070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   15 dagen
 • Vanaf AMS,RTM,BRU,CRL,DUS,NRN
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 1599,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Lazio en Campania comfort hotels, een originele stad en strand combinatie

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-4 Rome Barocco 3
2 4-6 Tivoli, Grottaferrate Villa Grazioli 2
3 6-9 Amalfi Marina Riviera 3
4 9-12 Marina di Camerota Relais Pian delle Starze 3
5 12-15 Napels Piazza Bellini 3
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Museum Vaticaan Rome plafond
 • Italië Rome Sixtijnse kapel
 • Museum Vaticaan Rome Plafond
 • Vaticaan museum spiraaltrap Rome
 • Fontein Rome Fontana delle Tartarughe
 • Kerk Sant Ignazio Rome
 • Kerk Sant Ignazio Rome Plafond
 • Italië Rome Vaticaan museum

Rome

Over de kunstschatten van de Europese beschaving tussen alle archeologische vondsten door, wandelen we van terras naar plein. Uitkijkend voor het drukke verkeer dat niet door lijkt te hebben dat wij slaapwandelen. We zijn in Rome. Op Piazza di San Cosimato, midden in Trastevere, zien we hoe Romeinen onderhandelen over een bosje basilicum. Met grootse gebaren, heftige woordenwisselingen en teleurgestelde blikken wordt de zakelijke transactie volbracht voor 0,50 cent – maar wel binnen het kwartier.

In het pracht en praal van goud, marmer, fresco’s en edelstenen in de Sant’Ignazio di Loyola verbazen we ons over de architectuur. Paus Gregorius XV liet deze kerk bouwen ter ere van Ignatius uit Loyola, één van de oprichters van de orde der Jezuïeten. Het plein hoort erbij, echter er was geen geld meer voor de koepel dus paste de architect een trucje toe… wat is echt? Vier gespierde jongemannen, gezeten op vier dolfijnen, geven vier schildpadjes een zetje, zodat ze over de rand van het bassin heen naar het water kunnen kruipen. We zijn bij Fontana delle Tartarughe, oftewel de Schildpaddenfontein, op het Piazza Mattei. Kijk naar boven en zie het dichtgemetselde raam van de palazzo. Vergilio Matei was naast een gokker, een volhardende man en smoorverliefd. Hij liet de fontein in één nacht bouwen om de vrouw van zijn dromen te veroveren en zijn aanstaande schoonvader te laten zien dat hij nog steeds vermogend was nadat hij zwaar had verloren na een avondje gokken. Talloze verhalen, prachtige anekdotes en schitterende gebouwen van Pantheon naar Vaticaan stad.

Bijzonder is het Vaticaan museum met als ultiem hoogtepunt de Sixtijnse Kapel. Alles ontdekken en zien is onmogelijk in deze stad der eeuwigheid. Hier liggen de grondbeginselen van de Romeinse beschaving en het Christelijke geloof. Dankzij Rome en haar grote denkers zal de wereld nooit meer hetzelfde zijn. U overnacht in Rome.

1 Barocco
 • Tempel Templo de Vesta Tivoli Lazio
 • Villa Hadrianus Tivoli Lazio
 • Italië Lazio Tivoli Villa Adriana
 • Kathedraal San Lorenzo Tivoli Lazio
 • Italië Lazio Tivoli Villa Adriana
 • Tempel Villa Hadrianus Tivoli Lazio
 • Tuin Villa Deste Tivoli Lazio
 • Italië Lazio Tivoli Villa Gregoriana
 • Villa Deste tuin Tivoli Lazio
 • Kasteel Rocca Pia Tivoli Lazio

Tivoli, Grottaferrate

Elke wereldreiziger, strijder en handelaar met een druk bestaan, heeft behoefte aan ontspanning. Zo ook de Romeinen. Rome was hun werkstad, de stad van waaruit ze veldslagen planden en de wereld veroverden. In Tivoli deden de mannen inspiratie op en was er tijd voor ontspanning. Uiteraard moest dit in stijl. Dus hun buitenhuizen werden excentrieke paleizen met pilaren, zwembaden, tuinen met watervallen en bibliotheken. Tijd om stil te staan, was er immers niet. De natuur is hier schitterend en de drukte van het verkeer in Tivoli bij de villa’s niet merkbaar. We verblijven aan de voet van de heuvelrug waar de Basilian monniken zich hadden gevestigd rond 1400. Van extreem uitbundig naar ingetogen met een dikke gouden rand.

