070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   15 dagen
 • Vanaf AMS,RTM,EIN,BRU,DUS,NRN,CRL,ANR
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 1195,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Groots Andalusië

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-3 Antequera Fuente del Sol 2
2 3-5 Tarifa El Cortijo de Zahara 2
3 5-7 Arcos de la Frontera Hacienda el Santiscal 2
4 7-9 Omgeving Sevilla Ardea Purpurea 2
5 9-11 Omgeving Cordoba Molino la Nava 2
6 11-13 Granada Cortijo del Marques 2
7 13-15 Malaga Cortijo Bravo – Velez 2
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Antequera plaza de toros
 • Antequera Plaza Santa Maria la Colegiata
 • Antequera Alcazaba Andalusië Spanje
 • Antequera engel houtsnijwerk Andalusië
 • Antequera Dolmen de Menga Andalusië
 • Antequera Museo de la ciudad Andalusië
 • Antequera Arco de los Gigantes Andalusië
 • Antequera Andalusië Spanje
 • Antequera Alcazaba Andalusië Spanje

Antequera

Na aankomst op de luchthaven van Malaga, haal je je huurauto op en rijd je landinwaarts naar het stadje Antequera (zo’n 60 km). Antequera is een relatief onbekend stadje met een rijke Moorse historie waar het kasteel dat boven de stad uittorent en de oude stadsmuren, het meest tot de verbeelding spreken. In de omgeving van Antequera zijn de Dolmen van Torcal en de Caminito del Rey je tijd waard. Overigens is het achterland van de Costa del Sol verrassend groen. Er zijn talrijke stuwmeren en een mooie autotocht door de omgeving is ook helemaal niet vervelend om te doen.

1 Fuente del Sol
 • Tarifa oude binnenstad ingang Andalusië
 • Tarifa strand Andalusië Spanje
 • Andalusië Zahara de los Atunes strand
 • Andalusië Tarifa St. Micheal's grot
 • Andalusië Gibraltar Berberaap Spanje
 • Tarifa Roca de Gibraltar Andalusië

Tarifa

Vandaag rijd je door het groene achterland van de Costa del Sol zuidwaarts. Wij adviseren je om de lokale weg via Ronda te nemen en een stop in dit interessante stadje te maken. Ronda werd in de eerste eeuw na Christus gesticht door Julius Ceasar. Overigens op een andere locatie dan waar het huidige Ronda zich bevindt. Maar het huidige Ronda is toch interessant om te bezoeken vanwege een aantal Romeinse bouwwerken. Zo springt de Puento Nuevo brug in het oog. Deze brug die het moderne – en het antieke deel van Ronda met elkaar verbindt, loopt over de Tajo-kloof en eronder stroomt het riviertje Guadalevin. Vanaf deze brug heb je een spectaculair uitzicht over het ravijn. Maar ook de stierenarena, gelegen aan het Plaza Espana, is een bijzonder bouwwerk.

Na Ronda kun je ofwel de kustweg zuidwaarts nemen of lokaal langs het Parque de Grazalema naar beneden rijden. Dit natuurpark behoort tot de natste delen van Spanje en binnen het park ligt een bos met zeldzame plantensoorten. Voor vogelspotters zijn er o.a. arenden en uilen te vinden.

Neem de kustweg, dan passeer je bekende plaatsen zoals Marbella, Puerto Banus en Estepona. Neem je de binnendoor-route, dan ben je langer onderweg maar zie je een meer authentiek deel van Andalusie. In beide gevallen doemt de enorme rots van Gibraltar op. Indien je deze rots wilt bezoeken, zou ons advies zijn om dat op dag 4 te doen. Na Gibraltar passeert je Tarifa en hier is de Straat van Gibraltar het smalst (slechts 14 km) en zie je Marokko liggen aan de overkant.

Vandaag heb je de mogelijkheid om Gibraltar te bezoeken. Gibraltar is nog steeds die Britse kolonie met een echte grens. Je kunt hier met een kabelbaan naar de top van de rots voor een prachtig uitzicht maar je kunt ook de beroemde berber-apen bezoeken. Of neem een kijkje in de beroemde natuurlijke grot St Michaels Cave.

Of ontdek de Costa de la Luz, de kust die tussen Tarifa en de Spaans/Portugese grens ligt. Hier zijn niet de fouten van de Costa del Sol gemaakt met alle lelijke hoogbouw maar hier is de kuststrook uitgeroepen tot een nationaal park. Vandaag vooral het domein van (kite-)surfers en strandgangers.

2 El Cortijo de Zahara
El Cortijo de Zahara
 • Andalusië Jerez de la Frontera Palacio
 • Andalusië Jerez de la Frontera Charterhouse
 • Jerez de la Frontera Flamenco Caballo paardrijschool
 • Andalusië Jerez de la Frontera sherryproeverij

Arcos de la Frontera

Via de kustweg N340 rijd je noordwaarts naar Arcos de la Frontera. Onderweg passeer je het interessante stadje Vejer de la Frontera. Die achtervoeging ‘de la frontera’ betekent in het Nederlands ‘aan de grens’ en de grens die hiermee bedoeld wordt, is de grens tussen het ooit Moorse zuiden van Spanje en het katholieke overige deel van Spanje.

Arcos de la Frontera ligt 20 km landinwaarts en is één van de witte dorpjes (los pueblos blancos) die Andalusië rijk is. De witte dorpjes worden zo genoemd omdat alle huizen wit zijn geschilderd tegen de hitte van de zon en bovendien zijn de straatjes erg nauw, om dezelfde reden. In de omgeving van Arcos liggen nog veel andere pueblos blancos. Arcos zelf heeft één van de mooiste stadskernen van Spanje.

Niet ver van Arcos ligt Jerez de la Frontera. Jerez is het Spaanse woord voor ‘sherry’ en dit is dan ook de stad van waaruit de hele wereld (maar vooral het Verenigd Koninkrijk) werd bevoorraad met sherry. Deze stad heeft dan ook een soort van gouden eeuw gekend en heeft veel mooie bouwwerken. Een bezoek aan Jerez is niet compleet zonder een sherry proeverij in één van de vele bodega’s. Vergeet ook niet de Koninklijke rijschool te bezoeken waar je op dinsdag en donderdag een show van de Andalusische volbloedpaarden kunt bezoeken. Op de andere dagen (behalve zondag) kun je een training bijwonen.

Ook een bezoek aan Cadiz mag niet ontbreken. Deze oudste stad van Europa ligt op een eiland voor de kust en wordt ook wel ‘Little Havana’ genoemd. De stad herbergt diverse monumenten die een bezoek waard zijn.

3 Hacienda el Santiscal
 • Spanje Andalusië Sevilla Flamenco
 • Kathedraal Saint Mary Sevilla Andalusië
 • Spanje Andalusië Sevilla Kathedraal Saint Mary
 • Sevilla plaza de espana Andalusië

Omgeving Sevilla

Vandaag rijd je lokaal of via de snelweg via Sevilla naar Villamanrique de la Condesa, gelegen tussen Sevilla en de Portugese grens in het natuurgebied Cota Donana. Geniet van de natuur in deze delta van de Gualdalquivir die hier in de Atlantische Oceaan stroomt. De Cota Donana is het belangrijkste natuurgebied van Spanje. Je kunt hier talrijke zeldzame vogelsoorten zien maar ook de Iberische Lynx komt hier voor. Het iets verder gelegen badplaatsje Matalascanas, ten zuidoosten van Huelva, is leuk voor een dagje strand. Het dorpje El Rocio ligt midden in dit gebied en is bedevaartsoord voor duizenden pelgrims die elk jaar rond Pasen in door paarden getrokken huifkarren van Sevilla naar El Rocio trekken.

Maar uiteraard wil je ook Sevilla bezoeken. Dit is een fascinerende stad in één van de warmste streken van Europa met in het centrum talrijke sinaasappelbomen. De vele bezienswaardigheden liggen bij elkaar en omdat de stad veel leuke straatjes kent, raden wij je aan Sevilla te voet te verkennen. Breng een bezoek aan de Alcazar met zijn prachtige tuinen, de gigantisch indrukwekkende kathedraal met de Giralda-minaret, de schilderachtige wijk Santa Cruz met zijn vele tapas-barretjes en terrasjes en de Casa de Pilatos, dat ook nu nog door de hertog bewoond wordt. Vanaf de twaalfhoekige Torre de Oro, zo genoemd vanwege de goudgeglazuurde tegeltjes waarmee hij ooit bekleed was, heb je een prachtig uitzicht over de omgeving o.a. op de Plaza de Toros de Maestranza, de historische en misschien wel mooiste arena van Spanje.

Een wandeling door het chique Parque de Maria Luisa met diverse musea of het Alamillo-park waar ’s zomers tal van activiteiten voor de inwoners van Sevilla plaatsvinden is aan te raden. Maar ook in de Jardines de Murillo met zijn fraai betegelde zitbanken, met palmen omzoomde paadjes en gemoedelijke terrasjes, kun je heerlijk uitrusten. Heb je nog wat tijd dan is Sevilla ook een uitstekende stad om te winkelen of neer te strijken op één van de vele gezellige terrasjes.

4 Ardea Purpurea
 • Andalusië Cordoba Patio voorgevel
 • Andalusië Cordoba Mezquita interior
 • Andalusië Cordoba plaza de las tendillas
 • Andalusië Cordoba kathedraal Spanje

Omgeving Cordoba

Vandaag voert je rondreis naar Cordoba maar onderweg passeer je Carmona, gelegen op zo’n 30 km na Sevilla. Dit is  één van de oudste en meest interessante ommuurde steden van Andalusië. Het stadje ligt op een 250 m hoge berg, waardoor je brede vergezichten hebt over de omgeving. De goed geconserveerde Puerta de Sevilla en de Puerta de Córdoba zijn indrukwekkend, maar de Romeinse begraafplaats spant de kroon: in de rotsen zijn meer dan 900 familiegraven uitgehouwen.

In de Juderia van Cordoba, een charmante Joodse wijk met schilderachtige nauwe straatjes, kleurrijke patio’s en fleurige bloembakken vind je de meeste bezienswaardigheden. Zo vind je hier de beroemde Mezquita, een moskee gebouwd in drie verschillende bouwstijlen. De entree van deze moskee wordt gevormd door een patio met Sinaasappelbomen en palmen.
Eenmaal binnen zie je meer dan duizend zuilen met roodwitte hoefijzerbogen van een wel bijna mystieke schoonheid. Midden in de moskee kom je opmerkelijk genoeg terecht in een katholieke kathedraal met barokke en gotische elementen.

Ook de robuuste Alcázar de los Reyes Cristianos met zijn prachtige Romeinse mozaïeken nodigt uit voor een bezoek en je kunt een wandeling maken in de schitterende Moorse tuinen met mooie vijvers en fonteinen (’s avonds verlicht). Voorts is het Palacio de los Marqueses de Viana met zijn sierlijke bloemrijke patio’s een bezichtiging waard.

5 Molino la Nava
 • Alhambra Granada Andalusië Spanje
 • Andalusië Granada stad promenade
 • Andalusië Granada terras Spanje
 • Andalusië Granada Alhambra
 • Andalusië Granada Cortijo del Marques

Granada

Granada is uitstekend per snelweg te bereiken maar veel leuker is om een lokale weg te rijden via Priego de Cordoba en Alcala la Real. Alcala heeft een mooie oude Moorse burcht en is leuk voor een koffiestop.

Granada is gelegen op een vruchtbare vlakte aan de voet van de hoogste bergketen in Spanje, de Sierra Nevada. De stad heeft een historische kern die tot de mooiste van Spanje behoort en is vooral wereldberoemd vanwege het Alhambra. Oogverblindend is het paleis van de Nazariden met zijn patio’s, klaterende fonteinen en het wonderbaarlijke spel van kleuren en schaduwen. Maar ook het Alcazaba, het fort in het oudste gedeelte van het Alhambra en de romantische tuinen Generalife zijn niet te missen. Heel bijzonder zijn de nog altijd bewoonde grotwoningen in de bergwanden die vanuit het Alhambra te zien zijn. De Moorse wijk Albaycin met zijn Arabische baden vraagt om een wandeling. In het centrum van deze wijk ligt de San Nicolas-kerk, vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt op het Alhambra met daarachter de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. Deze wijk leent zich tevens uitstekend voor een romantisch dineetje, zodat je nogmaals uitzicht hebt op het (verlichte) Alhambra. Verdere bezienswaardigheden in Granada zijn de kathedraal en de Capilla Real.

6 Cortijo del Marques
 • Malaga bergdorp Andalusië Spanje
 • Malaga haven Andalusië Spanje
 • Ronda Puente Nuevo Andalusië
 • Malaga haven Andalusië Spanje
 • Malaga Andalusië berg dorp

Malaga

De snelste route van Granada naar Velez Malaga is via de snelweg A44 maar dat is niet de leukste. Voor wie de tijd neemt en een prachtige route wil rijden, is er de mogelijkheid om vanuit Granada eerst oostwaarts te rijden en vanuit La Calahorra door de Sierra Nevada heen te steken via het weggetje A337. In de winter is deze weg regelmatig gesloten in verband met de sneeuwval, in de zomer is het een dagtocht die je je nog lang zult heugen. Deze weg loopt pal naar het zuiden en bij Adra kom je uit bij de Middellandse Zee en rijd je verder westwaarts tot aan Velez Malaga.

Deze laatste dagen van je reis kun je gebruiken om even uit te rusten van de reis en een goed boek te lezen maar je kunt evenzeer Malaga en/of Nerja bezoeken. Op geniet van een dagje aan zee in Velez Malaga.

Op je vertrekdag rijd je terug naar de luchthaven van Malaga om je huurauto in te leveren en vlieg je naar huis.

7 Cortijo Bravo – Velez
Cortijo Bravo – Velez

Fuente del Sol

Dit sfeervolle en landelijk gelegen hotel ligt op de zuidelijke hellingen van de Sierra del Torcal van Antequera. De locatie van het hotel is centraal van de belangrijke steden in Andalusië en ligt dichtbij diverse bezienswaardigheden.  De beroemde en indrukwekkende wandelroute Caminito Del Rey ligt op 19 kilometer afstand van het hotel. Binnen 15 kilometer bent u bij het natuurpark El T...

Dag 1-3
Bekijk hotel

El Cortijo de Zahara

Cortijo Zahara hotel is gevestigd op een oude Andalusische boerderij in de negetiende eeuw. Het hotel heeft veel hoeken, de witgekalkte muren overdekt met zwarte tegels. Het hotel ligt dicht bij het strand Bahia de la Plata. Faciliteiten Hotel Cortijo Zahara beschikt over een cafe, sky bar, tuinen en restaurant. Verder is er een spa, kapper en 3 zwembadden. In het restaurant wordt dagelijks ee...

Dag 3-5
Bekijk hotel

Hacienda el Santiscal

Leuk kleinschalig hotel met een eigenaresse die er alles aan doet om het haar gasten naar de zin te maken. 'Ik ben een dag chagrijnig als een klant zijn verblijf hier met minder dan een rapportcijfer 8 beoordeelt'.  Het hotel is hoger gelegen, op slechts 5 km van Arcos de la Frontera, en kijkt uit over de rivier de Guadalete waarin de vorige eeuw ter hoogte van Arcos een stuwdam in is...

Dag 5-7
Bekijk hotel

Ardea Purpurea

Het gebouw waarin hotel Ardea Purpurea is gevestigd, is gebaseerd op traditionele moeras huisjes die in het gebied bekent staan als ‘Chozas Marismeñas.’ Het gebied waar het hotel ligt bestaat uit 9- hectare boerderij met een groot recreatiegebied, een prachtig meer, centraal gebouw met restaurant, receptie een grote tuin en een eigen parkeerplaats. Bij het hoofdgebouw horen...

Dag 7-9
Bekijk hotel

Molino la Nava

Molino la Nava is het perfecte toevluchtsoord voor reizigers die op zoek zijn naar de ultieme ontspanning; even helemaal weg van de bewoonde wereld. Dompel uzelf onder in de charme van het historische gebouw vol met unieke authentieke details. Op de binnenplaats van het landhuis is het overdag en 's avonds heerlijk vertoeven. Vooral de sterrenhemel boven de molen later op de avond is onvergete...

Dag 9-11
Bekijk hotel

Cortijo del Marques

Dit charmante, gerestaureerde Andalusische landhuis ligt op 20 minuten rijden van Granada., op een bijzondere plek met grote patio's en omgeven door olijfbomen, tarwe en zonnebloemvelden. Het is een perfecte plek om te verblijven en zo Oost-Andalusië te verkennen. De natuur, rijke cultuur en het mediterrane klimaat zorgen voor een heerlijk verblijf. De cortijo ligt ten noorden van Granada, tussen...

Dag 11-13
Bekijk hotel

Cortijo Bravo – Velez

De architectuur van Hotel Cortijo Bravo doet denken aan een charmant 19e-eeuws Andalusisch huisje, die gelegen is middenin een prachtige, natuurlijke omgeving. Rust, stilte en ontspanning staan centraal bij dit hotel. De ligging is dan ook ideaal, gezien u vanuit de rustige omgeving binnen een kwartier rijden in Vélez-Málaga bent en binnen 20 minuten bij het strand van Torre del Mar....

Dag 13-15
Bekijk hotel

Groots Andalusië

Bel of mail mij terug