070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   13 dagen
 • Vanaf Amsterdam
 • Ambiance transfers regereld Transfers geregeld
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 3450,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Zuid-Afrika voor wijnliefhebbers: Kaapstad, Hermanus en Stellenbosch (luxe)

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-6 Constantia (Kaapstad) Steenberg Farm 5
2 6-9 Hermanus en de Hemel en Aarde Vallei Schulphoek Boutique Hotel 3
3 9-12 Stellenbosch en Franschhoek Aaldering Lodges – Stellenbosch 3
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Rondsreis Zuid-Afrika Steenberg Farm
 • rondreis zuid-afrika kaapstad camps bay boulevard
 • Rondreis Zuid-Afrika restaurant Colombe
 • Rondreis Zuid-Afrika Chapmans Peak
 • Rondreis Zuid-Afrika wine tasting Glen Vineyard

Constantia (Kaapstad)

Dag 1 – 5

U verblijft op het prestigieuze wine estate Steenberg Farm, met twee uitstekende restaurants (Tryn, gastronomisch, en de bistro Sixteen82. Steenberg verwierf in 1682 als eerste bedrijf boerderijrechten van gouverneur Simon van de Stel. Nu ligt Steenberg Farm temidden van prachtige wijnvelden, met de Tafelberg op de achtergrond. De 18 holes Championship golfbaan is één van de populairste van Zuid-Afrika. Wij reserveren graag een starttijd voor u.
Constantia staat bekend om het flinke aantal toprestaurants, zoals La Colombe. The Foodbarn en Greenhouse. In Kaapstad zelf vindt u er nog een hele serie.
Vanuit Steenberg maakt u gemakkelijk uitstapjes naar Kaapstad (het nieuwe Zeistz museum met hedendaagse kunst is een must) en Camps Bay. Maar plan ook een dag voor een route naar Kaap de Goede Hoop. Doet u graag eens iets anders: laat ons een townshop tour boeken.

Wij reserveren bij Steenberg een Premier Room voor u (mits beschikbaar).

1 Steenberg Farm
 • Rondreis Zuid-Afrika Hermanus aanzicht
 • Vineyard hotel Kaapstad
 • rondreis zuid-afrika Hermanus cliff path
 • Rondreis Zuid-Afrika Hermanus cliff path wandelen
 • rondreis zuid-afrika Hermanus wijngaarden
 • Rondreis Zuid-Afrika Creation Hemel; en Aarde vallei
 • Rondreis Zuid-Afrika Kirstenbosch botanische tuinen
 • rondreis zuid-afrika hermanus walvis cruise

Hermanus en de Hemel en Aarde Vallei

Dag 5 – 8

De reis naar Hermanus is niet ver en duurt dus niet lang. Kies de route langs de kust, langs Pringle Bay en Betty’s Bay (stop even bij de pinquïns). U komt vanzelf langs de golfbaan van Arabella en daarna is het nog een klein stukje naar Hermanus.
Dit gezellige stadje staat natuurlijk bekend om de walvissen, die er in het seizoen (juli-november) naar toe komen om te baren. Maar ook in andere seizoen is het een gezellig en levendig stadje, met enkele prima restaurants. Maak tijdens uw verblijf in elk geval een tocht naar de Hemel en Aarde Vallei, een klein stukje het binnenland in. Het is een minder bekend maar zeer interessant wijngebied. Bezoek bijvoorbeeld de Hamilton Russell Vineyard of -ook de moeite waard – bezoek Paul Cluver Wine Estate bij Grabauw.

Meer tijd? Maak een mooie tocht naar Agulhas, het meest zuidelijke puntje van het hele continent.en neem de tijd voor een proeverij. Wij plannen ook een proeverij bij Creation Wines, waar u ook uitstekend kunt lunchen. Voor golfers boeken we desgewenst een starttijd op Arabella.

