070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   20 dagen
 • Vanaf Amsterdam
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 5700,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Individuele rondreis Zuid-Afrika Deluxe

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-5 Kaapstad, Camps Bay Camps Bay Retreat 4
2 5-7 Franschhoek, Stellenbosch Franschhoek Country House and Villas 2
3 7-9 Robertson Wine Valley The Robertson Small Hotel 2
4 9-12 Plettenberg Bay, Tuinroute Kurland Hotel 3
5 12-14 Dolphin Coast The Oyster Box 2
6 14-16 St. Lucia Makakatana Lodge 2
7 16-17 Swaziland Summerfield 1
8 17-19 Hazyview Timamoon 2
9 19-21 Sabi Sand Savanna Private Game Reserve 2
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Kaapstad vanaf de Tafelberg
 • rondreis zuid-afrika Kaapstad Robben Island
 • rondreis zuid-afrika kaapstad camps bay boulevard
 • Tafelberg Kaapstad

Kaapstad, Camps Bay

In het kort
We starten de reis in Kaapstad, stad om verliefd op te worden. We ‘doen’ natuurlijke Robbeneiland en de Tafelberg. Wel even opletten of het helder weer is. Maar we rijden ook naar Camps Bay (waar we slapen) en Constantia en De Kaap. En eten in de Testkitchen: toprestaurant van Kaapstad.

Uitgebreid
Kaapstad, Camps Bay, Constantia Nadat KLM ons in ruim elf uur non-stop naar Kaapstad heeft gevlogen, worden we in de aankomsthal verwelkomd door onze privéchauffeur, die ons naar ons luxe boetiekhotel in Camps Bay brengt. Hij geeft ons de uitgebreide reismap met routebeschrijvingen, allerhande tips en nuttige informatie voor onderweg. We bladeren die verrast door. Als we al niet in de stemming zouden zijn… Robbeneiland en V&A Waterfront Na een uitgebreid ontbijt in de tuin wordt onze huurauto om een uur of tien naar ons hotel gebracht en gaan we al snel op weg naar Kaapstad. Het rijden aan de linkerkant van de weg went snel, na zo’n twintig minuten zijn we bij het Victoria & Alfred Waterfront in Kaapstad. Hier vertrekt de boot naar Robbeneiland. Als we drie uur later, diep onder de indruk, terugkeren in het Waterfront wandelen we nog even rond door dit grote winkelcomplex, voordat we neerstrijken op een terras en onder het genot van een hapje en drankje uitkijken over de haven. Een veelbelovend begin van de reis.

De Kaap
De volgende dag maken we een tocht over het Kaaps schiereiland. Vanuit Camps Bay rijden we in zuidelijke richting naar het vissersplaatsje Hout Bay, om vervolgens de mooiste kustweg van Zuid-Afrika naar Noordhoek te volgen: Chapman’s Peak. Het bedragje aan tol dat we voor deze weg moeten betalen is het uitzicht meer dan waard. We rijden verder naar het meest zuidelijke punt van het schiereiland en komen in het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop. We kunnen kiezen uit een stevige wandeling of het tandradbaantje The Flying Dutchman naar Kaappunt, waar we een geweldig uitzicht hebben op de oceaan en de kustlijn. Op de terugweg maken we een korte stop bij Boulders Beach, het strand ten zuiden van Simon’s Town, waar duizenden pinguïns leven. Daarna keren we langzaamaan terug naar Camps Bay. Nog even relaxen en dan ’s avonds eten in de Testkitchen, door onze reisorganisatie al maanden van tevoren besproken. Een noodzaak. We begrijpen waarom. We genieten van de sfeer en het uitstekende eten. Niet voor niets is de Testkitchen een van de meest geprezen restaurants in Kaapstad. De Tafelberg en Constantia

