070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   15 dagen
 • Vanaf AMS,RTM,BRU,CRL,DUS,NRN
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 1650,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Lazio en Campania authentieke hotels, een originele stad en strand combinatie

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-4 Rome Domus Romana 3
2 4-6 Terracina Poseidon 2
3 6-9 Ravello Bonadies 3
4 9-12 S.M. di Castellabate Villa Sirio 3
5 12-15 Napels Maison Degas 3
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Museum Vaticaan Rome plafond
 • Museum Vaticaan Rome Plafond
 • Vaticaan museum spiraaltrap Rome
 • Fontein Rome Fontana delle Tartarughe
 • Kerk Sant Ignazio Rome
 • Kerk Sant Ignazio Rome Plafond
 • Italië Rome Vaticaan museum

Rome

Over de kunstschatten van de Europese beschaving tussen alle archeologische vondsten door wandelen we van terras naar plein. Uitkijkend voor het drukke verkeer dat niet door lijkt te hebben dat wij slaapwandelen. We zijn in Rome. Op Piazza di San Cosimato, midden in Trastevere, zien we hoe Romeinen onderhandelen over een bosje basilicum. Met grootse gebaren, heftige woordenwisselingen en teleurgestelde blikken wordt de zakelijke transactie volbracht voor 0,50 cent – maar wel binnen het kwartier.

In het pracht en praal van goud, marmer, fresco’s en edelstenen in de Sant’Ignazio di Loyola verbazen we ons over de architectuur. Paus Gregorius XV liet deze kerk bouwen ter ere van Ignatius uit Loyola, één van de oprichters van de orde der Jezuïeten. Het plein hoort erbij, echter er was geen geld meer voor de koepel dus paste de architect een trucje toe… wat is echt? Vier gespierde jongemannen, gezeten op vier dolfijnen, geven vier schildpadjes een zetje, zodat ze over de rand van het bassin heen naar het water kunnen kruipen. We zijn bij Fontana delle Tartarughe, oftewel de Schildpaddenfontein, op het Piazza Mattei. Kijk naar boven en zie het dichtgemetselde raam van de palazzo. Vergilio Matei was naast een gokker, een volhardende man en smoorverliefd. Hij liet de fontein in één nacht bouwen om de vrouw van zijn dromen te veroveren en zijn aanstaande schoonvader te laten zien dat hij nog steeds vermogend was nadat hij zwaar had verloren na een avondje gokken.

Talloze verhalen, prachtige anekdotes en schitterende gebouwen van Pantheon naar Vaticaan stad. Bijzonder is het Vaticaan museum met als ultiem hoogtepunt de Sixtijnse Kapel. Alles ontdekken en zien is onmogelijk in deze stad der eeuwigheid. Hier liggen de grondbeginselen van de Romeinse beschaving en het Christelijke geloof. Dankzij Rome en haar grote denkers zal de wereld nooit meer hetzelfde zijn. U overnacht in Rome.

1 Domus Romana
 • Italië Lazio Tivoli Villa Adriana
 • Villa Hadrianus Tivoli Lazio
 • Tempel Templo de Vesta Tivoli Lazio
 • Tempel Villa Hadrianus Tivoli Lazio
 • Italië Lazio Tivoli Villa Adriana
 • Kathedraal San Lorenzo Tivoli Lazio
 • Tuin Villa Deste Tivoli Lazio
 • Italië Lazio Tivoli Villa Gregoriana
 • Villa Deste tuin Tivoli Lazio
 • Kasteel Rocca Pia Tivoli Lazio

Terracina

Elke wereldreiziger, strijder, handelaar met een druk bestaan, heeft behoefte aan ontspanning. Zo ook de Romeinen. Rome was hun werkstad, de stad van waaruit ze veldslagen planden en de wereld veroverden. In Tivoli deden de mannen inspiratie op en was er tijd voor ontspanning. Uiteraard moest dit in stijl. Dus hun buitenhuizen werden excentrieke paleizen met pilaren, zwembaden, tuinen met watervallen en bibliotheken. Tijd om stil te staan, was er immers niet. De natuur is hier schitterend en de drukte van het verkeer in Tivoli bij de villa’s niet merkbaar. We verblijven aan de voet van de heuvelrug waar de Basilian monniken zich hadden gevestigd rond 1400. Van extreem uitbundig naar ingetogen met een dikke gouden rand.

