070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Parador de Hondarribia

Deze prachtige ****Parador, 'El Emperador', uit het jaar 980 brengt u terug in de Middeleeuwen, met metersdikke muren, harnassen en speren. Met een beetje fantasie kun je de ridders door de gangen zien lopen. De ruime kamers op de begane grond komen uit op het terras, de kamers op de eerste verdieping hebben uitzicht over zee of op de prachtige patio. Deze kleinschalige Parador heeft een verhoogde ligging met uitzicht op de zee en de kust net over de grens met Frankrijk. De Parador ligt in het centrum van het oude vestingplaatsje Hondarribia (dit is de Baskische benaming; in het Frans heet het plaatsje Fuentarrabia). De Franse grens ligt op slechts 7 km afstand en ook de badplaatsen St. Jean de Luz en Biarritz liggen nabij. Het strand ligt op ca. 3 km afstand. Bezoek ook het historische Hondarribia met de prachtige stadswallen, de kerk van Nuestra Senora de la Asunción y Manzano, uit de 15e - 16e eeuw, en de geanimeerde vissershaven. Op 19 km afstand ligt de Bajo Bidasoa, waar de rivier de Bidasoa in zee uitmondt.

Faciliteiten
Het hotel heeft een receptie, lobby, bar/cafetaria, lift, winkeltje, een prachtig terras met uitzicht op zee en een tuin. Verder is er een afgesloten parkeergelegenheid. Het ontbijt wordt in buffetvorm geserveerd in een ruimte die overloopt in de authentieke patio waardoor er bij goed weer buiten gegeten kan worden. Het hotel heeft geen restaurant voor diner. Er is een ruime keuze aan uitstekende restaurants in de buurt.

Kamers
De kamers op de begane grond komen uit op het terras, de hogergelegen kamers kijken uit over zee of op de prachtige patio. Alle kamers hebben telefoon, TV, Canal+, satellietkanalen, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben douche of bad en toilet. Er zijn 4 eenpersoonskamers, 29 kamers met 2 losse bedden en 3 kamers met een tweepersoons bed.

Bel of mail mij terug