Kijk voor de detailbeschrijving per hotel op onze site bij de rondreizen of hotels.

Rondreis Andalusië

Voor onze rondreizen 'Werelderfgoedsteden rondom Madrid', 'Klassiek Andalusië vol luxe', 'Gallicië' en 'De Schoonheid van Noord-Spanje' selecteerden wij de beste paradores voor u. Tijdens deze rondreizen proeft voortdurend de bijzondere Spaanse sfeer en combineert dat met verblijf in de karakteristieke Paradores.

Wij beschrijven op deze pagina enkele van de mooiste Paradores;

 1. Paradores Santiago de Compostela
  De Paradores de Santiago de Compostela is een juweeltje, gelegen aan het grote plein van Santiago de Compostela, aan hetzelfde plein als waar de kathedraal ligt. Het wordt gezien als het oudste hotel ter wereld en dateert uit de 14e eeuw. Pelgrims die vaak maandenlang hadden gelopen om naar Santiago op bedevaart te gaan, konden hier logeren. Tegenwoordig is er nog 1 x per week een pelgrimsontbijt waarbij 21-ste eeuwse pelgrims worden uitgenodigd.
   
 2. Parador de Granada
  De Parador de Granada is uniek omdat het in de tuinen van het wereldberoemde museum het Alhambra in Granada ligt. Het Alhambra is een uniek museum en biedt veel architectuur uit de Moorse en katholieke periode van Andalusië. Dit museum behoort tot de werelderfgoedlijst van de UNESCO en als gast in dit hotel, heeft u direct toegang tot het Alhambra.
   
 3. Paradores van Avila
  De Paradores van Avila (ca. 100 km ten noordwesten van Madrid) is een 15e eeuws paleis en aangebouwd tegen de eeuwenoude stadsmuren van Avila, een plaats die prijkt op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Hoewel slecht enkele hotelkamers in het oorspronkelijke paleis zijn ondergebracht, is het hotel toch het meest intrigerende van de streek. Bestel in het restaurant van de parador, speenvarken, een regionale specialiteit.
   
 4. Paradores de Hondarriba
  De Paradores de Hondarribia ligt in het noorden van Spanje, op de frans-spaanse grens bij Biarritz. Het is een oud fort met metersdikke muren en echte ridderharnassen in de hal. Dit hotel is kleinschalig met minder dan 30 kamers. Het ligt wederom op een heuvel en – als uw kamer zich aan de goede kant bevindt – kijkt u nog uit tot op de zee.
   
 5. Paradores de Léon
  De Paradores de Léon is oorspronkelijk gebouwd voor de Orde van Santiago, een groep ridders die pelgrims op weg naar Santiago moest beschermen. Ca. 400 jaar later werd het gebouw uitgebreid en omgevormd tot klooster. Met zijn ligging naast de rivier Bernesga en een rijk gedoceerde kerk op het terrein, behoort het hotel tot één van Spanjes meest luxueuze Paradores. De publieke delen zijn puur Middeleeuwse grandeur: een prachtige lobby, een reusachtige gietijzeren kandelaar en stenen trappen. Echt een aanrader dus!
   
 6. Parador de Carmona
  De Parador de Carmona: Als u Sevilla wilt bezoeken maar een rustige omgeving wilt overnachten, kiest u voor de Parador van Carmona, gelegen op ca. 30 km buiten Sevilla. Het is een oud fort uit de tijd van de Moren, in het centrum van het oude stadje Carmona, met een weids uitzicht over het Andalusische platteland. Als u wakker wordt en de ramen opent, is het uitzicht op de omgeving onwerkelijk mooi. Nevelslierten over het land die worden opgelost door de aan kracht winnende zon. Een kraaiende haan kondigt de nieuwe dag aan: Op naar Sevilla!

Paradores rondreizen

Een leuke mogelijkheid om een aantal paradores te verkennen is het boeken van een rondreis met verblijf in de Paradores. AmbianceTravel biedt rondreizen in verschillende delen van Spanje met verschillende reisduren:

​Fly-drive Spanje

Maar er worden ook reizen op maat samengesteld, en alle hotels zijn ook los te boeken. AmbianceTravel heeft als enige in Nederland, online boekingsmogelijkheden waarbij u direct weet wat de beschikbaarheid en prijs is en u niet het risico loopt dat het hotel van uw keuze volgeboekt is tegen de tijd dat u een reactie heeft op uw aanvraag. Zo stellen wij uw rondreis samen als een fly drive of met eigen vervoer.

Pousadas de Portugal

De Paradores hebben een trouwe schare van fans in ons land en menig landgenoot heeft zich voorgenomen een nachtje in alle hotels geslapen te moeten hebben tijdens zijn/haar leven. In Portugal bestaat een soortgelijke keten, de Pousadas de Portugal. Op onze site vindt u eveneens alle Pousadas die u wederom alleen bij ons online kunt boeken.

Neem contact om uw reis te bespreken.

Kaart Paradores

Op onderstaande kaart vindt u de plaatsen waar zich de Paradores bevinden.

Bel of mail mij terug