Tafelkleed
Onze laatste dag in Camps Bay begint vroeg. We hebben geluk want het is helder weer en dan moeten we direct naar de Tafelberg, want in Kaapstad kan het weer snel omslaan waardoor de berg onder een dik wolkendek (‘tafelkleed’) schuil kan gaan. We rijden in circa tien minuten naar het dalstation van de moderne kabelbaan, die ons in luttele minuten naar de top van de berg brengt. Wat een uitzicht! Eenmaal weer beneden besluiten we nog een bezoekje te brengen aan het oude centrum van Kaapstad, waar allerlei bijzondere winkels, leuke restaurantjes, gezellige pleintjes en enkele prachtig bewaarde historische gebouwen te vinden zijn. Op de terugweg naar Camps Bay stoppen we bij het oudste wijnhuis van Zuid-Afrika, Groot Constantia, en dompelen we ons onder in de geschiedenis van dit indrukwekkende stukje Afrika en een proeverij van enkele heerlijke wijnen uit de kelders van Groot Constantia. Ons laatste dilemma van vandaag is of we hier ook blijven dineren of kiezen voor één van de andere uitstekende restaurants in Constantia…

U slaapt in Camps Bay Retreat.

1 Camps Bay Retreat
Camps Bay Retreat
 • Rondreis Zuid-Afrika wijnvelden Stellenbosch en Franschhoek
 • rondreis zuid-afrika stellenbosch wijnboerderij
 • rondreis zuid-afrika franschhoek wijnproeverij wine tram
 • Franschhoek
 • Rondreis Zuid-Afrika Stellenbosch en Franschhoek
 • Franschhoek, terras Grande Provence

Franschhoek, Stellenbosch

In het kort
De wijnlanden, met Stellenbosch en Franschhoek als pareltjes zijn prachtig: groene wijngaarden en witte kaapse boerderijen ingeklemd tussen grijze bergen. We gaan wijn proeven en goed eten. Dat is zeker. Er is veel keus. Heel veel.

Uitgebreid
We laten Camps Bay en Kaapstad achter ons en rijden in ongeveer een uur naar het bekendste wijngebied van Zuid-Afrika in de driehoek Stellenbosch-Paarl-Franschhoek. Enkele wine-estates als Vergelegen en Boschendal hebben het voormalige woonhuis ingericht als museum waardoor we ons weer wanen in de 18e en 19e eeuw, toen de wijnindustrie in Zuid-Afrika aan een opmars begon. In de zomermaanden kunnen we hier ook genieten van een picknick in de tuin (wel even vooraf reserveren). Bij vrijwel alle wijnhuizen kunnen we, tegen een kleine vergoeding, wijn proeven. We twijfelen of we uitgebreid gaan lunchen of dat we genoeg hebben aan een ‘food & wine pairing’ arrangement bij bijvoorbeeld Waterford, Fairview of La Motte. Kleine hapjes, chocolade of kaas gaan vergezeld van heerlijke wijnen en doen je smaakpapillen tintelen. Het laatste maar.

The Tasting Room
We hebben vanavond nog het uitgebreide achtgangendiner in The Tasting Room in Franschhoek, het vermaarde restaurant waar de Nederlandse chef-kok Margot Janse al jaren de scepter zwaait. Het restaurant is zo populair, dat een tafel (lang van tevoren) reserveren een absolute must is!

Delaire Graff
De volgende dag verkennen we het mooie ‘witte’ Franschhoek te voet en komen zo de leukste winkeltjes en galeries tegen. Aan het einde van de hoofdstraat poseren we voor het statige witte Hugenotenmonument, dat opgericht is ter nagedachtenis aan de stichters van het dorpje. Zij waren het die de wijnindustrie vanaf de 18e eeuw naar een hoger plan tilden en wiens nazaten tot de dag van vandaag wereldwijd bekende wijnmakers zijn. Onderweg naar Stellenbosch passeren we links Delaire Graff Estate. Er zijn veel mogelijkheden om te lunchen op een wine-estate maar dit is een van de betere: we kiezen voor een licht visgerecht, goed glas wijn en een dubbel portie van het geweldige uitzicht, bij de prijs inbegrepen.

Stellenbosch
Stellenbosch is na Kaapstad de oudste stad van het land en inmiddels een levendige universiteitsstad. We lopen door de met eiken versierde straten langs enkele historische panden met de onmiskenbare witte Kaap-Hollandse klokgevels en nemen een kijkje in Oom Samie se Winkel in de Dorpstraat, waar allerlei snuisterijen te koop zijn. ’s Avonds besluiten we eens lekker ‘thuis’ te blijven en reserveren we een tafel in restaurant Monneaux, dat ook op de lijst van beste restaurants van Zuid-Afrika prijkt.

U slaapt in Franschhoek Country House & Villas.

2 Franschhoek Country House and Villas
Franschhoek Country House and Villas
 • Rondreis Zuid-Afrika Robertsonwijnvelden
 • rondreis zuid-afrika robertson Van Loveren wijnen
 • rondreis zuid-afrika Robertson wijngebied Van Looveren
 • Rondreis Zuid-Afrika Robertson Small hotel
 • Rondreis Zuid-Afrika Viljoensdrift wijn proeven op Breerivier

Robertson Wine Valley

Vanuit Franschhoek rijden we over de mooie Franschhoekpas naar Villiersdorp en via Worcester, bekend om zijn brandewijnindustrie, naar Robertson. In de regio rond Robertson wordt ook volop wijn geproduceerd, maar het is er qua bezoekers een stuk rustiger dan rond Franschhoek en Stellenbosch. We kunnen hier bij veel wijnhuizen zelfs gratis proeven! Aan weerszijden van de landwegen staan vuurrode canna’s in bloei en we vinden veel rozenstruiken aan de kop van een rijtje druivenranken staan. Dat is niet zonder reden, want we leren dat je aan de rozen kunt zien of er een ziekte heerst die de wijndruiven aantast.

Eigen blend
We lopen het wijnlokaal bij Excelsior binnen en maken onze eigen ‘blend’, kurken en etiketteren de fles en hebben zo een bijzonder souvenir. Bij Van Loveren maken we een wandeling door de tuin waar iedere boom een eigen verhaal heeft en de mooiste rozen een kleurrijk geheel vormen. Een glaasje sauvignon blanc van Christina van Loveren laten we natuurlijk niet aan ons voorbij gaan. Ook de volgende dag maken we uitgebreid kennis met deze prachtige wijnregio met wijnhuizen die een lust zijn voor het oog en waarvan de wijn een traktatie voor de innerlijke mens is. We slapen twee nachten in The Robertson Small Hotel, een luxe boetiekhotel met een restaurant van de bekende chef Reuben Riffel.

U slaapt in The Robertson Small Hotel.

3 The Robertson Small Hotel
 • Rondreis Zuid-Afrika Plettenberg haven
 • Rondreis Zuid-Afrika, kust bij Plettenberg
 • rondreis zuid-afrika Plettenberg strand
 • Rondreis Zuid-Afrika PLettenberg
 • Rondreis Zuid-Afrika Blaukransbrug Tsitsikamma
 • rondreis Zuid-Afrika Tuinroute Plettenberg landschap
 • Cruise op de Knysna lagune
 • rondreis Zuid-Afrika, Knysna

Plettenberg Bay, Tuinroute

In het kort
Via de Kleine Karoo naar de tuinroute: dat is genieten van verlaten maar steeds afwisselend landschap en (meer of minder) slaperige plaatsjes zoals Oudtshoorn en Calitzdorp. Vroeger was de R62 de hoofdweg, nu een rustige route, met onderweg struisvogelbiefstuk.

Uitgebreid
Via Kleine Karoo naar de Tuinroute We volgen een deel van de langste wijnroute van Zuid-Afrika, Route 62, door de Kleine Karoo. Dit dunbevolkte gebied ligt tussen de droge Karoowoestijn en de groene kuststrook in en is in de herfst getooid in allerlei tinten rood en goud. We passeren het centrum van de portindustrie Calitzdorp en besluiten dat het tijd is voor een tussenstop (en proeverij) bij Boplaas, een wijnhuis dat al sinds 1880 in bezit is van de familie Nel. Lunchen doen we in Oudtshoorn, waar we van een heerlijke struisvogelbiefstuk genieten.

