070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 • 8 dagen
 • Vanaf Amsterdam
 • Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 950,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Paradores combi op Canarische Eilanden

Wandelen op de Canarische Eilanden: Ontspannen ver weg van de drukte De Canarische Eilanden hebben het imago van zon-zee-strand-toerisme maar deze van oorsprong vulkanische eilanden hebben ook een minder bekende kant: die van het wandeltoerisme. Je kunt er namelijk uitstekend wandelen door de uitgestrekte bossen die deze eilanden ook hebben. Wij selecteerden voor u het eiland Gran Canaria en het eiland La Palma voor een 1-weekse wandelreis. met verblijf in Paradores: vandaar: een Paradores Rondreis Canarische Eilanden.

Op beide eilanden verblijft u in een sfeervolle Parador, vaak gelegen in het hart van het eiland, ver weg van het massatoerisme. De Parador van Gran Canaria biedt u comfort in combinatie met luxe. Het is heerlijk thuis komen na een dag wandelen in de wetenschap dat een heerlijk binnenzwembad op u wacht. De Parador van La Palma ligt hoog tegen een heuvel aan met uitzicht op de bananenplantages. Bij boeking ontvangt u een wandelgids met uitgestippelde routes van ons. Kijk voor meer informatie over Paradores op de website.

Het is met twee stops, een iets andere rondreis dan u wellicht van ons gewend bent, maar deze Paradores rondreis Canarische Eilanden is daardoor ook wel weer heerlijk relaxt.

Deze rondreis Paradores combi op Canarische Eilanden is, net als al onze andere rondreizen, te verlengen, in te korten, om te draaien, samen te voegen met een van onze andere rondreizen. Er kunnen ook persoonlijke elementen toegevoegd worden, we passen ons graag aan aan uw wensen. Informeer naar de mogelijkheden.

Bekijk ook de andere Individuele rondreizen Spanje op onze site. We hebben er tientallen.

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-4 Breña Baja Parador de la Palma 3
2 4-8 Cruz de Tejeda Parador de Cruz de Tejeda 4
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Zeemeermin Fontein Canarische Eilanden Tenerife
 • Strand Canarische Eilanden Tenerife
 • Haven Santa Cruz Canarische Eilanden Tenerife
 • Vulkaan Teneguia Canarische Eilanden Tenerife
 • Strand playa de los Cancajos Canarische Eilanden Tenerife
 • Strand Playa de los Cancajos Canarische Eilanden Tenerife
 • Brug Puente de los Tilos Canarische Eilanden Tenerife
 • Kust Canarische Eilanden Tenerife
 • Strand Kust Canarische Eilanden Tenerife

Breña Baja

Na aankomst op de luchthaven van La Palma, kunt u uw huurauto ophalen. Vervolgens rijdt u over het eiland naar uw eerste hotel; Parador de la Palma. La Palma staat bekend als La Isla verde “het groene eiland” en als La Isla bonita “het mooie eiland”, doordat ze het gehele jaar door is bedekt met groene vegetatie. Net als alle Canarische Eilanden is La Palma gevormd door vulkanische activiteiten. Dit heeft ongeveer drie miljoen jaar geleden plaatsgevonden. Het eiland heeft het actiefste vulkanisme van de archipel.

De voet van het eiland ligt op 3500 m onder de zeespiegel en het hoogste punt ligt op 2426 m boven de zeespiegel. La Palma is daarmee wereldwijd gezien het hoogste eiland in relatie tot het aardoppervlak. Met meer dan duizend kilometer aan gemarkeerde wandelpaden door een grote diversiteit aan landschappen raak je op La Palma nooit uitgekeken. De bergen en vulkanen, stranden en bossen, een tropisch woud, kleine dorpen en adembenemende uitzichten; La Palma heeft het allemaal.