U verblijft in Grottaferrata, omgeving Terracina

2 Poseidon
 • Italië Kerk San Giovanni del Toro
 • Italië Campania Ravello kathedraal plein
 • Ravello Villa Rufolo Italië
 • Kathedraal Duomo Ravello Italië
 • Italië Campania Ravello Villa Cimbrone
 • Ravello uitzicht Italië

Ravello

Via Sorrento en Positano rijden we naar het zuiden naar Amalfi. Sorrento moet u gezien hebben. De stad werd gebouwd op een plateau ver boven het water en de toegang naar de zee kon met poorten worden afgesloten. Onneembaar. De op palen gebouwde terrassen die als een soort steiger boven de zee zweven dienen als strand. Tegen betaling kunt u van deze surrogaatstranden gebruik maken. Het historische centrum van de stad loopt nog volgens een eeuwenoud stadsplan. Er zijn prachtige middeleeuwse steegjes met veel kleine winkeltjes en ateliers van ambachtslieden. Super toeristisch dat wel. We rijden via een van de mooiste bergroutes die we ooit zagen. Langs de beroemde citroen- en sinaasappelboomgaarden, naar Positano. De weg is uitgehouwen in de flank van de Lattari-berg. Gelukkig zijn er genoeg inhammen om even te genieten en een mooie foto te maken.

De plek van de intellectuelen en artiesten is Positano. Het lijkt wel Marokko in plaats van Italië dankzij de witte huizen met boogvormen. De Santa Maria dell Assunta met groene, blauwe en gele majolica tegels is absoluut de moeite waard. Morgen bezoeken we Ravello, dat door zijn typische traditionele architectuur al jarenlang beroemdheden aantrekt. Villa Cimbrone en Villa Rufolo zijn het bekendst. Eenmaal in Amalfi haasten we ons naar de Piazza Duomo waar we aan de voet van de 9de eeuwse kathedraal op een terras het Italiaanse leven aan ons voorbij laten trekken. Uiteraard met een grote zonnebril op en in stijlvolle zomerjurk. Dit is het Italië uit de films maar in het echt is het nog veel mooier. U verblijft in Ravello

3 Bonadies
 • Amalfi Campania Italië

S.M. di Castellabate

Via Vietri Sul Mare, de keramieken stad rijden we verder naar het zuiden. De kust wordt rustiger, ruiger en echter. De glitter en glamour van de Amalfi kust verdwijnt en we rijden over 267 langs de zee. De grillige heuvels van zandsteen steken okergeel af bij de azuurblauwe, groene zee. Soms zien we poederwit stranden en de slaperige plaatsjes langs de kust lijken zich niets aan te trekken van toeristen, die hier ook bijna niet te vinden zijn.

Wij rijden over kronkelende wegen langs verlaten boerderijen, zien zwevende valken, ruiken de prikkelende geur van Aleppo dennen, johanessbroodbomen en de zee. Het water soms mijlenver beneden ons licht op als glinsterende edelstenen met de kleuren saffier, opaal of jade. De armoede en corruptie heeft misschien de inwoners weggejaagd maar niet de prachtige landschappen. De mozzarella en de volksmuziek zijn bijzonder smaakvol, maar de designer winkels en luxe jachten ontbreken. Zo aardig, ongerept en uniek dit gedeelte van Italië zodat wij hier eigenlijk niet meer weg willen. Hier is het water en het witte strand van ons. Met pijn ons hart verlaten we dit gebied en vliegen we naar huis via Napels. Wat een afwisselende en ontspannen vakantie. U verblijft in S.M. di Castellabate.

4 Villa Sirio
 • Plein Piazza Gesu Napels
 • Kerk Chiostro Santa Chiara Napels
 • Paleis Palazzo di Caserta Campania
 • Italië Campania Napels strand Montechiaro
 • Napels Herculaneum Campania
 • Italië Campania Napels Pompei
 • Haven Marina Grande Capri Napels

Napels

Napoli staat synoniem voor pizza en het grootste historische stadscentrum van Europa met in de directe omgeving historische bezienswaardigheden als de Palazzo di Caserta en de Romeinse ruïnes van Pompeii en Herculaneum. Napels staat ook synoniem voor Mussolini’s wederopbouw en de verstedelijking van het platteland. Na de tweede wereldoorlog trok iedereen in hoop op een baan naar de belangrijkste havenstad van Italië.

Dit veroorzaakte gigantische werkeloosheid en corruptie. De burgemeester die eind van de 19e eeuw aan de macht was, liet de stad een metamorfose ondergaan. De nadruk lag op restauratie van het rijke culturele erfgoed, de tientallen kerken en palazzi die voornamelijk uit de 18e eeus daterenm de tijd dat Napels een van de belangrijkste steden van Europa was. Hier vindt u beroemde smalle straten waar de was gezellig buiten hangt, buurvrouwen via rijkelijk beplante balkonnetjes de laatste roddels doornemen en waar hele families flaneren op Piazza Plebiscito aan de voet van het indrukwekkende San Francesco di Paola. Caffè Cambrinus aan de rand van heet plein is als sinds 1890 het ontmoetingsoord voor de belezen en creatieve Napolitaan. Op zondag trekt heel Napels naar zee. Hele families – dik of dun, moderne outfit of nog in het badpak van dertig jaar geleden – gaan te water in kleine roei- of vissersbootjes. Alles wat vaart wordt gebruikt, ook de grote en luxueuze jachten die in dezelfde haven liggen als de vissersbootjes.

Het reepje lavastrand is overvol. Iedereen lijkt gelukkig. Tussendoor huppelen kleine ‘bruidjes’ die hun communie vieren. Dit had Henk Bleker ongetwijfeld voor ogen toen hij ‘Het andere Italië’ schreef over de familiesamenleving. Het is onmogelijk niet verliefd te worden bij de aanblik van de rijk gedecoreerde palazzi aan de azuurblauwe kust met al deze blije gezichten. Bijzonder is een dagje naar het eiland Capri per Riva, waar mannen in smetteloos witte uniformen orde trachten te scheppen in de chaos door ‘avanti, avanti’ te roepen. Dit was in de vorige eeuw het toevluchtsoord voor kunstenaars en is een prachtige plek om te genieten van zon, zee, schitterende vergezichten, natuur en de ongelofelijke bloempracht. U verblijft in Napels.

5 Maison Degas

Domus Romana

Domus Romana is een perfect gelegen sfeervol hotel in het historische centrum van Rome. Domus Romana is gevestigd in een voormalig klooster dat is omgebouwd in de 19e eeuw tot een comfortabel luxe hotel. In de kamers zijn originele kenmerken van het klooster gebleven. Net als de imposante fontein op de binnenplaats waar nu elke ochtend het ontbijt wordt geserveerd. Het hotel ligt op 10 minuten lop...

Dag 1-4
Bekijk hotel

Bonadies

Hotel Bonadies, dat sinds 1880 bestaat, biedt u een romantisch verblijf met een prachtig panoramisch uitzicht. De accommodatie is gevestigd in Ravello, dit ligt aan de kust van Amalfi. Door de eeuwen heen verbleven hier bekende internationale persoonlijkheden als Jacqueline Kennedy, Hilary Clinton en vele anderen. Op 1,2km vindt u het strand Minori. Faciliteiten Het (buiten)zwembad is seizoens...

Dag 6-9
Bekijk hotel

Villa Sirio

In het historische centrum van Santa Maria di Castellabate vindt u Villa Sirio. Het hotel ligt op een prachtige locatie in de baai van Punta Licosa. In de omgeving kunt u een bezoek brengen aan de Santa Maria a Mare kerk, die op 0,2km van de accommodatie te vinden is. Op 2,4km vindt u Castello dell'Abate Facaliteiten Het hotel heeft een uitstekend restaurant dat u een prachtig uitzicht over de...

Dag 9-12
Bekijk hotel

Maison Degas

Bij hotel Maison Degas verblijft u in het hart van het oude historische centrum van Napels. In dit hotel woonde vroeger schilder Edgar Degas. De hotelkamers zijn naar zijn stijl ingericht. De accommodatie bevindt zich in een 16e-eeuws palazzo op de 3e verdieping. Wandel door het historische centrum en breng een bezoek aan Duomo; de Kathedraal van Napels. Faciliteiten U kunt gebruik maken van h...

Dag 12-15
Bekijk hotel

Lazio en Campania authentieke hotels, een originele stad en strand combinatie

Bel of mail mij terug