070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   19 dagen
 • Vanaf Amsterdam
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 3050,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Rondreis Zuid-Afrika: Kaapstad, wijn, natuur en safari

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-4 Kaapstad Floreal House 3
2 4-6 Tulbagh/Wellington Grand Dedale 2
3 6-7 Robertson Excelsior Manor Guesthouse 1
4 7-9 Oudtshoorn Buffelsdrift Game Lodge 2
5 9-11 Addo Elephant House 2
6 11-13 St. Francis Bay Cape St Francis Coastal Resort 2
7 13-15 Plettenberg Bay Lily Pond Country Lodge 2
8 15-16 Swellendam Bloomestate 1
9 16-18 Stellenbosch Wedgeview 2
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • rondreis zuid-afrika Kaapstad Houtbaai
 • Rondreis Zuid-Afrika Kaapstad Tafelberg uitzicht
 • rondreis zuid-afrika kaapstad camps bay boulevard
 • rondreis zuid-afrika Kaapstad Robben Island

Kaapstad

Kaapstad: is een fascinerende stad door de ligging op een vlakte die als het ware de Oceaan in steekt, Maak kennis met ;de historie. Hier zetten in de zestiende eeuw de eerste mannen uit Europa voet aan wal waarmee de basis werd gelegd voor het ontstaan van Zuid-Afrika. Breng een bezoek aan Robben eiland, beklim de Tafelberg en drink een glas wijn in het V&A Waterfront.
Kaapstad is Zuid-Afrika door een blanke bril, een cosmopolitische stad, maar evengoed wonen er enkele miljoenen zwarten in de townships in de buurt, te vaak nog werkloos en te vaak in slechte omstandigheden. Ook dit is Zuid-Afrika. Lees desgewenst meer over Kaapstad.

 

Vanuit uw hotel kunt u veel van de attracties in de stad lopend bezoeken. Een taxi brengt u goedkoop naar de badplaats Camps Bay, met de eigen auto toert u desgewenst naar Kaap de Goede Hoop,. Met plaatsen als Simonstown en Houtbaai op De Kaap duurt deze tocht gemakkelijk een dag..

U slaapt in Cape Heritage House.

1 Floreal House
 • rondreis zuid-afrika Tulbagh vallei
 • rondreis zuid-afrika Tulbagh
 • rondreis zuid-afrika kaaps huis Tulbagh

Tulbagh/Wellington

Tulbagh ligt op 80 minuten rijden ten noorden van Kaapstad, aan de noordelijke rand van de prachtige vruchtbare Breede Rivier Vallei. Op 29 september 1969 was er een hevige aardbeving waarbij negen mensen hun leven verloren en veel schade werd aangericht. Een van de positieve gevolgen van de aardbeving was de start van een van de grootste restauratie projecten die ooit in Zuid Afrika plaatsvonden. De prachtige gebouwen en landelijke straten van dit schilderachtige stadje zijn een van de meest complete voorbeelden van inheems Kaaps Hollandse architectuur in dit land. Het is een heerlijk stadje om te overnachten en te bezoeken.

Tulbagh Vallei
De vallei waarin Tulbagh ligt werd voor het eerst ‘gekolonialiseerd’ in 1699, maar het dorpje begon pas in 1743 tot ontwikkeling te komen nadat er een kerk was gebouwd. Deze kerk is nu een museum. Hier, aan de uiterste rand van Europese vestiging, brachten de vroege trekboeren hun kinderen naar toe om gedoopt te worden. De Oude Kerk Volksmuseum is het oudste kerkgebouw in Zuid Afrika dat nog steeds in de oorspronkelijke staat bestaat. De Tulbagh Vallei is een prachtige hoefijzervormige vallei, omringd door bergen die tot 2200m hoog zijn. In het noorden en westen ligt het Groot Winterhoek wildernis gebied terwijl in het oosten de Witzenberg bergketen te vinden is.  De combinatie van bergen en landbouwgrond creëren een adembenemend landschap dat in het noorden uit groene wijnlanden en boomgaarden, en in het zuiden, uit voornamelijk graanveld bestaat.

U slaapt in Wellington, in Grand Dédale Country House;

2 Grand Dedale
 • rondreis zuid-afrika landschap Tulbagh
 • rondreis zuid-afrika tulbagh monumenten
 • rondreis zuid-afrika franschhoek wijnvelden
 • rondreis zuid-afrika robertson Van Loveren wijnen
 • rondreis zuid-afrika Robertson wijngebied Van Looveren

Robertson

Robertson, ook wel de brandy en muskatel hoofdstad van het land genoemd, werd gesticht in 1853 en is vernoemd naar de Nederduits Gereformeerde predikant Dr W. Robertson. Door de rijke alluviale grond en overvloed aan water van de Breede Rivier bloeide de stad. Ze stond bekend om haar wagen- , meubel- , en klokken makerijen. Vandaag staat de stad bekend om haar wijn, brandewijn, sherry en likeuren, haar renpaard stoeterijen en fruitboomgaarden. Er zijn veel activiteiten mogelijk, zoals boottochten (varende wijnproeverijen) op de rivier, wandelingen door de bergen, picknicks en het opzoeken van historische plekken en natuurlijk wijnproeverijen op de vele wijngaarden in de buurt. Wij zijn een fan van Van Looveren.

U slaapt in Robertson Guest House, Roberston.

3 Excelsior Manor Guesthouse
 • rondreis zuid-afrika karoo oudtshoorn swartbergen
 • rondreis zuid-afrika oudtshoorn Swartbergen
 • rondreis zuid-afrika oudtshoorn nijlpaarden buffelsdrift
 • rondreis zuid-afrika karoo oudtshoorn struisvogels
 • rondreis Zuid-Afrika Oudtshoorn Buffelsdrift game drive

Oudtshoorn

Oudtshoorn is de toeristische hoofdstad van de Kleine Karoo, een ruige streek in de West Kaapprovincie. Het is een rustig stadje met mooie, oude gebouwen en bekend om de struisvogelboerderijen. Het is mogelijk om de struisvogels niet alleen te zien, erop te rijden en de veren en eieren te kopen, maar ook om het struisvogelvlees te proeven.  De grote attracties van Oudtshoorn zijn de verschillende struisvogelboerderijen. De Safari Ostrich Farm ligt 6km buiten de stad aan de Mossel Bay Road. Highgate Ostrich Farm ligt 10km buiten de stad. De Cango Ostrich Farm ligt 14km op de Cango Caves Road. De prachtige druipsteengrotten van de Cango Caves vindt u op 30km. Maak zeker een tocht door de Swartbergen over de pas naar het leuke plaatsje Prince Albert. Maak aan de andere kant van het gebergte het rondje af, weer terug naar Oudtshoorn.

U verblijft in Buffelsdrift Game Lodge.

4 Buffelsdrift Game Lodge
 • rondreis zuid-afrika Addo Elephant Park groep olifanten
 • rondreis zuid-afrika addo Elephant Park olifanten in water
 • rondreis zuid-afrika addo buffel
 • Rondreis Zuid-Afrika Addo kudde olifanten

Addo

Het Addo Elephant National Park is gelegen in de Sundays River Valley. Het park herbergt een beschermde kudde olifanten, die eens over de velden van de Oost Kaap liepen. De olifanten overleven door de aanwezigheid van de ‘pink-flowered spekboom’ (Portulacaria Afra). Dit is een plant die wel drie meter hoog wordt en dient als overheerlijk olifantenmaal.

Verslaafd aan sinaasappels
De eerste kolonisten die in het Addo gebied kwamen wonen, slachtten meteen een groot deel van de olifantenkuddes af omdat de dieren vaak hun velden en plantages verwoestten. Het aantal dieren bleef in de loop der jaren afnemen, tot er nog maar een tiental olifanten over was. Ter bescherming van deze kleine groep werd in 1931 het Addo Elephant Park opgericht. Deze dieren stonden bekend als zeer agressief en om ze wat rustiger te maken werden ze gevoerd met vrachtwagens vol verrotte sinaasappels. Dit experiment bleek succesvol en de kudde begon zich uit te breiden. Het voeren met sinaasappels werd stopgezet, maar tot vandaag toe zijn de olifanten nog dol op deze vruchten. Ze zullen een auto verpletteren als ze ruiken dat er citrusvruchten inzitten en daarom mag u bij een bezoek aan het park geen citrusvruchten in de auto meenemen.

Ander groot wild
U vindt hier ook andere groot wild (buffels, leeuwen, neushoorns), maar het park is ook uw aandacht waard vanwege de kleinere dieren die hier te vinden zijn, zoals de vleugelloze mesttor die alleen in dit gebied voorkomt. Het insect rolt grote broedballen van olifantenmest en brengt ze naar ondergrondse broedkamers. Zo is een perfecte kringloop ontwikkeld: de door de olifanten verteerde planten worden broedkamers voor de mesttor en tenslotte mest voor de aarde.

U slaapt in Elephants House, in een cottage.

5 Elephant House
 • rondreis zuid-afrika Francis Bay strand
 • rondreis zuid-afrika Francis Bay
 • rondreis zuid-afrika Francis Bay pelikanen
 • Rondreis zuid-afrika Francis Bay Kromme rivier

St. Francis Bay

Het schilderachtige vakantieoord St. Francis Bay ligt tussen groenoverdekte duinen aan de Krommerivier en de Indische Oceaan. De oevers van de rivier zijn bekend om hun begroeiing van wilde bloemen. De monding van de rivier zelf is een paradijs voor vissers, kanoërs, windsurfers en watersportliefhebbers. Ook de natuurliefhebber komt hier aan z’n trekken. Er is een overvloed aan vogels in dit gebied. Verder is de baai wereldberoemd vanwege de bijna perfecte golven voor surfers en worden er allerlei watersporten bedreven. Dolfijnen en walvissen vinden het hier kennelijk ook aangenaam en zijn vaak tussen de surfers te zien. Het vissersplaatsje Cape St. Francis heeft een prachtig strand en een historische vuurtoren terwijl Port St. Francis een haventje heeft.

U slaapt in Cape St Francis Coastal Resort.

6 Cape St Francis Coastal Resort
Cape St Francis Coastal Resort
 • rondreis zuid-afrika Tuinroute plettenberg luchtfoto
 • rondreis zuid-afrika Plettenberg strand
 • Rondreis Zuid-Afrika Tuinroute Storms River hangbrug
 • Rondreis Zuid-Afrika Tuinroute Plettenberg kust
 • Rondreis Zuid-Afrika Tuinroute strand Tsitsikamma
 • Rondreis Zuid-Afrika Tsitsikamma rivier boot
 • rondreis Zuid-Afrika Tuinroute Plettenberg landschap
 • Rondreis Zuid-Afrika Tuinroute Knysna oesters

Plettenberg Bay

Plettenberg Bay is een populair vakantieoord, een combinatie van bergen, zand en kristalblauw zeewater. Het is gelegen in de westelijke Kaapprovincie en is een trendy en populaire badplaats. Het is een heerlijke plaats om een aantal dagen door te brengen, overdag aan het strand en ‘s avonds in een gezellige bar en een van de goede restaurants. In de buurt van Plettenberg Bay zijn enkele natuurreservaten waar u mooie wandelingen kunt maken maar ook kanotochten op de Keurbooms River. Tevens kunt u mountainbiken en paardrijden in Plettenberg. U slaapt in Lily Pond Country Lodge, een stukje verder in de richting van Tsitsikamma.

7 Lily Pond Country Lodge
 • rondreis zuid-afrika Swellendam landschap
 • rondreis zuid-afrika Swellendam plaatsje overzicht
 • rondreis zuid-afrika Robertson wijngebied Van Looveren

Swellendam

Swellendam is in 1746 gesticht en is daarmee een van de oudste steden van Zuid-Afrika. Swellendam staat niet alleen bekend om het fascinerende verleden maar ook vanwege de architectuur en het sprankelende buitenleven. In Swellendam zetelde de landdrost. De verblijfplaats van de landdrost stond bekend als de drostdy. Vandaag is het een museum dat zeker een bezoek waard is en een van de mooiste musea van het land is. Het museum bestaat uit verschillende gebouwen, verspreid over de stad. Onder andere de oude verblijfplaats van de landdrost (de enige overgebleven drostdy van het land), de Morgenzon, het huis van de secretaris van de landdrost en andere gebouwen behoren er toe. Op ongeveer zeven kilometer van de stad bevidt zich het Bontebok National Park waar de Breede River doorloopt. In deze rivier is het heerlijk zwemmen.

U slaapt in Bloomestate Guest House.

8 Bloomestate
 • rondreis zuid-afrika stellenbosch wijngaarden
 • rondreis zuid-afrika Stellenbosch Wedgeview
 • rondreis zuid-afrika stellenbosch wijnboerderij
 • Rondreis Zuid-Afrika culinair Uvia Mira Vineyard
 • rondreis Zuid-Afrika Franschhoek wine tram in landschap
 • rondreis Zuid-Afrika Franschhoek, wine tram
 • rondreis zuid-afrika franschhoek wijnproeverij wine tram

Stellenbosch

Stellenbosch is gesticht door gouverneur Van der Stel in 1679.  De plaats ligt in een prachtige en vruchtbare vallei. Die vruchtbaarheid bracht Van der Stel ertoe percelen grond uit te delen zodat in de behoefte voor voedsel kon worden voorzien. Jaren later, in 1688, mocht een groep gevluchte Franse Hugenoten zich vestigen bij Franschhoek, vlakbij Stellenbosch. Die hadden in hun koffers nog wat stekjes voor wijnstokken en daarmee schoten de befaamde Zuid-Afrikaanse wijnlanden – letterlijk – wortel in vruchtbare grond. In Franschhoek overigens, bevindt zich het wereldberoemde restaurant Quartier Francais waar de Nederlandse chef Margot Janse de scepter zwaait: u treft hier zeldzame kwaliteit voor een verrassend gematigde prijs.

De Dorpsstraat
Stellenbosch is een van de oudste en best bewaarde steden van Zuid-Afrika. De stad is bezaaid met historische gebouwen van Nederlandse, Georgiaanse en Victoriaanse architectuur. Deze gebouwen staan in de schaduw van prachtige eiken. De mooiste panden liggen in de Dorpstraat rond Die Braak (het dorpsplein) en in het Dorpsmuseum (openluchtmuseum). Tot dit museum behoort het Schreuderhuis dat dateert uit 1709 en is daarmee een van de oudste huizen van Zuid-Afrika.

Maak een wijntour
Stellenbosch bevindt zich in de mooiste wijn producerende regio. De wijnvelden bestaan al vanaf het begin van de oprichting van de stad. Een wijntour door deze gebieden is een must. Vanuit Franschhoek rijdt er een wijntram. In de meeste wijnhuizen is het mogelijk de verschillende wijnen proeven. Stellenbosch bevat een aantal belangrijke musea en gebouwen, zoals het Village Museum, Braak, Bergkelder, Simonsberg Cheese Factory. De aanwezigheid van de vele studenten geeft Stellenbosch een levendig karakter.

U slaapt in Wedgeview, net buiten Stellenbosch.

Naar Zuid-Afrika? Boek nu de rondreis Zuid Afrika van uw dromen!

9 Wedgeview

Floreal House

Dit zeer gewaarde en in alle opzichten 'vriendelijke' guest house ligt zo'n beetje aan de voet van de Tafelberg, in een rustige wijk en op loopafstand van straten zoals Kloofstreet, waar zich leuke bars en restaurants bevinden. Via Kloofstreet en Longstreet loopt u naar het centrum. Terug neemt u een taxi, want vooral het laatste stuk is wel een beetje bergop. U vindt hier een buitenzwembad omgeve...

Dag 1-4
Bekijk hotel

Grand Dedale

Grand Dédale nabij Wellington in de wijnlanden is een prachtig wit Kaaps landhuis,omgeven door wijnvelden en ingebed tussen drie bergmassieven. Alles ademt hier smaak en aandacht. Op de veranda en bij het zwembad vindt u lichte kleuren, de inrichting van de kamers doet niet onder voor die van het huis. Er is veel te doen in de omgeving: wijnproeverijen en rondleidingen, golfen, toeren door de pra...

Dag 4-6
Bekijk hotel

Excelsior Manor Guesthouse

In het hart van de wijnvallei van en bij Robertson, vindt u deze accommodatie, ondergebracht in een karakteristiek wit Kaaps landhuis. U loopt hier zo de wijngaarden in. Als u iets verder weg wilt pakt u de fiets. Inde buurt zijn prachtige wine-estates waar u wijn kunt proeven en lunchen.  Wij denken met plezier terug aan ons bezoek aan Van Loveren: proef de Christina van Loveren range. Bij Excel...

Dag 6-7
Bekijk hotel

Buffelsdrift Game Lodge

Bij Buffelsdrift Game Lodge, bij Oudtshoorn, heeft u een unieke bush-ervaring. U slaapt in luxe tenten, met de Swartberg Mountains op de achtergrond en een meertje op de voorgrond waar ook groot wild naar toe komt om te drinken. Nergens in Klein Karoo kom je dichter bij het wild, zoals olifanten, buffels, neushoorns, nijlpaarden en giraffen. Oudtshoorn is de toeristische hoofdstad van de Klein Kar...

Dag 7-9
Bekijk hotel

Elephant House

Het Elephant House is een exclusief hotel gelegen in de vallei van de Zondag's Rivier, naast de ingang van Addo National Park. Na een warme dag in de bush kunt u op de veranda's van de lodge nagenieten in weelderige stoelen met een glas wijn of kiezen voor een verkoelende duik in het zwembad. In Addo Park is een grote concentratie van olifanten zodat uw kans om er een te zien wel heel groot is. N...

Dag 9-11
Bekijk hotel

Cape St Francis Coastal Resort

Cape St. Francis Coastal Resort biedt smaakvol ingerichte appartementen, die liggen rondom een zwembad. Op korte loopafstand vindt u de prachtige stranden van St Francis, met onder meer het legendarische Seal Point Lighthouse. 
Faciliteiten
Op het resort kunt u tennissen, darten, poolen en er is een pub en een restaurant. De appartementen liggen rondom het zwembad. Fietsen zijn te...

Dag 11-13
Bekijk hotel

Lily Pond Country Lodge

Wie de weg volgt vanaf Plettenberg komt vanzelf bij Natures Vally, op de rand van Tsitsikamma National Park. Temidden van een weelderig aangelegde tuin vindt u hier Lily Pond Country Lodge. Om extra totrust te komen kunt u een aromatherapie massage boeken, maar een goed glas wijn op de patio en uitzicht op de tuin helpt zeker ook. Het strand van Natures Valley is minder dan tien minuten rijden.

Dag 13-15
Bekijk hotel

Bloomestate

U gaat het in dit boutique hotel met slechts zeven kamers zeker naar uw zin hebben. De inrichting van hotel en kamers doet designachtig aan maar is niettemin warm en aangenaam. In de grote tuin vindt u diverse zonneterrassen en het (zoutwater)zwembad. Het ontbijt wordt door de gasten geroemd. Het plaatsje Swellendam is een populaire stop als u komt vanaf de tuinroute en onderweg bent naar de wijng...

Dag 15-16
Bekijk hotel

Wedgeview

Het 5* Wedgeview Country House & Spa  ligt in de wijnlanden bij Stellenbosch (30 min). Om u heen heeft u ruimte, rust en prachtig uitzicht op de bergen en de wijngaarden. De kamers zijn allemaal anders ingericht. De wellness (massages, schoonheidsbehandeling) zijn op niveau. Het ontbijt gebruikt u biten op het sfeervolle terras. Hier kunt u (op verzoek) ook het diner gebruiken . Tip: ga 's mi...

Dag 16-18
Bekijk hotel
Onderstaande vanaf-prijzen zijn per persoon en indicatief. Als u wilt weten hoe hoog de prijs exact is voor uw gewenste reisdatum, nodigen we u uit om een voorstel aan te vragen.

Rondreis Zuid-Afrika: Kaapstad, wijn, natuur en safari

Bel of mail mij terug