’s Avonds kunt u heerlijk eten in het intieme  fine dining restaurant van Schulphoek.

U verblijf in Schulphoek Boutique hotel in een Sea View appartement (incl ontbij).

2 Schulphoek Boutique Hotel
 • Wijn proeven Franschhoek
 • Rondreis Zuid-Afrika Stellenbosch en Franschhoek
 • rondreis Zuid-Afrika Aaldering Lodges
 • rondreis Zuid-Afrika Aaldering Lodges
 • rondreis Zuid-Afrika Wijnlanden Stellenbosch Delaire Graff

Stellenbosch en Franschhoek

Dag 8 – 11

U rijdt vandaag Hermanus naar de wijnvelden van Stellenbosch en Franschhoek. U komt onderweg langs Somerset West. Hier vindt u de wijngaarden van Vergelegen (gastronomische picknick!), Morgenster (olijfolie proeverij) en Waterkloof (toprestaurant). Besteed er gerust vast wat tijd. U rijdt door naar Aaldering Lodges op het gelijknamige wine estate. Er staan een paar flessen voor u klaar op de kamer, dus het proeven (enm genieten) kan direct beginnen, vanaf uw terras van uw sfeervolle en grote kamer. We plannen hier een leerzame maar ook anderszins vermakelijke proeverij met de wijnmeester van het wine-estate. U kunt hier niet dineren, maar Jacqueline Aaldering geeft u graag tips en helpt met reserveren. Uw tafel al graag van tevoren vastgelegd? Wij regelen dat graag. Denk bijvoorbeeld aan een wijnproeverij en daarna lunch bij Delaire Graff, het mooiste terras van de omgeving.
Voor golfers is er een ruime keuze, maar Erinvale en Pearl Valley behoren zeker tot de mooiste van deze streek.

U slaap bij Aaldering Lodges, inclusief ontbijt.

3 Aaldering Lodges – Stellenbosch
Aaldering Lodges – Stellenbosch

Steenberg Farm

Dit luxe hotel in Constantia, het oudste wijngebied van Zuid-Afrika, gaat in alle opzichten voor kwaliteit: voortreffelijke gastvrijheid, gerechten van wereldklasse in de restaurants, een bekroonde wijnmakerij, een 18-holes Championship course (die tot de mooier van Zuid-Afrika wordt gerekend), een luxe spa en veel geschiedenis. De ‘food & wine pairings’ mag u zeker niet overslaan. Voor de...

Dag 1-6
Bekijk hotel

Schulphoek Boutique Hotel

Het 5 sterren Schulphoek Boutique hotel & Restaurant is ligt op een bijzondere plek aan een baai bij Hermanus: vanuit de lounge, de tuin of het restaurant kunt u met een beetje geluk (in het seizoen) de walvissen zien dobberen. Ze komen hier ook vaak om te baren. Schulphoek is niet alleen daarom een bijzondere accommodatie: voor de gasten wordt er ’s avonds uitstekend gekookt in het ‘Fine ...

Dag 6-9
Bekijk hotel

Aaldering Lodges – Stellenbosch

Aaldering Lodges, onderdeel van de gelijknaminge wijnboerderij en eigendom van een Nederlandse familie, is een luxe en zeer rustig gelegen landelijke accommodatie, op slechts 8 km van Stellenbosch. Uiteraard kunt u hier – onder leiding van de wijnmaker – wijn proeven maar u vindt ook een paar flessen om te proberen op uw kamer en op uw terras, bij de ondergaande zon. Vanaf uw eigen terras kijk...

Dag 9-12
Bekijk hotel
Onderstaande vanaf-prijzen zijn per persoon en indicatief. Als u wilt weten hoe hoog de prijs exact is voor uw gewenste reisdatum, nodigen we u uit om een voorstel aan te vragen.

Zuid-Afrika voor wijnliefhebbers: Kaapstad, Hermanus en Stellenbosch (luxe)

Bel of mail mij terug