070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Azoren Ponta Delgada

Ponta Delgada is de grootste stad van het eiland São Miguel en van de Portugese archipel de Azoren. Van een klein vissersdorpje is Ponta Delgada uitgegroeid tot de hoofdstad met ruim 70.000 inwoners. Voor velen is Ponta Delgada de uitvalsbasis om het prachtige eiland São Miguel te ontdekken. Tevens is het voor de meeste bezoekers het startpunt om te gaan eilandhoppen over de Azoren.

Wat is er te zien in Ponta Delgada?

De rijke historie van de Azoren en São Miguel zie je ook goed terug in Ponta Delgada. Prachtige pleinen met imposante gebouwen, smalle steegjes en straten, een lange boulevard aan zee en dit alles in de zo karakteristieke Portugese architectuur die kenmerkend is voor de Azoren. Al wandelend door de binnenstad kom je op elke hoek wel weer een indrukwekkend plein of gebouw tegen wat zeker de moeite waard is om te fotograferen.

Begin met een bezoek aan het plein met de mooie stadspoorten, Portas da Cidade. Vlakbij ligt de belangrijkste kerk van het eiland, Igreja Matriz de São Sebastião. Gebouwd in de 16e eeuw ademt deze kerk een en al historie. De boulevard Avenue Dom Henrique nodigt uit tot een wandeling langs de zee en bij zonnig weer kun je hier een ook terrasje pakken. Ook interessant is om de botanische tuin Jardim Antonio Borges te bezoeken, deze is gratis toegankelijk.

Waar ligt Ponta Delgada

De stad is gelegen in het zuid-westen van het eiland São Miguel. Door de redelijk centrale ligging is Ponta Delgada een goed startpunt om de bezienswaardigheden van São Miguel te bezoeken. De kratermeren van Sete Cidades liggen op minder dan een uur rijden, dit geldt ook als je een bezoek wil brengen aan het Lagoa de Fogo. Wil je naar Furnas dan is het ruim een uur rijden maar de omgeving en de prachtige kustweg maken deze trip zeer de moeite waard.

Walvissen en dolfijnen spotten

Vanuit de haven van Ponta Delgada vertrekken dagelijks boten die je naar de beste plekken brengen om walvissen en dolfijnen te zien. Door de unieke ligging van de Azoren en de voedselrijke wateren is de kans groot dat je deze unieke beesten in het echt kunt zien. Er worden tours aangeboden met verschillende type boten. Je kunt met de Zodiac, een snelle rubberboot, de oceaan op. Dit is het meest avontuurlijk en een goede manier om je een met het water en de beesten te voelen. Ook zijn er grotere boten voor grotere groepen. Hiermee kun je rustig en comfortabel de walvissen en dolfijnen bekijken. Ook op de eilanden Pico en Faial kun je goed walvis spotten.

Het weer in Ponta Delgada

Ponta Delgada heeft een warm maar gematigd klimaat. In de winter liggen de dagtemperaturen rond de 16 graden en in de zomermaanden, juni tot september wordt het zo’n 25 graden. De zon schijnt er regelmatig maar de maanden met de meest zonne uren zijn van mei tot september. Niet voor niets wordt het eiland São Miguel waar Ponta Delgada op ligt ook wel het groene eiland genoemd, het regent er dan ook vrijwel dagelijks. De maanden met de meeste neerslag zijn van oktober tot maart maar ook in de zomermaanden loop je de kans een regenbui te krijgen. De beste reistijd om naar Ponta Delgada te gaan is dan ook tussen mei en oktober. Aangename temperatuur, niet al te veel regen, grote kans op zon maken deze periode ideaal voor een bezoek aan de Ponta Delgada en een rondreis over de Azoren.

Wij hebben prachtige rondreizen over de Azoren samengesteld. Al onze rondreizen beginnen of eindigen op São Miguel waar u kunt overnachten in Ponta Delgada en vanaf hier de stad en het eiland bezoeken. Zo is er een 4 eilanden Azoren reis waarbij de belangrijkste eilanden zoals Terceira, Faial en Pico worden bezocht of de Fly Drive Azoren waarin in 1 week de mooiste eilanden van de Portugese archipel bezocht worden. Ook stellen wij reizen op maat samen, laat ons weten welke eilanden en plekken u wilt bezoeken en wij stellen de perfecte rondreis over de Azoren voor u samen.

Portugal Azoren Sao Miguel stadscentrum
Bel of mail mij terug