070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  • 10 dagen
  • Vanaf Amsterdam
  • Incl. huurauto
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 1095,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Paradores rondreis: Werelderfgoedsteden rondom Madrid

Spanje heeft talloze Unesco werelderfgoedsteden, zelf op één land na de meeste ter wereld. Ontdek het bijzondere karakter van deze steden tijdens de 10-daagse Paradores rondreis werelderfgoedsteden rondom Madrid. Maak kennis met de geschiedenis, de artistieke rijkdom en de volkstradities van Spanje.

U slaapt in paradores

Tijdens deze Paradores rondreis werelderfgoedsteden rondom Madrid, verblijft in in Madrid, Toledeo, Trujillo (bij Cáceres), Salamanca, Ávila en Segovia. Zoals de naam van deze rondreis al prijs geeft, slaapt u uitsluitend in Paradores hotels. AmbianceTravel heeft voor deze rondreis een kleine selectie van de 86 indrukwekkende Paradores van Spanje. Deze staatshotels die verspreid liggen door heel Spanje zijn allemaal gevestigd in bijzondere gebouwen zoals oude kloosters, paleizen, middeleeuwse kastelen of prachtige residenties. Voor meer informatie over deze unieke accommodaties vind u op de website van de Paradores hotels.

Rijks historie

In de steden geniet van de rijke historie, mooie pleinen, gezellige terrassen en goede restaurants en tapasbars. Onder weg van de ene naar de anders stad van het fraaie landschap, slaperige dorpen en de vriendelijke mensen. U ontdekt waarom deze steden zo uniek zijn dat ze een plek verdienen op de Unesco werelderfgoedlijst.

Deze Paradores rondreis werelderfgoedsteden rondom Madrid is, net als al onze andere rondreizen, te verlengen, in te korten, om te draaien, samen te voegen met een van onze andere rondreizen. Er kunnen ook persoonlijke elementen toegevoegd worden, we passen ons graag aan aan uw wensen. Informeer naar de mogelijkheden.

Bekijk naast deze Paradores rondreis werelderfgoedsteden rondom Madrid ook de andere Individuele rondreizen Spanje op onze site.

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-4 Madrid Palacio San Martin 3
2 4-5 Toledo Parador de Toledo 1
3 5-6 Trujillo, Cáceres Parador de Trujillo 1
4 6-8 Salamanca Parador de Salamanca 2
5 8-9 Avila Parador de Avila 1
6 9-10 Segovia Parador de Segovia 1

Madrid

Vanuit de bijzondere Palacio San Martin in Madrid, heeft u de tijd om twee steden te verkennen. Alcalá de levendige studentenstad Henares is de geboorteplaats van Miguel de Cervantes, auteur van ‘Don Quichot’. De stad is uitgeroepen tot een monumentaal erfgoed van de UNESCO. Op de plaza Puerta del Sol in Madrid staat u in het middelpunt van Spanje, op de stoeptegel met de tekst ‘KM 0’. De meest interessante plekken van Madrid liggen rondom dit punt zoals Plaza Mayor, Paseo del Prado (met de musea: Prado, Thyssen en Reina Sofía), Gran Víá, Plaza de España en Palacio Real. Er is uiteraard geen gebrek aan terrassen, bars en leuke straatjes.

1 Palacio San Martin

Toledo

Vandaag reist u naar het land van Don Quichot, Castilië-La Mancha. Deze stad heeft een prachtige ligging, op een heuvel aan de rivier de Taag. Toledo staat bekend als de ‘stad van de drie culturen’, omdat christenen, Arabieren en joden er eeuwenlang samenwoonden. Achter de muren van Toledo bevinden zich kerken, synagogen, moskeeën, paleizen en burchten. Het icoon van Toledo is zonder meer El Greco. Deze kunstschilder maakte de stad wereldberoemd. Zijn werk kunt u bezichtigen in de kerk van Santo Tomé waar het meesterwerk ‘De begrafenis van de Graaf Orgaz’ zich bevindt, en in het El Greco museum.

2 Parador de Toledo

Trujillo, Cáceres

U vervolgt uw reis naar de regio Extremadura en overnacht u in Trujillo. De Zilverroute, de oude Romeinse route die het noorden en het zuiden van Spanje verbond, loopt door de nabij gelegen werelderfgoedstad Cáceres. In deze ommuurde stad liggen veel bijzondere huizen, paleizen en kerken. De architectuur is hier geinspireerd door de Renaissance en de Gotische bouwstijl. Bezienswaardig zijn onder andere La Casa de los Golfines de Abajo, het Huis van de Ooievaar met een prachtig uitzicht over de stad en de kerk van Santa María, tegenover het Palacio Episcopal.

