070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

St. Lucia en Hluhluwe Game Reserve

Het dorpje St. Lucia ligt aan het gelijknamige meer in het iSimangaliso Wetland Park. Dit park is in 1897 opgericht en ligt tussen de Indische Oceaan en de N2, ten oosten van Hluhluwe. Centraal in het reservaat ligt het 60 km lange en tot 10 km brede Lake St. Lucia. Het meer is slechts anderhalve meter diep en wordt omgeven door dichte bossen, moerassen, mangroven en hoge zandduinen. Vijf ecosystemen zijn in het park te vinden. Het is een populaire stop tijdens een rondreis Zuid-Afrika en je kunt er gemakkelijk dagen doorbrengen. St Lucia en het Hluhluwe Game Reserve zijn een interessante combinatie om in te plannen tijdens je rondreis.

Het meer is eigenlijk een riviermonding en wordt gevoed door de rivieren Hluhluwe, Mkuzi en Umfolozi. In en rond het meer treft u nijlpaarden, krokodillen, vissen, schildpadden en zo’n 500 vogelsoorten (waaronder flamingo’s, pelikanen en Goliath-reigers) aan. Op het meer worden boottochten georganiseerd. Boek een boottocht in de namiddag en geniet van een prachtige zonsondergang over het water.

Walvissen in St. Lucia

In de wintermaanden zijn walvissen regelmatige bezoekers van de spectaculaire kustlijn en kunt u vanuit St. Lucia een ‘whale watch cruise’ boeken. In de zomermaanden november t/m februari komen de lederschildpad en de karetschildpad naar het strand om hun eieren te leggen. Middenin de nacht kunt u onder begeleiding van een gids de nesten opsporen.

Hluhluwe-iMfolozi Game Reserve

Op een klein uur rijden ten noorden van St. Lucia ligt het Hluhluwe-iMfolozi Game Reserve. Dit wildpark is het oudste park van Zuid-Afrika. Het beslaat een gebied van meer dan 96.000 hectare en was vroeger het jachtgebied van Zulu-koningen. Het wildpark is tegenwoordig bekend vanwege de grote populatie neushoorns (witte en zwarte), naast dieren als olifanten, leeuwen, buffels, wilde honden, giraffen en nog veel meer. Het luipaard weet zich goed te verstoppen en laat zich zelden zien. Het Hlhluwe Game Reserve is malariavrij en er bevindt zich naast enkele eenvoudige accommodaties ook een prachtige Lodge: Rhino Rodge, dat wij graag voor onze klanten reserveren.

Dieren observeren

De dieren kunnen het beste geobserveerd worden bij de oevers van de rivieren die door het park stromen. Hluhluwe biedt door het heuvelachtige terrein op sommige plaatsen fantastische uitzichten over de bergen en dalen. U kunt zelf door het park rijden, maar u kunt ook een georganiseerde game drive met een gids reserveren.

St Lucia komt in veel van onze reizen voor en uiteraard in onze rondreis de Hoogtepunten van Zuid-Afrika. Kijk hier voor een overzicht van al onze rondreizen Zuid-Afrika. De combinatie St Lucia en Hluhluwe Game Reserve kunnen we gemakkelijk voor u inplannen. Lees ook dit artikel over een individuele rondreis Zuid-Afrika.

Lees ook:
Dagenlang je ogen uitkijken in Krugerpark
Timbavati Game reserve, deel van Krugerpark
Kgalagadi Transfontier Park; adembenemend mooi

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug