070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Tips voor kiezen van huurauto voor rondreis Zuid-Afrika

Een individuele rondreis maken door Zuid-Afrika doe je vanzelfsprekend met een huurauto. Daarbij is het van belang dat het gaat om een goede auto, die uitstekend verzekerd is, met bijvoorbeeld een navigatie systeem (tenzij je die van jezelf meeneemt) en uiteraard voor een goede prijs. Maar denk ook aan kinderzitjes en andere accessoires. Lees hier tips voor een auto huren in Zuid-Afrika.

AmbianceTravel overlegt met u over welke auto het best is, gezien de samenstelling van het reisgezelschap en de te rijden route. We bieden u tevens de keuze om de huurauto aan het begin van uw rondreis Zuid-Afrika bij het hotel te laten afleveren.

Start de rondreis in Kaapstad? Dan eerst geen huurauto nodig

Om met het laatste te beginnen: als u met de KLM vliegt komt u doorgaans pas in de loop van de avond aan in Johannesburg of Kaapstad. Na een lange reis heeft u vaak geen zin meer om in het donker en in een onbekende omgeving naar uw hotel te moeten zoeken. Daarom regelen we voor u een transfer naar het hotel. Als u aan het begin van de rondreis de eerste dagen in Kaapstad verblijft heeft u eigenlijk geen huurauto nodig. Kaapstad laat zich gemakkelijk ‘belopen’, een goede eerste oriëntatie maakt u met de Hop on Hop off bus en taxi’s zijn niet duur.

Met huurauto naar Kaap de Goede Hoop
We adviseren vaak de huurauto op de laatste dag van uw verblijf in Kaapstad (vaak de derde volle dag) bij uw hotel te laten afleveren, zodat u die dag de mooie tocht naar Kaap de Goede Hoop kunt maken. Naar de Pinguïns van Boulders Beach, over de prachtige kustweg Chapmans Peak, uiteraard naar de punt op de Kaap en langs kustplaatsen als Houtbaai en Noordhoek. Hotelaflevering kost ca 50 tot 60 euro, maar het is wel zo snel en comfortabel. ‘Gewoon bij een kopje koffie in ons hotel de papieren in orde maken. Dat was wel erg luxe’, schreef een klant ons.

Verzekering huurauto Zuid-Afrika 
De verzekering voor een auto is om diverse redenen van belang. In de eerste plaats wilt u natuurlijk goed verzekerd zijn en niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Daarnaast wilt u niet aan de balie geconfronteerd worden met allerlei verzoeken om extra verzekeringen. Daarom zijn onze huurauto’s altijd allrisk verzekerd en is het eigen risico afgekocht. Als er schade is die op u verhaald wordt door de verhuurder (we werken in Zuid-Afrika met diverse grote verhuurders), krijgt u die kosten later terug. Wel zo’n prettig idee.

Rondreis Zuid-Afrika Huurautoon
Huurauto Zuid-Afrika: Toyota Rav

 

Met wat voor huurauto op pad in Zuid-Afrika
Er is een ruime keuzen aan huurauto’s. Zeer populair is de Toyota Corolla, zeker voor twee personen of voor twee volwassenen en twee kinderen. We reserveren doorgaans een automaat (handig bij links rijden) en er is een ruime en dichte kofferbak en de auto is prima geprijsd. Er zijn kleinere auto’s, zoals een Fiësta, maar voor een lange rondreis vinden we die eigenlijk net te klein en te licht. Zeker in het zuiden voldoet de Corolla prima.

Een SUV in het noorden van Zuid-Afrika
In het noorden, waar de wegen doorgaans iets minder goed zijn (potholes!) en je met de auto vaak zelf wildparken bezoekt, zoals Krugerpark, kan een iets groter en hoger type – bijvoorbeeld Toyota Rav of Honda CRV – worden overwogen. Voor een gezin met grotere kinderen of een groepje van vier volwassenen adviseren we een Toyota Fortuner, met automaat. Ruim, stevig, stoer. Voor nog iets grotere groepen zijn er minivans, bijvoorbeeld van Volkswagen of Hyundai. We bespreken graag de voor u beste keuze.

Meer tips voor een auto huren Zuid-Afrika: over kinderzitjes en express service

Bij tips voor auto huren in Zuid-Afrika Als u de auto toch zelf direct op de luchthaven ophaalt (misschien komt u ’s morgens aan en wilt u gelijk door) dan adviseren we u graag over de express service: u wordt sneller geholpen en bent sneller weg. Zoals een klant liet weten: ‘We voelden ons bijna schuldig dat we zomaar langs de rij wachtenden konden lopen naar de express balie.’ Reist u met kleine kinderen: we regelen ook graag een kinderzitje voor u. Huurauto inleveren op de luchthaven Voor uw terugreist levert u de auto in op de luchthaven. Inleveren gaat snel en gemakkelijk. Maar wilt u dat dat de huurauto na uw rondreis Zuid-Afrika opgehaald wordt bij het hotel (als u nog in de buurt verblijft) en dat we een transfer voor u boeken: geen probleem, dat kan ook. Net als bij het samenstellen van de rest van de rondreis bieden we ook met de huurauto optimale flexibiliteit.

Lees ook ons blog: selfdrive rondreizen door Zuid-Afrika en met de auto van Johannesburg naar Kaapstad.

Interesse in een rondreis Zuid-Afrika? Kijk hier voor een overzicht van al onze Zuid-Afrika blogs of ga direct naar al onze pagina met rondreizen door Zuid-Afrika

 

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug