070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   8 dagen
 • Vanaf AMS,EIN,BRU,CRL,DUS,NRN
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 1350,- per persoon
Prijzen en aanvragen

De meren van Italië luxe

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-3 Stresa Villa Aminta 2
2 3-5 Bellagio Grand Hotel Villa Serbelloni 2
3 5-8 Peschiera del Garda Ziba Hotel & Spa 3
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Isola Bella Piemonte Verbania
 • Isola Bella Piemonte Verbania
 • Italië Piemonte Verbania Isola Madre pauw
 • Isola Bella Piemonte Pauw
 • Meer Lago Maggiore Italië

Stresa

Na een dag bijkomen in uw schitterende hotel is het aan te raden om het toeristische Stresa te verkennen. Vanuit daar vertrekken diverse boten naar de eilanden voor de kust. De namen zeggen het al Isola Bella, Isola Madre of Isola dei Pescatori. De bootdiensten worden verzorgd door Navigazione Lago Maggiore. De boottocht duurt minimaal drie uur, maar kan eenvoudig opgerekt worden naar 1 dag. De Borromeo eilanden zijn fascinerend. Op Bella staat het paleis van de Borromeo familie, Baroque Palace. Napoleon heeft er nog geslapen. Het is kits, kolossaal en zeer kleurrijk. De beelden, de meubels, de kunst en de tuinen zijn overdadig. Het grootste eiland is Madre waar prachtige exotische planten groeien en dieren vrij rond lopen. Het bijzondere zestiende eeuwse paleis is pas open gesteld voor het publiek sinds 1978. Isolo dei Pescatori is het kleinste eiland. De promenade overstroomt regelmatig en de architectuur van de huizen is hierop aangepast. De smalle straatjes komen allemaal op de promenade uit. De lokale bevolking leeft van de visvangst en het toerisme. Het is aan te raden om hier een terrasje te pakken voor u afreist naar het vaste land.

In Stresa drinkt u een cappuccino bij het luxe hotel des Iles Borromées (Corso Umberto I, 67). In het centrum zijn Piazza Marconi en de Kerk van S. Ambrogio langs het strand zeer de moeite waard. Achter de kerk staat het eerste huis, Villa Ducale, gebouwd in 1770 en ook Villa Pallavicino uit de 19de eeuw met haar prachtige Italiaanse tuin kunt u niet overslaan. Als u genoeg heeft van het water en de citylife dan neemt u de kabelbaan naar Mottarone Mount vanaf Piazalla Lido. De rit duurt 20 minuten en de uitzichten zijn werkelijk adembenemend. Dit wordt wel het mooiste plekje van Piemonte genoemd. Vanaf de top zijn de 7 meren te zien (Lago Maggiore, Lago Orta, Lago Mergozzo, Lago Varese, Lago Camabbio, Lago Monate en Lago Biandronno).

De avonturiers huren een mountainbike en racen de berg af, een bezoek aan de botanische tuinen kan ook en/of een stevige wandeling op 1.491 m boven zeeniveau. U overnacht in hotel Villa Aminta, Stres.

1 Villa Aminta
 • Meer Lago Piano Menaggio
 • Italië Lombardije Comomeer
 • Haven Bellagio Lombardijen Italië
 • meer Sentiero del Viandante Bellano

Bellagio

Op slechts 35 km van Milaan ligt het Comomeer. Molto, molto meraviglioso! Hier heeft George Clooney zijn tweede huis. Hier ligt de plaats Bellagio, waarop het beroemde Las Vegas hotel is geïnspireerd. Ook voor Churchill was Lago di Como zijn favoriete vakantieplek. Dit diepste meer van Italië ligt op 455 meter boven zeeniveau wat betekent dat het ook in warme zomers zeer aangenaam is. Het meer is omringd door pittoreske dorpjes als Bellano, Varenna en Menaggio.

Een bezoek aan Lake Como is struinen door middeleeuwse, pittoreske plaatsjes waarbij een bezoek aan de modestad Milaan niet mag ontbreken. De beste route voor uw rondrit langs het meer is Strada Regina (Koninginnenstraat). Deze kronkelt langs het water en door romantische dorpjes als Cernobbio, Tremezzo en Cadeabbia. Vanuit Menaggio kunt u de ferry nemen naar Bellagio en terug. Dit biedt het mooiste uitzicht op deze schitterende parel van het Como meer. Strijk eens neer op zo’n gezellig familieterras langs de route. De vriendelijkheid en gastvrijheid zijn ongekend en al snel staat een limoncello voor u op tafel. U verblijft in Grand Hotel Serbelloni, Bellagi.

2 Grand Hotel Villa Serbelloni
 • Gardameer Lombardijen Italië
 • Grot Catullus Gardameer Lombardijen Italië
 • Kasteel Sirmione Lombardijen
 • Villa Borghese Isola del Garda

Peschiera del Garda

Misschien klinkt het Gardameer wat platgetreden door het toerisme. Het is de meest favoriete vakantiebestemming onder de Nederlanders en dat is terecht. Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Het blinkt uit in diversiteit van landschappen en bouwstijlen. De noordzijde doet qua natuur denken aan Scandinavië door de ruige fjorden en steile rotswanden. In het zuiden overheersen de cipressen, oleanders en citroenbomen. Het schiereiland Sirmione kent nog diverse Romeinse ruïnes, die prachtig geel afsteken tegen het intens blauwe, heldere water. Het plaatsje Sirmione ligt schitterend op de kop van het schiereiland en hier kunt u het gehele Gardameer overzien. Zelf een sloepje huren om Isola di Garda en de schitterende natuur te bewonderen rondom het meer is echt een aanrader. In uw eigen tempo, boek mee en rond het meer zijn zoveel leuke en interessante terrasjes… een dag is zo weer voorbij en dan heeft u waarschijnlijk nog maar een kwart gezien.

U verblijft in Ziba Hotel & Spa, Padenghe Sul Garda.

3 Ziba Hotel & Spa

Villa Aminta

Dit hotel is gevestigd in een 19de eeuwse villa met zicht op de Borromese Eilanden en gelegen aan het Lago Maggiore. De verfijnde stijl van de 19de eeuw komt terug in de klassieke decors met stucwerk en de kroonluchters van Muranoglas. Het meer dan 1000 jaar oude vissersdorpje Stresa groeide uit tot een gezellig toeristisch centrum.  Hier vindt u parken, schitterende villa’s, restaurants, ba...

Dag 1-3
Bekijk hotel

Grand Hotel Villa Serbelloni

Grand Hotel Villa Serbelloni is al meer dan 100 jaar een van de bekendste en meest prestigieuze hotels in de wereld. Gelegen in de prachtige omgeving van het Comomeer, waar het blauwe water overloopt in de groene bergen die boven het meer verschijnen, heeft Grand Hotel Villa Serbelloni een adembenemende positie op de kaap die het meer in twee takken scheidt. De groene tuinen in Italiaans-Stijl, zi...

Dag 3-5
Bekijk hotel

Ziba Hotel & Spa

Het Ziba hotel & Spa is gevestigd in een 19e-eeuws gebouw. net buiten de stadsmuren van Peschiera del Garda, op loopafstand van het Gardameer. Dit is zowel een haven- als vestingstadje en niet alleen mooi maar ook zeer levendig. Het hotel beschikt over een grote privé tuin met buitenzwembad en een wellnesscentrum.  Het Gardameer ligt op slechts 1 km afstand van het hotel. Het hotel wordt om...

Dag 5-8
Bekijk hotel

De meren van Italië luxe

Bel of mail mij terug