3 Parador de Trujillo

Salamanca

Als u een stukje van de Zilverroute volgt, komt u langs Salamanca. Universeel, schitterend, wijs, jong en verguld. Het historisch centrum van Salamanca is door UNESCO verklaard tot Werelderfgoed. De Plaza Mayor, de Universiteit, de kathedralen, het Schelpenhuis, de lijst met monumenten, huizen en paleizen die er vallen te zien is groot. Neem dus de tijd om van deze bezienswaardigheden te genieten. In Salamanca verblijft u twee dagen.

4 Parador de Salamanca

Avila

Ávila is de hoogst gelegen stad van Spanje en wordt volledig omringd door een Middeleeuwse stadsmuur van 2,5 km lang, met maar liefst 88 torens en 9 toegangspoorten. In het historisch centrum van Ávila kunt u onder andere een bezoek brengen aan de kathedraal, het klooster van Santo Tomás en de Basiliek van San Vicente.

5 Parador de Avila

Segovia

Tijdens uw rondreis langs de werelderfgoedsteden mag u Segovia beslist niet overslaan. Juweeltjes van deze stad zijn het Romeinse aquaduct en het Alcázar. Het aquaduct is gebouwd rond 50 jaar voor Christus en is het symbool van de stad. Het Alcázar, een voormalig Koninklijk verblijf, is één van de mooiste kasteelforten van Europa. Mocht u nog tijd over hebben, dan kunt u naar La Granja rijden om het Koninklijk paleis met zijn schitterende paleistuinen en fonteinen te bewonderen.

6 Parador de Segovia

Palacio San Martin

Hotel Palacio San Martin is een gebouw uit de 19e eeuw en was destijds de voormalige zetel van de eerste ambassade van de Verenigde Staten. Het hotel is in 2001 herbouwd tot een 4-sterren hotel. Palacio San Martin is gevestigd in het centrum van Madrid, Covento de las Descalaz Reales bevindt zich op hetzelfde plein, Plaza Mayor en Plaza Real liggen er zo'n 500 meter vandaan. Het hotel is goed ...

Dag 1-4
Bekijk hotel

Parador de Toledo

De Parador ligt op de top van de Cerro del Emperador nabij de rivier de Taag en geeft daardoor een verbluffend uitzicht over de monumentale stad Toledo met zijn ongekende kunstschatten zoals de kathedraal, het Alcazar (fort) en de synagogen. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het is ondoenlijk alle 'musts' te beschrijven. U hebt zeker een aantal dagen nodig om alleen al de aller...

Dag 4-5
Bekijk hotel

Parador de Trujillo

De prachtige Parador ligt in het centrum van het monumentale stadje Trujillo dat de geboorteplaats is van ontdekkers zoals Pizarro, die Peru ontdekte en de Inca's onderwierp. Zijn geboortehuis, tevens museum, is te bezichtigen. De Parador biedt twee typen kamers: de kamers rond de kloostergangen en de kamers in het nieuwe gedeelte. De kloostergangen bevinden zich rond een prachtig 'claustr...

Dag 5-6
Bekijk hotel

Parador de Salamanca

De Parador ligt op de linkeroever van de rivier de Tormes, op een heuvel tegenover het monumentale centrum van de stad Salamanca. Het interieur is gedecoreerd met marmer en andere luxe materialen. Het heeft grote ramen waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de stad, die zich als een openluchtmuseum aan u presenteert. Tevens heeft u vanaf het zwembad een schitterend uitzicht op de stad. De stad...

Dag 6-8
Bekijk hotel

Parador de Avila

De Parador ligt tegen de eeuwenoude stadsmuren van Avila in het historische stadscentrum dat op de Unescolijst van werelderfgoed staat. De kamers zijn warm en intiem ingericht met prachtige kleuren en decoratieve kenmerken. De grotere kamers zijn voorzien van granieten vloeren en in sommige staat een hemelbed. Alle kamers zijn verschillend van indeling en formaat vanwege het historische karakter v...

Dag 8-9
Bekijk hotel

Parador de Segovia

De Parador ligt op ca 3 km van het centrum van Segovia, in de wijk El Terminillo. Het hotel biedt zeer ruime kamers met alle gewenste comfort. De locatie is gekozen vanwege het schitterende uitzicht over de stad waar de kathedraal, het aquaduct en het Alcazar domineren. Tevens is de Parador ideaal gelegen om de schoonheid van de omgeving te ontdekken. U kunt eventueel met een gids een stadswandeli...

Dag 9-10
Bekijk hotel

Paradores rondreis: Werelderfgoedsteden rondom Madrid

Bel of mail mij terug