070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Beste reistijd en klimaat Andalusie

Klimaat Andalusie

Andalusie heeft een Mediterraan klimaat met hete zomers en zachte winters met ook regen. In de zomer loopt de temperatuur op tot tropische waarden, met in het binnenland temperaturen van makkelijk 35 graden en meer. Deze tijd is dan ook minder geschikt voor een Andalusie Fly Drive en is het beter om aan de kust of in de bergen zoals de Sierra Nevada te blijven. Daarom trekken de inwoners van Sevilla en Cordoba in augustus en masse naar de kust, in de stad is het dan overdag zeer heet. De avonden zijn wel lekker waarbij buiten eten tot laat in de avond bijzonder aangenaam kan zijn. Een hotelkamer met airconditioning is in deze tijd een vereiste, een hotel met zwembad is dan wel lekker.

Andalusie heeft een klimaat dat wordt beïnvloed door de grootte en het gevarieerde landschap van bergketens, de heuvels en de Middellandse zee. Het grootste deel van Andalusie heeft meer dan 300 zondagen per jaar maar er zijn ook plaatsen waar net zoveel neerslag valt als in Nederland.

Beste reistijd Andalusie

Dat hangt er vanaf waar u naar toe gaat en wat u wilt doen. Voor een strandvakantie is de beste reistijd in de maanden mei, juni, juli, augustus en september te gaan. Wilt u een stad in Andalusie bezoeken dan is de beste reisperiode het voor- of najaar maar ook in de late winter, vanaf februari kan het prima. Verwacht geen hoge temperaturen en mogelijk kan het ook af en toe regenen. Maar de natuur die weer tot leven komt na een de winter is zeker de moeite waard om te zien.

De beste reistijd voor een rondreis Andalusië is in voor- en najaar wanneer het een aangename 15 – 25 graden wordt, ideaal weer om iets te ondernemen.

 

Onderstaand de temperatuurs- en neerslagtabel voor de belangrijkste steden.

Klimaattabel Cordoba

Klimaattabel Granada

Klimaattabel Sevilla

Klimaattabel Malaga

(Bron: Wikipedia)

Bel of mail mij terug