070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 • 8 dagen
 • Vanaf Amsterdam
 • Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 955,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Paradores rondreis: Het groene Galicië

Galicië, de ruige noordwesthoek van Spanje is, met klippen inhammen, landschappelijk gezien zo on-Spaans als het maar zijn kan. Tussen de tiende en zevende eeuw voor Christus trokken Keltische stammen door dit gebied. De Keltische wortels kunt u nog duidelijk herkennen aan de muziek, gewoonten en taal. het landschap heeft een eindeloos pallet van frisse groenkleuren. U ontdekt dit fascinerende gebied met deze Paradores rondreis Galicië.

Paradores van Spanje

U overnacht in een selectie van de 86 indrukwekkende Paradores van Spanje. Wij hebben voor uw rondreis door Galicië vijf bijzondere Paradores uitgekozen. Paradores zijn staatshotels die verspreid liggen door heel Spanje zijn allemaal gevestigd in bijzondere gebouwen zoals oude kloosters, paleizen, middeleeuwse kastelen of prachtige residenties. U slaapt onder andere in volgens velen de mooiste Parador van Spanje: Parador de Santiago de Compostella. Deze Parador ligt aan het grote plein van Santiago de Compostella, het zelfde plein als waar de wereldberoemde gelijknamige kathedraal aan ligt. Tevens wordt deze Parador gezien als een van s’werelds oudste hotels, het dateert namelijk uit de 14-de eeuw en werd toentertijd gebruik door pelgrims die de pelgrimstocht naar de kathedraal hadden afgelegd.

U start in Verín. Vervolgens verblijft u in León, Ferrol, Santiago de Compostela en Tui. Wilt u de rondreis afsluiten met nog een overnachting in een Portugese pousada? Vraag naar de mogelijkheden!

Deze rondreis: Paradores rondreis: Het Groene Galicië is, net als al onze andere rondreizen, te verlengen, in te korten, om te draaien, samen te voegen met een van onze andere rondreizen. Er kunnen ook persoonlijke elementen toegevoegd worden, we passen ons graag aan aan uw wensen. Informeer naar de mogelijkheden.

Naast deze Paradores rondreis Galicië hebben we veel andere rondreizen Spanje. Bekijk de andere Individuele rondreizen Spanje op onze site.

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-2 Verín Parador de Verin 1
2 2-4 León Parador de León 2
3 4-5 Ferrol Parador de Ferrol 1
4 5-7 Santiago de Compostela Parador de Santiago de Compostela 2
5 7-8 Tui Parador de Tui 1
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Meer Lago de Sanabria Spanje
 • Verin galicië Spanje landschap
 • Meer Lago de Sanabria Spanje
 • kasteel Castelo de monterrei

Verín

Na aankomst op Porto/Vigo of 1 van de andere luchthavens haalt u de huurauto op en rijdt u in noordelijke richting. De eerste overnachting vindt plaats in de parador van Verín. De parador in het plaatsje Monterrei vlakbij Verín en op loopafstand van het kasteel van Monterrei. Verín staat bekend om de Fariñadas (meel gevechten) een festival dat jaarlijks word gehouden. De stad ligt vlakbij de Portugese grens en is omgeven door groene heuvels.

1 Parador de Verin
 • plein Plaza Mayor de Leon
 • Casa de los Botines Leon Spanje
 • Museum Museo de Arte Contemporaneo
 • San Isidoro de Leon Spanje
 • Kathedraal Leon Spanje

León

In León bevindt zich één van de allermooiste Paradores en hier verblijft u dan ook twee nachten. De Parador was oorspronkelijk een klooster die onderdak bood aan pelgrims die op weg waren naar Santiago de Compostela. Enkele interessante bezienswaardigheden in León zijn de kathedraal en de Koninklijke kerk San Isidoro, beide met een eigen museum. Casa Botines, het werk van de bekende Spaanse architect Gaudí en het archeologische museum.

2 Parador de León
 • Haven Ferrol Galicië Spanje
 • Stadhuis Ferrol Spanje Galicië
 • Kasteel Castelo San Felipe Ferrol Spanje
 • Museum scheepvaart Galicië Spanje
 • Strand Playa de Doninos Ferrol
 • Museum Scheepvaart Ferrol Spanje

Ferrol

Ferrol ligt op z’n 50 kilometer van La Coruña. De stad is van vissersdorp uitgegroeid tot een grote haven stad en heeft onder andere een militaire haven. De stad zit vol met contrasten en heeft ook nog de charme van een vissersdorp. Breng een bezoek aan de verdedigingsmuren (La Cortina) uit de 18de eeuw of de kastelen van San Felipe de la Palma. Parrador de Ferrol ligt op loopafstand van de basiliek en bied een mooi uitzicht over de haven.