1 Parador de la Palma
 • Kust promenade Canarische Eilanden La Palma
 • Bergen Canarische Eilanden La Palma
 • Strand Playa Puerto Rico Canarische Eilanden La Palma
 • Haven Puerto Deportivo Mogan Canarische Eilanden La Palma
 • Strand Playa de las Cantaras Canarische Eilanden La Palma
 • Presa Soria Mogan Canarische Eilanden La Palma
 • Roque Nublo Vulkaanrots Canarische Eilanden La Palma
 • Vulkanische rots Canarische Eilanden La Palma
 • Strand Playa del Ingles Canarische Eilanden La Palma
 • Parque Nacional Tamabada Canarische Eilanden La Palma
 • Strand Playa de los Amadores Canarische Eilanden La Palma
 • Zandduinen Canarische Eilanden La Palma

Cruz de Tejeda

Aangekomen op Gran Canaria haalt u uw huurauto bij het vliegveld van Las Palmas op. De komende 4 nachten zult u in Parador Cruz de Tejeda verblijven, ca. 45 kilometer van het vliegveld gelegen. Las Palmas de Gran Canaria, is de hoofdstad van het Spaanse eiland. Gran Canaria is van vulkanische oorsprong, ongeveer 14 miljoen jaar oud, en is ontstaan als gevolg van erupties op de oceaanbodem. Vele lagen lava zorgden er op een gegeven moment voor dat het eiland boven water kwam te liggen, en tevens dat er diepe troggen tussen de verschillende eilanden liggen (tot 3500 meter diep). De vulkanen op Gran Canaria werken hoogstwaarschijnlijk niet meer. De laatste uitbarsting dateert van ca. 1000 jaar v.Chr. Kenmerkend voor Gran Canaria zijn de ‘caldera’s’, vulkanen met een trechtervormige, ingestorte krater en een diameter van meer dan twee kilometer.

Bij Maspalomas, in het zuiden, ligt een bijzonder duinlandschap, ‘Dunas de Maspalomas’. Door de wind en de voortdurende aanvoer van nieuw zand veranderen de duinen voortdurend van vorm en plaats, en worden daarom ook wel de ‘wandelende duinen’ genoemd. De duinen ‘wandelen’ in een tempo van 1 meter per jaar in westelijke richting. De duinen vormen een 418 hectare grote zandvlakte, die op de breedste plek 1,5 kilometer ver doordringt in het binnenland. Gran Canaria is vooral bekend als strandbestemming. Toch heeft het eiland veel meer te bieden en kan je er prachtige wandelingen maken door ruwe bergketens of verlaten stranden ontdekken.

Hoe hoger men gaat tijdens een wandeling, des te spectaculairder wordt de natuur. Zo doemen er imposante rotsen op. Stuit men op grotten, die vroeger door de Guanchen uit zandsteen werden gegraven om als woning te gebruiken. Ook werden ze gebruikt als schuilplaats, uit angst om door de Spaanse veroveraars als slaven te worden gebruikt. Verder is het natuurgebied van Tamabada een absolute aanrader. In de bossen van Tamabada, komen meer dan 600 endemische soorten flora voor.

2 Parador de Cruz de Tejeda

Parador de la Palma

Deze nieuwgebouwde ****Parador ligt middenin prachtige natuur en heeft een schitterende tuin van 44 000 vierkante meter, met planten die kenmerkend voor het eiland zijn.  Het eiland La Palma is ideaal om te wandelen, er zijn honderden kilometers met gemarkeerde wandelroutes. In de zomer is het hier net iets koeler dan op de andere Canarische eilanden en dat heeft te maken met het feit dat dit...

Dag 1-4
Bekijk hotel

Parador de Cruz de Tejeda

Het hotel is prachtig gelegen op een hoogte van 1560 meter boven de zeespiegel op het kruispunt van de oude koninklijke (wandel)paden. Het dankt zijn naam aan een kruis uit 1690 dat bij de entree van het hotel staat. Door zijn ligging in het hart van Gran Canaria kunt u heerlijk genieten van het prachtige uitzicht en de mooie omgeving. Het Tamabada Pine Forest ligt direct naast de parador. Wanne...

Dag 4-8
Bekijk hotel

Paradores combi op Canarische Eilanden

Bel of mail mij terug