070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Autorondreis Italië

Een autorondreis Italië is de beste manier om veelzijdig Italië te ontdekken. Wij stelden al heel wat autorondreizen voor u samen en maken ook graag een voorstel op maat. Italië is één van de populairste landen voor rondreizen in Europa. En dat is niet verwonderlijk.

Overnachten in kleinschalige hotels in Italie
Het weer in Italië, landschap, de vele bijzondere steden en niet in de laatste plaats de levensstijl van de Italianen zorgen ervoor dat een autorondreis Italië een heerlijke vakantie is. AmbianceTravel voegt daar in de door haar samengestelde autorondreizen nog iets aan toe: overnachtingen in authentieke en altijd sfeervolle accommodaties. Zoals Palazzo’s, Castello’s en Agriturismo’s.

Autorondreis Italie: veel keuze van noord tot zuid
AmbianceTravel heeft autorondreizen door Italië samengesteld in het Noorden, zoals ‘De Meren van Italië’ maar ook aan de oostkant van het land, rondom Venetië met ‘De smaakmakers van Italië: Venetië, Verona, Zuid Tirol, Bergen en Meren’. Verder zuidwaarts is er natuurlijk een aantal autorondreizen waar Toscane en Umbrie worden aangedaan. Wat te denken van de autorondreis ‘Toscane en Umbrie; La vita è bella’ of de ‘autorondreis Noord-Italie van kust tot kust inclusief Toscane;. Nog verder zuidelijk zijn er autorondreizen in de streek rondom Rome en Napels: ‘Lazio en Campania; Een originele stad- en strandcombinatie’. Nog verder zuidelijk worden ook de streken Apulië, Sicilië en Sardinië aangedaan.

Rondreis Sardinie
AmbianceTravel stelde ook een tweetal rondreizen Sardinië samen. De eerste 1-weekse reis belicht met name de noordkant van het eiland. Deze reis met als titel ‘Sardinie ademt een gezond vleugje schizofrenie’. Maar er is ook een 2-weekse rondreis die ook de zuidkant van het eiland belicht: ‘Uitgebreid Sardinië, tropisch eiland met culturele allure’. Tijdens deze reis verblijft u op een vijftal verschillende locaties waaronder in de omgeving van de hoofdstad Cagliari. Uiteraard regelen wij uw ferry naar het eiland.

Slow Food reizen
Uniek bij AmbianceTravel is een 8-tal Slow Food reizen.Tijdens deze reizen bezoekt u een bepaalde streek waar u kennis maakt met de lokale keuken van deze streek. U verblijft in een Slow Food hotel waar de eerste avond een typisch Slow Food diner geserveerd wordt. In de dagen daarna volgt een aantal bezoeken aan agrarische bedrijven om de typische producten van de streek te leren kennen. Zo kunt u wijnproeverijen en olijfolieproeverijen bijwonen maar eveneens een kwekerij van saffraan of een kleinschalige kaasboerderij kunnen in de reis zijn opgenomen.

Autorondreizen Italie gecombineerd
Uiteraard is het ook mogelijk om autorondreizen te combineren. Stel dat u wat langer de tijd heeft en een bezoek aan de Italiaanse meren wilt combineren met een bezoek aan Toscane, Umbrië of de Marche. Dan is het schema aan uw individuele wensen aan te passen, inclusief de reisduur en de route.

Autorondreis Italie inclusief overtochten, gidsen etc.
Stel dat u één of meer van onze autorondreizen wilt boeken maar u ziet op tegen het regelen van uw eigen overtochten naar bijv. Elba, Lipari of Capri. Weet in dat geval dat AmbianceTravel u helemaal ontzorgt. Wij regelen desgewenst uw overtochten naar de eilanden en weer terug.

Maar ook werken wij in diverse grote steden samen met Nederlandstalige gidsen. Dus een bezoek aan Florence, Rome of Napels wordt stukken leuker als u wordt rondgeleid door een Nederlandstalige gids. Hij of zij woont vaak al jarenlang ter plaatse, kent zijn/haar stad op zijn duimpje en neemt u mee naar plaatsen waar u zelf nooit gekomen zou zijn.

Bel of mail mij terug