070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  • 8 dagen
  • Vanaf Amsterdam
  • Incl. huurauto
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 950,- per persoon
Prijzen en aanvragen

De designwereld van Andalusië

In Andalusië komen alle clichés – in de positieve zin van het woord – van Spanje samen: geweldig landschap, Moorse cultuur, uitstekend eten en drinken, gezellige pleinen en terrassen. Maar had u ook gedacht dat deze regio over een aantal hotels met top design beschikt? Gedurende acht dagen bezoekt u de mooiste en belangrijkste steden van de regio en ontdekt u hoe de Spanjaarden authentieke en karakteristieke gebouwen hebben omgevormd tot top design hotels. Bekijk de rondreis Andalusië in designhotels.

Tijdens deze unieke rondreis de designwereld van Andalusië, verblijft u uitsluitend in authentieke hotels met een vier of vijf sterren classificatie, onder meer in enkele voormalige paleizen. U overnacht in vier verschillende steden, Jerez de la Frontera, Sevilla, Córdoba en Granada. Met twee van de indrukwekkendste hoogtepunten van Andalusië, de Mezquita, een grote moskee in Córdoba en het absolute hoogtepunt voor vele reizigers: de wereldberoemde Alhambra, een absolute must see voor Andalusië.

Deze rondreis Andalusië in designhotels is, net als al onze andere rondreizen, te verlengen, in te korten, om te draaien, samen te voegen met een van onze andere rondreizen. Er kunnen ook persoonlijke elementen toegevoegd worden, we passen ons graag aan aan uw wensen. Informeer naar de mogelijkheden.

Naast deze rondreis Andalusië in designhotels hebben we veel andere rondreizen Spanje. Bekijk ze op Individuele rondreizen Spanje .

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-2 Jerez de la Frontera Palacio de Garvey 1
2 2-4 Sevilla Las Casas del Rey de Baeza 2
3 4-6 Córdoba Palacio del Bailío 2
4 6-8 Granada Palacio de los Patos 2

Jerez de la Frontera

U komt aan op de luchthaven van Malaga en haalt uw huurauto op. U rijdt via de zuidelijke route die loopt via Marbella, Puerto Banus, Gibraltar naar het noorden. Of u neemt de ‘groene’ Oost-west-route via Ronda en Arcos de la Frontera. Ronda heeft een Romeins amfitheater maar ook een Romeinse brug die de twee delen van Ronda onderling verbindt en over een honderden meters diepe kloof ligt. Arcos de la Frontera is één van de bekende witte dorpjes.

U overnacht in Jerez de la Frontera, natuurlijk wereldberoemd vanwege de talrijke sherryhuizen die hier te vinden zijn maar evenzeer bekend vanwege de Spaanse rijschool die een bezoek meer dan waard is. Het hotel staat in het hart van de stad.

1 Palacio de Garvey

Sevilla

Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, is op en top Spaans. Belangrijke bezienswaardigheden zijn el Torro del oro, de ‘Gouden Toren’ waarin het Maritiem museum is ondergebracht en het koninklijk paleis Reales Alcazares. Het bekendste plein van Sevilla is het plaza de España en bezoek ook de wijk Santa Cruz, met smalle straatjes, terrasjes, pleintjes en woningen in Andalusische bouwstijl. In Sevilla is het ook mogelijk om de omgeving te verkennen door een boottocht te maken op de rivier de Guadalquivir. In Sevilla vindt u verder kleding van de beste Spaanse ontwerpers.

Het nationale Coto de Doñana park, dat voormalig eigendom is van de hertogen van Medina Sidonia, ligt op korte afstand van Sevilla. Hier leven meer dan 125 verschillende vogelsoorten. Naast het nationale park ligt het bekende bedevaartsdorp El Rocio.

2 Las Casas del Rey de Baeza

Córdoba

De volgende stop is in Córdoba. In deze stad staat de Mezquita (een enorme moskee, met daarbinnen een kathedraal), die tot één van de belangrijkste Islamitische monumenten van Europa behoort. In de Joodse Wijk staat een indrukwekkende synagoge en u kunt een bezoek brengen aan de Medina Arahara. De architectuur van de stad is overwegend Moors, maar het moderne leven is ook duidelijk terug te vinden. De populaire restaurants serveren voornamelijk heerlijke streekgerechten zoals salmorejo en tapas.

3 Palacio del Bailío

Granada

Granada kent iedereen door het wereldberoemde Alhambra. Maar er zijn veel meer interessante bezienswaardigheden zoals de Capilla Real en het Albaicín, de oudste wijk van de stad met smalle straatjes en witte huisjes die herinneren aan de Moorse bevolking die hier eeuwenlang woonde.

Granada staat ook bekend als de stad met de meeste bars per inwoner van heel Spanje. In de gastronomie van Granada komen duidelijk de Arabische invloeden naar voren door het gebruik van kruiden, en de bereidingswijze van vele gerechten. Rust vindt u in de Sierra Nevada, de tuinen van Generalife, of in een Arabisch badhuis.

4 Palacio de los Patos

Palacio de Garvey

Het Palacio de Garvey is een prachtig designhotel, dat het midden houdt tussen een hotel en een expositie van designmeubelen. Het Garvey paleis, gebouwd in 1850, was vroeger een grote residentie van de Garvey familie. Tegenwoordig is dit spectaculaire monument fantastisch gerestaureerd en omgetoverd tot een luxueuze hotel met behoud van de 19e eeuwse neoklassieke architectonische stijl. Dit exc...

Dag 1-2
Bekijk hotel

Las Casas del Rey de Baeza

Hotel Las Casas del Rey de Baeza is een prima hotel met designinrichting. Het ligt aan een pleintje, in het Barrio de Santa Cruz, het historische centrum van de stad, op ca. 500 meter van de winkels en op ca. 1 km van de Kathedraal van Sevilla.. Er hangt hier een huiselijke sfeer met een unieke uitstraling. De ruime tweepersoonskamers hebben twee bedden of een tweepersoonsbed. Dit gebouw is in de...

Dag 2-4
Bekijk hotel

Palacio del Bailío

Het Palacio del Bailío is gevestigd in de oude wijk van Córdoba, in een voormalig paleis dat in de zestiende tot achttiende eeuw is gebouwd. De uitstekende service, het gebruik van natuurlijke tinten en de vele ontspanningsmogelijkheden maken dit hotel extra bijzonder. Het hotel ligt in het hart van het historische Córdoba, en combineert het verleden en het heden op een bijzondere en inspirere...

Dag 4-6
Bekijk hotel

Palacio de los Patos

In het hart van Granada ligt het vijfsterren design hotel Palacio de Los Patos. Dit omgebouwd 19e-eeuws paleis dat deel uitmaakt van het culturele erfgoed van Granada, is uitgerust met provocerende badkamers met barokke, futuristische en mediterrane vormen van de Spaanse ontwerper Jaime Hayon. Daarnaast beschikt het hotel over een luxueus en modern bijgebouw waar het merendeel van de kamers, het r...

Dag 6-8
Bekijk hotel

De designwereld van Andalusië

Bel of mail mij terug