070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Wijnstad Stellenbosch in Zuid-Afrika: karakteristiek en charmant

De wijnstad Stellenbosch in Zuid-Afrika is gesticht als grensstad door gouverneur Simon van der Stel in 1679 en is daarmee na Kaapstad de oudste stad van het land. De stad ligt op circa een uur rijden ten oosten van Kaapstad in een prachtige en vruchtbare vallei. De niet al te grote plaatsje is bezaaid met historische gebouwen van Nederlandse (Kaap-Hollandse), Georgiaanse en Victoriaanse architectuur. In de omgeving vindt u natuurlijk tientallen wijnboerderijen, de een nog mooier dan de ander.

Deze gebouwen staan in de schaduw van prachtige eeuwenoude eiken, die destijds zijn geplant om hout te leveren voor de wijnvaten. De mooiste gebouwen liggen in de Dorpstraat rond Die Braak (het dorpsplein) en in het Dorpsmuseum (openluchtmuseum). Tot dit museum behoort het Schreuderhuis dat dateert uit 1709 en daarmee één van de oudste huizen van Zuid-Afrika is. Stellenbosch staat wereldwijd bekend als één van de mooiste wijn producerende regio’s. Neem dan ook ruim de tijd om het gebied te verkennen.

Food & wine tastings in Boschendal of Vergelegen

Een groot aantal wijnhuizen biedt niet alleen de mogelijkheid om wijn te proeven, maar heeft ook uitstekende lunch- en dinermogelijkheden. Ook kunt u een ‘food & wine pairing’ arrangement boeken, waarbij chocolade, kaas, zout (!) of andere hapjes gecombineerd worden met verschillende wijnen. Voor de afwisseling kunt u ook deelnemen aan een proeverij van diverse olijfolieën. In de zomermaanden is het mogelijk om bij een aantal wijnhuizen als Boschendal en Vergelegen te genieten van een picknicklunch in de tuin. Andere wijnhuizen organiseren originele manieren om de wijngaarden te bezoeken. Zo biedt Spier een segwaytour aan en Warwick een Big Five Vineyard Safari. Stellenbosch ligt op circa een half uur rijden van Franschhoek en Paarl die eveneens over tal van prachtige en bijzondere wijnhuizen beschikken.

Rondreis Zuid-Afrika
Doorgaans besteedt u tijdens de rondreis Zuid-Afrika minstens twee dagen in Stellenbosch en omgeving. Bijvoorbeeld tijdens de Rondreis Zuid-Afrika met Kaapstad, wijn, natuur en safari.  Kies uw eigen rondreis Zuid-Afrika op onze overzichtspagina met rondreizen Zuid-Afrika. We passen wijnstad Stellenbosch graag in uw rondreis in.

Lees ook over de wijnplaatsen Franschhoek en Paarl.

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug