070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   23 dagen
 • Vanaf Amsterdam
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 4150,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Individuele rondreis: De hoogtepunten van Zuid-Afrika

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-2 Johannesburg Safari Club SA 1
2 2-3 Tzaneen Tzaneen Country Lodge 1
3 3-5 Timbavati Private Game Reserve Simbavati River Lodge 2
4 5-6 Hazyview, Blyde River Canyon Rissington Inn 1
5 6-7 Swaziland Foresters Arms Hotel 1
6 7-9 St Lucia Lodge Afrique 2
7 9-11 Umdloti Fairlight Beach House 2
8 11-12 Addo/Colchester Elephants Footprints 1
9 12-14 Knysna Belvidere Manor 2
10 14-15 Oudtshoorn Swartberg Country Manor 1
11 15-16 Robertson Excelsior Manor Guesthouse 1
12 16-17 Hermanus Bamboo Guesthouse 1
13 17-19 Stellenbosch Knorhoek Guest House 2
14 19-22 Kaapstad Floreal House 3
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Rondreis Zuid-Afrika Sowete Hector Pieterson museum
 • rondreis zuid-afrika Johannesburg food market
 • rondreis zuid-afrika Pretoria parlement gebouw

Johannesburg

Dag 1 – 2

Na een comfortabele KLM-vlucht van ruim tien uur landen we ’s avonds op de luchthaven van Johannesburg. We volgen de borden naar het vertrekpunt van de hotelshuttles en stappen aan boord van de (gratis) shuttlebus, die ons in enkele minuten naar ons hotel bij de luchthaven brengt. Bij de receptie ligt een luxe reismap voor ons klaar met de routebeschrijvingen, allerhande tips en informatie die ons nog goed van pas zal komen tijdens deze reis. We brengen onze bagage naar onze kamer en spoeden ons daarna naar de hotelbar, waar we proosten op het begin van een prachtige reis door Zuid-Afrika en verlangend uitkijken naar wat ons te wachten staat.
U slaapt in Safari Club SA op basis van logies/ontbijt. .

1 Safari Club SA
Safari Club SA
 • Rondreis Zuid-Afrika landschap Tzaneen Limpopo
 • rondreis zuid-afrika Tzaneen bergen

Tzaneen

Dag 2 – 3

Na een goede nachtrust en een smakelijk ontbijt nemen we de shuttlebus terug naar de luchthaven en halen we onze huurauto op. En dan begint ons avontuur! We rijden vandaag in noordelijke richting naar Tzaneen, een grote plaats in de provincie Limpopo op de grens van het zogenaamde Hoogveld en Laagveld. Tegen de tijd dat we de snelweg verlaten voor het laatste stuk door het groene heuvellandschap zijn we helemaal gewend aan het links rijden. De weg loopt door de mooie Magoebaskloof, waar we stoppen voor de lunch en een adembenemend uitzicht bij het Magoebaskloof Hotel. Na de lunch besluiten we een wandeling te maken naar de Debengeni waterval, die enkele kilometers verderop ligt. Wat een prachtige bosrijke omgeving! Op weg naar ons hotel passeren we thee-, fruit- en notenplantages. Een mooi begin van de reis.

U slaapt in Tzaneen Country Lodge in een deluxe kamer op basis van logies/ontbijt.

2 Tzaneen Country Lodge
 • rondreis zuid-afrika kololo Welgevonden Game Reserve giraf
 • Rondreis zuid-afrika Kruger Sabi Sand olifanten
 • Timbavati Private Game Reserve
 • rondreis zuid-afrika Kruger Park luipaard
 • rondreis zuid-afrika Kruger Park Timbavati Private Game Reserve leeuw