Tuinroute
Daarna gaan we op weg naar de kust, door de mooie Outeniquabergen, en bevinden ons ineens in het hart van de zogenaamde Tuinroute. We hebben ruim 400 km gereden en ons geen moment verveeld. Knysna, Tsitsikamma National Park We hebben de komende twee dagen alle tijd om te begrijpen waaraan dit gebied zijn naam ontleent. We maken een boottocht op de lagune van Knysna en proeven de lokale delicatesse: oesters. We maken een wandeling naar de monding van de Stormsrivier in het Tsitsikamma kustpark en wagen ons op de wiebelende hangbrug boven de wilde monding van de rivier. We hangen aan een katrol vele meters boven de grond om tijdens een ‘canopy tree tour’ de natuur op een eco-vriendelijke manier te bewonderen. En we ontdekken ook hier weer vele bijzondere restaurants, met als speciale tip: restaurant Phantom Forest, met indrukwekkend uitzicht over de laguna van Knysna – waar we ons laten trakteren op smakelijke streekgerechten en het lokale Mitchell’s bier.

U slaapt in Kurland Hotel.

4 Kurland Hotel
 • rondreis zuid-afrika durban boulevard
 • rondreis zuid-afrika Durban
 • rondreis zuid-afrika durban strand
 • rondreis zuid-afrika durban walvissen

Dolphin Coast

Op de luchthaven van George of Port Elizabeth leveren we onze huurauto in, waarna we inchecken voor onze binnenlandse vlucht naar Durban. Na aankomst lopen we naar het verhuurkantoor op de luchthaven, waar we de sleutels van onze volgende huurauto in ontvangst nemen. Het is vanaf de luchthaven circa een half uur rijden naar Umhlanga, de badplaats ten noorden van Durban, waar we twee nachten te gast zijn in het bekende vijfsterren The Oyster Box Hotel. Pure culinaire verwennerij valt ons de komende dagen ten deel, van het uitgebreide champagneontbijt met verse oesters op het terras tot de high tea, het oosterse currybuffet of ‘fine dining’ in The Grill Room. We laten ons programma door het weer bepalen: gaan we uShaka Marine World in Durban bezoeken, uitgebreid shoppen in winkelcentrum The Gateway in Umhlanga, rijden we een rondje door de Vallei van de Duizend Heuvels in het achterland, vleien we ons neer op één van de comfortabele ligbedden bij het zwembad of laten we ons verleiden tot een ontspannende massage in de Spa van het hotel?

U slaapt in The Oyster Box Hotel.

5 The Oyster Box
 • rondreis zuid-afrika St Lucia iSimangaliso nijlpaard
 • Rondreis Zuid-Afrika Umhlanga Oyster Box
 • Rondreis Zuid-Afrika Makakatana Lodge
 • Rondreis Zuid-Afrika iSimangaliso wetlands
 • Rondreis Zuid-Afrika isimangaliso nijlpaarden

St. Lucia

Onze volgende bestemming ligt op circa twee uur rijden ten noordoosten van Umhlanga, in het iSimangaliso Wetland Park. Het bekendste plaatsje in dit natuurgebied is St. Lucia, aan de oevers van het gelijknamige meer. Tegen het einde van de middag stappen we aan boord van een boot en zien we links en rechts nijlpaarden hun nieuwsgierige kop boven water steken, terwijl krokodillen ons nauwlettend in de gaten houden en de Afrikaanse visarend zich met zijn prooi in de bomen aan de oevers verschanst. Het is overigens niet uitgesloten dat je in de straten van St Lucia ook een nijlpaard kunt zien wandelen. Even opletten: zij vinden dat jij aan de kant moet gaan. Als klap op de vuurpijl tekent zich een vuurrode bal af tegen de horizon; een zonsondergang die ons de ademt beneemt. Vanuit onze lodge, die in een privéconcessie in het park ligt, kunnen we de volgende dag kiezen uit verschillende activiteiten, zoals een ‘game drive’ (safari) in het park of het nabij gelegen Hluhluwe-iMfolozi Game Reserve, paardrijden, vliegvissen, duiken en een excursie naar de nesten van zeeschildpadden (november t/m februari). Deze excursies zijn niet inbegrepen, maar kunnen wel vooraf gereserveerd worden.

U slaapt in Makakatana Bay Lodge.

6 Makakatana Lodge
 • Rondreis Zuid-Afrika Swaziland
 • rondreis zuid-afrika Swaziland velden
 • rondreis zuid-afrika swaziland landschap

Swaziland

We volgen de N2 in noordelijke richting naar de grensplaats Golela/Lavumisa. Hier moeten we enkele grensformaliteiten plegen om het koninkrijk Swaziland binnen te komen. Bij het ophalen van de auto in Durban hebben we een formulier meegekregen waarmee de auto ook verzekerd is in Swaziland, dus na het invullen van grensdocumenten en het tonen van dit verzekeringsformulier kunnen we al weer snel doorrijden. We zien aan weerszijden van de weg hutjes die in schril contrast staan tot de luxe villa’s die we in Camps Bay en het wijngebied hebben gezien. Maar we worden enthousiast toegezwaaid door kinderen die ons fruit willen verkopen of in ruil voor een kleine vergoeding graag hun danskunsten vertonen. Aan het begin van de middag arriveren we in onze ‘Tuin van Eden’ waar we een nachtje mogen slapen. En ook op deze bijzondere locatie, te midden van een grote botanische tuin, vinden we weer een restaurant waar we genieten van tongstrelende culinaire hoogstandjes. ’s Avonds maken we nog even een wandeling door de tuin voordat we onze comfortabele kamer opzoeken.

U slaapt in Summerfield Resort & Botanical Garden.

7 Summerfield
 • rondreis zuid-afrika Panoramaroute Pilgrims rest
 • rondreis zuid-afrika Panoramaroute Blyde river canyon
 • Rondreis Zuid-Afrika Panoramaroute Blyde River Canyon
 • rondreis zuid-afrika Panoramaroute Three Rondavals

Hazyview

We verlaten Swaziland in het noorden bij de grensplaats Jeppe’s Reef/Matsamo en rijden, na de inmiddels voor ons bekende grensformaliteiten, Zuid-Afrika weer binnen. Via Nelspruit (of Mbombela zoals de plaats tegenwoordig heet) rijden we naar het plaatsje Hazyview. We bevinden ons nu op steenworp afstand van het Krugerpark en twijfelen of we de volgende dag zelf op safari zullen gaan in het park of de Panorama Route zullen rijden. Aan deze toeristische route liggen allerlei natuurlijke bezienswaardigheden, zoals Blyde River Canyon, het uitzichtpunt God’s Window, de rotsformatie Drie Rondavels en Bourke’s Luck Potholes, grote kolkgaten die door de Blyde en Treur rivieren zijn uitgeslepen. Onderweg kom je ook nog verschillende watervallen tegen. En we kunnen eventueel nog een kijkje nemen in Pilgrim’s Rest, waar gouddelvers in de laat 19e eeuw hun fortuin hoopten te maken. Een tikje toeristisch maar tegelijk charmant. We checken eerst maar eens in bij onze luxe lodge, waar we blij worden van onze bijzondere en luxe kamer met eigen zwembadje en uitzicht op een subtropische omgeving. Morgen misschien maar gewoon een dagje relaxen en van al deze luxe genieten?

U slaapt in Timamoon Lodge.

8 Timamoon
 • Rondreis Zuid-Afrika Sabi Sand Reserve
 • Rondreis zuid-afrika Kruger Sabi Sand olifanten
 • Rondreis Zuid-Afrika giraf Kruger Park

Sabi Sand

In het kort
De climax van de reis? Dat zou zomaar kunnen. Overnachten in de wildernis van Sabi Sand, de gamedrives hier, de zekerheid van wild, U wil;t niet weg.

Uitgebreid
Wij vinden de safari’s en het verblijf hier de climax van deze reis. We hebben al zoveel gezien en gedaan, maar wat is Afrika zonder een zoektocht naar de Big Five (leeuw, olifant, neushoorn, buffel en luipaard)? We verblijven in de vijfsterrenlodge Savanna, één van de lodges in het bekende Sabi Sand Game Reserve. Dit wildreservaat is het oudste, beschermde wildgebied van Zuid-Afrika en maakt deel uit van het Greater Kruger National Park, vanwege zijn open grenzen met het Krugerpark. Hoewel de dieren vrij kunnen migreren tussen de wildgebieden, blijven wij binnen de grenzen van het reservaat.

Big Five
Sabi Sand staat bekend om zijn grote hoeveelheid dieren en de kans dat we alle ‘leden’ van de Big Five zullen tegenkomen is aanzienlijk (maar niet gegarandeerd!). We rijden in circa een uur naar de Newington Gate. Hier betalen we een klein bedrag aan entree. Daarna volgen we de borden naar onze lodge, waar we rond het middaguur worden verwacht. We checken in en mogen vrijwel direct aanschuiven voor de lunch. Na de lunch maken we ons klaar voor de ‘afternoon game drive’. Samen met andere gasten van de lodge stappen we in een open terreinwagen die bestuurd wordt door onze gids (of ranger) en zijn assistent, de ‘tracker’. De samenwerking tussen de ranger en de tracker resulteert in een maximale kans op het spotten van de dieren. Vlak voor zonsondergang maken we een stop om de benen te strekken en te genieten van een ‘sundowner’; een drankje bij zonsondergang. In het donker zetten we de game drive nog even voort en hopen dan dieren tegen te komen die bij nacht actief worden.

Diner bij kaarslicht
Bij terugkeer in de lodge staat een romantisch diner bij kaarslicht op ons te wachten. Het is vanavond een zwoele avond, dus de tafels staan opgesteld rond een kampvuur in de ‘boma’, een omheinde ruimte in de buitenlucht waar we onder de sterren dineren. De volgende dag moeten we bij zonsopkomst uit de veren voor de ‘morning drive’. Dit is ook het tijdstip waarop de dieren ontwaken en op zoek gaan naar voedsel. De grootste kans dus om dieren te zien. We nemen een warme jas of trui mee, want de ochtenden zijn koel. Na circa drie uur komen we terug in de lodge waar een uitgebreid ontbijt voor ons klaar staat. In de uurtjes na het ontbijt en voor de middagsafari kunnen we eventueel meegaan op een wandelsafari, een duik nemen in het zwembad of gewoon even relaxen en genieten van een goed boek. En dan klinkt het tromgeroffel voor het volgende avontuur in de bush… Elke gamedrive is weer zo anders dan de vorige, dat we er geen genoeg van kunnen krijgen.

U slaapt in Savanna Private Game Lodge.

Dag 21-22 Vlucht Johannesburg-Amsterdam
Bij zonsopkomst maken we onze laatste game drive, waarna we nog eenmaal verwend worden met een heerlijk ontbijt. Daarna moeten we helaas afscheid nemen van de bush en rijden we in circa vijf uur naar de luchthaven van Johannesburg, waar we de huurauto inleveren. We eten nog wat in één van de restaurants op de luchthaven en checken vervolgens in voor onze KLM-vlucht naar Amsterdam, die rond middernacht vertrekt. Als we na ruim tien uur vliegen op Schiphol landen kijken we elkaar aan: volgend jaar maar weer Zuid-Afrika?

Zuid- Afrika rondreis maken maar er nog niet uit welke reis precies? Bezoek onze pagina met het complete aanbod van onze Zuid Afrika rondreizen!

9 Savanna Private Game Reserve

Camps Bay Retreat

Kleinschalig luxe hotel midden in de natuur met overal uitzicht op de oceaan. De perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Kaapstad, en gelegen tegen de Twaalf Apostelen berg. De 15 kamers zijn verdeeld over het oude landhuis en het moderne bijgebouw. Na stadsbezoek en bezoek aan het trendy Camps Bay keert u hier terug in de rust. Faciliteiten Op het enorme terrein tussen watervallen en bergbe...

Dag 1-5
Bekijk hotel

Franschhoek Country House and Villas

Middenin de Kaapse wijnstreek omringd door wijngaarden ligt dit schitterende kleinschalige boetiek hotel met slechts 14 kamers. Het is ondergebracht in een gerestaureerde herenhuis - ooit met parfumerie - dat stamt uit 1840. Het mooie plaatsje Franschhoek ligt op slechts 1 km. Faciliteiten Vanuit de tuin heeft men uitzicht over de Hugenoten bergen. Het 5 sterren Deluxe resort heeft een bar, ee...

Dag 5-7
Bekijk hotel

The Robertson Small Hotel

Aan de langste wijnroute ter wereld en op slechts 90 minuten rijden van Kaapstad, ligt dit unieke hotel met slechts 10 kamers, aan een rustige straat in het plaatsje Robertson. Het is met lichte kleuren en smaakvol ingericht. Privacy en luxe staan centraal. Een perfecte plek om uit rusten na een dag toeren (en proeven) langs de wijnvelden en de ervaringen te bespreken tijdens een uitstekende maalt...

Dag 7-9
Bekijk hotel

Kurland Hotel

Centraal op de tuinroute, dichtbij Plettenberg Bay en in de buurt van Nature’s Valley en op een prachtig onderhouden landgoed, ligt dit prestigieuze resort. Het witte karakteristieke woonhuis en de bijgebouwen met kamers worden omringd door een prachtige, groene tuin. Vanwege de accommodatie en de vele dingen die hier in de prachtige omgeving zijn te doen, denkt u al snel: nou, een extra nachtje...

Dag 9-12
Bekijk hotel

The Oyster Box

Dit hotel, ondergebracht in een groot landhuis heeft uitzicht over de Indiaanse Oceaan. De grandeur van het pand is bewaard gebleven tijdens de renovatie in 2007 uitstekend bewaard gebleven. Het teak uit Birma en de tegelvloeren uit Portugal zijn met grote zorg uitgekozen en smaakvol verweven in dit moderne resort waar het u aan niets zal ontbreken.

Faciliteiten
Vanuit het zwembad ...

Dag 12-14
Bekijk hotel

Makakatana Lodge

Deze sfeervolle lodge met slechts zes suites, ligt aan de oevers van de St. Lucia rivier en middenin het iSimangaliso Wetland Park, een World Heritage Site met ongerepte stranden, wetlands en wildernis. Met een beetje geluk spot vanaf u terras nijlpaarden. U kunt zowel rivier- als oceaan safaris maken. Faciliteiten In de grote tuin ligt het zonneterras met zwembad. Ook beschikt de lodge over e...

Dag 14-16
Bekijk hotel

Summerfield

Geurende bloemen, varens en weelderige palmen en verfrissende beekjes omringen u in het Summerfield Resort in Swaziland. Middenin deze botanische tuin laat u zich verwennen in dit kleine maar exclusieve 5-sterren boetiek hotel, waar tuinen maar ook het zicht op de verderop gelegen bergen een toonaangevende rol spelen. Faciliteiten Het resort biedt een fine dining restaurant, een pool bar, bist...

Dag 16-17
Bekijk hotel

Timamoon

Timamoon Lodge is een prachtige, misschien zelfs wel sexy plek, verborgen tussen heuvels en bossen, niet ver van Kruger Park en BlydeRiver Canyon. Vanaf het privé zwembad en uw terras geniet je van oneindig uitzicht op de groene berghellingen, in de verte kan je de SabieRivier horen stromen en de vogels krijsen. Er is veel te zien in de omgeving. Maar misschien is dit hier wel genoeg en een wande...

Dag 17-19
Bekijk hotel

Savanna Private Game Reserve

Deze exclusieve lodge ligt in het Sabi Sands Game Reserve, grenzend aan het Kruger Nationaal Park. Sabi Sands is in de jaren vijftig gesticht door lokale landeigenaren, met als doel het wild te beschermen. Inmiddels is vaak de vierde of zelfs vijfde generatie eigenaren betrokken. Sabi Sands Game Reserve is de plek waar men het vaakst The Big Five heeft gezien, veelvuldig zelfs tijdens één safar...

Dag 19-21
Bekijk hotel

Individuele rondreis Zuid-Afrika Deluxe

Bel of mail mij terug