070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Azoren eilandhoppen

De beste manier om de Azoren te ontdekken is door te gaan eilandhoppen. Elk eiland is typisch Azoren maar weer uniek in zijn soort. De verschillende natuur, vegetatie, landschap en de karakteristieke dorpjes en steden maken elk eiland weer anders. Daarom is het dan ook zeer de moeite waard om meerdere eilanden te bezoeken, op deze manier krijg je een goed beeld van de Azoren. Eilandhoppen over de Azoren is dan ook erg populair.

Eilandhoppen met de boot

Wil je gaan eilandhoppen over de Azoren met de boot dan kun je dit het beste doen bij eilanden die dicht bij elkaar  liggen. Dit is dan ook de de snelste, en misschien ook wel de leukste manier om met de ferry  naar een ander eiland te gaan.  Zo liggen Faial en Pico op 30 minuten varen van elkaar en gaan er het hele jaar ferry’s met tot 5 vertrekken per dag. Voor eilanden die verder afgelegen liggen zoals Flores of São Miguel is het vliegtuig de beste en snelste manier. Heb je een huurauto hou er dan wel rekening mee dat je niet op alle boten deze kan meenemen.

Eilandhoppen met het vliegtuig

Dit is de meest praktische manier om naar een ander eiland van de Azoren te komen. Bovendien gaan de vluchten dagelijks en soms meerdere keren per dag. Eilandhoppen over de Azoren met het vliegtuig heeft ook als voordeel dat de reisduur naar de verder gelegen eilanden veel korter is dan met de ferry. Ieder eiland beschikt over een luchthaven en aangezien het binnenlandse vluchten zijn vanaf kleine luchthavens hoef je ook niet lang van te voren aanwezig zijn om in te checken. De meeste vluchten vanuit Nederland of Portugal komen in Ponta Delgada, São Miguel. Vanaf hier heb je dan ook de meeste doorverbindingen naar de andere eilanden.

Eilandhoppen: de ideale combinatie

De beste manier om te gaan eilandhoppen over de Azoren is door zowel de boot als het vliegtuig te gebruiken. Voor de ver afgelegen eilanden neem je het vliegtuig, bijvoorbeeld tussen São Miguel en Terceira. Liggen de eiland dicht bij elkaar zoals Pico en São Jorge dan is de ferry de beste optie.

Wij hebben verschillende rondreizen samengesteld waarbij er meerdere eilanden bezocht worden. Zo is er de Azoren 4 eilanden rondreis waarbij de eilanden Terceira, Faial, Pico en São Miguel bezocht worden. Ook hebben we de 8 daagse Fly Drive Azoren waar je in korte tijd de eilanden São Miquel, Pico en Faial gaat bezoeken.

Wilt u een andere reis naar de Azoren maken, korter of langer, meer tijd op een eiland verblijven of in andere hotels? Laat het ons weten en we stellen een reis speciaal naar uw wensen samen.

Portugal Azoren Horta Pico eiland
Bel of mail mij terug