U verblijft in Grottaferrata, omgeving Tivoli

2 Villa Grazioli
 • Italië Campania Ravello kathedraal plein
 • Positano Amalfi Campania
 • Italië Campania Amalfi Ravello Kathedraal
 • Kathedraal Duomo Ravello Italië
 • Ravello Villa Rufolo Italië
 • Amalfi Campania Italië
 • Italië Campania Ravello Villa Cimbrone
 • Ravello uitzicht Italië

Amalfi

Via Sorrento en Positano rijden we naar het zuiden, naar Amalfi. Sorrento moet u gezien hebben. De stad werd gebouwd op een plateau ver boven het water en de toegang naar de zee kon met poorten worden afgesloten. Onneembaar. De op palen gebouwde terrassen die als een soort steiger boven de zee zweven dienen als strand. Tegen betaling kunt u van deze surrogaatstranden gebruik maken.

Het historische centrum van de stad loopt nog volgens een eeuwenoud stadsplan. Er zijn prachtige middeleeuwse steegjes met veel kleine winkels en ateliers van ambachtslieden. Super toeristisch dat wel. We rijden via een van de mooiste bergroutes die we ooit zagen en langs de beroemde citroen- en sinaasappelboomgaarden, naar Positano. De weg is uitgehouwen in de flank van de Lattari-berg. Gelukkig zijn er genoeg inhammen om even te genieten en een mooie foto te maken.

De plek van de intellectuelen en artiesten is Positano. Het lijkt wel Marokko in plaats van Italië dankzij de witte huizen met boogvormen. De Santa Maria dell Assunta met groene, blauwe en gele majolica tegels is absoluut de moeite waard. Morgen bezoeken we Ravello, dat door zijn typische traditionele architectuur al jarenlang beroemdheden aantrekt. Villa Cimbrone en Villa Rufolo zijn het bekendst. Eenmaal in Amalfi haasten we ons naar de Piazza Duomo waar we aan de voet van de 9de eeuwse kathedraal op een terras het Italiaanse leven aan ons voorbij laten trekken. Uiteraard met een grote zonnebril op en in stijlvolle zomerjurk. Dit is het Italië uit de films maar in het echt is het nog veel mooier. U verblijft in Amalfi.

3 Marina Riviera

Marina di Camerota

Via Vietri Sul Mare, de keramieken stad rijden we verder naar het zuiden. De kust wordt rustiger, ruiger en echter. De glitter en glamour van de Amalfi kust verdwijnt en we rijden over 267 langs de zee. De grillige heuvels van zandsteen steken okergeel af bij de azuurblauwe, groene zee. Soms zien we poederwitte stranden en de slaperige plaatsjes langs de kust lijken zich niets aan te trekken van toeristen, die hier ook bijna niet te vinden zijn.

Wij rijden over kronkelende wegen langs verlaten boerderijen, zien zwevende valken, ruiken de prikkelende geur van Aleppo dennen, johanessbroodbomen en de zee. Het water, soms mijlenver beneden ons, licht op alsof het bedekt is met glinsterende edelstenen met de kleuren saffier, opaal of jade. De armoede en corruptie heeft misschien de inwoners weggejaagd maar niet de prachtige landschappen. De mozzarella en de volksmuziek zijn bijzonder smaakvol, maar de designer winkels en luxe jachten ontbreken. Zo aardig, ongerept en uniek dit gedeelte van Italië zodat wij hier eigenlijk niet meer weg willen. Hier is het water en het witte strand van ons. Met pijn ons hart verlaten we dit gebied en vliegen we naar huis via Napels. Wat een afwisselende en ontspannen vakantie. U verblijft in Marina di Camerota.

4 Relais Pian delle Starze
 • Plein Piazza Gesu Napels
 • Kerk Chiostro Santa Chiara Napels
 • Paleis Palazzo di Caserta Campania
 • Italië Campania Napels Pompei
 • Napels Herculaneum Campania
 • Italië Campania Napels strand Montechiaro

Napels

Napoli staat synoniem voor pizza en heeft het grootste historische stadscentrum van Europa met in de directe omgeving historische bezienswaardigheden als de Palazzo di Caserta en de Romeinse ruïnes van Pompeii en Herculaneum. Napels staat ook synoniem voor Mussolini’s wederopbouw en de verstedelijking van het platteland. Na de tweede wereldoorlog trok iedereen in hoop op een baan naar de belangrijkste havenstad van Italië. Dit veroorzaakte gigantische werkeloosheid en corruptie.

De burgemeester die eind van de 19e eeuw aan de macht was, liet de stad een metamorfose ondergaan. De nadruk lag op restauratie van het rijke culturele erfgoed, de tientallen kerken en palazzi die voornamelijk uit de 18e eeuw dateren, de tijd dat Napels een van de belangrijkste steden van Europa was. Hier vindt u beroemde maar smalle straten waar de was gezellig buiten hangt, waar buurvrouwen via rijkelijk beplante balkonnetjes de laatste roddels doornemen en waar hele families flaneren op Piazza Plebiscito aan de voet van het indrukwekkende San Francesco di Paola. Caffè

Cambrinus aan de rand van het plein is al sinds 1890 het ontmoetingsoord voor de belezen en creatieve Napolitaan. Op zondag trekt heel Napels naar zee. Hele families – dik of dun, moderne outfit of nog in het badpak van dertig jaar geleden – gaan te water in kleine roei- of vissersbootjes. Alles wat vaart wordt gebruikt, ook de grote en luxueuze jachten die in dezelfde haven liggen als de vissersbootjes. Het reepje lavastrand is overvol. Iedereen lijkt gelukkig. Tussendoor huppelen kleine ‘bruidjes’ die hun communie vieren. Dit had Henk Bleker ongetwijfeld voor ogen toen hij ‘Het andere Italië’ schreef over de familiesamenleving. Het is onmogelijk níet verliefd te worden bij de aanblik van de rijk gedecoreerde palazzi aan de azuurblauwe kust met al deze blije gezichten.

Bijzonder is een dagje naar het eiland Capri per Riva, waar mannen in smetteloos witte uniformen orde trachten te scheppen in de chaos door ‘avanti, avanti’ te roepen. Dit was in de vorige eeuw het toevluchtsoord voor kunstenaars en is een prachtige plek om te genieten van zon, zee, schitterende vergezichten, natuur en de ongelofelijke bloempracht. U verblijft in Napels.

5 Piazza Bellini
Piazza Bellini

Barocco

Hotel Barocco ligt in het hart van Rome, op 500 meter van Piazza di Spagna en op 300 meter van  het Quirinaalpaleis. Via Veneto en de Spaanse trappen liggen op slechts 3 minuten lopen. Het hotel is in 2010 en 2012 geheel opnieuw ingericht waarbij het voorbeeld is gevolgd van de leading international hotels in the world. Het hotel is eigendom van een oude Italiaanse aristocraat en past goed bij d...

Dag 1-4
Bekijk hotel

Villa Grazioli

Trots bovenop de heuvel, in een park en uitkijkend over Rome ligt dit 16-eeuwse hotelkasteel. Villa Grazioli werd gebouwd in de 16de eeuw in opdracht van een kardinaal. In het gebouw zijn nog steeds meesterwerken van schilders als Ciampelli, Carracci en Pannini te zien. De muurschilderingen en hoge gewelven zijn allemaal prachtig gerenoveerd en het hotel is al jarenlang een parel van de Small Luxu...

Dag 4-6
Bekijk hotel

Marina Riviera

In Amalfi bovenop een klif met uitzicht over zee ligt het prachtige en luxe 4* hotel Marina Riviera. Door de centrale ligging van het hotel is het de ideale uitvalsbasis voor een dagje strand, stad of natuur. Op slechts enkele honderden meters afstand vindt u zowel het strand als het historische stadscentrum van Amalfi. De indrukwekkende kathedraal springt in het oog en is een bezoek meer dan waa...

Dag 6-9
Bekijk hotel

Relais Pian delle Starze

Midden in nationaal park Cilento ligt het 4* Landhuis Relais Pian delle Starze. Het park is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Deze plek is ideaal om even volledig tot rust te komen. In de verre omtrek is alleen natuur te vinden. In het nationaal park bezoekt u o.a. de Tempels van Poseidon. Ook is er strand op geringe afstand, kunt u heerlijk wandelen en zijn er boot excursies te boeken. Het ...

Dag 9-12
Bekijk hotel

Piazza Bellini

Design hotel Piazza Bellini is gevestigd in een voormalig 16deeeuws paleis en vormt een oase van rust in het hart van het altijd drukke Napels. De tegenstellingen tussen oud versus nieuw zijn met smaak vorm gegeven.  Bij de renocatie bleven vele originele details behouden en de nieuwe eigenaren - een redersfamilie - huurde jonge kunstenaars in om nieuwe accenten aan te brengen en gebruikte meube...

Dag 12-15
Bekijk hotel

Lazio en Campania comfort hotels, een originele stad en strand combinatie

Bel of mail mij terug