3 Parador de Ferrol
 • Santiago de Compostela park Spanje
 • Galicië Santiago de Compostela kunst
 • kathedraal Santiago de Compostela
 • Kathedraal Santaigo de Compostela Spanje
 • Kerk Mosteiro das madres Mercedarias Spanje
 • Escultura de Manuel Vásquez Figueroa Santiago de Compostela

Santiago de Compostela

Het oude centrum van Santiago de Compostela is goed bereikbaar en is grotendeels autovrij. Vrijwel alles is gecentreerd rondom de kathedraal. U geniet van de smalle, sfeervolle straatjes en grote pleinen. Veel monumenten zijn gebouwd met religieuze doeleinden. Vanwege de monumenten staat het oude centrum sinds 1984 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Route van Sint Jacobus (Camino de Santiago) met het eindpunt in de Galicische stad, Santiago de Compostela, was één van de belangrijkste bedevaartsroutes voor Christenen in Europa gedurende meer dan duizend jaar.

In het sfeervolle Santiago komen nog dagelijks pelgrims aan.

De Route van Sint Jacobus eindigt in de kathedraal van Santiago. Rondom deze kathedraal bevind zich de oude stadskern, die door de UNESCO tot werelderfgoed is uitgeroepen. Daarnaast is er in Santiago een groot aantal parken en tuinen die de stad een kleurtje geven. Niet alleen in de binnenstad, maar ook in de omgeving, waar bergen en bossen op u wachten, kunt u genieten van de natuur en sporten beoefenen zoals wandelen, vissen of golfen.

4 Parador de Santiago de Compostela
Parador de Santiago de Compostela
 • Tuy Kathedraal Tui Spanje
 • Brug Ponte Vella Tui Spanje
 • Rivier Mihno Tui Spanje
 • Tuy Kathedraal Tui Spanje

Tui

Tui is een kleine stad tegen de Portugese grens aan. De stad wordt gescheiden van Portugal door de rivier de Mino. Op de heuvel aan de overkand van de rivier ligt de Portugese stad Valença. Tui en Valença liggen tegen over elkaar op een heuvel met daar tussen de vallei en de rivier. In Tui waant u zich terug naar de middeleeuwen met de smalle straatjes en mooie gebouwen.

Rond de 12e eeuw was de stad ommuurd helaas zijn veel stukken muur gesloopt maar een van de oorspronkelijke poorten (de Pia) is nog altijd te bewonderen. In het historische centrum staat de kathedraal die een bezoek meer dan waard is. U verblijft in de parador van Tui, de parador is gevestigd in een oud gebouw wat doet denken aan een middeleeuws kasteel. De parador is omringt door een grote tuin met tennisbaan. Vanaf de tuin is de kathedraal en het oude gedeelte van Tui goed te zien.

5 Parador de Tui

Parador de Verin

Deze ***Parador ligt tegenover het eeuwenoude kasteel Monterrei, waarin het Palacio de los Condes is gevestigd, en heeft een schitterend uitzicht over de stad Verin met op de achtergrond wijngaarden. De Parador is gebouwd in typisch Galicische stijl in de vorm van een buitenhuis met een grote, vierkante, stenen toren met kantelen. De kamers zijn comfortabel. Verin heeft een historisch centrum...

Dag 1-2
Bekijk hotel

Parador de León

De Parador ligt in de stad León. Het behoort tot de meest luxueuze Paradores en heeft dan ook een *****-classificatie. Deze grootschalige Parador, 'Hostal san Marcos' is gebouwd in de 16e eeuw in de typisch Spaanse Renaissancestijl met barokke elementen. De Parador is één van de mooiste Renaissance gebouwen van Spanje en laat zich dan ook slechts in superlatieven ...

Dag 2-4
Bekijk hotel

Parador de Ferrol

Parador de Ferrol is gevestigd in een voormalig herenhuis dat typisch is voor de streek Galicië. Het ligt centraal in het leuke kustplaatsje Ferrol. Met zijn ligging direct aan zee en zijn uitzicht over de haven en de Ria Ferrol ademt het een maritieme sfeer die door de gehele Parador terug te vinden is in onder andere maritieme kaarten en navigatie-instrumenten. Ook de kamers hebben maritieme ...

Dag 4-5
Bekijk hotel

Parador de Santiago de Compostela

Parador de Santiago de Compostela is de topper van de Paradores keten. Het is - volgens de overlevering - het oudste hotel ter wereld en verschaft al sinds de 14e eeuw onderdak aan pelgrims die vaak maanden hadden gelopen naar bedevaartoord Santiago de Compostela. Deze schitterende, extra luxe *****-Parador, genaamd 'Hostal dos Reis Católicos' beschikt over maar liefst 4 k...

Dag 5-7
Bekijk hotel

Parador de Tui

Parador de Tui ligt vlakbij de grens met Portugal. Deze ****-Parador, 'San Telmo', biedt talrijke mogelijkheden voor de sport-, natuur- en cultuurliefhebber. De prachtige tuin en het zwembad bieden ruimte voor ontspanning. De 35 kamers zijn stijlvol ingericht waarbij veel hout van de Galicische kastanje is gebruikt.. Vanaf de tuin is de kathedraal en het oude gedeelte van Tui te zien. Een bezoe...

Dag 7-8
Bekijk hotel

Paradores rondreis: Het groene Galicië

Bel of mail mij terug