070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Onze golfreizen: golfen en genieten van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land van veel: mooie landschappen, uitzonderlijke wildparken, uitstekend eten en drinken, talloze accommodaties met ‘ambiance’, vriendelijke mensen. En wat de golfliefhebber zal aanspreken: een land van ook heel veel mooie en zeer gevarieerde golfbanen. Met een golfreis naar Zuid-Afrika van AmbianceTravel geven we de gelegenheid om spelen op de mooiste banen en te genieten van de vele andere aspecten die het land te bieden heeft.

Golfreizen in Zuid-Afrika: de mooiste banen, de leukste guesthouses, heerlijk land voor een rondreis 

AmbianceTravel biedt golfreizen aan voor de golfliefhebber die – eenmaal toch in Zuid-Afrika – meer wil dan alléén maar golfen. Het zijn reizen met tijd om te golfen en om het land (beter) te leren kennen, volgens een globaal schema van: een dag golfen, een dag genieten van de omgeving en een dag reizen, op naar de volgende mooie bestemming.

Golfreizen Zuid-Afrika

We hebben twee voorbeeldreizen op onze website staan:
Zuid-Afrika ontdekken én spelen op de mooiste banen (13 dagen)
Rondreis Zuid-Afrika met golf en safari’s (14 dagen)

Met de eerste golfreis Zuid-Afrika bezoekt u Kaapstad, de wijnlanden en de Tuinroute, waar zich enkele van de mooiste banen van het land bevinden. Met de tweede reis bezoekt u banen in het noorden, omgeving Johannesburg en Krugerpark, en combineert u het spotten van wildlife in onder meer een private game reserve in Krugerpark, met spelen op banen met prachtige vergezichten – of waarschuwingen voor krokodillen in het water.

Zoals alle individuele rondreizen van AmbianceTravel maken we ook de golfreizen naar Zuid-Afrika voor u op maat. U wilt langer, korter, linksom of rechtsom. Er is een baan die waar u graag wilt spelen maar die niet voorkomt in onze reis? Geen probleem, wij passen de reis voor u aan, tot deze geheel naar uw wens is. Combinaties zijn eveneens mogelijk? Kaapstad en de wijnlanden combineren met de omgeving van Krugerpark? Laat het ons weten.

Verblijf in guesthouse tijdens golfreis Zuid-Afrika

Wat onze golfreizen onderscheidt van veel andere is dat u – tenzij u dat wilt – bij ons niet verblijft in de grotere hotels aan de baan, maar in mooie, sfeervolle en karakteristieke guesthouses zo karakteristiek voor Zuid-Afrika, en lodges of boutique hotels. Doorgaans niet meer dan een kwartier of een half uurtje rijden van de baan. Soms met een uitstekend restaurant ‘in huis’, anders in de buurt van leuke of goede restaurants, waar Zuid-Afrika ook bekend om staat.

De meeste golfbanen in Zuid-Afrika bevinden zich in de West Kaap, de omgeving van Kaapstad, Stellenbosch, Paarl, Hermanus en de Tuinroute. Onze favoriete banen in de omgeving van Kaapstad: Erinvale (Somerset West), Pearl Valley (Paarl), Hermanus en Clovelly (Kaaps schiereiland).

Spelen op Fancourt tijdens golfreis Zuid-Afrika

Aan de Tuinroute vindt u bij George de drie beroemde banen van Fancourt, met de links als exclusieve (dure) topper, volgens Leadingcourses de mooiste van Zuid-Afrika. Maar de twee andere banen, Montagu en Outiniqua zullen u ook meer dan bevallen: afwisselend, zeer goed onderhouden. Pinnacle Point – bij Mosselbaai – is een baan voor de meer gevorderde golfer, die niet opkijkt tegen golfen met wind en het moeten passeren van een afgrondje hier en daar. De spectaculaire uitzichten over de oceaan maken het meer dan goed. Verderop – bij Knysna – vindt u onder meer Simola (een persoonlijke favoriet) en Pezula, net als Pinnacle Point hoog op kliffen gelegen. Keuze te over.

Golfreizen in noorden van Zuid-Afrika

Rondom Johannesburg liggen ook vele en vaak zeer mooie banen, verderop richting Krugerpark is de golfbaan dichtheid aanmerkelijk minder groot. Bij Hazyview, aan de Panoramaroute, liggen diverse banen, onder meer Sabi Sun en de 9-holes baan Kruger Park Lodge, en bij Witrivier, iets zuidelijker, zult u ook met veel plezier spelen. Bijzonder is de 9-holes baan Skukuza, ín het Krugerpark. Deze baan was ooit alleen voor Kruger-personeel bestemd dat hier woonde, nu is de baan publiekelijk toegankelijk. Geen uitzonderlijke baan, wel leuk om ín Krugerpark te spelen, met de kans op overstekend wild. Maar een abolute aanrader is de prachtige baan Highland Gate (foto boven) bij Dullstroom. Deze mág eenvoudig niet ontbreken tijdens een golfreis in deze streek.

Keuze te over aan de Tuinroute

Blijft in het zuiden tijdens een golfreis naar Zuid-Afrika? Aan de Tuinroute vindt u bij George de drie beroemde banen van Fancourt, met The Links als exclusieve (dure) topper, volgens Leadingcourses de mooiste van Zuid-Afrika. Maar de twee andere banen, Montagu en Outiniqua zullen u ook meer dan bevallen: afwisselend, zeer goed onderhouden. Pinnacle Point – bij Mosselbaai – is een baan voor de meer gevorderde golfer, die niet opkijkt tegen golfen met wind en het moeten passeren van een afgrondje hier en daar. De spectaculaire uitzichten over de oceaan maken het meer dan goed. Verderop – bij Knysna – vindt u onder meer Simola (een persoonlijke favoriet) en Pezula, net als Pinnacle Point hoog op kliffen gelegen. Keuze te over.

Lees ook: Golfen langs de Zuid-Afrikaans tuinroute

Bekijk ook het volledige aanbod van rondreizen Zuid-Afrika

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug