070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  • 8 dagen
  • Vanaf Amsterdam
  • Incl. huurauto
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 1099,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Fly-drive Azoren

Bloemenpracht, walvissen, warm water bronnen en authentieke dorpen, dat zijn de ingrediënten van deze individuele rondreis van 8 dagen op deze Portugese eilandengroep. Een afwisselende Fly-drive Azoren, die we graag voor u op maat maken. U bezoekt de eilanden São Miguel en Faial en maakt een uitstapje naar het eiland Pico. Meer informatie over Pico vind u hier.

Fly-drive Azoren: negen eilanden

De Azoren is een eilandengroep, bestaande uit 9 eilanden in de Atlantische Oceaan, circa 1300 kilometer verwijderd van het Portugese vasteland. Een vakantie naar deze, bij toeristen nog niet zo bekende, bestemming staat garant voor bijzondere natuur, vredige rust en (lokale) gastronomie op een hoog niveau. Gedurende deze reis verblijft u in sfeervolle, kleinschalige hotels.

Inbegrepen:
• Vluchten Amsterdam – Ponta Delgada vice versa (inclusief heffingen en belastingen)
• 2 dagen huurauto type A (Opel Corsa of vergelijkbaar) op Sao Miguel
• 2 nachten hotel do Colegio op basis van logies met ontbijt
• Vlucht Sao Miguel – Faial op dag 3
• 3 dagen autohuur type A (Opel Corsa of vergelijkbaar) op Faial
• 3 nachten Pousada de Santa Cruz op basis van logies met ontbijt
• bootvervoer van Faial naar Pico vise versa op dag 4
• Walvisexcursie per zodiac op dag 5
• Vlucht Faial – Sao Miguel op dag 6
• 2 dagen autohuur type A (Opel Corsa of vergelijkbaar) op Sao Miguel
• 2 nachten hotel do Colegio op basis van logies met ontbijt
• Terugvlucht Sao Miguel – Amsterdam op dag 8

Ook andere autotypen zijn een tegen meerprijs mogelijk.

maatwerk

Net als onze andere rondreizen maken wij ook deze Fly-drive Azoren voor u op maat, met desgewenst een andere route, persoonlijke elementen, andere hotels, verkorting of een verlenging.

We hebben ook een vier eilanden reis naar de Azoren.

Bekijk ook de vele andere rondreizen Portugal op onze site.

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-3 São Miguel, Ponte Delgada Do Colegio 2
2 3-6 Faial Pousada de Santa Cruz – Horta 3
3 6-8 São Miguel, Ponte Delgada Do Colegio 2

São Miguel, Ponte Delgada

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Ponta Delgada
Per vliegtuig komt u aan in Ponta Delgada, de hoofdstad van São Miguel, het grootste eiland van de Azoren. Dit eiland heeft een lengte van ca. 90 km en is ca. 13 km breed. Nadat u uw huurauto heeft opgehaald rijdt Furnas. De komende twee dagen verblijft u op dit prachtige eiland met zijn indrukwekkende vulkaan-landschappen, lavastrandjes en prachtige Hortensia-hagen.

Dag 2: Verkenning Sao Miguel
De belangrijkste bezienswaardigheid op São Miguel wordt gevormd door de meren van Sete Cidades, de grootste krater van de uitgedoofde vulkaan in de Azoren met een diameter van 12 km. Bezoek ook het bijzondere dorpje Sete Cidades, omgeven door 600 m hoge kraterwanden. Wat zeker niet mag ontbreken in uw programma is een uitstapje naar het Lagoa do Fogo (Meer van het Vuur), gelegen op ca. 575 m hoogte. Dit meer is zonder twijfel één van de mooiste meren van de Azoren. U kunt hierin ook zwemmen in aangenaam warm water tussen borrelende rookkolommen. Het meer van Furnas, omringd door een bloemrijke kust, ligt in het gebied van de Caldeiras (hete bronnen). Dit gebied dient als een soort natuurlijke keuken: de overheerlijke stoofschotel van vlees en groenten (cozido) wordt hier urenlang in metersdiepe gaten in de aarde gekookt.

Eén van de mooiste parken op São Miguel is het Terra Nostra Park, gelegen achter het gelijknamige hotel in Furnas. In dit 18e eeuwse park vindt u niet alleen exotische planten en eeuwenoude bomen, maar ook kleine meren en beekjes. In het park is ook een thermisch meer met warm ijzerwater, waarin u heerlijk kunt relaxen. De “witte” dorpjes Nordeste, Lagoa en Povoação zijn allen omgeven door het blauw van de zee en kennen vele mooie panoramapunten met uitzicht op adembenemende landschappen en schitterende bloemen. Tenslotte: dit eiland biedt u ook een uitgebreid scala van mogelijkheden voor een actieve vakantie: wij noemen duiken, windsurfen, sportvissen, zeilen, tennis, golf en paardrijen.

1 Do Colegio

Faial

Dag 3: Vlucht Sao Miguel – Faial
Nadat u uw huurauto op de luchthaven heeft ingeleverd vliegt u vandaag verder naar het eiland Faial, dat een populaire aanleghaven is voor jachten uit de hele wereld. Voordat de bemanning vertrekt van het eiland, laat men op de havenmuur een kleurrijke muurschildering als aandenken na. Het eiland heeft fraaie zandstranden en in het noorden een adembenemend steile kust en interessante vulkaangrotten, waarin scholen kleurige vissen huizen. Ontdek de fraaie hoofdstad Horta (de Hortensia – de nationale bloem – ontleent haar naam aan deze plaats!) met haar witte huizen, groene heuvels en pittoreske rode molens.

