070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   9 dagen
 • Vanaf AMS.RTM,EIN,BRU,DUS,CRL
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 1790,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Culinaire Rondreis Porto Lissabon

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-3 Porto Infante de Sagres 2
2 3-5 Covas do Douro Quinta Nova 2
3 5-6 Coimbra Quinta das Lágrimas 1
4 6-9 Lissabon Porto Bay Liberdade 3
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Eten Porto Portugal
 • Eten Porto Portugal
 • Eten Restaurant Ribeiras Porto Portugal
 • Eten Restaurant Antunes Porto Portugal
 • Kust Porto Portugal
 • Porto stad Portugal
 • Wijn Bodega Porto Portugal
 • Haven Porto Portugal
 • Gemeentehuis Porto Portugal

Porto

Aankomst in Porto waarna u per taxi naar uw hotel Infante Sagres in het centrum van Porto reist. Tijdens uw verblijf, geniet u één avond van een 3-gangen diner (dranken niet inbegrepen) in het hotel waar u kennis zult maken met de Portugese keuken.

Dag 2 (Porto)
Na het ontbijt in het hotel, neemt u deel aan een culinaire wandeling door het centrum van Porto van ca 3,5 uur onder leiding van een Engelstalige gids. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met de culinaire kant van Porto en proeft u minimaal 10 verschillende hapjes die typisch zijn voor deze streek van Portugal, begeleid door 6 drankjes. Middag en avond: vrije tijd. Voor het diner raden wij u aan om langs de Douro te wandelen. HIer vindt u een ruim scala aan leuke restaurantjes. Met name rond de Don Luis brug is er veel keus. Bezoek bijv. onze favoriet, de Quai Wine Bar (niet inbegrepen) en proef wat Portugal aan wijnen heeft te bieden, vergezeld van een tapas. Overnachting in het Infante Sagres hotel.

1 Infante de Sagres
 • Douro Wijn Bodega Portugal
 • Douro Quinta Nova Portugal
 • Douro Vallei Rivier Portugal
 • Quinta Nova Douro Portugal

Covas do Douro

Dag 3 Porto naar Covas do Douro (131 km)
Na het ontbijt in het hotel vertrekt u naar Covas do Douro, de geboorteplaats van de beroemde portwijn. U logeert in het wijnestate Quinta Nova, schilderachtig gelegen tegen één van de terrasachtige oevers van de Douro met een prachtig uitzicht over de vallei. Tijdens uw verblijf hier geniet u één avond van een 3-gangen diner (dranken niet inbegrepen).

Dag 4 (Covas do Douro)
Na het ontbijt wacht u een rondleiding over het terrein van Quinta Nova en uiteraard door de kelders. U krijgt uitleg over vinificatie technieken, over het oogsten van de druiven, over het rijpen en over het verschil tussen Amerikaanse en Franse eiken vaten. Een rondleiding zonder proeverij is niet compleet en dus proeft u 3 verschillende wijnen van het domein. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt ofwel relaxen op het landgoed aan het zwembad tussen de wijnranken met uitzicht, ofwel u verkent op eigen gelegenheid de omgeving.

2 Quinta Nova
 • Universiteit Coimbra Portugal
 • Universiteit Coimbra Portugal
 • Universiteit Coimbra Portugal
 • Universiteit Coimbra Portugal
 • Kerk Alcobaca monastery Coimbra
 • Universidade de Coimbra Portugal

Coimbra

Dag 5 Covas do Douro naar Coimbra (235 km)
Na het ontbijt vertrekt u door de prachtige Dourovallei naar Viseu. Deze plaats is het centrum van de Dao-streek. Maar de plaats is ook bekend door Viriato, de bekende leider van de Lusitano, een volk dat hier 139 jaar voor Christus leefde en diverse aanvallen van de Romeinen afsloeg. Viseu zelf is een bezoek waard vanwege de kathedraal en de nauwe straatjes met wapens die in het graniet naast de deuren uitgehouwen zijn. Na het stadsbezoek wordt het tijd om iets te proeven. U bezoekt het museum van het Casa de Insua dat uit de 17e eeuw stamt. U bezoekt de wijnkelders en proeft de rode en witte wijnen van het huis. De wijnen van het huis worden begeleid met toast, ham, zoetwaren en kazen uit de Serra da Estrela. Na afloop van uw bezoek aan dit landhuis, rijdt u verder naar Coimbra waar u vanavond logeert. Een aanrader is om onder het genot van een glas wijn een authentieke en kleinschalige fadovoorstelling mee te maken in een 14e eeuwse kapel. U overnacht in hotel Quinta das Lagrimas.

3 Quinta das Lágrimas
 • Eten Lissabon Portugal
 • Portugal Lissabon Zwaardvis
 • Eten Lissabon Portugal
 • Eten Restaurant Milano Lissabon Portugal
 • Eten Lissabon Portugal
 • Garnalen Lissabon Portugal
 • Kasteel Castillo de San Jorge Lissabon Portugal
 • Padrão dos Descobrimentos Lissabon Portugal
 • Toren Torre Belém Lissabon Portugal
 • Arco do Triunfo Português Lissabon

Lissabon

Dag 6 Coimbra – Lissabon (205 km)
Na het ontbijt, brengt u een bezoek aan het historische hart van Coimbra. U bezoekt o.a. de universiteit, één van de oudste in de wereld, met een prachtige barok bibiliotheek en een unieke sfeer, gekenmerkt door oude tradities en gebruiken, zoals de zwarte cape die de studenten dragen en de melancholieke fado-muziek die soms te horen is. Verder bezoekt u de St Clara kerk met de tombe van St Isabel, de beschermvrouwe van ‘Het wonder van de roos’. Verder kunt u in het centrum van Coimbra het exclusieve aardewerk van Coimbra bewonderen.

De laatste stop van uw reis is in Lissabon. Maar onderweg naar Lissabon, raden wij u aan om het klooster Alcobaça te bezoeken. Dit is de grootste gotische kerk van Portugal met de graftombes van D. Pedro en Ines de Castro, bekend van hun liefdesverhaal. Verder adviseren wij een stop in Nazaré, een typisch vissersdorpje en een badplaats, een soort Scheveningen, met veel tradities en legendes. Tenslotte ligt Obidos op de route, omgeven door Middeleeuwse muren waar u kunt genieten van de harmonie in de architectuur, de diverse handwerkateliers en de smaak van de Ginginha, een bittere kersenlikeur. U overnacht in het Vintage House hotel in Lissabon. Na de check-in levert u de huurauto in. Die hebt u in Lissabon niet meer nodig.

Dag 7 (Lissabon)
Na het ontbijt gaat u de smaakpapillen trainen tijdens een gecombineerde culinaire en historische wandeltocht door Lissabon. Tijdens de 3 uur durende tour, bezoekt u 6 verschillende locaties die belangrijk zijn voor de Portugese keuken. Onder meer een opnieuw uitgevonden restaurant concept, een markt, de hotelschool en maakt u kennis met Portugese recepten die de wereld over zijn gegaan. De rest van de middag is ter vrije beschikking. ’s Avonds is een tafeltje in het typische restaurant Leao d’Ouro voor u gereserveerd. Dit authentieke restaurant met azulejos aan de wanden, serveert een Portugese kaart. U dineert hier op basis van 3 gangen, inclusief een halve fles huiswijn per persoon, 2 drankjes (bier of fris), water en koffie. U overnacht wederom in het Vintage House Hotel.

Dag 8 (Lissabon)
Vandaag is er geen programma en kunt u na het ontbijt in het hotel een eigen invulling geven aan de dag. Zo kunt u naar Sintra gaan waar de koninklijke familie hun zomers doorbracht en waar u het typische Pena Palace vindt. Vergeet niet om een aantal van de typische gebakjes van hier te proeven. Maar u kunt evenzeer Cascais en Estoril bezoeken. Twee oude badplaatsen met een mooie boulevard en een strand. Het diner wordt geserveerd in het restaurant Cantinho do Avillez in Lissabon dat uitstekende beoordelingen krijgt op Tripadvisor en getipt wordt voor een Michelin-ster. Er wordt hier een 3-gangen menu met een glas wijn, water en koffie of thee geserveerd. Dag 9 (Lissabon) De laatste dag van de reis checkt u na het ontbijt uit in uw hotel en vliegt u in de loop van de dag terug naar huis. Uiteraard kan de reis ook verlengd worden met een verblijf aan het strand of vervolgd worden met een rondreis richting de Algarve.

4 Porto Bay Liberdade

Infante de Sagres

Hotel Infante de Sagres ligt in het historische centrum van Porto. Op ongeveer 500 meter afstand ligt de bekendste winkelstraat van Porto; de Rua de Santa Catarine. De rivier de Douno ligt op ongeveer 800 meter van het hotel. De directe omgeving biedt een breed scala aan winkelgelegenheden, bars, pubs en restaurants. Op ongeveer 6 km afstand ligt de zee, deze is goed bereikbaar met het openbaar ve...

Dag 1-3
Bekijk hotel

Quinta Nova

Dit traditionele herenhuis ligt in wijngaarden van 120 hectare in de Douro-vallei en is omgebouwd tot het eerste wijnhotel van Portugal. De Douro Vallei is de eerste streek die officieel tot erkend wijnbouwgebied werd aangewezen. het vormt de wieg van de Portwijn en van vele andere wijnen die tot de beste van Portugal behoren. Quinta Nova De Nossa Senhora do Carmo is de ideale startplaats om de ch...

Dag 3-5
Bekijk hotel

Quinta das Lágrimas

Quinta das Lágrimas**** ligt in de historische stad Coimbra. Dit voormalige paleis is al eeuwenlang een oase van rust, waar zelfs koningen en prinsen verbleven hebben. Het hotel bestaat uit 3 delen: het oude paleis, de botanische tuin (12 ha) en het Spa gedeelte. Quinta das Lágrimas heeft daarnaast een eigen golfbaan met golfacademie. Het hotel beschikt ook over 2 restaurants, waarvan er één ...

Dag 5-6
Bekijk hotel

Porto Bay Liberdade

Hotel Porto Bay Liberdade is een luxe hotel in het hartje van Lissabon. Slechts 60 m vindt u de meest luxe avenue in Portugal,belegt met typisch Portugese witte kalkstenen. Deze avenue verbindt de pleinen Restauradores en Marquês de Pombal. Bezoek de luxe merk winkels zoals Gucci, Prada, Louis Vuitton, Montblanc, Cartie en Armani Code. De bezienwaardigheden St. Jorge's kasteel, Alfama, Rossio, Pr...

Dag 6-9
Bekijk hotel

Culinaire Rondreis Porto Lissabon

Bel of mail mij terug