Timbavati Private Game Reserve

Dag 3 – 5

Eén van onze langgekoesterde wensen gaat vandaag in vervulling: we gaan op safari! We verblijven de komende twee dagen in het Timbavati Private Game Reserve, een groot privéreservaat aan de rand van het Krugerpark. Tussen de twee parken zijn geen hekken meer, waardoor het wild vrij kan migreren. Dit in tegenstelling tot toeristen; zij blijven ieder aan hun eigen kant. In Timbavati worden safari’s (of ‘game drives’ zoals ze hier zeggen) gemaakt in speciale open voertuigen van de lodge waarin je verblijft. Dat gebeurt ’s morgens bij zonsopkomst en ’s middags bij zonsondergang, omdat dit de momenten zijn waarop de dieren op zoek gaan naar voedsel en beter te zien zijn dan rond het middaguur, als zij de schaduw van de – dichte – bush opzoeken. Tijdens deze 2,5 tot 3 uur durende game drives mogen we op een veilige plek even uit de auto om onze benen te strekken en een drankje te nuttigen. We zien de zon aan het einde van de middag in rap tempo achter de horizon verdwijnen en doen ons best om op de terugweg naar de lodge dieren te spotten die alleen in het donker tevoorschijn komen. We worden bij terugkomst in de lodge verrast met een diner rond een kampvuur. Een eindeloze sterrenhemel beneemt ons bijna de adem. Na het diner duiken we meteen ons bed in, want de volgende ochtend wacht ons weer een vroeg ‘reveille’ en nieuwe ontmoetingen met de dierenwereld!

U slaapt in Simbavati River Lodge in een luxe safaritent op basis van volpension en game drives.

3 Simbavati River Lodge
 • Rondreis Zuid-Afrika Amakoshi Game Reserve op safari
 • rondreis zuid-afrika graskop panoramaroute graskop
 • rondreis zuid-afrika Panoramaroute Pilgrims rest
 • rondreis zuid-afrika Panoramaroute Blyde river canyon
 • rondreis zuid-afrika Panoramaroute Three Rondavals
 • Rondreis Zuid-Afrika Amakoshi Game Reserve olifanten

Hazyview, Blyde River Canyon

Dag 5 – 6

’s Morgens vroeg gaan we voor de (voorlopig) laatste keer op zoek naar de Big Five en de vele dieren die Timbavati rijk is. Bij terugkeer in de lodge wacht ons een uitgebreid ontbijt en daarna is het tijd om te vertrekken. Onze volgende bestemming ligt op circa twee uur rijden in zuidelijke richting, maar we besluiten een omweg te maken via de bekende Panorama Route. Deze toeristische route loopt langs eeuwenoude natuurlijke bezienswaardigheden, zoals de rotsformatie Drie Rondavels, de door de Blyde en Treur rivieren gevormde kolkgaten bij Bourke’s Luck Potholes, het uitzichtpunt God’s Window en diverse watervallen. Na een late lunchstop in Graskop maken we nog een kort uitstapje naar Pilgrim’s Rest, een dorpje dat gesticht is toen de goudkoorts hier haar hoogtijdagen beleefde (eind 19e eeuw). De volgende dag hebben we keuze uit diverse activiteiten: een bezoek aan het Krugerpark (begeleid of op eigen gelegenheid), een bezoek aan enkele dierenopvangcentra of sportieve bezigheden als mountain biken, quad biken, paardrijden, golfen of kanovaren.

U slaapt in Laughing Waters Guest House op basis van logies/ontbijt.

4 Rissington Inn
 • rondreis zuid-afrika Swaziland markt
 • rondreis zuid-afrika swaziland landschap
 • rondreis zuid-afrika Swaziland natuur

Swaziland

Dag 7 – 8

We rijden verder in zuidelijke richting en komen bij de grens van het kleine koninkrijk Swaziland. De grensformaliteiten gaan redelijk snel en na nadat we ons (gratis) visum hebben gekregen kunnen we onze reis vervolgen. We passeren het Malolotja natuurreservaat op weg naar de hoofdstad Mbabane. Als we een beetje op tijd zijn kunnen we nog een kijkje nemen in de Ngwenya kristalfabriek, waar uit recycled glas de mooiste voorwerpen worden geblazen. ’s Middags verkennen we de Ezulweni vallei en bezoeken we een lokale markt waar we onze ogen uitkijken bij de prachtige houtsnijwerken.

U slaapt in Foresters Arms Country Hotel op basis van logies/ontbijt.

5 Foresters Arms Hotel
 • rondreis zuid-afrika St Lucia iSimangaliso nijlpaard
 • rondreis zuid-afrika St Lucia neushoorn isimangaliso
 • rondreis zuid-afrika iSimangaliso wetland park strand
 • rondreis zuid-afrika St Lucia Isimangaliso nijlpaarden
 • Rondreis Zuid-Afrika isimangaliso nijlpaarden

St Lucia

Dag 8 – 10

Op weg naar de zuidelijke grensovergang Lavumisa/Golela, waar we Zuid-Afrika weer binnenkomen, brengen we een kort bezoek aan Swazi Candles, een kaarsenfabriek waar in no time kleurrijke kaarsen in dierenvormen met de hand worden gemaakt. Aan het begin van de middag komen we aan in het dorpje St. Lucia, dat gelegen is in het zuiden van het iSimangaliso Wetland Park (een Unesco Werelderfgoed). Aan het einde van de middag stappen we aan boord van een boot voor een tochtje van circa twee uur. Nijlpaarden, krokodillen, nijlreigers, Afrikaanse visarenden, kleurrijke ijsvogels en nog veel meer dieren en vogels lijken te poseren voor onze camera. De volgende dag rijden we al vroeg het nabij gelegen wildreservaat Hluhluwe/iMfolozi binnen, waar we op zoek gaan naar de neushoorn, die in dit park nog in groten getale voorkomt. Ook olifanten, zebra’s, impala’s en vele andere dieren kruisen ons pad dus we kunnen onze inmiddels opgedane dierenkennis meteen testen. ’s Middags besluiten we een kijkje te nemen in het Cape Vidal reservaat, dat ingeklemd ligt tussen Lake St. Lucia en de Indische Oceaan. In het reservaat leven vele dieren, maar we komen er ook diverse grote, veelal verlaten stranden tegen. Hier kan naar hartenlust gedoken, gesnorkeld en gezwommen worden en leggen in de zomermaanden december t/m februari zeeschildpadden hun eieren. Als we ’s avonds naar een leuk restaurant in St. Lucia lopen, worden we gewaarschuwd voor loslopende nijlpaarden. Oppassen geblazen dus, want zodra deze jongens op het droge zijn, valt niet met ze te spotten!

U slaapt in Lodge Afrique op basis van logies/ontbijt.

6 Lodge Afrique
 • rondreis zuid-afrika durban boulevard
 • rondreis zuid-afrika Durban
 • rondreis zuid-afrika durban strand
 • rondreis zuid-afrika durban walvissen

Umdloti

Dag 10 – 12
Een autorit van circa 2,5 tot 3 uur brengt ons vandaag naar een plaatsje aan de Dolphin Coast, zoals de kustlijn ten noorden van Durban wordt genoemd. De verklaring voor deze benaming zien we al snel in de golven spelen. We hopen op goed weer, zodat we deze twee dagen even een kleine pauze kunnen nemen en alle indrukken tot nu toe rustig kunnen verwerken aan de rand van het zwembad of op het strand en verfrist aan het tweede deel van onze reis kunnen beginnen. Natuurlijk maken we kleine uitstapjes in de omgeving en struinen we de winkeltjes af voor leuke souvenirs. Mochten we toch bruisen van energie en geen genoeg krijgen van al het moois dat Zuid-Afrika te bieden heeft, dan kunnen we kiezen uit twee begeleide excursies: een halve dag naar de Vallei van de Duizend Heuvels in het achterland van de kust of een hele dag naar het koninkrijk Lesotho via de Sanipas, de hoogste bergpas van Zuid-Afrika die gelegen is in de Drakensbergen.

U slaapt in Fairlight Beach House in een luxe/honeymoon suite op basis van logies/ontbijt.

