070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  • 13 dagen
  • Vanaf Amsterdam
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 3250,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Individuele rondreis ontdek Zuid-Afrika zonder zelf te rijden

Hoewel Zuid-Afrika een prima bestemming is om met een huurauto te ontdekken, voelt niet iedereen zich daar prettig bij. Een rondreis met een privé chauffeur is duur en ook een groepsreis is niet altijd een gewenst alternatief. Voor die mensen hebben wij deze rondreis samengesteld: een rondreis Zuid-Afrika zonder zelf te rijden. U leert Kaapstad kennen, de wijnlanden en het noorden met Krugerpark, de Panoramaroute en kunt desgewenst Swaziland nog bezoeken. U verblijft steeds drie nachten in een uitstekend boutique hotel of mooie lodge en dat is uitvalsbasis voor een breed scala aan tours, een programma dat we geheel op maat kunnen samenstellen.

In deze reis, een inspiratiebron, die we graag voor u aanpassen, zijn opgenomen:
– Een excursie naar Robben island
– Een dag excursie naar het Kaaps schiereiland
– Een dagtrip langs enkele van de mooiste wine-estates in Franschhoek (met chauffeur)
– Vlucht van Kaapstad naar Nelspruit (vlakbij Kruger)
– Safari in Krugerpark (open safariwagen, hele dag)
– Dag tour Panorama route
– Dag tour Swaziland
– Verblijf in een boutique hotel in Kaapstad (4 nachten)
– Verblijf in boutique hotel in Franschhoek (3 nachten)
– Verblijf in Muluwa Lodge (4 nachten)

Deze reis kan op allerlei manieren worden aangepast. Bijvoorbeeld
– Met een verblijf in een private game reserve in Greater Kruger (incl vier safari’s)
– Enkele nachten op de Tuinroute en een tocht door de prachtige Kleine Karoo.
– Een bezoek aan of verblijf in Hermanus tijdens het walvissenseizoen (najaar)

Met deze rondreis Zuid-Afrika zonder zelf te rijden regelen wij de transfers van het ene naar het andere hotel, daarnaast de binnenlandse vlucht van Kaapstad naar Nelspruit en ter plekke zijn de tours (auto met chauffeur) inbegrepen.

U wilt meer weten over Zuid-Afrika? Bezoek onze blog pagina, met tientallen artikelen over plaatsen, streken en parken.

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-5 Kaapstad Floreal House 4
2 5-8 Franschhoek Mont d’Or Luxury Guesthouse 3
3 8-12 Krugerpark en de Panoramaroute Muluwa Lodge 4

Kaapstad

Dag 1 – 5

Na aankomst op de luchthaven van Kaapstad, met KLM in de loop van de avond, wordt u door een auto met chauffeur naar uw hotel in Kaapstad gebracht. U verblijf hier vier nachten en dus drie hele dagen. Eigenlijk niet lang genoeg, natuurlijk. Tip: het is toeristisch maar neem de volgende dag de Hop on-Hop off bus, een goedkope en uitstekende manier om direct een goed beeld van de stad te kunnen krijgen. Stap desgewenst uit (en weer op) bij de Tafelberg, het V&A Waterfront, Campsbay of de Company’s Gardens. Indien gewenst regelen wij een tour van een halve of hele dag door de stad met gids. De volgende dag vertrekt u ’s morgens al vroeg naar de haven voor een bezoek aan Robben Island. Het duurt alles bij elkaar circa drie uur. Het is toeristisch, inderdaad, maar de lokatie is historisch gezien ook van onschatbaar belang voor Zuid-Afrika. Daarna lunchen in het V&A Waterfront? Of bezoek de kleurrijke moslimwijk Bo-Kaap, de Company’s Garden of neem aan taxi naar CampsBay of de wereldberoemde Kirstenbosch botanische tuinen. Taxi’s zijn in Zuid-Afrika niet duur. De volgende dag wordt u ’s morgens op tijd opgehaald voor een dagtour naar Kaap de Goede Hoop. U stopt onderweg in Simons town om de pinguïns van Bolders beach te bewonderen, bezoekt Cape Hope national park en rijdt terug over de spectaculaire kustweg Chapmans peak. Nog een stop bij Noordhoek, Houtbaai of in Constantia misschien? De chauufeur/gids overlegt graag met u.

U slaapt in Floreal House

 

1 Floreal House

Franschhoek

Dag 5 – 8.

De wijnlanden van Stellenbosch en Franschhoek zijn wereldberoemd. Natuurlijk vanwege het glooiende en groene landschap, waaruit de witte Kaapse boerderijen verleidelijk hun gevels opsteken. Hier worden topwijnen geproduceerd op tientallen wine-estates, die vrijwel alle de mogelijkheid bieden om u de beste wijnen te laten proeven en ze zijn veelal ook een aangename stop voor een prima lunch. U wordt vanuit Kaapstad naar Franschhoek gebracht, een niet te lange tocht. Onderweg kijkt u eerst uw ogen uit vanwege de uitgestrekte townships die u passeert, daarna volgen al snel de wijnvelden. De auto met chauffeur rijdt langs Somerset West voor een bezoek aan het wine-estate Morgenster en een olijfolie en wijn proeverij. Daarna wordt u via Stellenbosch naar Franschhoek gebracht en checkt u in uw hotel in, op loopafstand van het centrum. Loop er ’s middags op uw gemak doorheen en besluit waar u vanavond wilt eten. De volgende morgen wordt u opgehaald voor een private wine tour door het gebied. U bezoekt diverse en bekende wine-estates waar u kunt rondkijken en natuurlijk proeven. U heeft tijd voor een prima lunch (niet inclusief en daarnaast nog tijd om Stellenbosch te bezoeken waarna u, op een door u gewenst tijdstip, weer wordt teruggebracht naar Franschhoek. De volgende dag is – vooralsnog – ter vrije besteding. Misschien loopt u zelf naar de Wine tram, om al rijdend door het mooie landschap nog bij andere wine-estates te gaan kijken en proeven. In overleg plannen we ook bijvoorbeeld een dag met bezoek aan Hermanus (walvissen in het najaar). Of lekker ‘thuis’ blijven en een beetje shoppen met een goede lunch in Franschhoek is ook helemaal geen slecht idee.

U slaapt in Mont d’Or Luxury Guesthouse.

2 Mont d’Or Luxury Guesthouse

Krugerpark en de Panoramaroute

Dag 8 – 12

Het is tijd voor een grote verplaatsing. U wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht. Daar vandaan vliegt u in circa twee uur naar de luchthaven van Nelspruit (of Hoedspruit als u kiest voor eerst twee dagen verblijf in een Private Game Reserve). Van de luchthaven van Nelspruit is het maar een klein stukje naar het bijzonder mooi gelegen Muluwa Lodge, een wildpark op zich, waar springbokken, zebra’s, giraffen en kudu’s vrij rondlopen. Dit is uw uitvalsbasis voor de komende dagen. In nader te bepalen volgorde maakt u hier een volle dag safari met gids naar Krugerpark, een dagtour naar de indrukwekkende Panoramaroute, met onder meer Blyde River Canyon, Gods Window en de Three Rondavels. De route er naar toe is op zich al prachtig. Misschien nog een bezoek aan Swaziland?

Dag 12 – 13
Het is alweer tijd voor vertrek. U wordt pas in de loop van de dag naar de luchthaven gebracht voor een korte vlucht naar Johannesburg. Daar vertrekt ’s avonds de nachtvlucht terug naar Amsterdam.

Toch liever zelf rijden? Bekijk dan onze overzichtspagina met individuele rondreizen Zuid-Afrika.

 

3 Muluwa Lodge

Floreal House

Dit zeer gewaarde en in alle opzichten 'vriendelijke' guest house ligt zo'n beetje aan de voet van de Tafelberg, in een rustige wijk en op loopafstand van straten zoals Kloofstreet, waar zich leuke bars en restaurants bevinden. Via Kloofstreet en Longstreet loopt u naar het centrum. Terug neemt u een taxi, want vooral het laatste stuk is wel een beetje bergop. U vindt hier een buitenzw...

Dag 1-5
Bekijk hotel

Mont d’Or Luxury Guesthouse

Mont D’Or is een stijlvol en comfortabel guesthouse met slechts elf kamers, nagenoeg in het centrum van het sfeervolle Franschhoek, waar u – op loopafstand dus - een veelheid aan terrasjes, leuke winkels, kunstgalerieën en prima restaurants vindt. Hier vandaan vertrekt ook de Wine Tram voor dagelijkse tochten langs enkele van de mooiste wine estates, waar u de beste wijnen kunt pr...

Dag 5-8
Bekijk hotel

Muluwa Lodge

Muluwa Lodge is fraai gelegen in de regio Mpumalanga Lowveld in Zuid-Afrika, ongeveer tussen Witrivier en de grotere stad Nelspruit (met vliegveld). Vanaf de terrassen van de suites en het restaurant en lounge biedt Muluwa Lodge een fantastisch uitzicht over de valleien en bergen van het gebied. Het uitzicht, prachtige zonsopkomsten en zonsondergangen, evenals een scala aan "vlaktes" met...

Dag 8-12
Bekijk hotel

Individuele rondreis ontdek Zuid-Afrika zonder zelf te rijden

Bel of mail mij terug