070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

De Azoren São Miguel

São Miguel staat ook wel bekend als het groene eiland en is het tevens grootste eiland van de Portugese archipel de Azoren. Het is de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars. Laat je betoveren door de prachtige en groene landschap, de ruige kust en de indrukwekkende vulkaankraters en meren. Tel daarbij op dat je er heerlijk kunt eten en het leuke stadjes heeft die zeer de moeite van het bezoeken waard zijn.

Ponta Delgada, de hoofdstad van São Miguel

Van een klein vissersdorpje is Ponta Delgada uitgegroeid tot de grootste stad van het eiland São Miguel. Gelegen aan de zuid-west kust van São Miguel is Ponta Delgada voor velen de eerste kennismaking met de Azoren. En wat voor een! Het heeft een zeer charmant centrum vol met de voor de Azoren zo karakteristieke huizen, kerken en pleinen. Ideaal om een dag in rond te wandelen en je te laten verrassen door de vele gezichten die Ponta Delgada heeft. Wat dacht je van de Portas de Cidade, de toegangspoorten tot de stad uit de 18e eeuw die zo kenmerkend zijn voor de sfeer en het karakter van deze havenstad op de Azoren. Of wandel langs de boulevard Avenue Dom Henrique en geniet van het uitzicht terwijl je op een terrasje zit. Een aanrader is de botanische tuin van Ponta Delgada: Jardim Antonio Borges. Gratis toegankelijk en vol met prachtige bomen, planten en bloemen, alvast een voorproefje wat je nog kunt verwachten op São Miguel. Ook op culinair gebied zit het hier wel goed, Ponta Delgada heeft vele leuke restaurantjes waar je tussen de middag goed kunt lunchen, bestel het  dagmenu (menu del dia) en je krijgt een heerlijke maaltijd voor weinig. Ook ‘s avonds is er volop keuze, een aanrader is om naar een van de vele visrestaurants te gaan.

Bezienswaardigheden van São Miguel

De vele verschillende bezienswaardigheden maken een bezoek aan dit eiland zo interessant. In het uiterste westen heb je de Lagoas das Sete Cidades. Dit zijn meerdere meren die in de  vulkaan kraters liggen. De meeste bekende zijn de naast elkaar gelegen meren Lagoa Verde en Lagoa Azul of te wel het blauwe en groene meer. Vanaf de het uitkijkpunt Miradouro da Vista do Rei heb je een prachtig uitzicht over deze meren. Dit is ook wel het meest gefotografeerde plekje op São Miguel.

In het centrum van het eiland ligt het kratermeer Lagoa do Fogo. Dit is het hoogst gelegen kratermeer van de Azoren en alleen al de weg er naar toe is meer dan de moeite waard, prachtige vergezichten die af en toe worden onderbroken door mist die hier nog vaak wil hangen. Ook hier weer een uitkijkpunt aan de rand van de krater met een geweldig uitzicht over het Lagoa de Fogo (vuur meer in het Nederlands). Heb je meer tijd dan kun je hier ook diverse wandelingen maken en afdalen naar de oevers van het meer.

Erg leuk om te bezoeken zijn de warmwaterbronnen bij Furnas. Je kunt de borrelende bronnen en stomende geisers van dichtbij bekijken door er langs te lopen, in het centrum zijn er vele te vinden. Nog specialer is het eten van een Cozido. Vele restaurants maken de Cozido das Furnas klaar door het eten in een pot te stoppen en in zo’n 6 uur te laten klaar stoven onder de grond.

Wandelen op São Miguel

Wandelen is misschien wel de beste manier om het prachtige natuurschoon van dit eiland van dichtbij te zien. Er zijn op São Miguel dan ook veel wandelroutes te vinden, korte routes van 2 tot 4 km of lange routes waarbij je de hele dag aan het wandelen bent. Een aanrader is de wandelroute naar Salto do Prego, een wandeling door de bossen van São Miguel naar de waterval. Niet alleen de prachtige, tropische vegetatie tijdens de wandeling maakt dit bijzonder maar ook de waterval aan het einde van de wandeling is erg mooi. En bij de waterval kun je ook zwemmen, heerlijk als afkoeling na een stevige wandeling.

Het weer op São Miguel

São Miguel heeft een mild klimaat met zachte winters en een niet al te warme zomers. In de wintermaanden is het overdag rond de 15 graden en in de zomer wordt het nooit warmer dan 28 graden. Ook de meeste regen valt in de winter, de maanden met de meeste neerslag zijn van november tot maart. De beste reisperiode voor São Miguel is dan ook tussen april en oktober ook omdat je dan ook de meeste zonne uren per dag hebt. Door de ligging van de Azoren kan het weer erg veranderlijk zijn, op 1 dag kun je zon, regen, wind en mist hebben.

Vakantie São Miguel

De meeste vakanties naar de Azoren beginnen op São Miguel. Hier ligt de grootste en belangrijkste luchthaven van de archipel. Het vliegveld João Paulo II (PDL) ligt op 5 km van de  hoofdstad Ponta Delgada. De meeste vluchten uit Nederland, België en Portugal komen hier dan ook aan. De beste manier om São Miguel te ontdekken is door een auto te huren. Aangezien er geen openbaar vervoer is tussen de airport en Ponta Delgada is het handig om de huurauto gelijk op de luchthaven op te halen. Op het eiland is wel openbaar vervoer maar dit rijdt zeer onregelmatig en alleen tussen de belangrijkste plaatsen, met een huurauto zie je veel meer van dit prachtige eiland. Wil je gaan eilandhoppen over de Azoren dan is São Miguel de ideale plek om te starten, vanaf het eiland heb je vele mogelijkheden om met de ferry of het vliegtuig door te reizen naar de andere eilanden zoals Pico, Faial of Terceira.

Wij hebben prachtige rondreizen over de Azoren samengesteld. Al onze rondreizen beginnen of eindigen op São Miguel. Zo is er een 4 eilanden Azoren reis waarbij de belangrijkste eilanden worden bezocht of de Fly Drive Azoren waarin in 1 week de mooiste eilanden van de Portugese archipel bezocht worden. Ook stellen wij reizen op maat samen, laat ons weten welke eilanden en plekken u wilt bezoeken en wij stellen de perfecte rondreis over de Azoren voor u samen.

 

Landschap berg Azoren
Bel of mail mij terug