070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   13 dagen
 • Vanaf Amsterdam
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 4200,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Kaapstad, Stellenbosch en Kruger Luxe

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-5 Kaapstad Cape Heritage Hotel 4
2 5-7 Stellenbosch en Franschhoek Wedgeview 2
3 7-10 Timbavati Private Game Reserve (Kruger) Simbavati Hilltop Lodge 3
4 10-13 Hazyview/Panorameroute Rissington Inn 3
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Tafelberg Kaapstad
 • rondreis zuid-afrika kaapstad camps bay boulevard
 • rondreis zuid-afrika kaapstad portret meisje
 • Rondreis Zuid-Afrika Chapmans Peak
 • rondreis zuid-afrika Kaapstad Robben Island

Kaapstad

Kaapstad is een van de mooiste steden van de wereld. De lengte van het verblijf maakt geen verschil, iedereen komt in de ban van de schoonheid van de bergen, zee en de wijnlanden in de buurt. Kaapstad is de hoofdstad van de westelijke Kaapprovincie. Een fascinerende stad door de ligging in een soort uithoek van de wereld op een vlakte die als het ware de Oceaan in steekt. Maar zeker ook door de historie: hier zetten in de zestiende eeuw de eerste mannen voet aan wal waarmee de basis werd gelegd voor het ontstaan van Zuid-Afrika. Het is een stad met twee gezichten, Europees en Afrikaans, een boeiende mengeling van de eerste en derde wereld. Er zijn weinig plekken waar arm en rijk zo dicht naast elkaar leven. Ondanks deze verschillen is Kaapstad een ontspannen en veilige stad, die indruk zal maken.

Robben eiland
Vanuit Kaapstad kunt u onder meer Robben Eiland bezoeken, waar Mandela gevangen werd gehouden, en de Tafelberg. Maar ook op de stad zelf raakt u niet snel uitgekeken. Het ‘toeristische hart’ is V&A Waterfront maar ga ook naar Breestreet (shoppen) en Kloof Street (bars, restaurants).
Op de derde volle dag in Kaapstad laten we de huurauto brengen, zodat u desgewenst een dagtocht naar Kaap de Goede Hoop kunt maken, met bezoek aan Simons Town (pinquins) en kustplaatsen als Noordhoek en Houtbaai. Drink een ‘sundowner’ bij Campsbay.

1 Cape Heritage Hotel
 • rondreis Zuid-Afrika Wijnlanden Stellenbosch Delaire Graff
 • Franschhoek
 • rondreis Zuid-Afrika Stellenbosch Simonsig
 • rondreis Zuid-Afrika Franschhoek, wine tram
 • rondreis zuid-afrika stellenbosch wijngaarden
 • rondreis zuid-afrika franschhoek wijnproeverij wine tram

Stellenbosch en Franschhoek

Stellenbosch en Franschhoek liggen zo dichtbij Kaapstad dat ze ook als een dagtocht zijn te bezoeken. Maar we vinden het zonde. U heeft meer tijd nodig om de wine estates te bezoeken, te slenteren door de wijnstadjes, aangenaam te lunchen met uitzicht over de wijngaarden.  Mooie plekken in overvloed: Delaire Graff (uitzicht), Simonsig (uitstekend eten) en Grande Provence (prachtige plek) zijn slechts enkele voorbeelden. In Stellenbosch zijn tal van uitstekende restaurants voor de avonden.
U kunt in Franschhoek desgewenst met de Wine Tram een tour maken langs wine estates en in Stellenbosch met een Hop on-Hop off service.
Vanuit Kaapstad kunt u desgewenst nog een omweg maken via het walvisplaatsje Hermanus. De route langs Pringlebay is een genoegen en Hermanus is ook zonder walvissen leuk om te bezoeken.

U verblijft in Wedgeview Country House & Spa.

2 Wedgeview
 • Rondreis Zuid-Afrika Kruger Park olifant op weg
 • rondreis zuid-afrika Kruger Park Timbavati Private Game Reserve leeuw
 • rondreis zuid-afrika Kruger Park luipaard
 • Rondreis Zuid-Afrika giraf Kruger Park

Timbavati Private Game Reserve (Kruger)

Het is ruim twee uur vliegen naar het vlioegveld van Hoedspruit dat al nagenoeg in Kruger ligt. Hier wordt u opgewacht door een chauffeur die u in een uurtje (zo lang duurt de reis door Timbavati Game Reserve) naar Simbavati Hilltop Lodge in Timbavati Private Game Reserve brengt.  U kunt ’s middags nog van de lunch genieten, met uitzicht over de rivier en het suwtmeer waarin nijlpaarden dobberen. U bewondert u ‘tent’: een luxe suite van ca 40 meter met aparte badkamer ‘tent’ ernaast, met daartussen een dubbele buitendouche. De eerste game drive vertrek om ca vier uur.  Onderweg wordt er een Sundowner geschonken maar belangrijker, u gaat op zoek naar de Big Five. Het moet wel gek lopen als u hier tijdens de zes game drives die er gepland staan geen olifanten, leeuwen, buffels, neushoorns en een luipaard tegenkomt. En natuurlijk véél springbokjes, zebra’s, giraffen maar ook hyena’s en talloze andere dieren.
Na de eerste game drive wacht het diner, een nacht in safari suite.  Ook de twee volgende dagen vullen zich op deze manier: 5 uur op, kop koffie en broodje, safari met stop voor koffie onderweg, ontbijt, tijd om te relazen, lunch, avond safari.

3 Simbavati Hilltop Lodge
 • rondreis zuid-afrika Panoramaroute Three Rondavals
 • Rondreis Zuid-Afrika Panoramaroute uitzicht
 • Rondreis Zuid-Afrika Panoramaroute Restaurant Potluck Boskombuis
 • rondreis Zuid-Afrika Hazyview lokale markt
 • Rondreis Zuid-Afrika Panoramaroute Blyde River Canyon

Hazyview/Panorameroute

U kunt vanuit Simbavati direct al de Panoramaroute rijden, onderweg naar Hazyview, of de ‘korte’ route volgen over de R40: u rijdt dan door een authentiek stuk Zuid-Afrika, met veel verspreid liggende bebouwing langs de weg en chaotische plaatsjes als Bushbruckridge. U heeft hierna nog een dag over  om de Panoramaroute te ‘doen’: via Graskop naar highlights zoals de Drie Rondavels en Gods Window.  Tip voor onderweg: 20 km voorbij het overigens zeer leuke plaatsje Graskop ligt het open lucht restaurant Potluck Boskombuis aan de Treurrivier. Sterk aanbevolen voor een drankje of een lunch.  Een dagje extra met gewoon ‘niets’, genieten  bij het hotel, met wellicht een bezoek aan de lokale markt in Hazyview of misschien toch nog een ‘self drive’ safari Kruger in, kan natuurlijk ook.

U slaapt in een ruime Garden suite van Rissington Inn, met buitendouche en prachtig uitzicht.

Dag 13
Op de laatste dag rijdt u rustig terug naar Johannesburg. U heeft alle tijd want de vlucht vertrekt pas ’s avonds laat. Rustig ontbijteen, uitchecken en vertrekken. De eerste 200 km is een prachtige route, via Sabie, Lydenburg en het verrassende Dullstroom.
U levert de auto in op de luchthaven en drinkt en eet nog iets voor u incheckt voor de vlucht naar Nederland. De volgende morgen weer thuis. Een prachtige ervaring rijker.

Zin in misschien een andere mooie rondreis naar Zuid-Afrika? Bezoek onze pagina met het complete aanbod van onze Zuid Afrika rondreizen!

 

4 Rissington Inn

Cape Heritage Hotel

Het zeer stijlvolle Cape Heritage hotel, is een bekroond boutique hotel in het hart van Kaapstad. U loopt gemakkelijk naar V&A Waterfront, musea zijn in buurt en de toeristische en gezellige Green Market ligt om de hoek. Net als de belangrijkste winkel-en uitgaansstraten. Restaurants zijn niet alleen op loopafstand maar grenzen direct aan de seervolle binnenplaats van dit uit 1771 stammende ge...

Dag 1-5
Bekijk hotel

Wedgeview

Het 5* Wedgeview Country House & Spa  ligt in de wijnlanden bij Stellenbosch (30 min). Om u heen heeft u ruimte, rust en prachtig uitzicht op de bergen en de wijngaarden. De kamers zijn allemaal anders ingericht. De wellness (massages, schoonheidsbehandeling) zijn op niveau. Het ontbijt gebruikt u biten op het sfeervolle terras. Hier kunt u (op verzoek) ook het diner gebruiken . Tip: ga 's mi...

Dag 5-7
Bekijk hotel

Simbavati Hilltop Lodge

Simbavati Hilltop Lodge is het nog iets luxere zusje van Simbavati River Lodge, beide in Timbavati Private Game Reserve, onderdeel vam Greater Kruger. Hilltop Lodge ligt op een heuvel waardoor u een prachtig uitzicht heeft over het park met een grote kans op het spotten van wild. Twee keer per dag gaat u op pad met rangers van de lodge. De Big Five zien kan niet worden gegarandeerd, maar de kans i...

Dag 7-10
Bekijk hotel

Rissington Inn

Alle kamers en suites in deze bijzonder ogende lodge zijn anders ingericht en hebben een eigen veranda. In de omgeving vindt u het Krugerpark maar u kunt ook de beroemde Panorama route rijden, langs Graskop, Sabie met uitzicht op onder meer Gods Window en watervallen. U kunt hier vandaan het enigszins toeristische maar ook gezellige plaatsje Pelgrims Nest bezoeken. Faciliteiten Zwembad, restau...

Dag 10-13
Bekijk hotel
Onderstaande vanaf-prijzen zijn per persoon en indicatief. Als u wilt weten hoe hoog de prijs exact is voor uw gewenste reisdatum, nodigen we u uit om een voorstel aan te vragen.

Kaapstad, Stellenbosch en Kruger Luxe

Bel of mail mij terug