Dag 4: Verkenning Faial
Horta bezit ook enkele kerken die het bekijken waard zijn zoals de São Salvador, de São Francisco en de Nossa Senhora do Carmo met prachtige typisch Portugese tegeltjes (azulejos). Ook het Fort Santa Cruz met zijn donkere muren moet u zeker bezoeken. Het eiland Faial leent zich ook uitermate goed voor het maken van wandelingen door het idyllische landschap bijv. naar de top van de Caldeira, die een grote mosgroene krater verborgen houdt. Of naar Capelinhos, waar u het pas in 1958 ontstane donkergrijze aslandschap kunt bewonderen en waar vandaag de dag nog steeds geen planten groeien. In Lajinha en Ponta Furada bevinden zich grotten en aparte lavabogen, welke gevormd zijn tijdens het ontstaan van het eiland.

Dag 5: Boottocht Faial – Pico – Faial.
Vandaag gaat u per boot naar het buureiland Pico (inclusief). Bij aankomst in de haven kunt u ofwel per fiets of lopend dit eiland verkennen. Er is ook een mogelijkheid om een extra dag een auto te huren (Niet inbegrepen in de reissom). Het eiland Pico wordt gekenmerkt door de met donkere lavablokken gebouwde huizen, de vele potten met bloemen en de kleine havens met kleurrijke vissersboten. Eeuwenlang was Pico het domein van walvisjagers, landbouwers en vissers. Het walvisjachtmuseum in Lajes en de walvisfabriek bij São Roche herinneren hier nog aan. Heel bijzonder op Pico zijn ook de wijngaarden, gebouwd m.b.v. zwarte lavastenen op de plaatsen waar eens de harde korst van de lava lag. De hieruit voortkomende witte Verdelho-wijn is een genot voor elke wijnliefhebber. Aan het eind van uw bezoek aan Pico levert u bij de haven uw huurauto weer in, voordat u met de boot richting Faial vertrekt.

2 Pousada de Santa Cruz – Horta

São Miguel, Ponte Delgada

Dag 6: Walvis spotten op Faial en vervolgens vlucht Faial – Sao Miguel
Na het ontbijt gaat u walvissen spotten (inclusief). De Azoren zijn beroemd vanwege de vele verschillende soorten walvissen die hier voorkomen, zoals de bultrug, de potvis en de blauwe walvis. Ronduit spectaculair om te zien zijn deze reusachtige (10 à 20 meter lengte) zoogdieren als ze op minder dan 100 meter vanaf uw boot langs zwemmen. Maar ook orka’s en dolfijnen zijn de vaste bewoners van de wateren rondom de Azoren. Het is ook mogelijk om te zwemmen met dolfijnen in open zee, dus niet in een bassin. Na deze ontdekkingstocht wordt u naar de luchthaven van Faial gebracht en vliegt u terug naar São Miguel. Op het vliegveld staat uw huurauto al weer voor u klaar.

Dag 7: Laatste dag op Sao Miguel
In Ponte Delgada kunt u o.a. het voormalige nonnenklooster Convento de Esperanca bezoeken en ook de belangrijkste kerk van deze stad, de Matriz. Verder is er het Sant’ Ana-paleis, een 19e eeuws gebouw omgeven door prachtige tuinen en tegenwoordig de woning van de president. Tenslotte noemen wij de kapel van Senhora da Paz, gebouwd boven op een berg. En niet te vergeten: de enige ananas- en theeplantage van Europa bevindt zich op São Miguel! Dag 8: Retourvlucht Sao Miguel – Amsterdam

3 Do Colegio

Do Colegio

Do Colégio is in het hartje van het historische centrum van Ponta Delgada gelegen. De belangrijke bezienswaardigheden, zoals het fort van Sao Bras en de Igreja Matriz de Sao Sebastiao, de kerk, zijn op loopafstand te bereiken. Het absolute hoogtepunt van de stad is de boulevard. Op deze plek spreekt de lokale bevolking met elkaar af en hier heeft u een mooi uitzicht over de haven en op de (niet-a...

Dag 1-3
Bekijk hotel

Pousada de Santa Cruz – Horta

De Pousada Santa Cruz, is ondergebracht in een 16e eeuws fort op Horta Bay en is in 1947 al bestempeld tot een Nationaal Monument. Het heeft een schitterend uitzicht over het mooie eiland Pico, maar ook over de bekende jachthaven waar jachten liggen van over de hele wereld.  Met name het uitzicht maakt dit een plek waaraan u nog vaak zult terugdenken. De voorzieningen maken een comfortabel verbli...

Dag 3-6
Bekijk hotel

Do Colegio

Do Colégio is in het hartje van het historische centrum van Ponta Delgada gelegen. De belangrijke bezienswaardigheden, zoals het fort van Sao Bras en de Igreja Matriz de Sao Sebastiao, de kerk, zijn op loopafstand te bereiken. Het absolute hoogtepunt van de stad is de boulevard. Op deze plek spreekt de lokale bevolking met elkaar af en hier heeft u een mooi uitzicht over de haven en op de (niet-a...

Dag 6-8
Bekijk hotel

Fly-drive Azoren

Bel of mail mij terug