7 Fairlight Beach House
Fairlight Beach House
 • rondreis zuid-afrika Addo Elephant Park groep olifanten
 • rondreis zuid-afrika Addo Elephant Park giraf
 • rondreis zuid-afrika Addo Elephant Park olifant
 • rondreis zuid-afrika Addo Elephant Park leeuw
 • Rondreis Zuid-Afrika Addo kudde olifanten

Addo/Colchester

Dag 12 – 13

’s Morgens vroeg rijden we naar de luchthaven van Durban waar we de huurauto inleveren en inchecken voor de binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth. Bij aankomst staat er weer een huurauto voor ons klaar. We rijden in nog geen uur naar ons guesthouse, dat vlak bij de zuidelijke ingang van het Addo Elephant National Park is gelegen. Nadat we onze bagage in het guesthouse hebben achtergelaten rijden we meteen het park in om de grote kuddes olifanten op te sporen, waarnaar het park is vernoemd. Ook gaan we op zoek naar de bijzondere vleugelloze mestkever, die in het park domicilie heeft gevonden.

U slaapt in Elephants Footprint Lodge in een suite op basis van logies/ontbijt.

8 Elephants Footprints
Elephants Footprints
 • rondreis zuid-afrika Tuinroute Knysna lagune
 • rondreis zuid-afrika Tsitsikamma Canopy tour
 • rondreis zuid-afrika tuinroute knysna bergen
 • Rondreis Zuid-Afrika Tuinroute Storms River hangbrug
 • Rondreis Zuid-Afrika Plettenberg dolfijnen
 • Rondreis Zuid-Afrika Tsitsikamma rivier boot

Knysna

Dag 13 – 15

De komende twee dagen brengen we door in één van de populairste regio’s van Zuid-Afrika: de Tuinroute. Dit gebied strekt zich uit van Stormsrivier in het oosten tot Mosselbaai in het westen en wij verblijven precies in het midden, in het gezellige plaatsje Knysna. Op weg naar Knysna komen we langs het Tsitsikamma park, waar we een korte wandeling maken naar de hangbrug over de monding van de Stormsrivier. Als we daarna onze weg vervolgen rijden we over de Bloukransbrug, die niet in de laatste plaats bekend staat als hoogste bungeejumplocatie ter wereld. Durven we de sprong te wagen? De volgende ochtend staat een boottocht op de lagune van Knysna op het programma. Tijdens de boottocht maken we tevens kennis met de specialiteit van Knysna: oesters. We gaan daarna lekker lunchen op één van de terrasjes in The Knysna Waterfront en genieten van een andere specialiteit van Knysna, een heerlijk koel glas Mitchell’s bier.

U slaapt in Bradach Manor in een kamer met lagunezicht op basis van logies/ontbijt.

9 Belvidere Manor
Belvidere Manor
 • rondreis zuid-afrika karoo struisvogels op de weg
 • rondreis zuid-afrika Oudtshoorn stokstaartjes meerkat safari
 • rondreis zuid-afrika karoo oudtshoorn swartbergen
 • rondreis zuid-afrika oudtshoorn Swartbergen
 • rondreis zuid-afrika karoo oudtshoorn struisvogels

Oudtshoorn

Dag 15 – 16

Oudtshoorn is de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika en ons eindpunt van vandaag. We rijden via George over de mooie Outeniqua bergpas en komen daarna in een soort semi-woestijngebied terecht. Het is in een dergelijk gebied dat struisvogels uitstekend gedijen en daarom zien we onderweg de ene struisvogelfarm na de andere. We kunnen de verleiding niet weerstaan om vandaag een malse struisvogelbiefstuk te verorberen. Maar voordat het zover is bezoeken we de Cango druipsteengrotten ten noorden van Oudtshoorn, niet ver van ons hotel. Als het weer goed blijft rijden we daarna nog een stukje de Swartbergpas op voor een mooi uitzicht over de omgeving.

U slaapt in Swartberg Country Manor op basis van logies/ontbijt.

10 Swartberg Country Manor
Swartberg Country Manor
 • rondreis zuid-afrika Robertson Breerivier
 • rondreis zuid-afrika Robertson riviercruise Viljoensdrift
 • rondreis zuid-afrika Robertson wijngebied Van Looveren

Robertson

Dag 16 – 17

Een safari van een heel andere orde is de ‘meerkatsafari’ waarvoor we voor dag en dauw opstaan. Deze safari draait geheel om het spotten van stokstaartjes, in het Afrikaans ‘meerkatten’ genoemd. Deze koddige beestjes komen bij zonsopkomst één voor één uit hun nachtelijke holen en nadat de zon ze een beetje heeft opgewarmd en ze zich van de afwezigheid van hun roofdieren hebben vergewist, gaan ze zelf op jacht naar voedsel. We keren daarna terug naar ons hotel voor het ontbijt en daarna gaan we weer op weg. We volgen weg R62, die is omgedoopt tot Route Sixty Two, door de Kleine Karoo, de halfwoestijn die tussen het vruchtbare kustgebied en de droge Kalahariwoestijn (Karoo) is gelegen. We maken een tussenstop bij Ronnie’s Sex Shop voor een kopje koffie en een stuk vers gebakken appeltaart. Inderdaad, iets heel anders dan de naam van dit café doet vermoeden. Nadat we Montagu zijn gepasseerd rijden we de Robertson wijnvallei binnen, wat direct duidelijk wordt gezien het grote aantal wijnhuizen dat we links en rechts van de weg vinden. Ons overnachtingsadres is gelegen op een wijnboerderij, waar we een kijkje achter de schermen kunnen nemen en alles te horen krijgen over het proces van wijn maken. Natuurlijk willen we graag de wijnen van het huis proeven. Wellicht ietwat overmoedig maken we daarna zelf een ideale ‘blend’ en voorzien deze van een kurk en een label. Nu maar hopen dat we de fles ongeschonden thuis krijgen.

U slaapt in Ballinderry, The Robertson Guest House.

11 Excelsior Manor Guesthouse
 • rondreis zuid-afrika hermanus walvis cruise
 • rondreis zuid-afrika Hermanus
 • rondreis zuid-afrika Hermanus Hemel en Aarde vallei
 • rondreis zuid-afrika Hermanus dolfijnen
 • rondreis zuid-afrika Hermanus cliff path
 • rondreis zuid-afrika Hermanus wijngaarden
 • rondreis zuid-afrika Hermanus Cliff path bord
 • Rondreis Zuid-Afrika Hermanus aanzicht
 • Rondreis Zuid-Afrika Hermanus walvis spotten
 • Rondreis Zuid-Afrika Hermanus cliffpath trap
 • Rondreis Zuid-Afrika Hermanus zwemmen

Hermanus

Dag 17 – 18

We buigen af naar de kust en rijden naar Hermanus voor een volgend hoogtepunt. Hermanus is een plaatsje aan Walker Bay, een baai waar in de periode juni t/m november walvissen (bultruggen en zuidkapers) naartoe trekken om te paren en hun jongen te baren. Vanaf de kant kan je deze giganten vaak al goed zien (een verrekijker geeft nog beter zicht), maar er worden ook boottochten aangeboden om de walvissen van dichterbij te kunnen zien. Buiten het walvisseizoen is Hermanus ook de moeite waard; de omgeving leent zich zeer goed voor het maken van wandelingen en fietstochten en in de Hemel-en-Aarde vallei ligt een aantal kleinere, maar niet minder interessante, wijnhuizen.

U slaapt in Bamboo Guesthouse

12 Bamboo Guesthouse
Bamboo Guesthouse
 • rondreis zuid-afrika stellenbosch wijngaarden
 • rondreis zuid-afrika franschhoek wijnproeverij wine tram
 • rondreis zuid-afrika wijnvelden stellenbosch
 • Rondreis Zuid-Afrika Tasting toom Spier

Stellenbosch

Dag 18 – 20

Het bekendste wijngebied van Zuid-Afrika ligt in de driehoek Stellenbosch-Franschhoek-Paarl. Hier liggen tal van wijnboerderijen waar we wijn kunnen proeven. Enkele wijnhuizen bieden ook rondleidingen door de kelders aan. In Somerset West bezoeken we het 18e eeuwse wijnhuis Vergelegen, waarvan het voormalige herenhuis is omgetoverd tot een museum en de tuinen zich uitstekend lenen voor een mooie wandeling en een picknick (alleen in de zomermaanden). De buurman van Vergelegen is Morgenster, waar niet alleen wijn maar ook olijfolie wordt gemaakt. Ter afwisseling nemen we deel aan een olijfolieproeverij, een heel andere ervaring die zeker de moeite waard is! Op weg naar ons overnachtingsadres maken we een tussenstop in het centrum van Stellenbosch. We parkeren onze auto en verkennen de stad te voet. We kijken onze ogen uit bij het grote aantal huizen en gebouwen uit de tijd van de V.O.C. en daarna, die prachtig gerestaureerd zijn en een bijzondere sfeer aan de stad geven. Vele eiken sieren de straten en geven de stad de bijnaam ‘eikenstad’. Op culinair gebied heeft Stellenbosch de strijd aangebonden met buurman Franschhoek. Hoewel Franschhoek jarenlang bekend stond als de culinaire hoofdstad van Zuid-Afrika, vestigen steeds meer toprestaurants zich inmiddels in en rond Stellenbosch. Morgen gaan we een kijkje nemen in Franschhoek, het dorp dat meer dan 300 jaar geleden gesticht is door gevluchte Franse Hugenoten en dat nog steeds een Mediterrane sfeer ademt.

U slaapt in Knorhoek Country Guesthouse op basis van logies/ontbijt.

13 Knorhoek Guest House
 • rondreis zuid-afrika Kaapstad Robben Island
 • rondreis zuid-afrika Kaapstad Tafelberg
 • rondreis Zuid-Afrika Kaapstad Waterfront
 • rondreis zuid-afrika kaapstad camps bay boulevard
 • Rondreis Zuid-Afrika Chapmans Peak
 • rondreis zuid-afrika kaapstad portret meisje

Kaapstad

Dag 20 – 23 Onze laatste bestemming is Kaapstad, ofwel, de Moederstad, zoals ze in Zuid-Afrika zeggen. Het letterlijk hoogtepunt van deze reis is de top van de Tafelberg, die we per kabelbaan in enkele minuten bereiken. De top is een uitstekend oriëntatiepunt en snel maken we een planning waar we de komende dagen naartoe willen. In de verte zien we Robbeneiland liggen, het gevangeniseiland waar o.a. Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten. Hier gaan we beslist naar toe! In de haven zien we een groot complex met winkels, terrasjes en restaurants, het Victoria & Alfred Waterfront. Een mooie plek voor de lunch, zeggen we tegen elkaar. Aan de voet van de Tafelberg zien we het historische centrum liggen, met het Kasteel de Goede Hoop uit de V.O.C. periode. Die staat ook op ons lijstje. Als we ons omdraaien zien we de Atlantische kust met de chique badplaats Camps Bay. Daar moeten we vanmiddag maar op een terrasje neerstrijken om de zonsondergang te bekijken! En natuurlijk mag een bezoek aan het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop, in het zuidelijkste puntje van het schiereiland, niet ontbreken. We realiseren ons dat we waarschijnlijk tijd te kort komen om alles te doen en te zien wat er op ons lijstje staat, dus nemen we snel de kabelbaan terug naar beneden om geen tijd te verliezen. U slaapt in Floreal House op basis van logies/ontbijt. Terug naar Amsterdam – Dag 23 – 24 De dag van vertrek is aangebroken. We pakken onze koffers en checken alvast uit. Daarna gaan we op pad om de laatste souvenirs te kopen, voor een blijvende herinnering aan deze reis. Na een vroeg diner rijden we naar de luchthaven van Kaapstad, waar we de huurauto inleveren. Vervolgens checken we in voor onze KLM-vlucht naar Amsterdam, die rond middernacht vertrekt. Als we na ruim elf uur vliegen op Schiphol landen maken we alweer plannen voor onze terugkeer naar Zuid-Afrika, want deze reis smaakt beslist naar meer!

Bezoek onze pagina met het complete aanbod van onze Zuid Afrika rondreizen!

14 Floreal House

Safari Club SA

Dit sfeervolle hotel is comfortabel is niet ver van Tambo International Airport in Johannesburg gelegen, maar evengoed een goede plek om een paar dagen te verblijven. Het heeft een grote en groene tuin met zwembad, prima restaurant en ruime, vriendelijke kamers. Het heeft ook een eigen shuttleservice naar de luchthaven. Faciliteiten Restaurant, terras, grote tuin, zwembad, shuttle service, gra...

Dag 1-2
Bekijk hotel

Tzaneen Country Lodge

Een zeer rustig hotel, op ca drie kwartier rijden van het Krugerpark. Het hotel beschikt over fraai aangelegde tuinen en is omringd door bos. Tuin, zwembad maar ook de spa faciliteiten zorgen ervoor dat u hier uitstekend kunt uitrusten van een reisdag. In de buurt kunt u onder meer fiets- en kanotochten maken. Faciliteiten Restaurant waar Zuid-Afrikaanse (naast internationale) gerechten worden...

Dag 2-3
Bekijk hotel

Simbavati River Lodge

Middenin het Timbavati Private Game Reserve bevindt zich Simbavati River Lodge. U kunt slapen in een familiesuite met twee slaapkamers of een luxe en sfeervol ingerichte safaritent, net als de suites voorzien van airconditioning, eigen badkamer (met buitendouche optie), privé terras. Niet zelden lopen de hyena's langs uw terras. Timbavati grenst aan het Krugerpark. Het wild hoeft zich niet aan d...

Dag 3-5
Bekijk hotel

Rissington Inn

Alle kamers en suites in deze bijzonder ogende lodge zijn anders ingericht en hebben een eigen veranda. In de omgeving vindt u het Krugerpark maar u kunt ook de beroemde Panorama route rijden, langs Graskop, Sabie met uitzicht op onder meer Gods Window en watervallen. U kunt hier vandaan het enigszins toeristische maar ook gezellige plaatsje Pelgrims Nest bezoeken. Faciliteiten Zwembad, restau...

Dag 5-6
Bekijk hotel

Foresters Arms Hotel

Deze ook in letterlijke zin zeer kleurrijke accommodatie ligt in de bergen en op haar eigen landgoed, niet ver van de hoofdstad van het koninkrijk Swaziland, Mbabane.  De omgeving is ideaal voor fietsen, wandelen en paardrijden. Het restaurant staat in de buurt als uitstekend bekend en biedt elke avond een 7-gangen maaltijd.U krijgt daarnaast een utgebreid ontbijt geserveerd. Faciliteiten Res...

Dag 6-7
Bekijk hotel

Lodge Afrique

Hier verblijft u overduidelijk in Afrikaanse sferen. De vrijstaande suites hebben een rieten dak, zijn ingericht met Afrikaanse kleuren en materialen en ook de badkamers zijn geheel in stijl. De bungalows zijn via houten paden met elkaar en de centrale lodge verbonden. In de omgeving gaat u meteen excursie over de rivier op zoek naar hippo's en krokodillen. Met een beetje geluk (!?) treft u de nij...

Dag 7-9
Bekijk hotel

Fairlight Beach House

Vanuit de woonkamer kijkt u uit op de zee en ook vanuit de slaapkamer en vanuit de badkamer. U loopt de trap af en u staat met uw voeten op het strand van Umdloti. Als u wilt kunt u gaan zwemmen. Kortom, een bijzondere accommodatie, ingericht met lichte kleuren, op een prachtige plek.Vijf minuten lopen en u bent bij de restaurants en bars van Umdloti. Faciliteiten Buitenzwembad, balkon, zonnet...

Dag 9-11
Bekijk hotel

Elephants Footprints

Elephant Footprint  is een zeer sfeervolle lodge op slechts 3 km van Addo Elephant Park waar u behalve olifanten ook de Big Five kunt bewonderen. U kunt met eigen vervoer maar ook met een van de gamedrives van de lodge op pad. Tijdens dat laatste bent u kansrijker bij het spotten van het wild. De twaalf kamers van de lodge zijn met aandacht en Afrikaans ingericht. De zee en de Sondagsrivier zijn ...

Dag 11-12
Bekijk hotel

Belvidere Manor

Dit bijzondere hotel biedt kamers in grotere (max zes personen) en kleinere sfeervolle Kaapse cottages met een veranda, op een terrein grenzend aan de lagune van Knysna. Op de achtergrond ziet u de bergen van Outinequa. Op ruime afstand omzoomen de cottages het zwembad: een verleidelijk perspectief na een mooie golfdag op Pezula of Simola, de twee prachtige banen van Knysna. Mocht het minder goed...

Dag 12-14
Bekijk hotel

Swartberg Country Manor

In Matjiesrivier, aan de voet van het Swartberg gebergte ligt Swartberg Country Manor op de boerderij Voorbedacht. Elf kamers met indrukwekkend uitzicht op de bergen bevinden zich in het hoofdgebouw en de historische boerderij (van 1864). Nog eens negen kamers in drie in Klein Karoo stijl gebouwde cottages.  In het restaurant worden seizoensgebonden streekgerechten geserveerd: natuurlijk ook stru...

Dag 14-15
Bekijk hotel

Excelsior Manor Guesthouse

In het hart van de wijnvallei van en bij Robertson, vindt u deze accommodatie, ondergebracht in een karakteristiek wit Kaaps landhuis. U loopt hier zo de wijngaarden in. Als u iets verder weg wilt pakt u de fiets. Inde buurt zijn prachtige wine-estates waar u wijn kunt proeven en lunchen.  Wij denken met plezier terug aan ons bezoek aan Van Loveren: proef de Christina van Loveren range. Bij Excel...

Dag 15-16
Bekijk hotel

Bamboo Guesthouse

Bamboo Guest House in Hermanus is een charmant 4 sterren B&B op loopafstand van het centrum van Hermanus en van de befaamde Hermanuscliff wandelpaden langs de Oceaan. U vind hier een ruime tuin en een buiten zwembad. Het ontbijt wordt bij goed weer in de tuin geserveerd. Bamboo is één van de populairdere accommodaties in Hermanus. De kamers zijn vriendelijk en comfortabel ingericht met ha...

Dag 16-17
Bekijk hotel

Knorhoek Guest House

Zeer comfortabel slapen in een guesthouse op een operationele boerderij dicht bij het fraaie Stellenbosch. Dat biedt Knorhoek Country Guesthouse. Het guesthouse is in de kenmerkende stijl van Kaaps-Hollandse huizen ingericht. U loopt van uw eigen terras zo de wijngaarden in voor een aangename wandeling. Stellenbosch is 10 km verder gelegen. Faciliteiten Zwembad, tennisbaan, tuin, speeltuin, ba...

Dag 17-19
Bekijk hotel

Floreal House

Dit zeer gewaarde en in alle opzichten 'vriendelijke' guest house ligt zo'n beetje aan de voet van de Tafelberg, in een rustige wijk en op loopafstand van straten zoals Kloofstreet, waar zich leuke bars en restaurants bevinden. Via Kloofstreet en Longstreet loopt u naar het centrum. Terug neemt u een taxi, want vooral het laatste stuk is wel een beetje bergop. U vindt hier een buitenzwembad omgeve...

Dag 19-22
Bekijk hotel
Onderstaande vanaf-prijzen zijn per persoon en indicatief. Als u wilt weten hoe hoog de prijs exact is voor uw gewenste reisdatum, nodigen we u uit om een voorstel aan te vragen.

Individuele rondreis: De hoogtepunten van Zuid-Afrika

Bel of mail mij terug