070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Fly Drive Andalusie

Andalusie is een zeer geschikte streek voor het maken van een Fly drive. De wegen zijn van uitstekende kwaliteit, de bewegwijzering is zeer goed en de afstanden tussen de steden zijn nooit langer dan ca 150 km, dus ideaal voor een Fly Drive.

De meest logische route voor een Fly drive Andalusie is:

Malaga – Ronda – Jerez de la Frontera – Sevilla – Cordoba – Granada – Malaga. Uiteraard kunt u deze route ook omgekeerd volgen. De meeste van deze steden staan op de wereld erfgoedlijst van de UNESCO dus u zult zich geen moment vervelen. Bovendien is de natuur ook nog eens van uitzonderlijke schoonheid. De delta van de Gualdalquivir onder Sevilla herbergt zeer veel bijzondere vogelsoorten maar ook bijv. de Linx (een katachtige met pluimpjes op zijn oren) komt er nog in het wild voor.

De belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een Andalusië reis

Andalusie heeft zo veel te bieden dat het moeilijk is om de belangrijkste bezienswaardigheden van een Fly drive Andalusie op te sommen. Onderstaande opsomming is dan ook slechts een greep uit de hoogtepunten:
Tussen a Jerez en Rond rijdt u langs de witte dorpjes (‘pueblos blancos’) met hun witgeverfde huisjes en smalle straatjes. Zeer goed voorbeeld is Arcos de la Frontera, een lief dorpje dat een bezoek meer dan waard is. In Jerez bezoekt u de beroemde Spaanse rijschool en kunt u een zeer bijzondere sherryproeverij bezoeken. In Sevilla hebben twee wereldtentoonstellingen plaatsgevonden met elk een aantal bijzondere gebouwen. Verder is de kathedraal, de Giralda uiteraard een must-see. In Cordoba is de Mezquita een hoogtepunt. Hier is een katholieke kathedraal middenin een moskee neergezet. En uiteraard is Granada wereldberoemd vanwege het Alhambra. Hier leest u hoe u tickets voor het Alhambra kunt bestellen.

Wat is de beste reistijd voor een fly drive Andalusië?

De beste tijd voor een fly-drive Andalusie, is het voor- en najaar. Het hoogseizoen is dan ook van april tot en met juni en van september tot eind oktober. Juli en augustus worden vanwege de hoge temperaturen meestal tot een laagseizoen gerekend. Dat geldt met name voor de steden in het binnenland. Als u nog wilt profiteren van laagseizoensprijzen, is februari of maart het overwegen waard. In maart zijn de temperaturen al aangenaam (15 – 25 graden) en worden de dagen alweer langer en wordt de zomertijd ingevoerd waardoor het ’s avonds langer licht blijft. Bovendien bloeien in maart de sinaasappel en de citroen en de bloesem van deze citrusvruchten ruikt heerlijk Het voorjaar is in aantocht! maart is meestal nog te koud voor een verblijf aan het strand.

Let op dat er rond Pasen altijd veel officiële feestdagen zijn in Spanje en dat er dan veel processies zijn in de steden. Als u in de gelegenheid bent om een keer zo’n processie mee te maken, moet u dat zeker doen. De Samana Santa in Sevilla is wereldberoemd.

Logeren in bijzondere hotels

Tijdens een Fly drive Andalusie heeft u de keuze uit tientallen bijzondere hotels, gevestigd in voormalige kastelen, kloosters, paleizen en oude quinta’s en hacienda’s. Dus laat u zich niet overhalen om te logeren in een anoniem nieuwbouwhotel op het industriegebied. Ga daarom nooit in zee met reisorganisaties die u niet al bij boeking opgeven waar u zult overnachten. Maak van uw verblijf ook een belevenis! Wij checken bij het samenstellen van een voorstel altijd de beschikbaarheid van de hotels en vluchten en mocht een hotel toch volgeboekt zijn tussen het moment dat wij een offerte uitbrengen en het moment dat u wilt boeken, dan zoeken we altijd in overleg met u naar een gelijkwaardig alternatief.

Vliegen naar Andalusië

Wij werken met alle luchtvaartmaatschappijen en stellen onze rondreizen samen met vertrek vanaf elke gewenste luchthaven. Dus u kunt ook vertrekken vanaf Düsseldorf, Brussel en Charleroi. En natuurlijk ook vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

All-in autohuur Andalusië

AmbianceTravel verhuurt vrijwel alleen huurauto’s met allrisk verzekering en de tweede bestuurder inbegrepen. Lees de huurvoorwaarden dus goed door. Wij ontraden autoverhuur waarbij u een volle tank bij het ophalen moet afrekenen en de auto weer leeg mag inleveren. Wij horen daar slechte berichten over en regelmatig voelt de klant zich bestolen vanwege de forse prijs die voor die eerste tank betaald moet worden. Bovendien is het vervelend om een tank zo leeg mogelijk terug te moeten brengen. Dat geeft onzekerheid en stress op weg naar de luchthaven en is een vervelende afsluiting van een vakantie. Wij adviseren u altijd navigatieapparatuur mee te nemen of ter plaatse te huren. De meeste moderne navigatiesystemen hebben Europese routekaarten en als uw systeem is ingebouwd in uw auto, loont het de moeite om bij het ophalen van uw huurauto een dergelijk systeem te huren.

Parkeren in de steden van Andalusië

De meeste van de hotels die wij aanbevelen tijdens een fly-drive in Andalusië liggen in de centra van de steden waar het parkeren vaak betaald is. Maar vaak hebben de hoteliers speciale afspraken gemaakt met de parkeergarage ‘om de hoek’ waardoor u kunt profiteren van speciale tarieven. Wij adviseren u dan ook om eerst naar uw overnachtingshotel te rijden, daar uw koffers uit te laden en te informeren naar de dichtstbijzijnde parkeergarage. En dan pas uw auto te parkeren.

Strandverlenging Andalusië

Veel reizigers willen voorafgaand – of aansluitend op hun Fly drive Andalusie nog een aantal dagen verblijven aan het strand. Waar kun je dat het beste doen?

Wie geen zin heeft om aan een strand te verblijven, te midden van de hoogbouw van de Costa del Sol, heeft grofweg de keuze tussen een verblijf in de omgeving van Nerja (oostelijk van Malaga) of aan de Costa de la Luz (aan de ‘andere’ kant van Gibraltar aan de Atlantische Oceaan).

De Costa de la Luz is met name interessant rond Zahara de los Atunes, in het zuiden. Hier is een beperkt aantal kleinschalige hotels, in de buurt van het strand gelegen. In Nerja is het ook wat lieflijker dan verder zuidelijk. U vindt hier eveneens zandstranden en diverse kleinere hotels en appartementen. In Nerja ligt de parador van Nerja zelfs direct aan het strand. Afhankelijk van de keuze die u maakt, is het aan te raden de rondreis via de noordelijke route of juist via de zuidelijke route te maken. Laat u door ons adviseren!

Ruime keuze aan fly drive Andalusië

Op onze site vindt u legio mogelijkheden. Bijv. een 8-daagse Fly drive gebaseerd op sfeerhotels maar er is ook een 15-daagse Fly drive met sfeerhotels. Verder vindt u Fly drives gebaseerd op designhotels, luxehotels en een Fly drive voor gezinnen met kinderen. Ook is er een Fly drive waarbij u met name in quinta’s en cortijo’s verblijft en een Fly drive die is gebaseerd op verblijf in paradores in Andalusie. En we stellen alles op maat samen dus elk voorstel kan aan uw persoonlijke wensen worden aangepast.

Heeft u interesse in een fly drive Andalusie? Vraag een offerte aan.

Bel of mail mij terug